Kodėl klausiu. Nes turiu klasikinę Bialetti ir man neskani kava. Bandžiau ir su itališka smulkaus malimo, ir su rupesnio malimo mėgstama kava. Ji labai lengva, neturi to kavai deramo skonio svorio. tad padėjau į šoną ir vėl plikausi "lietuvišku" būdu: puodelį su kava užplikau verdančiu vandeniu ir dedu cukraus bei pilu pieną.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 27, 09:14)
Kodėl klausiu. Nes turiu klasikinę Bialetti ir man neskani kava.
Gal tiesiog Jusu skonio reikalas, nes as ir mano draugai labai patenkinti kava, netgi kai daro kava is Paulig ar Jacobso.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 27, 10:14)
Ji labai lengva, neturi to kavai deramo skonio svorio.
Gal per mažai dedat

Dedu pilną indelį, bet bandau spėti, kad kol užverda, ji tiesiog fiziškai nespėja prisitraukti visko. Vanduo prabėga ir tiek. Kai užplikau tiesiogiai, leidžiu kelias minutes ar daugiau pastovėti, kad pilnai prisitrauktų.

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 27, 20:10)
Dedu pilną indelį, bet bandau spėti, kad kol užverda, ji tiesiog fiziškai nespėja prisitraukti visko. Vanduo prabėga ir tiek. Kai užplikau tiesiogiai, leidžiu kelias minutes ar daugiau pastovėti, kad pilnai prisitrauktų. 

O kokiu firmu kava perkate?
Perku brangią kavą. Aš paklausiu kitaip, jei jau darote prekės reklamą, kokią kavą reikia pirkti, kokios rūšies (smulkaus, vidutinio ar stambesnio rupumo/malimo) ir kt. , kad pavyktų skani kava. Tarkim tokia, kaip iš aparatų kavinėse.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 30, 07:55)
Perku brangią kavą. Aš paklausiu kitaip, jei jau darote prekės reklamą, kokią kavą reikia pirkti, kokios rūšies (smulkaus, vidutinio ar stambesnio rupumo/malimo) ir kt. , kad pavyktų skani kava. Tarkim tokia, kaip iš aparatų kavinėse.
Jeigu realiai, tai labai geras variantas Lavazza Club arba Julius Meinl Jubileum.
Tarkim tokia, kaip iš aparatų kavinėse.
Kavines naudoja filtruota vandeni, todel su kavavire nevisada taip imanoma pasiekti.
Dėkui
Naudoju tik filtruotą vandenį.

QUOTE(BalticSeo @ 2009 09 03, 18:37)
Jeigu realiai, tai labai geras variantas Lavazza Club arba Julius Meinl Jubileum.
įdomūs Jūsų atsakymai.... Jūs parašykit, kokio rupumo malimas turi būti (o visa kita tik skonio reikalas).
mane, pvz., mokino, kad ant pakuotės turi būti arba tokio kavinuko ženklas, arba parašyta "moca", o gal "mocca", o gal ir su "k" raide, na bet žodis aiškus, manau.
o jei perki sveriamą, kur vietoj sumala - ant kokio malimo rupumo reiktų jiems nustatyti? o jei pats maliesi?
QUOTE(san @ 2009 09 04, 13:06)
įdomūs Jūsų atsakymai.... Jūs parašykit, kokio rupumo malimas turi būti (o visa kita tik skonio reikalas).
mane, pvz., mokino, kad ant pakuotės turi būti arba tokio kavinuko ženklas, arba parašyta "moca", o gal "mocca", o gal ir su "k" raide, na bet žodis aiškus, manau.
o jei perki sveriamą, kur vietoj sumala - ant kokio malimo rupumo reiktų jiems nustatyti? o jei pats maliesi?
Na aš kai skiro perku kava tai 4malimo dydžiu prašau sumalt, esu ir 3 bandžius, abu geri
Greitai bus Bialetti produkcijos papildimas. O "karvute" kaip visada yra sandelyje.

Neseniai pirkau šį kavinuką dovanai. Juo galima virti kapučino ir late kavą. Kavą virėme ant stiklokeraminės viryklės esant maksimaliam kaitinimui ir užtruko tiksliai 5 minutes. Veikia gerai, visai kaip instrukcijoje nurodyta. Kava gavosi labai švelni ir su gera putele. Manau, kad kava per trumpai kontaktuoja su vandens garais ir nespėja visko išsiurbti. Į kavinuką pilama daugiau pieno negu vandens, gal todėl ir kava švelnesnė.
Aš visada mėgau gerti juodą kavą kai ji užplikoma tiesiog puodelyje. Taip plikant kava naudojasi taupiau.
Šis kavinukas skirtas 2 vidutinio dydžio puodeliams. Pusryčiams norisi daugiau išgerti, vadinasi vieno kavos virimo pakanka tik 1 didesniam puodeliui (320 ml.). Todėl kavos virimas šeimai užtruks. Jeigu neplanuojate įsigyti gero kavos virimo aparato, kuris kainuoja kelis tūkstančius, bet mėgstate kavą su pienu, tuomet šis kavinukas tinka.
O reziumuojant peršasi viena išvada, kad kavinuko kaina per didelė. Optimalu būtų 100 Lt., o ne 199 Lt. Už tokią kainą galima nusipirkti puikų elektrinį virdulį.
Aš visada mėgau gerti juodą kavą kai ji užplikoma tiesiog puodelyje. Taip plikant kava naudojasi taupiau.
Šis kavinukas skirtas 2 vidutinio dydžio puodeliams. Pusryčiams norisi daugiau išgerti, vadinasi vieno kavos virimo pakanka tik 1 didesniam puodeliui (320 ml.). Todėl kavos virimas šeimai užtruks. Jeigu neplanuojate įsigyti gero kavos virimo aparato, kuris kainuoja kelis tūkstančius, bet mėgstate kavą su pienu, tuomet šis kavinukas tinka.
O reziumuojant peršasi viena išvada, kad kavinuko kaina per didelė. Optimalu būtų 100 Lt., o ne 199 Lt. Už tokią kainą galima nusipirkti puikų elektrinį virdulį.