Įkraunama...
Įkraunama...

Katė drasko baldus

QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 13, 15:47)
Žiūriu Jūs labai panašiai katinuką auklėjate kaip ir aš smile.gif

as cia forume labai daug skaitinejau temoja kaip uzauginti gera kate ,man rodos tokia tema g.gif
tai maciau kad patiko tas zaisliukas ir su juo pazaidziau prie draskykles uzteko 3 mazdaug dienu ir kaciukas suprato thumbup.gif
Atsakyti
Kad atpratint nuo baldų draskymo ir pripratint katuką prie draskyklos reikia draskyklą ar tą vietą, kuria norit kad katukas draskytu, reikia apipurkšt arba ištrint katžolė. Ją vasara galima pririnkt arba vet.vaistinėse nupirkt jau paruošto tirpalo smile.gif
Atsakyti
Katė drasko baldus tik dėl to, kad turi poreikį draskyti nagus. Laukinės katės nagučius drasko į medžius, kelmus. Naminės- kur papuola. Kilimą, sofą, fotelį ir apskritai- į visus baldus. smile.gif Gyvas pavyzdys- manoji Siamukė. Kuri drasko kilimą, tiesiog iki gumulėlių nudraskius biggrin.gif , nieko jau nepakeisi. Nežinau, bandau atpratint ir taip ir taip, draskyklė yra, kur galąsti nagučius turi savo vietelę, bet hobis vis dar liko, draskyti kilimus ir būtent ten galąstis nagus. g.gif , galvoju kaip čia atpratinus nuo to? Tai vieną kartą užrėkus stipriau buvau, laikinai apstojo ir nedraskė, bet ..., tik laikinai.

Dabar jau pripratau, man vienodai šviečia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 15, 17:07)
Katė drasko baldus tik dėl to, kad turi poreikį draskyti nagus. Laukinės katės nagučius drasko į medžius, kelmus. Naminės- kur papuola. Kilimą, sofą, fotelį ir apskritai- į visus baldus.  smile.gif Gyvas pavyzdys- manoji Siamukė. Kuri drasko kilimą, tiesiog iki gumulėlių nudraskius  biggrin.gif , nieko jau nepakeisi. Nežinau, bandau atpratint ir taip ir taip, draskyklė yra, kur galąsti nagučius turi savo vietelę, bet hobis vis dar liko, draskyti kilimus ir būtent ten galąstis nagus.  g.gif , galvoju kaip čia atpratinus nuo to? Tai vieną kartą užrėkus stipriau buvau, laikinai apstojo ir nedraskė, bet ..., tik laikinai.
Dabar jau pripratau, man vienodai šviečia.  biggrin.gif

bet kai naujas baldas ar remontas tai nelabai tada vienodai šviečia
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 15, 18:29)
bet kai naujas baldas ar remontas tai nelabai tada vienodai šviečia

sutinku drinks_cheers.gif
mes irgi kraustomes i buta,kur bus dirbtines odos kampas ir noriu buti pasiruosusi lotuliukas.gif baldo nei gaila nei negaila,jeigu jau sugadins ji,mes atpirksim restauravima,bet labai noreciau ismokyt ja taip kad sito iprocio nagus galast kur nereikia nebutu schmoll.gif
kolkas su katyte jokiu rupesciu neturiu bigsmile.gif negaliu skustis nei valgymu,sisiojimu,draskymusi ar pan,tik truputi orchidejas apkramto biggrin.gif bet...nori irgi gelytem pasidziaugt lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nupirkome savo katinui Kikoje katino formos didelę draskyklę. Kol buvome pakabinę pagal instrukciją stačią - nepripažino, bet besikraustant buvome padėję ant grindų paguldytą draskyklę, tad ėmė draskyti net užsilipęs. Dabar jau nebekabiname.

Taip pat mėgsta mūsų katinas nagus galąsti į minkštą kartoną. Galima irgi nekabinti, o pritvirtinti ant grindį arba pritvirtinti minkštą kartoną ant lentos ir atremti balkone - irgi puikiai veikia.

Nepasiūlius kelių alternatyvų jokie triukšmai nepadės - vis tiek nutaikys momentą kai išeisite.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2005 10 03, 11:15)
Eikit švilpt blink.gif Nežinojau, kad taip daroma blink.gif Taigis žmonės, pirkdami kates, iš karto žino, kad jos turi nagus? Tai jei kentės sofa, ir sofa yra svarbiau, galima katės nepirkti. Tada geriau iškart nusipirkt ne katę, o tarkim, kokią sraigę, kuri iš viso neturi nagų ir niekada neturėjo... g.gif O nusipirkt gyvūną ir luošint, kad tau prie interjero derėtų, kad tau buity pritiktų doh.gif Bliamba, gi tai yra žiauru. Tik todėl, kad katės kalbėt nemoka sad.gif  Blyn, tai jei užnis, kad laipioja, dar ir nukojins, ne? blink.gif Plia, gal aš irgi blogietė, bet paskaičius net negera pasidarė sad.gif

Kodėl diedai vaikšto sau purvinom panagėm, visi šlykštūs, ir jų niekas nenunagina? sad.gif

as tai uz nunaginima,bent jau musiskei katei,nes nie purskimai nei jokios zoles nepadeda,draskosi kur nori ir viskas,pries 3men. nusipirkom odini kampa,jau atrodo kokiu 10metu senumo,nudraskytas visas,uzuolaidos nuvarytos su nagais,nes katyte musu gaudo muses ir palipa uzuolaida,jei kitaip nepasiekia(uz tokius darbus yra ir lupt gavus),gavom lauktuviu grazia lovatiese silkine,tau jau puse metu guli spintoj,nes jei uzdesiu kate su nagais ispesios siulusir ta atrodys baisiai,kaip ir dabartine.tai ka man siulytumet daryt ? g.gif netureti uzuolaidu ,sedeti ant mediniu kedziu ir lova uzsikoti su velnias zino kuom....katei karpau nagus,turi draskykle,zino kur nagus galasti reikia nes aiskinta n kartu,bet vistiek ji sau smaginasi.nu ir ka su tokiu zveriu daryt?
Atsakyti
QUOTE(dange22 @ 2011 09 16, 18:48)
as tai uz nunaginima,bent jau musiskei katei,nes nie purskimai nei jokios zoles nepadeda,draskosi kur nori ir viskas,pries 3men. nusipirkom odini kampa,jau atrodo kokiu 10metu senumo,nudraskytas visas,uzuolaidos nuvarytos su nagais,nes katyte musu gaudo muses ir palipa uzuolaida,jei kitaip nepasiekia(uz tokius darbus yra ir lupt gavus),gavom lauktuviu grazia lovatiese silkine,tau jau puse metu guli spintoj,nes jei uzdesiu kate su nagais ispesios siulusir ta atrodys baisiai,kaip ir dabartine.tai ka man siulytumet daryt ? g.gif netureti uzuolaidu ,sedeti ant mediniu kedziu ir lova uzsikoti su velnias zino kuom....katei karpau nagus,turi draskykle,zino kur nagus galasti reikia nes aiskinta n kartu,bet vistiek ji sau smaginasi.nu ir ka su tokiu zveriu daryt?

Na as neturiu zodziu... sadizma
Tikiuosi mano nei vienas kaciukas pas tokius sadistus nepapuole, o tai vaziuociau pasiimt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dange22 @ 2011 09 16, 17:48)

Lietuvoje nunaginimas yra draudžiamas kiek žinau. Veterinaras neturi teisės atlikti tokią procedūrą. Jeigu visgi atliktų, norėčiau, kad toks asmuo netektų teisės daugiau dirbti su gyvūnais.
O katę AUKLĖTI reikia. Maniškiai išauklėti, žino, kad užuolaidos ne žaislas. Dienos metu jos atitrauktos būna, o naktį nelaipioja.
Jeigu katė Jums suteikia tiek daug vargo, geriau suraskite jai kitus namus, kur ją mylėtų.
Atsakyti
o kas sake kad ji nera mylima.butu nemylima,tai senai jau butu uzmigdyta ar i kaima istremta,bet ji yra musu seimos nare su kuria ziauriai sunku susitvarkytiir as neketinu kazkam kitam uzkrauti atskomybes uz savo gyvuna. visai nebloagi pasirode tas nunaginimas,as ci vakar pirma karta apie ji pasiskaiciau,aisku gal reiketu placiau pasidometi kaip viskas atliekama,bet man patiko mintis kad kate NEBEDRASKYS baldu ir kt. daiktu i kuriuos nenoreciau kad butu suleidziami jos naguciai.o seip musu katyte yra mylima ir netgi per daug sakycia.pirma atsirado ji,o paskui vaikas,tai ji kaip musu pirmagime biggrin.gif
Atsakyti
Nesuprantu, kaip žmonės gali būti už nunaginimą, gerai čia viena forumietė buvo parašiusi, tai jei lips kur nors, kur negalima, tai gal dar ir nukojins?

Prieš pasiimant katę butų pravartu žinoti, kad ji turi nagus, turi poreikį juos kasytis, turi plaukus, šeriasi, šlapinasi, ir yra tikimybė, kad šlapinsis ne ten, kur jūs norėsit... Tai gal dar ir nuplaukinsit? Nulytinsit? Nežinau, gal verta sukurti temą, kurioje būtų parašyta, jog katė ne vien miela, glaustosi, o ji gyvas organizmas su savo poreikiais... g.gif
Papildyta:
QUOTE(dange22 @ 2011 09 16, 17:48)

O prieš pasiimdama katę nežinojote, kad turi nagus ir kad tai kas antro šeimininko bėda? Ką tada galvojote? Kad katė tik žaislas?
Atsakyti
QUOTE(dange22 @ 2011 09 17, 11:40)
o kas sake kad ji nera mylima.butu nemylima,tai senai jau butu uzmigdyta ar i kaima istremta,bet ji yra musu seimos nare su kuria ziauriai sunku susitvarkytiir as neketinu kazkam kitam uzkrauti atskomybes uz savo gyvuna. visai nebloagi pasirode tas nunaginimas,as ci vakar pirma karta apie ji pasiskaiciau,aisku gal reiketu placiau pasidometi kaip viskas atliekama,bet man patiko mintis kad kate NEBEDRASKYS baldu ir kt. daiktu i kuriuos nenoreciau kad butu suleidziami jos naguciai.o seip musu katyte yra mylima ir netgi per daug sakycia.pirma atsirado ji,o paskui vaikas,tai ji kaip musu pirmagime  biggrin.gif

Katei nagus šalinti yra draudžiama. Lietuvoje ši procedūra uždrausta.
Paieškokite google apie kačių nunaginimą, lietuvių ir anglų kalbomis.
Beje, užsienyje teko matyti, kaip katei ant nagų uždeda, net nežinau kaip paaiškinti, tarsi netikri plastikiniai nagai, katė lieka su nagais, tik tie netikri nagai nedrasko.
Apie nunaginimą.
http://lt.netlog.com.../messageid=1658
Šitų neteko bandyti kol kas.
http://www.softpaws.com/

Nepykite, bet mylintis šeimininkas nepašalintų augintinio nagų.
Dėl draskymosi ir kitų bėdų, yra puiki tema - kaip užauginti gerą katę. Ten daug patarimų.
Atsakyti