Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

Mergaitės sunkiai perneša brendimo laikotarpį, kai keičiasi figura, jom atrodo, kad stotėja, įgauna daug kompleksu. Tokiame amžiuje yra labai skausmingos replikos apie figurą, tačiau jos butinos. reikia labai atsargiai ir tolerantiškai apie tai kalbėtis, kas yra normalu, okas per daug. Mergaitės tikrai nori buti visos lieknos, bet del to pirmiausia indeli turi įdėti tėvai. Nepermaitinti ir žiurėti, kad nebadautų, kad daug judėtų, mankštintusi. Tai turėtu tapti įpročiu.
Atsakyti
Zinot ,tai dabar yra labai aktuali tema.Ko gero yra blogiausia ta mociuciu meile ,kai mociutes ir seneliai ,kaip dar vaikas vystykluose ,o jie jau su saldauniukais atvaziuoja...As pati paauglysteje nebuvau labai liekna ,taciau apie 20 metus "sedau " ant dietos ir susikudinau .Taip paprastai ?Ne ,toli grazu ! Visada sportavau ir tiesiog pradejau derinti produktus ir atsisakiau saldumynu ,o sekmadieniais ejau i kavine ir valgiau normalius pietus ...su desertu ! Dabar gyvenu JAV jau beveik 7 metus ir pernai po tiek metu grizau i Lietuva ir ka jus galvojate ? SOKAS ! Kaip atrodo paaugles ! Storos ,tokios kaip ir Amerikoj .Kai as buvau paagle ,tai tik viena kita tokia buvo ,ir tas visi vaikai pirstai bade .Mano vienmetes pagimde po du vaikus atrodo geriau ! Mano dukterecia irgi tokia drucke ,kad net nepazinau .O jau kaip mociutes maitina ,tai net ziauru ! Taukai liejasi laisvai ... O saldumynu pilni namai ,tai kaip gi tas vaikas atsilaikys .Z inoma ,kad skanu ,visos mes megstame tuos saldumynus ! Ir kas kvailiausia ,kad jai istisai kala i galva ,kad ir as tokia buvau ( nezinau kaip jiems tai atrodo ,bet iki tokio laipsnio tiksliai nebuvau uzsivarius ) ,kad atejo laikas ir sukudau . Sukusti galima ,bet reikia ideti daug pastangu ,tik ar verta uzsiauginti to bereikalingo svorio ,o po to sielotis .Galbut daugiau reikia uzsiimti su savo dukrom ,kad jos maziau leistu laiko prie saldytuvo .Pati turiu dukra ir nepapirkineju jos sokoladukais .Cia ,zinoma kiekvieno asmeninis reikalas ,bet jau geriau nuo pat vaikystes priziureti ,kad vaikas nenutuktu ,nes juk cia ne taip ,kad viena ryta pabunda ir jau nutukes .Cia netaisyklingos mytybos ir nejudrumo rezultatas ! Mamos , nekiskite tu savo keptu kotletuku per prieverta ,nekepkite tu pyragu be paliovos , nebukite priesai savo vaikams ! mirksiukas.gif
Atsakyti
As visada ,budama vaikas buvau stora.12 metu sveriau 78kg.Buvau dispancerizuota del virssvorio,kiekviena savaite turedavau priduoti kraujo analizus.Daktarai man sapnuodavosi.Jie vis ieskojo cukraliges,deje... doh.gif Savo mamai as buvau grazi g.gif O pro vaikus praeiti negaledavau.Manyciau ,kad turetumete ieskoti budu ,kad i mergaites rankas nepapultu saldumynai ir kitos blogybe,tiesiog nelaikykite namuose tokiu pagundu..Jeigu duodate kisenpinigiu,butinai pareikalaukite kvituko,arba ,kad pasakytu ka pirko.Galima duoti saldumynu tiktais savaitgaliais.Man labai padedavo isvykos su dviraciu,bet jau pavargdavau doh.gif Tai ir apetitas is nuovargio dingdavo,krisdavau miegoti ,tik namus pasiekus.Paauglysteje daugkas pasikeis,bukite rami.As kada pirma karta isimilejau man nukrito 10 kg.O kada isimylejau antra karta ,man nukrito dar desimt kg. lotuliukas.gif Nepergyvenkit anksciau laiko.
Atsakyti
O aš manau, kad nuo vaikystės turi būti diegiama, jog ne mes tarnaujam maistui ( ką čia dar suvalgius g.gif ), o maistas mums (esu alkanas, reikia maitintis pilnaverčiu maistu, ne užkandžiais). Žinoma, užkandžiavimo neišvengsim, bet yra žodelis saikas.
Atsakyti
o mano mama iki šiol mėto pastabas man dėl mano išvaizdos, nors man ant nosies 25 m. ir mano pajamos yra kelis kartus didesnės negu jos

vis priekaištauja, kad aš žema ir plona ir sako, kas rimtai į tave pažiūrės
nors pati savarankiškai radau darbą ir jau spėju užsitarnauti darbščios vardą

ir šiaip mamai galėčiau papriekaištauti, kad vaikystėje neužsiminėjau sportu - neturėjau dviračio, nelankiau baseino, o tik prakeiktą muzikos mokyklą, per kurią susigadinau regėjimą

ir aš prisiekiau sau, kad mano vaikai būtinai sportuos vardan geros figūros, laikysenos, lengvo sportiško žinsgnio, geros savijautos ir pasitikėjimo savimi - turės dviračius, mokės plaukti, t.t.

taigi siūlau ne riboti maistą, o suteikti vaikui daugiau veiklos, kad jam būtų galvoj ne vien maistas, telikas ir čipsai

ir ne viskas labai brangiasi kainuoja - galima rasti ir pigiau cool.gif
Atsakyti
As taip pat manau, kad reikia kalbetis - siek tiek kitaip, negu apie tai kalbas kiti vaikai biggrin.gif As taip pat buvau storule vaikysteje. Ir nors mane pazistantys kiemo ir apylinkiu vaikai man nieko nesakydavo, nes, matyt, sutardavau, taciau isvykus pas pusesere i kt miesta, nepazistamieji ir skaudziu repliku issakydavo. O mama man sakydavo taip - kad sunku isrinkti man rubu - ant lieknos mergaites daugiau visko yra, bet niekada nesakydavo, kad nevalgyciau, tik kad pagalvociau. Kaip ten bebutu, niekas man nepadejo, buvau ir toliau sau storule, nors ir sportuodavau, ir siaip - aktyviste buvau biggrin.gif kol... pradejau bresti. Tada kazkaip smegeninej tarsi viskas i savo vietas atsistojo - as pati IS TIKRUJU panorejau buti liekna. Ir pradejau ,,kudintis" - taip kaip mokejau. Maciau, kad mama jaudinas - kad lazdos neperlenkciau, bet niekada nesielge taip, kaip kitu storuliukiu mamos, kurios sakydavo savo dukrom - paziurek, kaip tu atrodai ir cia pat paklausdavo - gal dar viena kotleta, a?
As esu pries ta ideja, kad stori vaikai neturi gauti saldumynu, kad namie ju ne kvapo nebutu. Tiesiog aptarkit su dukra, kokiais atvejais bus valgomi saldumynai ar kiti koloringi uzkandziai, susigalvokit SAVO taisykles ir ju laikykites.
Taigi, as dekinga savo mamai, kad kalbejosi, bet dar labiau dekinga, kad nedare spaudimo - taip atsirado dialogas ir nebuvo poreikio nieko slepti (pvz. saldainiu po pagalve)
Atsakyti
Suprantu autorės nerimą. Ir manau gerai, kad nenumoja į tai rankute - ai, išaugs...
Nutukimas yra nutukimas - tai rykštė, kuri jau "pjauna" ir vaikus - sėdim prie kompo, bulvių traškučiai&cola - įprastas gyvenimo palydovas ir pan. Žmogus įpranta valgyti ne dėl to kad yra alkanas, o dėl to kad nejaučia pastovaus sotumo jausmo.

Aš neteigiu kad mergaitė yra nutukusi (nei mačiau nei ką smile.gif ), bet pritariu nuomonei, kad sveiko valgymo įpročiai turi būti suformuoti šeimoje. Jei mergaitė valgo "vyriškom" porcijom, manyčiau tai nėra gerai...
O tokia mintis - jeigu pasitarus su dietologais (gal iš pradžių be mergaitės) ar kt. gydytojais (tik nesigasdinkim, bet tiesiog galvoju - iš kur toks apetitas, ar negali būti kad organizmas kažkur "nesupranta savęs"? g.gif )

O "ėsti" mergiotės tikrai nereikia jokiais būdais, atseit "pasižiūrėk į save; kaip baisiai atrodai; ar dar baisiau - kas tavęs norės"... blink.gif
Čia ir yra visa matematika - kaip pasiekti tikslą pačiom subtiliausiom priemonėm.

Sėkmės!
Atsakyti
Manau, drausti vaikui valgyt nėr gerai, geriau jei norit apriboti vaiko apetia, tiesiog mažiau namie atsargų laikykit, ir sveikus produktus, kad nebutų spintelėse pilna įvarių užkandžių, batonų sausainių ir pan. Laikykite vaisius, džiovintus dalykėlius. Taip jau bent galėsite kalorijas pareguliuot.
Atsakyti
Man atrodo, kad nereikia vaiko skaudint ir replikuot apie figūrą. Vaikui reikia valgyt, nes bręsta. Todėl ir suvalgo nežmoniškai daug. Tai normalu. Geriausia išeitis būtų saldumynus pirkti mažom porcijom (po kelis saldainiukus dienai ar pan.). O geriausia būtų tiesiog pašnekėti su mergaite kaip gerai yra mankštintis rytais arba vakarais. Galite kartu pratimukus daryt, abiem nauda būtų wink.gif
Atsakyti
O mes tokią problemą sprendėme kitaip , kadangi mūsų šeimoje yra polinkis į nutukimą , tai pasitarusi su gydytoją nusipirkome 2 dviračius, 2 poras riedučių ir kai ji turi laisvo laiko , važiuojame pasportuoti , paskui šestadieniais į baseiną visa šeima .Taip panele užaugo labai daili ir mamai proga numesti nereikalingus kg, taip kad susidometi verta , bet panikuoti tikrai neverta. + maista pradėjome reguliuoti, mėsos su bulvėmis ir duona -- tai jau niekada.
Atsakyti
del vaiko svorio neverta daryti tragedijos brestant gali ji numesti, o dabar gali pasportuoti arba lankyti koki sokiu bureli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamule ingule: 19 gegužės 2006 - 18:38
Taigi, pradinėje mokykloje į išvaizdą nekreipiau dėmesio, visiškai. Buvau šiek tiek berniukiška ir panašiai. Tada maždaug ketvirtoje klasėje pradėjau rūpintis išvaizada, na sugalvojau atsisakyti kirpčiukų, rengtis kaip man gražiau ir t.t. Kai pradėjau lankyti krepšinį, pradėjau domėtis figūra. Kol sportavau viskas buvo lyg ir nieko, na, pilvukas yra, bet aš juk spotuoju ir t.t. O kai po trejų metų sportą mečiau tėvas su manimi nekalbėjo mėnesį, nes pasak jo, aš jokio būrelio taip niekada ir nebaigsiu ir panašiai, dar aiškino, kad sustorėsiu,o veliau atvažiavęs aiškino, kad esu sustambėjusi. Tai man davė daug kompleksų, nes negano to, kad buvau šakaliukių klasėje ir dar stambiausia, tai tėvai kabinėjosi. Pradėjau mažinti porcijas. Kuo toliau, tuo labiau. Paskui bandžiau sportuoti, bet tam pritrūko valios, o štai maisto mažinimui - ne. Atsisakiau kiaulienos, batono, cukraus, tada tapau vegetare ir t.t. Aišku labai sveikai neatrodo toks maitinimasis. Bet kalti juk tėvai, patys įvarė kompleksą. O, kad ir dabar šaldytuve ir duoninėje beveik visada yra sausainių, saldainių, sūrelių, jogurtų(neliesų) ir panašiai, taigi sukirtus tai, kas skanu nebesinori to, kas yra normalus maistais, o dar kaloringumas... Aišku, jeigu skanumynų nebūtų, tada valgyti reiktų tai, kas sveikiau, nes badu mirti nesinori. Aišku tėvams tai sakyta, bet jiems nesvarbu.
Taigi, mielosios mamos ir tėveliai, manau, kad galite spręsti patys, apie tai, kaip viskas atsiliepia vaikams. Manau, kad reikėtų pasirūpinti tuo, kad vaikas gautų pilnaverčius pietus, lengvą vakarienę, baltymingą, o pusryčiai tūrėtų būti su daugiau angliavandenių, kad vaikas nepritrūktų energijos dieną. O tarpus tarp valgymo tegu užpildo vaisiais, daržovėmis ar kitais nekaloringais užkandžiais, reikia nuo mažumės mokyti sveikai maitintis ir judėti, nes nesantaika su kūnu visada baigiasi valgymo sutrikimais.

Aišku, aš ne mama, ir man iki to toli, bet manau išgirsti apie visa tai iš vaikų pusės jums taipogi bus naudinga. (:
Atsakyti