Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

QUOTE(Pieva1 @ 2005 09 28, 15:20)
Neseniai žiūrėjau Nomedos laidą apie merginų valgymo sutrikimus. Vienos merginos pasisakymas, kad prie valgymo sutrikimo ligos ją privedė mama, mane privertė susimąstyti g.gif  Mano dukrytei 10. Na ir ji turi užsiauginusi pilvuką. Pamačius, kad jis stabiliai didėja, puoliau drausminti ją - žiūrėk vaikel ką valgai, pažiūrėk koks jau pilvas, į drabužius netelpi doh.gif
Tai po tos laidos aš ir mąstau, kas geriau - nekreipti dėmesio ir vėliau kai ji puls prie visokių dietų ir tada su ja kariauti, ar dabar ją drausminti?

nekankink vaiko sumazink saldytuva ir dienos raciona
Atsakyti
valgymo įpročiai susiformuoja šeimoje. jei mama ir tėtis pastoviai valgo ir pan. vaikas/paauglys nesąmoningai perima tuos įpročius. čia tas pats kaip stresą/nuovargį/susierzinimą ir t.t. malšina maistu. tiesiog tuo metu gal reikia kažkokio užsiėmimo.
o mamoms, kurios savo 10 -ėms dukroms gali pasakyti pastabas dėl didelio pilvo ar svorio, siūlau susimąstyti, ar jos apskritai gali būti motinos (kokia dabar anoreksijos/bulimijos sergamumo/mirtingumo statistika? ) Jūs žudote savo VAIKUS!!! Žodžiu, subręskit ir išlįskit iš stereotipų.
Atsakyti
Kiek man teko stebėti, mergaitės neretai prieš brendimą būna pilnokos. Po to ištysta, sulieknėja. Žinoma reiktų vengti čipsų ir kito panašaus maisto. Stengtis daugiau vaisių , daržovių ir būtinai mėsos tik liesos.
Atsakyti
vaikui tikrai nereiktu nieko sakyti, tiesiog priziureti ka vaikas valgo ir i bureli koki uzrasyt...
Atsakyti
aš pati jaučiu nuoskaudą,kai mama pasako ypač prie kitų žmonių,kad lašinių prisiauginau,tai ką vaikas turi jaust,kai pats artimiausias žmogus-mama kritikuoja,gal geriau kartu nueikit į baseiną ar krosus pabėgiokit,nes su kritika labai greit galima įvaryt kompleksus visam gyvenimui
Atsakyti
o vat as stora. Vaikystej pakako kalbu apie apvaluma... O dar brest anksti pradejau... -atsirado krutine... kaimynu mergaites -pora metu jaunesnes, nesiojancios vaikiskus dydzius. Nuoskauda vis augo. zliumbimas ar kazko darymas -nepadejo. atsirado mastymas - kam kazka daryti juk as STORA (na ir kas, kad pakeitus gyvenama vieta nuo klasiokiu skyriausi vos pora kg) asaros ir augantis apetitas (as visvien stora)...
As vis dar su siuo kompleksu ...
Atsakyti
Situo klausimu as esu labai kritiska-vaikus reikia stebeti. Nemanau, jog mamai deretu mergaitei aiskinti, kad ji stora, netelpa i rubus, ar, kad jos pilvas atsikises, tiesiog reiktu pakeisti visos seimos mityba, pradeti kartu su dukra galbut sportuoti, plaukioti, vazinetis dviraciu ir pan.
Stebeti vaika yra privalu kiekvienam tevui. Daznai buna taip, kad tevai o ypac kartu gyvenancios mociutes labai dziaugiasi, kai vaikas "valgus". O tuomet kai dukra ar sunus pasidaro storuliukai, daznai pasako "oi, mes net nepastebejom, kada cia vaikas taip isstorejo".
Be to, demesi reikia atkreipti ir i genus. Gal tavo dukryte "isaugs" ta pilvuka, o jei tu pati ar vyras esate pilni, tai tuomet daug nemoralizuojant pradekite keistis patys.
Papildyta:
QUOTE(Ledine_saule @ 2006 08 16, 22:54)
o vat as stora. Vaikystej pakako kalbu apie apvaluma... O dar brest anksti pradejau... -atsirado krutine... kaimynu mergaites -pora metu jaunesnes, nesiojancios vaikiskus dydzius. Nuoskauda vis augo. zliumbimas ar kazko darymas -nepadejo. atsirado mastymas - kam kazka daryti juk as STORA (na ir kas, kad pakeitus gyvenama vieta nuo klasiokiu skyriausi vos pora kg) asaros ir augantis apetitas (as visvien stora)...
As vis dar su siuo kompleksu ...

Gal uzteks verkslenti ax.gif Siais laikais reikia tik noro ir pasiryzimo pakeisti savo figura. Ir netikiu, kad tai neimanoma. Per savaite - gal ir ne, bet per pusmeti, metus tikrai gali atsikratyti nereikalingu kg. Sedeti prie teliko, valgyti sprgas ir verkti - tai tiesiog leisti lasiniams tave uzvaldyti. Yra dietologes skyrelis SM, simtai sporto klubu. Pakelk uzpakali ir kita vasara galesi atidaryt SM tema "kaip as sulieknejau" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2006 08 17, 09:13)
Situo klausimu as esu labai kritiska-vaikus reikia stebeti. Nemanau, jog mamai deretu mergaitei aiskinti, kad ji stora, netelpa i rubus, ar, kad jos pilvas atsikises, tiesiog reiktu pakeisti visos seimos mityba, pradeti kartu su dukra galbut sportuoti, plaukioti, vazinetis dviraciu ir pan.
Stebeti vaika yra privalu kiekvienam tevui. Daznai buna taip, kad tevai o ypac kartu gyvenancios mociutes labai dziaugiasi, kai vaikas "valgus". O tuomet kai dukra ar sunus pasidaro storuliukai, daznai pasako "oi, mes net nepastebejom, kada cia vaikas taip isstorejo".
Be to, demesi reikia atkreipti ir i genus. Gal tavo dukryte "isaugs" ta pilvuka, o jei tu pati ar vyras esate pilni, tai tuomet daug nemoralizuojant pradekite keistis patys.
Papildyta:

Gal uzteks verkslenti  ax.gif Siais laikais reikia tik noro ir pasiryzimo pakeisti savo figura. Ir netikiu, kad tai neimanoma. Per savaite - gal ir ne, bet per pusmeti, metus tikrai gali atsikratyti nereikalingu kg. Sedeti prie teliko, valgyti sprgas ir verkti - tai tiesiog leisti lasiniams tave uzvaldyti. Yra dietologes skyrelis SM, simtai sporto klubu. Pakelk uzpakali ir kita vasara galesi atidaryt SM tema "kaip as sulieknejau"  mirksiukas.gif

neverkslenu blush2.gif  matyt jau susitaikiau su tuo (ir todel nieko nebedarau)

Atsakyti
Gal ne visai į temą, bet labiausiai patiko frazė thumbup.gif :
QUOTE(valdele @ 2006 04 02, 18:59)
Mamos , nekiskite tu savo keptu kotletuku per prieverta ,nekepkite tu pyragu be paliovos , nebukite priesai savo vaikams ! mirksiukas.gif

Vaikas buvau kaipreikiant stora, o mama lig šiol pasidžiaugdama pasakoja, kaip 1,5 metų suvalgydavau 2-i sardeles. Dabar tiek nesugebėčiau doh.gif Sukūdau, ir smarkiai, kokių 8 m., dėl ko dėkoti turėčiau nesibaigiančiom rimtom ligom , todėl ir blogam apetitui. Ligas išaugau, svoris iki šiol toks, kokio noriu. Bet mamos kotletų ir iš visos vištos išvirtų koncentruotų sriubų ramiai prisiminti negaliu doh.gif gaila savęs. Tikrai nemanau, kad maistas tokia didelė vertybė, kad jam reikia aukoti tiek laiko (tiek gaminimui, tiek apie jį kalbėjimui). Gal aš ir bloga mama, nes vaikai manęs niekad neprisimins, kaip juos lepinančios maistu ax.gif , bet savo vaikystės valgymo patirties jiems nenoriu schmoll.gif .

O savo dukrai dažnai (gal irgi per dažnai g.gif )primenu išsitiest, pečius atgal, įtraukt pilvą, pakelt aukštyn galvą, kad visi matytų kokia ji graži mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 26 rugpjūčio 2006 - 03:16
NEKRITIKUOKIT
Po močiutės pasisakymo dėl mano figūros susirgau anoreksija
Ir ką? Dabar pasveikau, bet dar stambesnė esu. Kas jau kas, bet skaudinimas tikrai nepadės
Atsakyti
Negalima kritikuot vaikų, dėl jų figūrų. Ar mažai šiais laikais anoreksikų ir kitomis virškinimo bei psichologinėmis ligomis sergančių merginų. Net pilni viršeliai perkarusių ar tai grožis. Jei jau reikia sukūst, tai tikrai reik padėt paauglei tiek kiek reikia, bet ne skaudinti. Atsižvelgt į mitybos racioną ir pasiekt tokių rezultatų, kad nebūtų viršsvorio.
O visokie skaudinimai su pašaipomis, bei kritika tikrai prie gero nepriveda schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(monie @ 2007 01 28, 10:16)
NEKRITIKUOKIT
Po močiutės pasisakymo dėl mano figūros susirgau anoreksija
Ir ką? Dabar pasveikau, bet dar stambesnė esu. Kas jau kas, bet skaudinimas tikrai nepadės

Pritariu, kad negalima kritikuot. Pati dariau ta klaidą. Dukrai tuoj bus 10 m., karts nuo karto, norėdama apsaugot nuo gresiančių patyčių mokykloje, vis užsimindavau, kad mažiau valgytų, kad per apvali jau ir pan. Ir žinot, koks efektas - ogi dar labiau sustorėjo. Skaičiau, kad žmogus, jei vis galvoja, kad turiu būt plonesnis, mažiau valgyt ir pan., kaip tik atvirkštinė programa įsijungia: pastovus galvojimas, ko nedaryt, iššaukia atvirkštinį efektą - noras valgyti visada reiškiasi stipriai, prisijungia kaltės jausmas dėl bevališkumo ir prasideda bulimijos, anoreksijos ir panašūs baisūnai.
Geriau jau "tyliai", be priekaištų vaikams, pripildyti šaldytuvą (neperpildyti) mažai kaloringais produktais...
Atsakyti