Įkraunama...
Įkraunama...

Stevija - medaus žolė

QUOTE(Jurgitakar @ 2011 03 01, 20:21)
merginos patarkit, kada reikia seti stevijos seklas? ir i kokia zeme geriausia (vazone, ant lango ruosiuosi sodint)??

Na is savo patirties galiu pasakyti , kad as sejau i kambariniu geliu zeme, sudrekinta purkstuvu ir butinai sekite i toki indeli kad galetumete padaryti siltnami, sekloms reik silumos ir dregmes, laistykite purkstuvu, sekmes ir kantrybes mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2011 03 02, 12:39)
As irgi labai noreciau stevijos!!!  bigsmile.gif Internete tai vis ziuriu isparduota seklos. Kaune irgi turbut deficitas?  g.gif  Jei kas zinot, kur gauti seklyciu ar daigiuku, praneskit, ok?  4u.gif  Geriausiai butu i AZ.  ax.gif
Lipija irgi butu gerai.  rolleyes.gif

Ar ziurejote seklu parduotuveje Zalia stotele
Atsakyti
dar turgely pamačiau sėklų stendą, tai paklausiiau pardavėjos ar turi - sakė turėjo ir jau pardavė. Aš ją anksčiau mačiau su sėklomis, bet kai buvo šalčiau, tai neklausiau kokios sėklos yra, nes bijojau, kad jos nebūtų sušalusios.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 03 05, 23:46)
dar turgely pamačiau sėklų stendą, tai paklausiiau pardavėjos ar turi - sakė turėjo ir jau pardavė. Aš ją anksčiau mačiau su sėklomis, bet kai buvo šalčiau, tai neklausiau kokios sėklos yra, nes bijojau, kad jos nebūtų sušalusios.

Greita prasidės mugės, gal daigelių rasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Genda @ 2011 03 04, 09:02)
Ar ziurejote seklu parduotuveje Zalia stotele

Neziurejau, bet radau Stevijos seklu Vilijampoles turguje, seklu parduotuveje. Jei kam reikia, bekit ten pirkti. mirksiukas.gif Lipijos sake dabar neturi, bet lyg sake uzsakyt zada, nelabai supratau. ax.gif
Sesiu, ziuresim kas gausis, tikiuosi isdygs... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 05, 23:42)
Greita prasidės mugės, gal daigelių rasi  rolleyes.gif

o kad prasidės, kur skelbia bigsmile.gif
Atsakyti
Brač išvažiuoju iš Vokietijos ryt. Radau sodininkų žurnalą..., kur galima užsisakyt sėklas ir sodinukus. Tarp jų ir steviją radau... doh.gif
ir kodėl anksčiau nepasivarčiau... doh.gif

Būč galėjus ir jums parvešt.

3 sodinukai 2 metų 10 eurų...

gal kas galėtų parvešt iš Vokietijos...

kiek kainuoja LT stevija?
sėklos ir vazonėlyje?
Atsakyti
QUOTE(irmaliet @ 2011 03 08, 22:24)
Brač išvažiuoju iš Vokietijos ryt. Radau sodininkų žurnalą..., kur galima užsisakyt sėklas
kiek kainuoja LT stevija?
sėklos ir vazonėlyje?

Lipijos daigeliai kainavo 6 Lt, o kiek stevijos- nežinau, bet turėtų būti panašiai rolleyes.gif
Atsakyti
LT stevijos sėklos kainuoja 8 Lt su centais (kai jos Erfurto sėklos)

Atsakyti
As Stevijos seklu pirkau uz 7,30lt. Sejau sekmadieni, kolkas nieko... Tikiuosi isdigs.
Atsakyti
Aš pernai sodinau steviją iš sėklų šiltnamyje.Dygo ilgai, bet išdygo.Nieko jai nedariau, palikau ten žiemoti, juk ji ,rodos ,daugiametė.Čia tėtis manęs prašė pasodinti arbatai. Matysim kaip ji atsigaus šiemet ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2011 03 09, 15:39)
Aš pernai sodinau steviją iš sėklų šiltnamyje.Dygo ilgai, bet išdygo.Nieko jai nedariau, palikau ten žiemoti, juk ji ,rodos ,daugiametė.Čia tėtis manęs prašė pasodinti arbatai. Matysim kaip ji atsigaus šiemet ar ne.

Lauke ji nežiemoja - jei kažkuo šiltnamyje mulčiavote, gal išsilaikys g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 09, 14:49)
Lauke ji nežiemoja - jei kažkuo šiltnamyje mulčiavote, gal išsilaikys  g.gif

Vaje, nieko nedariau aš jai. O tai kaip? Juk ji daugiametė? Ar iškasinėti ją reikia kasmet, ar kaip rožes pridengti doh.gif
Ot, doh.gif tai būsiu tėčio žolę nudaigojusi ax.gif
Atsakyti