Įkraunama...
Įkraunama...

Kevinas

QUOTE(Alpinistė @ 2010 10 06, 17:31)
Ir koks gi gali būti skaitymas tarp eilučių teiginyje "juk šiais laikais vieną dieną esi lietuvis, o kitą jau anglas"? Aš nespėliosiu. Perskaičiau tai kas parašyta ir kaip parašyta. Norėjot, kad skaityčiau tarp eilučių, reikėjo atitinkamai ir tekstą sukurti.

Siauraprotei galiu paaiškint jei jau "ką matau tą ir dainuoju" ar domitės kiek žmonių-lietuvaičių per dieną išvyksta gyventi-dirbti į angliją ar dar kokias kitas šalis, jei ne tai pasidomėkit ir viskas bus aišku, o aš tą ir turėjau omeny. Jei nepatinka teksto struktūra ar per maža paaiškinimų praleisk ir skaityk toliau, čia temos pavadinime nebuvo nurodyta komentuoti kitų pasisakymus, tai jei kas nepatinka kurk naują temą, rink iš forumo pasisakymus ir komentuok, ar bandyk rašyti į AŽ savo nepasitenkinimą gal ir padiskutuosim:4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jogė: 07 spalio 2010 - 00:22
QUOTE(jogė @ 2010 10 07, 01:21)
Siauraprotei galiu paaiškint jei jau "ką matau tą ir dainuoju" ar domitės kiek žmonių-lietuvaičių per dieną išvyksta gyventi-dirbti į angliją ar dar kokias kitas šalis, jei ne tai pasidomėkit ir viskas bus aišku, o aš tą ir turėjau omeny. Jei nepatinka teksto struktūra ar per maža paaiškinimų praleisk ir skaityk toliau, čia temos pavadinime nebuvo nurodyta komentuoti kitų pasisakymus, tai jei kas nepatinka kurk naują temą, rink iš forumo pasisakymus ir komentuok, ar bandyk rašyti į AŽ  savo nepasitenkinimą gal ir padiskutuosim:4u:

Jūs manote, kad pavadinusi mane siauraprote, pati pakilote proto laipteliu aukštyn?
Yra tokia žmonių kategorija, kurie esant bent menkiausiam prieštaravimui, puola įžeidinėti kitą asmenį. Labai gražu iš jūsų pusės.
Iš karto žinojau, kad savo pasakymą pagrįsite emigracija. Kalbėsiu su jumis ta pačia kalba, todėl kaip kolegei siauraprotei, galiu paaiškinti, kad emigracija neatima iš žmogaus jo tautybės. Ir žmogus, gimęs lietuviu, niekada netaps anglu vien dėl to, kad emigravo.
Ir nevadovaukite kur, kada, kaip ir ką komentuoti. Čia viešas forumas. Viešai parašėte, viešai pakomentavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alpinistė: 08 spalio 2010 - 08:59
QUOTE(Alpinistė @ 2010 10 08, 10:52)
emigracija neatima iš žmogaus jo tautybės. Ir žmogus, gimęs lietuviu, niekada netaps anglu vien dėl to, kad emigravo.

O aš kur nors rašiau, kad atima tautybę? O pilietybę tai galima ir prarasti ir pakeisti 4u.gif
Atsakyti
prarasta pilietybė nebūtinai turi būti lygu atsiradusiam siauraprotiškumui rolleyes.gif
Atsakyti
jei jau anglas anglui renka varda, tai kam dometis ar lietuviams jis grazus? biggrin.gif
Atsakyti
Pats kaip vardas yra labai grazus, bet ne lietuviu vaikui gyvenanciam Lietuvoje mirksiukas.gif
Atsakyti
Vardas tikrai nelietuviškas. Bet tėveliai ir nėra įpareigoti rinkti lietuvišką vardą.
O kad ir Lietuvoje gyvenantis vaikas bus tokiu vardu manau gražu. Reikia tolerancijos ir pagarbos tėvelių nuomonei. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jogė @ 2010 10 08, 11:09)
O aš kur nors rašiau, kad atima tautybę? O pilietybę tai galima ir prarasti ir pakeisti 4u.gif

Būtent taip ir parašėte - "juk šiais laikais vieną dieną esi lietuvis, o kitą jau anglas"

Tautybė - lietuvis (-ė)
Pilietybė - Lietuvos pilietis (-ė)

Net, jei ir pasikeis pilietybė, tautybė išliks. Ir lietuvis niekada netaps anglu. Gali emigruoti nors ir į 25 pasaulio šalis, gyventi tai vienur, tai kitus, gauti kitos šalies pilietybę, tačiau visur tu būsi tas pats lietuvis.
Atsakyti
QUOTE(Alpinistė @ 2010 10 08, 15:12)
Būtent taip ir parašėte - "juk šiais laikais vieną dieną esi lietuvis, o kitą jau anglas"

Tautybė - lietuvis (-ė)
Pilietybė - Lietuvos pilietis (-ė)

Net, jei ir pasikeis pilietybė, tautybė išliks. Ir lietuvis niekada netaps anglu. Gali emigruoti nors ir į 25 pasaulio šalis, gyventi tai vienur, tai kitus, gauti kitos šalies pilietybę, tačiau visur tu būsi tas pats lietuvis.

Na gal jau gana teršti temą,ar vis tik labai jautiesi didele visų galų eksperte lotuliukas.gif
nepatinka vardas taip ir parašyk, o man šis vardas bus priimtinas gal labiau ne Lietuvoje, bet Anglijoje, manau kokios tu tautybės bebūtum, šis vardas gana gražiai skambėtų.
Jei nori pasirodyti čia tai nemanau, kad pasirinkai vietą, aš tau siūliau nepasitenkinimą reikšti į až, bet aišku ten juk tik aš viena perskaitysiu, o kaip prieš kitus pasirodyti... stupid.gif
Atsakyti
Man nepatinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jogė @ 2010 10 08, 15:55)
Na gal jau gana teršti temą,ar vis tik labai jautiesi didele visų galų eksperte lotuliukas.gif
nepatinka vardas taip ir parašyk, o man šis vardas bus priimtinas gal labiau ne Lietuvoje, bet Anglijoje, manau kokios tu tautybės bebūtum, šis vardas gana gražiai skambėtų.
Jei nori pasirodyti čia tai nemanau, kad pasirinkai vietą, aš tau siūliau nepasitenkinimą reikšti į až, bet aišku ten juk tik aš viena perskaitysiu, o kaip prieš kitus pasirodyti... stupid.gif

Nepatiko, kai pabaksnojau į parašytą nesąmonę. Būtinai reikia pasideblyti, o po to tildyti? Nereikia būti dideliu ekspertu, kad suvoktum skaitomą tekstą.
Nesiruošiu rašyti jums į AŽ. Dar kartą kartoju, parašėt viešai, tai ir atsakymą gavot viešą. Bijot komentarų - reikėjo temos autorei rašyti į AŽ.
Toliau tęsti diskusijos neketinu.
Atsakyti
Na pagaliau susivokė doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jogė: 08 spalio 2010 - 22:52