Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

QUOTE(Pieva1 @ 2005 09 28, 14:20)
Neseniai žiūrėjau Nomedos laidą apie merginų valgymo sutrikimus. Vienos merginos pasisakymas, kad prie valgymo sutrikimo ligos ją privedė mama, mane privertė susimąstyti g.gif  Mano dukrytei 10. Na ir ji turi užsiauginusi pilvuką. Pamačius, kad jis stabiliai didėja, puoliau drausminti ją - žiūrėk vaikel ką valgai, pažiūrėk koks jau pilvas, į drabužius netelpi doh.gif
Tai po tos laidos aš ir mąstau, kas geriau - nekreipti dėmesio ir vėliau kai ji puls prie visokių dietų ir tada su ja kariauti, ar dabar ją drausminti?

Jau paveluotai, bet noriu išsakyti savo poziciją. Manau vaikai iš savo tėvų viskuo išmoksta. Tėvų pareiga įdiegti teisingos mitybos principus vaikui, ką vaikas matis pats tą ir daris. Dešimtės metų mergaitėi galima pagaminti atitinkamą maistą ir paduoti atitinkamu metu, o kad ne būtų pagundų ką nors nugvelbt, tai reikalingi sotus pusryčiai, pietus ir vakarienė plius du tris užkandžiai. Vien žo, nereikia kišti į šaldytuvą tukinančio maisto. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nataliukė @ 2006 06 11, 21:08)
Jau paveluotai, bet noriu išsakyti savo poziciją. Manau vaikai iš savo tėvų viskuo išmoksta. Tėvų pareiga įdiegti teisingos mitybos principus vaikui, ką vaikas matis pats tą ir daris. Dešimtės metų mergaitėi galima pagaminti atitinkamą maistą ir paduoti atitinkamu metu, o kad ne būtų pagundų ką nors nugvelbt, tai reikalingi sotus pusryčiai, pietus ir vakarienė plius du tris užkandžiai. Vien žo, nereikia kišti į šaldytuvą tukinančio maisto. mirksiukas.gif

Pritariu drinks_cheers.gif Kaip suformuosime vaiko mitybos igudzius, tokie jie ir isliks. Pavyzdziui jei mes visuomet po valgio vaikams pasiulome saldumynu, jie ir uzauge taip darys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(slsilvija @ 2006 06 11, 23:00)
Pritariu drinks_cheers.gif Kaip suformuosime vaiko mitybos igudzius, tokie jie ir isliks. Pavyzdziui jei mes visuomet po valgio vaikams pasiulome saldumynu, jie ir uzauge taip darys ax.gif

Aciū merginos dar kartą už išsakytas mintis, bet.... kol kas atsakymo kaip elgtis aš nerandu. Tai ką jūs sakote - aš tą puikiai žinau. Bet tai tik teorija... Panašu, kad realiai nedaugelis susidūrėte su šia problema gyvenime. Jau nebepamenu ar rašiau pradinėje žinutėje apie tai, kad išeidama į darbą palikdavau šviežiai pagaminto maisto (sriuba ir t.t.), bet labai dažnai rasdavau nepaliestą maistą. Ji begalo mėgsta sumuštinius!!!!! Ką ji be mano priežiūros (kai būnu darbe) sėkmingai pasidaro. Namuose, mano galva, pakankamai saldumynų (mėgstam juos visa šeima), bet turėdama "lyšną" centą ji perka būtent juos. Saldumynus aš dar galiu išdanginti iš namų, bet ką daryti su duona, sviestu ir dešra, sūriu?
Tema užvesta dar pernai, man aktuali ir šiandien. Šiandien man lengviau, nes ėmiau šiek tiek atlaidžiau žiūrėti į esančią problemą. Nesakau, kad man darosi dzin, bet kol kas matau, kad dukra pati neturi jokio noro gražiai atrodyti. Jai dzin. O mano "moralai" ją tik erzina. Bet blogiausia tai, kad negaliu visai užsimerkti į tai. Užaugintus kilogramus labai sunku pašalinti, ypač kai dukra pas mane nėra labai valinga. Kol kas jos gyvenimo šūkis - negaliu turėti ir nereikia !!!!
Atsakyti
mano giminaitė stambi ir vaikai tokie

tai bandė duoti lengvą neriebų maistą (daržovės, jogurtai, troškinta mėsa)
tai vaikai verkė, sakė: mama, aš alkana unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 06 12, 15:24)
mano giminaitė stambi ir vaikai tokie

tai bandė duoti lengvą neriebų maistą (daržovės, jogurtai, troškinta mėsa)
tai vaikai verkė, sakė: mama, aš alkana unsure.gif

Na tiesa pasakius tokias replikas ir aš išgirstu... Ypač kai valgyti būna troškiniai ar kažkas lengvesnio... O jei maistas skanus - suvalgo vyrišką porciją doh.gif
Atsakyti
Kuo toliau ,tuo si tema darosi aktualesne .Su kuo nepakalbi ,vis kalba "nueina" iki figuru .Per telervizija ,laikrasciu ir zurnalu puslapiai pilnuteliai ivairiausiu nuotrauku reklamuopjanciu sampunus ,kremus ,rubus,kuriuos reklamuoja lieknos merginos .O kodel gi nieks nekalba koks gi grazus ...storas kunas ,kodel istisai kalbama apie celiulitus ir t.t ? .Deja visgi visiems graziausias tas lieknas kunas ! Ir nera cia ka labai smarkiai gincytis ,kad nereikia kreipti demesio kaip vaikas kemsa pilna burna bandeles ir dziaugtis koks jis putlutis ir grazutis !As sutinku su ta nuomuone ,kad reikia nuo mazens skatinti teisingo maITINIMOSI IPROCIUS ,KURIUOS VAIKAI MOKYKLOJE ,DEJA PAMIRSTA ,BET NAMIE TEGU VISADA buna sriubytes ,darzoviu ,o ne sokoladuku .
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2006 06 12, 15:11)
Bet blogiausia tai, kad negaliu visai užsimerkti į tai. Užaugintus kilogramus labai sunku pašalinti, ypač kai dukra pas mane nėra labai valinga. Kol kas jos gyvenimo šūkis - negaliu turėti ir nereikia !!!!

o kaip dukros santykiai su fizine veikla? Juk svoris ne vien nuo valgymo auga, bet nuo nuolatinio sedejimo/gulejimo ir nejudrumo. Dabar juk vasara -- pats tas laikas dviraciams, rieduciams, riedlentems. Pati kartais nueinu i ta vadinama "skeitparka" -- kiek ten vaiku ir jaunimo.
kitas dalykas -- saldumynai saldumynams nelygu. Juk pilna dabar sveiku saldumynu -- jogurtu, javainiu, sulciu, vaisiu, varskes sureliu, visokiu ten actimeliu ir danonkiu. jei seima megstat saldumynus, tai gal desertui tegu buna persikai ar vynuoges, o ne pyragaiciai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2006 06 13, 09:59)
o kaip dukros santykiai su fizine veikla? Juk svoris ne vien nuo valgymo auga, bet nuo nuolatinio sedejimo/gulejimo ir nejudrumo. Dabar juk vasara -- pats tas laikas dviraciams, rieduciams, riedlentems. Pati kartais nueinu i ta vadinama "skeitparka" -- kiek ten vaiku ir jaunimo.
kitas dalykas -- saldumynai saldumynams nelygu. Juk pilna dabar sveiku saldumynu -- jogurtu, javainiu, sulciu, vaisiu, varskes sureliu, visokiu ten actimeliu ir danonkiu. jei seima megstat saldumynus, tai gal desertui tegu buna persikai ar vynuoges, o ne pyragaiciai.  mirksiukas.gif

Matau, kad dukrai fizinis aktyvumas kuo toliau tuo jis mažiau patrauklus - ji greit pavargsta. Sunku jau jai su priaugtu svoriu. Nežinau tiksliai, bet manau, kad 155 cm sverti 50 daugoka...Šiaip nėra visai sedėtoja prie TV. Važinėja dviračiu, riedučiais, kai būname sodyboje - dažnai eina maudytis. Bet aplink mus mažai vaikų, tai todėl vyksta rečiau nei norėtųsi. O vežioti į būrelius nei aš nei vyras kol kas fiziškai neišgalim (dirbam), o viena važinėti iš kaimo į miestą ji dar per maža.
O kas liečia maistą - tai ne tik saldumynai yra priešas. Kiek įmanoma aš juos riboju, keičiu vaisiais ir pan. O varškės sūreliai... ech... kiek bus tiek suvalgys per vieną dieną.... Kaip aš jau ne kartą rašiau - ji labai mėgsta sumuštinius doh.gif O tokių produktų kaip duona, svietas, sūris ar dešra aš negaliu nepirkti, nes tai naudojama visos šeimos maisto ruošai. Man šaldytuvui spyną įsigyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pieva1: 13 birželio 2006 - 10:24
QUOTE(Pieva1 @ 2006 06 13, 10:18)
Kaip aš jau ne kartą rašiau - ji labai mėgsta sumuštinius doh.gif O tokių produktų kaip duona, svietas, sūris ar dešra aš negaliu nepirkti, nes tai naudojama visos šeimos maisto ruošai. Man šaldytuvui spyną įsigyti?

Pirk rupia duona, koki Rugeli, vaikai nemegsta, o jei valgys tai labai uzsikims.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 13, 10:31)
Pirk rupia duona, koki Rugeli, vaikai nemegsta, o jei valgys tai labai uzsikims.

Maniškė mėgsta.... doh.gif Šiaip pvz jei ji kokio patiekalo nemegsta, kad valgytų pakanka uždėti lydyto sūrio - tampa geidžiamiausiu patiekalu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2006 06 13, 10:39)
Maniškė mėgsta....  doh.gif Šiaip pvz jei ji kokio patiekalo nemegsta, kad valgytų pakanka uždėti lydyto sūrio - tampa geidžiamiausiu patiekalu blink.gif

Nu geras blink.gif , tada tau turi rugstis sukilti ir nebegali valgyti duonos produktu, o seima turi tave palaikyti. Mes taip rimtos vakarienes atsisakem - visai seimai nekenkia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 13, 13:35)
Nu geras  blink.gif  , tada tau turi rugstis sukilti ir nebegali valgyti duonos produktu, o seima turi tave palaikyti. Mes taip rimtos vakarienes atsisakem - visai seimai nekenkia  biggrin.gif

Nepavyks.... verysad.gif Jei taip padaryčiau - būtų didelė bausmė mano mamai, (ji gyvena kartu su mumis), nes ji negali be duonos . Aš jau praktiškai nebeperku batono, tik duona, sakau is dvieju blogybiu geresne...

Papildyta:
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 13, 13:35)
Nu geras  blink.gif  , tada tau turi rugstis sukilti ir nebegali valgyti duonos produktu, o seima turi tave palaikyti. Mes taip rimtos vakarienes atsisakem - visai seimai nekenkia  biggrin.gif

Nepavyks.... verysad.gif Jei nepirkčiau duonos, tada nubausčiau savo mamą( ji gyvena su mumis), nes ji negali be duonos. Aš jau praktiškai nebeperku bulkos, sakau jei situacija verčia reik rinktis iš blogybių geresnę...
Aš asmeniškai nei duonbos nei batono beveik nevalgau
Atsakyti