Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

QUOTE(Kristule @ 2007 04 13, 14:18)
Sveikos, man ši tema irgi labai aktuali auginu 8 metų dukrą, sveria jau dabar 35 kg. Čia niekas nepadės, kol jinai pati nenorės.

maniškei tuoj sueis 9 metai ūgis 154cm svoris 40kg, dručkė, bet aš neimu į galvą nes ji daug fiziškai išsikrauna. mokslo metais sportuoja, lanko baseiną po 4-5 kartus per savaitę, lauke geru oru su dviračiu prisivažinėja.

QUOTE(Lelija33 @ 2007 06 12, 15:06)
Skaičiau, kad "žmogaus emocijos sudaro jo charakterio ir pasaulėžiūros pagrindą, kad nuo emocijų priklauso žmogaus likimas ir netgi KŪNO FORMOS, kadangi emocijos susijusios su biolauko genotipu". Galbūt viršsvoris ir panašūs kūno netobulumai turi tiesioginį ryšį su mūsų emocijomis? Ką apie tai manote?

drinks_cheers.gif

QUOTE(Lelija33 @ 2007 06 12, 17:50)
Taip, čia tikrai nekvepia nutukimu.
O maniškės ūgis 146 cm, o svoris 48 kg. O pagal vaikų KMI normas, pasirodo, kad ne 18.5 - 24.9 yra norma, o 14 - 18. Tik nežinau, iki kokio amžiaus asmuo laikomas vaiku.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 09 28, 13:20)
Neseniai žiūrėjau Nomedos laidą apie merginų valgymo sutrikimus. Vienos merginos pasisakymas, kad prie valgymo sutrikimo ligos ją privedė mama, mane privertė susimąstyti g.gif  Mano dukrytei 10. Na ir ji turi užsiauginusi pilvuką. Pamačius, kad jis stabiliai didėja, puoliau drausminti ją - žiūrėk vaikel ką valgai, pažiūrėk koks jau pilvas, į drabužius netelpi doh.gif
Tai po tos laidos aš ir mąstau, kas geriau - nekreipti dėmesio ir vėliau kai ji puls prie visokių dietų ir tada su ja kariauti, ar dabar ją drausminti?

Mamai siulyciau gaminti siek tiek sveikesni maista ir neleisti dukrytei piknaudziauti saldumynais.beje vaikams juk yra yvairiausiu sporto bureliu, gal tavo dukra sudomintu tinklinis, zoles riedulys, tenisas ir pan. 4u.gif
Atsakyti
Jokiu budu negalima vaikui sakyti nieko apie jo figura schmoll.gif Juk mama tai pats artimiausias zmogus vaikui, juk mamai jos vaikas turi buti pats graziausias, nesvarbu plonas ar storas, aukstas ar zemas... Geriau atidziau pasiziurkit ka vaikas valgo, ka pati gaminate pietuma, kokie eina uzkandziai... ar sportuoja... jei nemegsta sportuoti, tai sokiai beveik visiems patinka, galima vakare padaryti mini kluba namuose ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karinga: 16 sausio 2008 - 00:42
Visdelto aš manau kad didžiausią reikšmę vaiko svoriui turi šeimos mityba. Juk palyginimui pasakysiu, kad ir kiek galvočiau niekaip neprisimenu nei per televizorių, nei realybėje, nei dar kur , kad asocialių ar prastai gyvenančių šeimų vaikai turėtų antsvorio. O juk žinome, kad jie nepersivalgo. Tai gi reiškia mūsų vaikai per daug ir per riebiai ar nesveikai valgo. Ir sakyti, kad nekereipiu dėmesio į dukters svorį manau klaidinga, kadangi visdelto antsvoris niekam gero nedavė, nei išvaizdos, nei sveikatos prasme. Sakot numes kai norės, bet iki to laiko kol vaikas subręs tam tų kilų ant jo tik daugės, o numesti bus vis sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2008 01 16, 00:42)
Jokiu budu negalima vaikui sakyti nieko apie jo figura  schmoll.gif  Juk mama tai pats artimiausias zmogus vaikui, juk mamai jos vaikas turi buti pats graziausias, nesvarbu plonas ar storas, aukstas ar zemas...  Geriau atidziau pasiziurkit ka vaikas valgo, ka pati gaminate pietuma, kokie eina uzkandziai... ar sportuoja... jei nemegsta sportuoti, tai sokiai beveik visiems patinka, galima vakare padaryti mini kluba namuose ax.gif

labai jau jusu pasisakymas kategoriskas doh.gif jei mama is tiesu pats artimiausias zmogus, o jei dar ir is tiesu gera dukros drauge, manau apie tai galima pasikalbet mirksiukas.gif as pvz su mama kalbu apie viska, absoliuciai apie viska rolleyes.gif labai gerai sutariam ir suprantam viena kita ax.gif todel manau ir tema apie figura tokiu atveju nera tabu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 16 sausio 2008 - 09:10
QUOTE(Eleina @ 2008 01 16, 10:09)
labai jau jusu pasisakymas kategoriskas  doh.gif jei mama is tiesu pats artimiausias zmogus, o jei dar ir is tiesu gera dukros drauge, manau apie tai galima pasikalbet  mirksiukas.gif as pvz su mama kalbu apie viska, absoliuciai apie viska  rolleyes.gif labai gerai sutariam ir suprantam viena kita ax.gif todel manau ir tema apie figura tokiu atveju nera tabu.

drinks_cheers.gif

Tai kas jei ne mama turėtų kalbėti apie storumą. Svetimi. O nekalbėti visai , tai kaip tik negerai. Nes problema yra ir ji pati neišsispręs, nei dabar, nei vėliau.

O kai mamos gailisi storų vaikų ir sako, nu kokia mama atimtų šokoladą. Tai va aš tokia mama, drąsiai atimčiau, jei tai kenkia mano vaikui. Mano dukra buvo alergiška. Negalima buvo jokio šokolado, tai ką turėjau gailėtis jos ir duoti jai. O paskui išbėrimus gydyti. Taigi ji nevalgė jokių mandarinų, traškučių, šokolado. Dabar šokoladas galima, bet citrusinių-ne. Ir neduodu ir nieko , nejaučiu kad skriausčiau savo vaiką.
Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 01 16, 11:08)
drinks_cheers.gif

Tai kas jei ne mama turėtų kalbėti apie storumą. Svetimi. O nekalbėti visai , tai kaip tik negerai. Nes problema yra ir ji pati neišsispręs, nei dabar, nei vėliau.

O kai mamos gailisi storų vaikų ir sako, nu kokia mama atimtų šokoladą. Tai va aš tokia mama, drąsiai atimčiau, jei tai kenkia mano vaikui. Mano dukra buvo alergiška. Negalima buvo jokio šokolado, tai ką turėjau gailėtis jos ir duoti jai. O paskui išbėrimus gydyti. Taigi ji nevalgė jokių mandarinų, traškučių, šokolado. Dabar šokoladas galima, bet citrusinių-ne. Ir neduodu ir nieko , nejaučiu kad skriausčiau savo vaiką.

Biski i lankas nusivaziavai doh.gif Kalba eina, ne apie alergija, o apie svori g.gif Galima pasakyti vaikui apie jo svori, bet biski reikia ir atsizvelgti i vaiko amziu blink.gif Juk biski yra skirtumas ar 10 m vaikui pasakysi, ar 20m unsure.gif O 10 m vaikui nemanau, kad gera mintis apie tai sakyti, geriau suderinti paciai vaiko mityba, uzrasyti i burelius. O ka, jei tai genai? Tai vaikui gali nuo pat gimimo kalti i galva, kad ji stora, ir kad tai genai. Ir uztat valgys tik liesa sriuba, ir tai be grietines, nes mama nenori, kad jos dukra butu panasi i ja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2008 01 16, 13:57)
Biski i lankas nusivaziavai  doh.gif  Kalba eina, ne apie alergija, o apie svori  g.gif  Galima pasakyti vaikui apie jo svori, bet biski reikia ir atsizvelgti i vaiko amziu  blink.gif  Juk biski yra skirtumas ar 10 m vaikui pasakysi, ar 20m  unsure.gif  O 10 m vaikui nemanau, kad gera mintis apie tai sakyti, geriau suderinti paciai vaiko mityba, uzrasyti i burelius. O ka, jei tai genai? Tai vaikui gali nuo pat gimimo kalti i galva, kad ji stora, ir kad tai genai. Ir uztat valgys tik liesa sriuba, ir tai be grietines, nes mama nenori, kad jos dukra butu panasi i ja  doh.gif

Tu nesupratai ką norėjau pasakyti ir dvi mintis suplakei į vieną.

Aš pavyzdį daviau apie šokoladą ir alergiją, kad daugelis vaikų dėl vienokių ar kitokių priežasčių nevalgo saldumynų arba juos tenka labai apriboti ir dėl to jie tikrai nėra skriaudžiami. Abskritai jei toks mąstymas, kad vaikas tik kuo daugiau saldumynų valgytų, tai jau labai mylimas yra, tai ir rezultatas toks.čia anksčiau viena mama pasisakė, kad jos dukra na kaip supratau stora, bet gi vaiko gaila jei neduos šokolado ar kitų saldumynų.
O 10 m. vaikui gali mama ir nesakyti jei jau taip ją įskaudins, bet pasakys tai aplinkiniai ir tikrai skaudesniu būdu. Mama turi pasakyti, aišku nesityčiojant, bet pasakyti. Tik dažniausiai tos mamos nesako, nes nemato tipo problemos. O ji yra.
Atsakyti
Straipsnis šia tema:
http://www.delfi.lt/...php?id=15569166
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2008 01 16, 12:57)
Biski i lankas nusivaziavai  doh.gif  Kalba eina, ne apie alergija, o apie svori  g.gif  Galima pasakyti vaikui apie jo svori, bet biski reikia ir atsizvelgti i vaiko amziu  blink.gif  Juk biski yra skirtumas ar 10 m vaikui pasakysi, ar 20m  unsure.gif  O 10 m vaikui nemanau, kad gera mintis apie tai sakyti, geriau suderinti paciai vaiko mityba, uzrasyti i burelius. O ka, jei tai genai? Tai vaikui gali nuo pat gimimo kalti i galva, kad ji stora, ir kad tai genai. Ir uztat valgys tik liesa sriuba, ir tai be grietines, nes mama nenori, kad jos dukra butu panasi i ja  doh.gif

nepulkit i krastutinumus mirksiukas.gif viskas ten geria pasakyta buvo. beje - daznu atveju nutukimas - liga. taip pat kaip ir alergija. turi buti gydomas.
o del kalimo i galva irgi niekas nekalbejo, kalba buvo apie normalu bendravima, kurio metu nebutu kazkas slepiama, ar juoda priimama kaip balta. nelabai suprasciau jei mama tikrai storam ir nutukusiam vaikui pastoviai kartotu kad jis plonas ir stuomeningas hihihi.gif cia labai pagrazinau, bet esme supratot tikiuosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2008 01 16, 15:14)
nepulkit i krastutinumus  mirksiukas.gif viskas ten geria pasakyta buvo. beje - daznu atveju nutukimas - liga. taip pat kaip ir alergija. turi buti gydomas.
o del kalimo i galva irgi niekas nekalbejo, kalba buvo apie normalu bendravima, kurio metu nebutu kazkas slepiama, ar juoda priimama kaip balta. nelabai suprasciau jei mama tikrai storam ir nutukusiam vaikui pastoviai kartotu kad jis plonas ir stuomeningas hihihi.gif cia labai pagrazinau, bet esme supratot tikiuosi  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Aš susidūrusi su tuo. Draugės vaikai nutukę. Bet ir valgo viską nerealiai. Ji iš tų kur mano kad vaikas mylimas per skrandį. Vis masto kad išaugs, kad patys pradės galvoti ir t.t., bet nieko nedarė ir nedaro čia ir dabar. O kompleksų daug, ypač mergaitei, kol namuose tai gerai, o kai išeit kur reikia ir prasideda.

Atsakyti
Ar skaitet ta straipsni? Teisingai parasyta, kad nereikia vaiko isskirti, jei jis turi antsvorio schmoll.gif Reikia dernti mityba visai seimai, o ne taip, kad pati kemsarte sokolada, o vaikui neduodat, nes jis storas doh.gif

O tai taip iseina, kad jei mama pasako, kad vaikas storas, tada valio, bet jei kas is aplinkiniu pasako, tai jau tragedija blink.gif

Neturi buti jokio skirtumo kas pasako, bet mazam vaikui yra kur kas skaudziau visa tai isgirsti is mamos, nei is tetos doh.gif
As nesakau, kad vaikui duoti kuo kaloringesni maista, bet derinti maista, ir sveikai maitinis turi ne tik tas vaikas, bet ir visa seima mirksiukas.gif
Atsakyti