QUOTE(Pieva1 @ 2005 09 28, 14:20)
Neseniai žiūrėjau Nomedos laidą apie merginų valgymo sutrikimus. Vienos merginos pasisakymas, kad prie valgymo sutrikimo ligos ją privedė mama, mane privertė susimąstyti
Mano dukrytei 10. Na ir ji turi užsiauginusi pilvuką. Pamačius, kad jis stabiliai didėja, puoliau drausminti ją - žiūrėk vaikel ką valgai, pažiūrėk koks jau pilvas, į drabužius netelpi
Tai po tos laidos aš ir mąstau, kas geriau - nekreipti dėmesio ir vėliau kai ji puls prie visokių dietų ir tada su ja kariauti, ar dabar ją drausminti?

Tai po tos laidos aš ir mąstau, kas geriau - nekreipti dėmesio ir vėliau kai ji puls prie visokių dietų ir tada su ja kariauti, ar dabar ją drausminti?
Jau paveluotai, bet noriu išsakyti savo poziciją. Manau vaikai iš savo tėvų viskuo išmoksta. Tėvų pareiga įdiegti teisingos mitybos principus vaikui, ką vaikas matis pats tą ir daris. Dešimtės metų mergaitėi galima pagaminti atitinkamą maistą ir paduoti atitinkamu metu, o kad ne būtų pagundų ką nors nugvelbt, tai reikalingi sotus pusryčiai, pietus ir vakarienė plius du tris užkandžiai. Vien žo, nereikia kišti į šaldytuvą tukinančio maisto.