QUOTE(mokam-galim @ 2010 01 21, 20:05)
Sveika Mamane, pirmiausia parašysiu aš- Šakių akušerijos skyriaus darbuotoja ir atsakysiu į jus dominančius klausimus, kadangi pradėjau šį skyrelį forume, tai lyg ir atsakinga jaučiuosi

Dėl epidūrinio nuskausminimo- galimybė yra, bet kad kai prasideda sąrėmiai, atsiranda kontaktas, išnyksta baimė ir atsiranda pasitikėjimas- jo tiesiog nei viena nebenori (pasvarsčius visus už ir prieš). Turim homeopatijos, jei apie tai esate girdėję.
Pas mus BAISIŲ MAMŲ kaip ir skyriuje bjaurių dirbančiųjų kažkaip nepasitaikė, ir minties apie panieką negali nei būti. Kiekvieną tik gimusį vaikutį apžiūri patyrę vaikų gydytojai, visi skiepai ir tyrimai atliekami tiek kiek yra reikalinga (imami genetiniai tyrimai, skiepai hepatito ir tuberkuliozės profilaktikai ) Gal atsilieps mamos, ar

, aš atsakiau daugiau iš profesinės pusės. Jei kas domina- drąsiai klausk, vakare prisijungiu ir atsakinėju į rūpimus klausimus
ačiū už atsakymus.na, kai gimdžiau Kaune, tai kontaktas atsirado tik su akušeriu, ir tai, tik tada , kai įdėjom į kišenę. Nors tikrai nesiskundžiu, viskas buvo gerai, bet nieks ten per daug prie manęs nebuvo, psichologinės pagalbos tikrai trūko.sąrėmius kenčiau pati, tai stačia, tai gulėdama.Daktarė atėjo per 10 val. tik kokius 2 kartus, ir tai paskutinį, kai jau gimdžiau.O to palaikymo tikrai reikia.Tuo labiau gimdžiau pirmą kartą.Vyras nelabai ką galėjo padėt, pats stačiom akim žiūrėjo ir tikriausiai bijojo labiau už mane

Kadangi labai ilgai neatsidarinėjo kaklelis, tai neiškentus skausmų paprašiau , kad darytų epidūrą. Po jo pradėjo leisti skatinamuosius ir pagimdžiau. dėl to ir dabar bijau jau tų skausmų ir iš karto klausiu, ar daro.Bet aišku, jei būtų šalia profesionalus gydytojas, ar akušeris, kuris padėtų, patartų tikiu, kad to epidūro, gal ir nereikėtų.
Papildyta:
QUOTE(motinyte @ 2010 01 21, 20:19)
na aš galiu pasisakyt..mums jau trys mėnesiukai..augam kuo puikiausiai.. apie šakių medikes galiu pasakyt taip - jos kaip tikros suvalkietės yra labai šiltos, nuoširdzios, nesusireikšminusios nepasikėlusios, nežiūrinčios i tave iš aukšto, ir bendraujančios kaip su sau lygia ir kaip tikros mamos rūpinasi turbūt kiekviena.. aš atsimenu kaip man gimdykloj buvo šalta ir kaip mane daktare klostė

..tikrai priežiūra super. po gimdymo į mano palata net nesuskaiciavau kiek ten darbuotojų užeidavo.. jau kartais galvodavau gal kas negerai ka jos taip dažnai klausineja

..aišku nėra tokios prabangos kaip gal kokiam kaune ar kur bet va esi prižiūrimas kaip kokia išpuikusi princesė

.juk ne i pramogu parka vaziuojam..tikrai tik geri atsiliepimai apie sakius..neprisigalvokim cia tu mandrumu i tuos kaunus lekt kai yra pašonej viskas kas geriausia..na nebent koks sunkesnis nestumas, tai del sventos ramybes leki i kauna
as prieš bet kokius epidurus..esu skaicius apie ju kita poveiki, tai nepasirašyciau tokiems dalykams..gal todel kad pati tokia nelabai skausmo bijanti..ir gimdyti du vaikučius nebuvo toks didelis skausmas. gal man cia taip nezinau..sakė kad as biski nenormali
pripilsčiau iš tuščio į kiaurą

..