Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

QUOTE(Enriko mama @ 2012 09 09, 09:48)
Maniskis ir lygiai taip pat buvo, iki kokiu 1m 3 men valge viska ir paskui prasidejo, nustojo valgyt darzoves, sriubas, is vaisiu obuoli tik, db jam tuoj bus 7 metai, visa laika ugis svoris kaip priklauso, db 130cm ir 28kg, bet valgymo yprociai to kie pat, nieko naujo i burna, tik koses, mesa, bet darzoviu baidosi ir toliau, taciau darzelio deka sriuba jau valgo, bet tokia kur tik kruopos ir bulve, dar vos vos morkos gali but, prie vaisu pridejo dar banana ir vasara braskes valgo, as jau ipratau prie tokio valgymo, nors is pradziu buvo dauk nerimo, bet jei tyrimai geri, vaikas auga, reiskia jam visko pakanka  smile.gif

ooo..maniau tik pas mane toks vaikas biggrin.gif doh.gif aplinkiniu vaikai valgo viska, o maniskis ne smile.gif nu bet pati isranki maistui esu, tai matyt siuo dalyku i mane atsigime, bet auga gerai, svoris ir ugis jo geras, bet apimtis maza lotuliukas.gif nors is kitos puses gal ir gerai, kad nevalgo visko is eiles, gal bentjau iki tam tikro amziaus bus mazesne rizika nutukimui.
pazistamu mergaite valgo viska is eiles ir pastoviai kazka kramto, jai nesvarbu ka duok ji valgo, tai jau zinokit jin tokia apvali visa ir ant rurioko net nzn kaip tai pavadinti..kazkas pns kaip celiulitas, o geguze jai tik 2metai suejo..palyginau su kitu vaiku matytom subinytem ir niekas tokio celiulito neturi..bandziau sakyti, kad neduotu pastoviai tiek valgyt,kazka vis kramtyt, kad nesveika skrandukui, zarnynui ir kunui, nes ir kai didelio ta mergaite padaro, tai kvapas nenusakomas, matyt jau gal jai ten skrandis ir zarnynas nrml nespeja suvirskynt, bet ka as juk ngl zmonem aiskint pastoviai kaip tai blogai ir t.t..pasakiau, o siaip jau lb nesikisu, ngl nurodyt kaip augint ju vaika smile.gif
Atsakyti
tikrai neatleistina yra sakyti tokias pastabas, nes galima ivaryti kompleksusu visam gyvenimui
Atsakyti
Mano pusesere savo mergaitei pastoviai siule valgyt, leido valgyt ir saldumynu ir kitu nesveiku produktu, tai vaika uzaugino storuli. Dabar mergina paaugle ir pradejo kompleksuoti del to savo storumo. Ir tevai jau pradejo ja parinti, kad maziau valgytu. Bet tai tevai patys ir kalti, kad pripratino vaika prie neteisingos mitybos, o dabar luosina, sakydami, kad tu stora, kaip tu atrodai. Ziauru... Pasaliniai nieko negali padeti, nes tai seimos reikalas ir manau, neetiska butu kitiems kistis.
Atsakyti
sveika mityba reikia propaguoti tevams ir vaikams, tada ir bedu maziau bus. O sakyti ar ne tai, oj nzn, kaip sunku doh.gif
Atsakyti
Manau, kad tėvai turi stebėti ir koreguoti ne tik vaiko, bet ir savo mitybą, kad vaikai nesustorėtų, juk vaikai valgo beveik tą patį, ką ir tėvai, o ir saldumynų nereiktų iš vaikų ar paauglių atimti. Geriau sveikas maistas ir šokoladas negu, maistas su daug riebalų, bet draudimas valgyti saldumynus
Atsakyti
Pirstu baksnoti tai ne, bet kazkaip savo pvz paveiti, kad gal geriau daugiau darzoviu, jei matosi,kad vaikas tunka:)
Atsakyti
pas mus panaši problema su pilvuku ...merginai 10 metų ,bręsta..formuojasi figūra ir darosi nemazas pilvukas ..kažkaip keista daug sportuoja (kasdien beveik treniruotės) yra sportininke,mes su vyru vegetarai ,namie valgo sveika tikrai maistą..jokių saldumynu neperkam ir nesimėgaujam ..sūnus tą patį valgo ir kūdas kaip dviratis blink.gif jam svorio reik ir reik...o dukra tą patį valgo ir stambėja...ne tiek stambėja,kiek tas pilvukas didėja g.gif Galbūt tokia natūra ir ištikrųjų nieko pakeist negalima..kad ir kaip norėtųsi...? Negi pradėt duoti mažiau valgyt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kroshke @ 2012 11 06, 14:32)
Pasaliniai nieko negali padeti, nes tai seimos reikalas ir manau, neetiska butu kitiems kistis.

Tėvus paprotint ir pirštu pabaksnot į jų klaidas. Ypač vaiko žeminimą.
Atsakyti
Aš visada buvau pavalgius, todėl, jeigu mano dukrai bus tokių problemų, dėl valgio tikrai nespausiu - paskui visokios bulimijos ar anoreksijos "prilimpa", bet pasiūlysiu sportuoti blush2.gif Ir man bus ne prošalį su ja kur nors į aerobiką nueit, daugiau laiko gamtoj praleisti, baseine paplaukioti ir pan cool.gif
Atsakyti
Kas iš to sakymo, reiktų koreguoti viską-mitybą, dienotvarkę, imti sportuoti kartu.
Atsakyti
Jei darosi pilvukas tai labai gali būti dėl krypstančio stuburo-būtina stiprinti nugaros raumenis. Neteigiu kad tik tiek bet tikrai viena iš priežasčių - sutvarkius laikyseną staiga tas pilvas dingsta g.gif
Atsakyti
Mielos mamos, tik nesakykit vaikui tokių pastabų ir replikų apie jo svorį. Net nekaltas, netinkamai suformuluotas pasakymas "eik pasportuoti" - gali sukelti skaudžias pasekmes. Valgymo sutrikimų atsiradimą suformuoja ne tik tokios replikos, bet ir kiti veiksniai: nepasitikėjimas savimi, konfliktai šeimoje, per didelė arba per maža kontrolė, tėvų priklausomybės, patyčios, nesaugumo jausmas.. Esmė ta, kad vieno veiksnio nėra, bet tėvų kritika visada skaudžiausia.
Siūlau pabandyti eiti kitu keliu. Jei jūs už sportą - pradėkite patys sportuoti ir pasiūlykite prisijungti vaikui. Jei patys to daryti nenorite ar negalite, pagalvokite apie šokio - judesio terapijas vaikams. Jų metu vaikas išmoksta jausti save, suvokti savo kūną ir susiformuoja sveiką požiūrį į jį. Galbūt per maistą vaikas siekia ryšio ir saugumo? Apskritai, meno terapija yra raktas į vidinę ramybę ir darnios asmenybės formavimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaikuakiusviesa: 28 vasario 2013 - 20:56