Įkraunama...
Įkraunama...

norinčioms gimdyti Šakiuose

na aš galiu pasisakyt..mums jau trys mėnesiukai..augam kuo puikiausiai.. apie šakių medikes galiu pasakyt taip - jos kaip tikros suvalkietės yra labai šiltos, nuoširdzios, nesusireikšminusios nepasikėlusios, nežiūrinčios i tave iš aukšto, ir bendraujančios kaip su sau lygia ir kaip tikros mamos rūpinasi turbūt kiekviena.. aš atsimenu kaip man gimdykloj buvo šalta ir kaip mane daktare klostė blink.gif ..tikrai priežiūra super. po gimdymo į mano palata net nesuskaiciavau kiek ten darbuotojų užeidavo.. jau kartais galvodavau gal kas negerai ka jos taip dažnai klausineja biggrin.gif ..aišku nėra tokios prabangos kaip gal kokiam kaune ar kur bet va esi prižiūrimas kaip kokia išpuikusi princesė thumbup.gif .juk ne i pramogu parka vaziuojam..tikrai tik geri atsiliepimai apie sakius..neprisigalvokim cia tu mandrumu i tuos kaunus lekt kai yra pašonej viskas kas geriausia..na nebent koks sunkesnis nestumas, tai del sventos ramybes leki i kauna ax.gif

as prieš bet kokius epidurus..esu skaicius apie ju kita poveiki, tai nepasirašyciau tokiems dalykams..gal todel kad pati tokia nelabai skausmo bijanti..ir gimdyti du vaikučius nebuvo toks didelis skausmas. gal man cia taip nezinau..sakė kad as biski nenormali lotuliukas.gif

pripilsčiau iš tuščio į kiaurą lotuliukas.gif ..
Atsakyti
Noriu paklausti Mokam-galim. Neseniai jau klausiau apie gliukozės tyrimą, bet man dar vis rūpi toks dalykas: ar būtinai turi būti suėjusios 24 savaitės šiam tyrimui. Man darbo metu sunku nueiti, sakė, kad galiu savaitgalį, o tuomet bus be kokių 2 dienų 24 savaitės (23 sav.5 d.), kitą savaitgalį vėl negalių, o iki to laiko turiu būt pasidarius. Su pirmu nėštumu buvo nėščiųjų cukrinis diabetas, tai šis tyrimas man ypač svarbus.
Labai ačiū iš anksto!
Atsakyti
QUOTE(mokam-galim @ 2010 01 21, 20:05)
Sveika Mamane, pirmiausia parašysiu aš- Šakių akušerijos skyriaus darbuotoja ir atsakysiu į jus dominančius klausimus, kadangi pradėjau šį skyrelį forume, tai lyg ir atsakinga jaučiuosi 4u.gif
Dėl epidūrinio nuskausminimo- galimybė yra, bet kad kai prasideda sąrėmiai, atsiranda kontaktas, išnyksta baimė ir atsiranda pasitikėjimas- jo tiesiog nei viena nebenori (pasvarsčius visus už ir prieš). Turim homeopatijos, jei apie tai esate girdėję.
Pas mus BAISIŲ MAMŲ kaip ir skyriuje bjaurių dirbančiųjų kažkaip nepasitaikė, ir minties apie panieką negali nei būti. Kiekvieną tik gimusį vaikutį apžiūri patyrę vaikų gydytojai, visi skiepai ir tyrimai atliekami tiek kiek yra reikalinga (imami genetiniai tyrimai, skiepai hepatito ir tuberkuliozės profilaktikai ) Gal atsilieps mamos, ar nestuke.gif , aš atsakiau daugiau iš profesinės pusės. Jei kas domina- drąsiai klausk, vakare prisijungiu ir atsakinėju į rūpimus klausimus mirksiukas.gif

ačiū už atsakymus.na, kai gimdžiau Kaune, tai kontaktas atsirado tik su akušeriu, ir tai, tik tada , kai įdėjom į kišenę. Nors tikrai nesiskundžiu, viskas buvo gerai, bet nieks ten per daug prie manęs nebuvo, psichologinės pagalbos tikrai trūko.sąrėmius kenčiau pati, tai stačia, tai gulėdama.Daktarė atėjo per 10 val. tik kokius 2 kartus, ir tai paskutinį, kai jau gimdžiau.O to palaikymo tikrai reikia.Tuo labiau gimdžiau pirmą kartą.Vyras nelabai ką galėjo padėt, pats stačiom akim žiūrėjo ir tikriausiai bijojo labiau už mane biggrin.gif Kadangi labai ilgai neatsidarinėjo kaklelis, tai neiškentus skausmų paprašiau , kad darytų epidūrą. Po jo pradėjo leisti skatinamuosius ir pagimdžiau. dėl to ir dabar bijau jau tų skausmų ir iš karto klausiu, ar daro.Bet aišku, jei būtų šalia profesionalus gydytojas, ar akušeris, kuris padėtų, patartų tikiu, kad to epidūro, gal ir nereikėtų. blush2.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(motinyte @ 2010 01 21, 20:19)
na aš galiu pasisakyt..mums jau trys mėnesiukai..augam kuo puikiausiai.. apie šakių medikes galiu pasakyt taip - jos kaip tikros suvalkietės yra labai šiltos, nuoširdzios, nesusireikšminusios nepasikėlusios, nežiūrinčios i tave iš aukšto, ir bendraujančios kaip su sau lygia ir kaip tikros mamos rūpinasi turbūt kiekviena.. aš atsimenu kaip man gimdykloj buvo šalta ir kaip mane daktare klostė blink.gif ..tikrai priežiūra super. po gimdymo į mano palata net nesuskaiciavau kiek ten darbuotojų užeidavo.. jau kartais galvodavau gal kas negerai ka jos taip dažnai klausineja biggrin.gif ..aišku nėra tokios prabangos kaip gal kokiam kaune ar kur bet va esi prižiūrimas kaip kokia išpuikusi princesė  thumbup.gif .juk ne i pramogu parka vaziuojam..tikrai tik geri atsiliepimai apie sakius..neprisigalvokim cia tu mandrumu i tuos kaunus lekt kai yra pašonej viskas kas geriausia..na nebent koks sunkesnis nestumas, tai del sventos ramybes leki i kauna ax.gif

as prieš bet kokius epidurus..esu skaicius apie ju kita poveiki, tai nepasirašyciau tokiems dalykams..gal todel kad pati tokia nelabai skausmo bijanti..ir gimdyti du vaikučius nebuvo toks didelis skausmas. gal man cia taip nezinau..sakė kad as biski nenormali lotuliukas.gif

pripilsčiau iš tuščio į kiaurą  lotuliukas.gif ..

biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakarelis,jungiuosi ir as prie jusu 4u.gif sakiuose negimdziau,bet zadu ateinancia savaite TAI daryti biggrin.gif jau 2kartus buvau sakiu akuseriniame sveciuose,man ten patiko viskas,nuo..iki...ir palatos tokios jaukios mazutes,o kiek teko bendrauti su dirbanciom ten moterim tai thumbup.gif jauciasi is bendravimo ir pacio zmogaus,kad dirba is pasaukimo,o nedel naudos..dar prisiskaiceu apie homeopatinius zirniukus,paklausinejau mokam-galim,gavau pakankamai info,nusipirkau tu zirniuku,personalas liux-nebera ko bijot,o 8men.prasidejus buvo visokiu minciu,dvejoniu kaip ce kas bus,po pirmo gimdymo sakeu daugeu nebegimdysiu kaip baisu buvo..dabar jokios baimes,zinau kad skaudes ir tai naturalu,bet kai esi nevienas,tiek fainu zmogiuku bus salia tas skausmas kitaip atrodo,na ce as taip manau ax.gif
Atsakyti
Jau aš tuo įkyrėsiu ax.gif norėčiau paklausti, kaip dėl maitinimo? Kauno klinikose jie tik už maitinimą krūtimi. ir aš taip pat, bet juk visko pasitaiko.O man buvo taip, kad mažiukė neėmė krūties ir viskas, tampė mane po gimdymo, visaip bandė, matė, kad neina, vaikas šaukia, o aš nieko padėt negaliu.Pagimdžiau vakare, o maistelio atnešė tik ryte, maniau išprotėsiu.Labai bijau, kad dabar taip nenutiktų.Po gimdymo ir taip būni kaip nesava, jautiesi nepilnavertė, kad negali pamaitinti vaikučio. man tas buvo baisiau už gimdymą.ir neėmė krūties nei kitą dieną, tai maldaut turėdavau, kad atneštų maistelio, kažkoks košmaras. Kitos seselės tikrai geros, bet kitos žiūrėdavo su panieka.Ačiū dievui, aš su mažyle jaučiausi gerai ir po 2 dienų mane išleido.grįžusi namo nusiraminau ir viskas kuo puikiausiai išėjo. biggrin.gif Gal kam nors irgi taip buvo?pasidalinkite, ką tokiu atveju darėte? mirksiukas.gif
Papildyta:
Smagu girdėt, lėksiu tik į Šakius 4u.gif O kur maždaug Šakiuose yra Gimdymo skyrius?Nelabai žinau Šakius, kaip reiktų ten nuvažiuoti? smile.gif
Atsakyti
Totariut ar dar tu ne gimdykloj bigsmile.gif biggrin.gif
Mamane gimdžiau tris vaikus Šakiuos ir tik už juos einu...ir dabar kai laukiuosi, dievo meldžiu kad tik neuždarytų...Kolektyvas tai superinis, visada patars, padės jei kas ne taip tik reikia klaust nebijot...
Dėl maitinimo man nebuvo problemų, bet man atrodo jei tavo krūties neims tai be problemų seselės duos mišinuko vaikučiui...Svarbiausiai nebijot ir lauk tos džiaugsmo valandos, kada ant rankų sūpuosi savo stebūklą...
Papildyta:
QUOTE(mamanė @ 2010 01 21, 20:10)
Jau aš tuo įkyrėsiu  ax.gif  norėčiau paklausti, kaip dėl maitinimo? Kauno klinikose jie tik už maitinimą krūtimi. ir aš taip pat, bet juk visko pasitaiko.O man buvo taip, kad mažiukė neėmė krūties ir viskas, tampė mane po gimdymo, visaip bandė, matė, kad neina, vaikas šaukia, o aš nieko padėt negaliu.Pagimdžiau vakare, o maistelio atnešė tik ryte, maniau išprotėsiu.Labai bijau, kad dabar taip nenutiktų.Po gimdymo ir taip būni kaip nesava, jautiesi nepilnavertė, kad negali pamaitinti vaikučio. man tas buvo baisiau už gimdymą.ir neėmė krūties nei kitą dieną, tai maldaut turėdavau, kad atneštų maistelio, kažkoks košmaras. Kitos seselės tikrai geros, bet kitos žiūrėdavo su panieka.Ačiū dievui, aš su mažyle jaučiausi gerai ir po 2 dienų mane išleido.grįžusi namo nusiraminau ir viskas kuo puikiausiai išėjo.  biggrin.gif  Gal kam nors irgi taip buvo?pasidalinkite, ką tokiu atveju darėte?  mirksiukas.gif
Papildyta:
Smagu girdėt, lėksiu tik į Šakius  4u.gif  O kur maždaug Šakiuose yra Gimdymo skyrius?Nelabai žinau Šakius, kaip reiktų ten nuvažiuoti? smile.gif

Iš kokio krašto tu esi?
Atsakyti
QUOTE(Tina*** @ 2010 01 21, 21:18)
Totariut ar dar tu ne gimdykloj bigsmile.gif  biggrin.gif
Mamane gimdžiau tris vaikus Šakiuos ir tik už juos einu...ir dabar kai laukiuosi, dievo meldžiu kad tik neuždarytų...Kolektyvas tai superinis, visada patars, padės jei kas ne taip tik reikia klaust nebijot...
Dėl maitinimo man nebuvo problemų, bet man atrodo jei tavo krūties neims tai be problemų seselės duos mišinuko vaikučiui...Svarbiausiai nebijot ir lauk tos džiaugsmo valandos, kada ant rankų sūpuosi savo stebūklą...
Papildyta:

Iš kokio krašto tu esi?

laba, aš esu iš Jurbarko raj. Kaip į Šakius nuvažiuoti žinau, tik neįsivaizduoju, kur randasi ligoninė? Kur maždaug yra? Žinau centrą, stotį.Buvusi nesui, tik pravažiavusi.
Atsakyti
Truputy "pavarysiu"ant jurbarko akuserinio 4u.gif karta gulejau ginekol.sk.ir tokia mama gulejo akuserinem jau pasigimdzius,ji kartais ateidavo pas mus.pienuko savo neturejo,duodavo skyrius misinuka maziukui.ateina sestadienis,pas ja suvaziuoja daugybe lankytoju,visi paslaugus malonus,ka atvezt ka nupirkt..y tarpus uzsuka,akuseres,seseles,lankytojus mato bet tyli nieko nesako..visi isiskirsto,vakaras,ateina sesute,sako,zinai ka darysi?pas mus misinukas pasibaige blink.gif o vyras,gimines ir draugai uz 60km.gyvena,pati pinigu neturi,,,tai verke verke ir ji ir lelius,o dar ten jos tame kaimuke ir tel.rysys prastas,bet seiptaip susiskambino su uosviene,ta su jurbarkiete drauge,tai atnese ant 23val.tada padarem isvada jei gimdai jurb.vezkis misinuka apsidraudimui,jei turesi savo pienuko,ligoninei paaukosi maistuka:D
Atsakyti
QUOTE(kojote7 @ 2010 01 21, 20:36)
Noriu paklausti Mokam-galim. Neseniai jau klausiau apie gliukozės tyrimą, bet man dar vis rūpi toks dalykas: ar būtinai turi būti suėjusios 24 savaitės šiam tyrimui. Man darbo metu sunku nueiti, sakė, kad galiu savaitgalį, o tuomet bus be kokių 2 dienų 24 savaitės (23 sav.5 d.), kitą savaitgalį vėl negalių, o iki to laiko turiu būt pasidarius. Su pirmu nėštumu buvo nėščiųjų cukrinis diabetas, tai šis tyrimas man ypač svarbus.
Labai ačiū iš anksto!

labas vakariukas, nieko tokio savaitė šen ar ten, nes gliukozės tolerancijos testas daromas nuo 24 savaitės, tai reiškia kad geriau truputį pavėluoti ir jis tikslesnis bus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mamanė @ 2010 01 21, 20:55)
ačiū už atsakymus.na, kai gimdžiau Kaune, tai kontaktas atsirado tik su akušeriu, ir tai, tik tada , kai įdėjom į kišenę. Nors tikrai nesiskundžiu, viskas buvo gerai, bet nieks ten per daug prie manęs nebuvo, psichologinės pagalbos tikrai trūko.sąrėmius kenčiau pati, tai stačia, tai gulėdama.Daktarė atėjo per 10 val. tik kokius 2 kartus, ir tai paskutinį, kai jau gimdžiau.O to palaikymo tikrai reikia.Tuo labiau gimdžiau pirmą kartą.Vyras nelabai ką galėjo padėt, pats stačiom akim žiūrėjo ir tikriausiai bijojo labiau už mane  biggrin.gif  Kadangi labai ilgai neatsidarinėjo kaklelis, tai neiškentus skausmų paprašiau , kad darytų epidūrą. Po jo pradėjo leisti skatinamuosius ir pagimdžiau. dėl to ir dabar bijau jau tų skausmų ir iš karto klausiu, ar daro.Bet aišku, jei būtų šalia profesionalus gydytojas, ar akušeris, kuris padėtų, patartų tikiu, kad to epidūro, gal ir nereikėtų.  blush2.gif  smile.gif
Papildyta:

biggrin.gif  mirksiukas.gif

tikrai atsiras, kas padės ir patars, mes labai žemiškos ir tuo džiaugiamės 4u.gif
Atsakyti
Tina,buvau snd gimdykloj biggrin.gif bet sake dar ne ne,lek namo.. tongue.gif o del nuvaziavimo y ligonine tai pati nevairuoju ir y kelia nedaug demesio kreipiu,bet kiek pamenu,tai kai atleki nuo jurbarko,davaziuoji ta pirma sankryza ir suki y desine,tada tiesei randi ligonine,na as dar savo vyriskio tixleu paklausiu
Atsakyti
QUOTE(mokam-galim @ 2010 01 21, 21:37)
labas vakariukas, nieko tokio savaitė šen ar ten, nes gliukozės tolerancijos testas daromas nuo 24 savaitės, tai reiškia kad geriau truputį pavėluoti ir jis tikslesnis bus mirksiukas.gif
Papildyta:

tikrai atsiras, kas padės ir patars, mes labai žemiškos ir tuo džiaugiamės 4u.gif

tikiu, ir jaučiuosi daug ramesnė, kai žinau, kad mano vaikiukui į šį pasaulį padės ateiti nuostabūs žmonės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamanė @ 2010 01 21, 20:32)
laba, aš esu iš Jurbarko raj. Kaip į Šakius nuvažiuoti žinau, tik neįsivaizduoju, kur randasi ligoninė? Kur maždaug yra? Žinau centrą, stotį.Buvusi nesui, tik pravažiavusi.

O kai važiuosi iš Jurbarko ir privažiuosi pirmą maximą tada važiuoji toliau ir privažiuosi kalnelį, tuoj pat už kalnelio(tiksliau gulinčio policininko) biggrin.gif sukti į dešinę ir važiuot tiesiai kol privažiuosi didelį po kairę pastatą tai ir bus ligoninė...
Mokam-galim kas gali būti šiandien labai pilvas kietas, bet skaudėt neskauda...gal pervargau prie puodų ir spintas dar tvarkiau...išgėriau magnio desporalio...bet neatleidžia...
Totoriut o aš galvojau kad visą dieną neprisijungei tai jau laikai ant rankų savo mažiuką...na nieko išauš ta diena... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina***: 21 sausio 2010 - 20:44