QUOTE(morė @ 2009 12 06, 17:58)
Laba diena, greitu laiku ir man teks gimdyti
tad renkuosi tarp Kauno ir Sakiu. Siuo metu gyvenu Sakiu raj. Turiu keleta klausimuku:
1. kadangi mano rezusas minusas, tad gimus vaikeliui per berots 72 val reiketu suleisti man imunoglobulina, ar gimdant Sakiuose nebutu del to problemu?
2. jeigu streptokoko tepinelis teigiamas, ar butu leidziami antibiotikai prasidejus gimdymui;
3. viso gimdymo metu lankiausi ne Sakiuose, pries gimdyma noreciau gydytojos konsultacijos-apziuros, kad ir mokamos. Ar nekilti problemu, kad pakolkas nesu prisiregistravusi Sakiu poliklinikoje?
Aciu

1. kadangi mano rezusas minusas, tad gimus vaikeliui per berots 72 val reiketu suleisti man imunoglobulina, ar gimdant Sakiuose nebutu del to problemu?
2. jeigu streptokoko tepinelis teigiamas, ar butu leidziami antibiotikai prasidejus gimdymui;
3. viso gimdymo metu lankiausi ne Sakiuose, pries gimdyma noreciau gydytojos konsultacijos-apziuros, kad ir mokamos. Ar nekilti problemu, kad pakolkas nesu prisiregistravusi Sakiu poliklinikoje?
Aciu
Labas More, pasistengsiu atsakyti į visus rūpimus klausimus:
1. Gimus vaikeliui, mes nelaukiame 72 val, kad suleisti anti D gama globuliną, o leidžiame jį iš karto, prieš tai nustatant ar vaikutis nėra tos pačios kraujo grupės ir RH faktoriaus kaip ir jūsų .Jei vaikutis paveldi jūsų RH faktorių, kuris dabar vadinamas D faktoriumi, anti D gama globulino leisti nereikia. Tai yra neonatologo kompetencija ir šio preparato visada turim ir visada esant reikalui kuo skubiau suleidžiam.
2.Jeigu streptokoko tepinėlis teigiamas turime pakankamą kiekį įvairių antibiotikų ir visoms būna suleista gimdymo metu. Ar streptokoko jautrumą antibiotikams nustatė kai darė antibiotikogramą.

3. Prisirašyti visai nebūtina, jei norite tik pasikonsultuoti, ypač jei gyvenate šakiuose ar kur netoli, paprasčiausiai susiruoškite ir atvažiuokite, jus tikrai mielai priims ir gausite kvalifikuotą gydytojo konsultaciją

Papildyta:
QUOTE(Tina*** @ 2009 12 06, 20:51)
sveiki...ačiū už palinkėjimus...tikiuosi kad viskas bus gerai, nors po ano CP labai siūlę tempia tai manua kad nelabai ir išnešiosiu iki galo ir darys ankščiau CP...Matjošaitienė sakė kad padarys CP jei neuždarys...tikėkimės kad to nebus...nors gimdymas dar toli...
Dar noriu kaiušintakių perišimą daryti nes jau ir metai ne tie ir jau gana tų vaikučių...
O dėl šito tai nežinau ar Šakiuos daro 
Dar noriu kaiušintakių perišimą daryti nes jau ir metai ne tie ir jau gana tų vaikučių...

Na dėl kitų metų tai tikrai nežinom kaip bus, mūsų ministras statybininkas, tai kas jam darbo kad iš KAIMUKŲ visi į miestus nespės. gal tiltų daugiau padarys - kas žino. O dėll perrišimo- tai nėra to-ko patyrę daktarai nemokėtų padaryti