Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)

QUOTE(Vilienė @ 2010 08 21, 10:22)
Senokai nerasiau, uzsieniai buvo okupavę...
Akumuliacines jau senai išspręstos: 3vnt kubines plastikines talpos(tai buvusi skysciu tara; pvz skiedėja ar kliju gali nusipirkti ant paletes narve esanciame konteinery) ikastos po tech. patalpos grindim. Jos buvo "islaisvintos" is narvo, nuimtos nuo paleciu, apsiltintos: sonai 300mm, virsus 350mm(sutapo su pamatu plokstes apsiltinimu) dugnas 150mm(prakolas; neleido drenazo altitude) polistirenu ir hidro izoliuotos pepertrauliamu stabilizuotos pleves sluoksniu apgaubiant is visu pusiu. Per plast. konteinerio kamsti(jis apie 250mm diemerto) padaryti du vamzdziai(griztamas paduodamas), talpos uzpyldytos vandeniu ir tada uzkastos sutankinant grunta vibratorium. Akumuliacinis skystis nesimaisys su ŠS šilumos nešeju, akumuliacines talpas jungsiu per šilumokaitį, kodėl - talpos neslegimines ir neaptarnaujamos(po pamatu plokste) todėl nerizikuoju tirsiogiai jungti į sistema per cirkuliacini nors tai būtų efektyviau. Tikiuosi supaupęs ant talpu(prumpa samata: 3talpos x 190LT su pvm+ apie 2,5kub polistireno po 160+ pleve gal 20lt, montaziniu putu 2 flakonai + pusdienis 2zmoniu darbo) ilgai galiu po truputi praradinėti nel efektyvumo... Vokiškos (nors yra ir lietuvišku) kainos nuo 5000LTL, nežinau ar bus atsparios korozijai, ar galimas jas laidoti po gruntu, ar netektu 3 kubus laikyti patalpoje...
Dabar didžiausia spręstina problema - ŠS automatizacija, kaip valdyti energijos užkrovimo bei atidavimo į ŠS procesus...
Manu, kad marketingas Lietuvoje pirmiausia susiduria su tokia problema: kam man to reikia, niekas taip nedaro, mano kaimynas pasistate zjb KKK ir pan. Sunku sulaužyti stereotipus net tarp profesionalų, nekalbant apie vartotojus(pvz renovacija Lietuvoje- nu kam man to reikia, mano amžiuj užteks o po manes kad ir tvanas; be priverstinės visuotinės renovacijos neišsiversime. Arba reik uždraust renovaciją kaip kažkada uždraudė įvežtas bulves smile.gif ) Rekomendavo man projektuotoją, pagyvenusį, patyrusį, nebrangų, išdėsčiau savo norus ir viziją o man sako: aš ne mokslininkas, ne išradėjas, aš - projektuotojas! čia tokias naujoves tik universitete tau projektuos, aš padarau šildymo poreikio skaičiavimus, užsiduodu nešėjo temperatūras suskaičiuoju vamzdžiu ilgius bei diametrus ir turi schemas, pagal kurias gali kloti šildymą į grindis, o su akumuliacinėm ir saule tegu profesoriai, čia nesamonė, turi sklype dujas tai ko čia išsip...nėji, junkis ir šildykis. Tik kai suskaičiavo šildymo poreikius 3,7kw(tai dar neįvertinus pritekėjimų nuo saules, gyventojų bei el. prietaisų)  suprato, kad atvejis neeilinis ir pradėjo domėtis ir gilintis į realias galimybes šildytis saule arba bent siurbliu. Sekanti problema - įtikinti visažinius santechnikus, kad tai kas suprojektuota yra teisinga, ir kad net jeigu "mes taip niekada nedarom, kitur vamzdžiai kas 12-15cm ir spirale" tai veiks ir šildys pakankamai...

1. kiek zinau eurokubai iki 60 laipsniu temp skirti.. tai kaip silumos akumas - problematishki

2. polistirena galima naudoti zemeje? kad neiseitu lauk visa siluma..

3. 3 kubam prikaitinti iki 85 laipsniu reiktu tikrai galingo katilo, aishq jei nenorite kurenti visa para..

4. daryti neeksploatuojama pozemine talpa patalpose - problematishka, esant gedimui suremontuoti yra sudetinga ir salyginai brangu..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 08 23, 14:22)
1. kiek zinau eurokubai iki 60 laipsniu temp skirti.. tai kaip silumos akumas - problematishki

Tikslių žinių neturiu, pasitikiu profesionalu pateikusiam šią idėją

2. polistirena galima naudoti zemeje? kad neiseitu lauk visa siluma..

Jei XPS taip, betarpiškai, mano EPS saugiai izoliuotas nuo drėgmės ir su gruntu neturi jokio salyčio, konstrukcija virš gruntinių vandenų horizonto

3. 3 kubam prikaitinti iki 85 laipsniu reiktu tikrai galingo katilo, aishq jei nenorite kurenti visa para..

Katilo nebus jokio, talpas turi įkrauti saulės kolektorius(90 U vamzdžių) ir jei bus efektas - oras-vanduo dirbant naktį, esant teigiamai oro temperaturai. 85laipsniai negalimi

4. daryti neeksploatuojama pozemine talpa patalpose - problematishka, esant gedimui suremontuoti yra sudetinga ir salyginai brangu..

Sutinku, bet įdėjimai labai simboliški, avarijos atveju yra galimybė atjungti 1,2 ar visas talpas, remontuoti neapsimokės - pigiau įrengti naujas už pastato perimetro, gal būt kaip siūlyta PE... Eksperimentas! Matysim kaip bus.
Atsakyti
Polistirenui nieko nenutiks, zmogus storokai jo pridejo tai siluma laikys.
Rizika tik ta kad talpos nelaikys, netikus ten plasmase tikrai. Zodziu svarbu dabar palikti priejima revizijai ir nuolat stebeti, kada prakiurs, kad toks kiekis vandens daugiau bedu nepadarytu. Nuo temperaturos jos bliuksta arba puciasi, tai reiktu stebet ir galima deformacija. Vakuumas ir slegis joms irgi negalimas. Reik alsuoklio. O apie geresne talpa tai jau butu galima pradet galvot, ir kur ja ikisti, o pati zmogaus ideja tai labai sveikintina. Jei dar ir realios naudos gausis su nedideliais energetiniais nuostoliais tai visai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 08 23, 19:39)
Polistirenui nieko nenutiks, zmogus storokai jo pridejo tai siluma laikys.
Rizika tik ta kad talpos nelaikys, netikus ten plasmase tikrai. Zodziu svarbu dabar palikti priejima revizijai ir nuolat stebeti, kada prakiurs, kad toks kiekis vandens daugiau bedu nepadarytu. Nuo temperaturos jos bliuksta arba puciasi, tai reiktu stebet ir galima deformacija. Vakuumas ir slegis joms irgi negalimas. Reik alsuoklio. O apie geresne talpa tai jau butu galima pradet galvot, ir kur ja ikisti, o pati zmogaus ideja tai labai sveikintina. Jei dar ir realios naudos gausis su nedideliais energetiniais nuostoliais tai visai gerai.

Kaip kažkuris klasikas išsireiškė: "pozna, batia, raslabsia!" tai atspindi mano akumuliacinių padėtį. Po pamatų plokšte, dvigubo armavimo, ir dar su šildomų grindų vamzdynu. Tikrai jokių šansų revizijai. Po talpomis 50mm drenažo šlanga, net jei ir visos trys prakiurs kartu vanduo žalos nepadarys. Jų terminis režimas nuo +20 iki +60(prognozuojamas, gal tik 40-45?) terminės deformacijos nebus įspūdingos, plastikas pats plastiškas, talpos nėra 100% užpildytos(liko gal 500ml oro po kamščiu) dar plius deformacijas priims polistirenas. Todėl nemanau kad slėgis/vakumas bus problema, vanduo nėra labai besiplečianti medžiaga(šiam temperaturų diapazone). Pagyvensim - pamatysim, gal 2, gal 5, gal 20m? smile.gif Eksperimentas!
Atsakyti
QUOTE(vitalikus @ 2010 03 01, 09:42)
Sveiki,

sudejau skaiciukus uz vasari- 310 lt. (karstas vanduo ir sildymas - 170 m2)

Labutis
Parasykite kaip jums dabar seksi , praejus 1,5metu ,
kiek kainuoja syldymas , kaip laiko iranga ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(wada @ 2010 11 09, 19:26)
Labutis
Parasykite kaip jums dabar seksi , praejus 1,5metu ,
  kiek kainuoja syldymas , kaip laiko iranga  ?  rolleyes.gif

Sveiki,

Visai neblogai. Manau aeroterminis geras pasirinkimas.
Namas sandarus. Praeita savaitgali dar spejau apsiltinti papildomai stoga iki 30 cm. Rezultata matysim veliau.

Jeigu kalbeti skaiciais(karstas vanduo ir sildymas):

Spalis - 140 Lt.
Lapkritis(iki siandien) - 220 Lt.

Toliau ziuresim.
Atsakyti
Sveiki,

Visai neblogai. Manau aeroterminis geras pasirinkimas.
Namas sandarus. Praeita savaitgali dar spejau apsiltinti papildomai stoga iki 30 cm. Rezultata matysim veliau.

Jeigu kalbeti skaiciais(karstas vanduo ir sildymas):

Spalis - 140 Lt.
Lapkritis(iki siandien) - 220 Lt.

Toliau ziuresim.

Sveiki, gal galėtumėt detaliau parašyti apie įrengimo kaštus, kokia max. vandens temperatūrą paduoda į sistemą, kokie trūkumai.
Atsakyti
Sveiki, gal galėtumėt detaliau parašyti apie įrengimo kaštus, kokia max. vandens temperatūrą paduoda į sistemą, kokie trūkumai.
[/quote]

Trukumu kolkas nematau. Labai patogu, kai nereikia dirbti kuriku, o rezultatas visai neblogas. Gruodis eina i pabaiga, matau, kad kastai sildymui ir karstam vandeniui bus apie 450 Lt.

Irengimas buvo pakankamai brangus~ 32 000 Lt. Siais laikas galima irengti zymiai pigiau.
Vandens temperatura iki 45 C su kompresoriumi ir 50 su tenais.
Tenai jungiasi, kai laikia -18 C. As pats galiu reguliuoti prie kokios temperaturos jungtis tenams. Zinau is patirties, kad jau nuo 17 kompresoriui reikia pagalbos.
I grindis vanduo paduodamas 28-35 C. Nustatinejama automatiskai.
Kiekvienas kambarys turi termostatus. Visur grindinis sildymas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitalikus: 25 gruodžio 2010 - 19:40
Sveiki 4u.gif
Perskaiciau visas temeles apie si sildyma,labai smalsu kaip dabar jums sekasi? Kiek kainuoja sildymas? Ar nesiskundiate sistema? Labai sudomino sis sidymas. Namas 180kv sidymas tik grindinis,katiline kolkas tuscia. Pasidalinkite info mirksiukas.gif Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 08 21, 09:22)
Senokai nerasiau, uzsieniai buvo okupavę...
Akumuliacines jau senai išspręstos: 3vnt kubines plastikines talpos(tai buvusi skysciu tara; pvz skiedėja ar kliju gali nusipirkti ant paletes narve esanciame konteinery) ikastos po tech. patalpos grindim. Jos buvo "islaisvintos" is narvo, nuimtos nuo paleciu, apsiltintos: sonai 300mm, virsus 350mm(sutapo su pamatu plokstes apsiltinimu) dugnas 150mm(prakolas; neleido drenazo altitude) polistirenu ir hidro izoliuotos pepertrauliamu stabilizuotos pleves sluoksniu apgaubiant is visu pusiu. Per plast. konteinerio kamsti(jis apie 250mm diemerto) padaryti du vamzdziai(griztamas paduodamas), talpos uzpyldytos vandeniu ir tada uzkastos sutankinant grunta vibratorium. Akumuliacinis skystis nesimaisys su ŠS šilumos nešeju, akumuliacines talpas jungsiu per šilumokaitį, kodėl - talpos neslegimines ir neaptarnaujamos(po pamatu plokste) todėl nerizikuoju tirsiogiai jungti į sistema per cirkuliacini nors tai būtų efektyviau. Tikiuosi supaupęs ant talpu(prumpa samata: 3talpos x 190LT su pvm+ apie 2,5kub polistireno po 160+ pleve gal 20lt, montaziniu putu 2 flakonai + pusdienis 2zmoniu darbo) ilgai galiu po truputi praradinėti nel efektyvumo... Vokiškos (nors yra ir lietuvišku) kainos nuo 5000LTL, nežinau ar bus atsparios korozijai, ar galimas jas laidoti po gruntu, ar netektu 3 kubus laikyti patalpoje...
Dabar didžiausia spręstina problema - ŠS automatizacija, kaip valdyti energijos užkrovimo bei atidavimo į ŠS procesus...
Manu, kad marketingas Lietuvoje pirmiausia susiduria su tokia problema: kam man to reikia, niekas taip nedaro, mano kaimynas pasistate zjb KKK ir pan. Sunku sulaužyti stereotipus net tarp profesionalų, nekalbant apie vartotojus(pvz renovacija Lietuvoje- nu kam man to reikia, mano amžiuj užteks o po manes kad ir tvanas; be priverstinės visuotinės renovacijos neišsiversime. Arba reik uždraust renovaciją kaip kažkada uždraudė įvežtas bulves smile.gif ) Rekomendavo man projektuotoją, pagyvenusį, patyrusį, nebrangų, išdėsčiau savo norus ir viziją o man sako: aš ne mokslininkas, ne išradėjas, aš - projektuotojas! čia tokias naujoves tik universitete tau projektuos, aš padarau šildymo poreikio skaičiavimus, užsiduodu nešėjo temperatūras suskaičiuoju vamzdžiu ilgius bei diametrus ir turi schemas, pagal kurias gali kloti šildymą į grindis, o su akumuliacinėm ir saule tegu profesoriai, čia nesamonė, turi sklype dujas tai ko čia išsip...nėji, junkis ir šildykis. Tik kai suskaičiavo šildymo poreikius 3,7kw(tai dar neįvertinus pritekėjimų nuo saules, gyventojų bei el. prietaisų)  suprato, kad atvejis neeilinis ir pradėjo domėtis ir gilintis į realias galimybes šildytis saule arba bent siurbliu. Sekanti problema - įtikinti visažinius santechnikus, kad tai kas suprojektuota yra teisinga, ir kad net jeigu "mes taip niekada nedarom, kitur vamzdžiai kas 12-15cm ir spirale" tai veiks ir šildys pakankamai...

PVZ namas Panevėžyje Marijonų 31. Namas renovuotas, dujinis šildymas + saulės kolektoriai šildymui ir kartam vandeniui + akumuliacinės talpos, nuoroda http://www.idejasild...t/Marijonu_g_31
Gale yra pateikta metinė šildymo suvestinė (taip suprantu reali).
Ir kaip nežiūrėčiau 1 lentelę bet pas mane gaunasi kad pajungus saulės kolektorius žmonėms tenka mokėti daugiau. Vien palyginus sausį ir vasarį (kada pradėjo veikti saulės kolektoriai) kaina už šildymą padidėjo vos ne du kartus, nors vid. mėnesio temperatūra pasikeitė tik keliais laipsniais. Tačiau sekančioje lentelėje pateikiama kiek daug šilumos gaunama su saulės kolektoriais. Čia visiška antireklama (jei įsigilini į esmę).
Su kolektoriais ten viskas gerai, tik nereikėjo jų naudoti šildymui. Kalba apie akumuliacines talpas. Mano supratimu tai bereikalingas vandens kiekis kurį reikia šildyti, juk vis viena katilo vienokio ar kitokio išgautas šilumos kiekis bus toks kokio reikia namui sušildyti iki norimos temperatūros. Čia kažkada kai skyrėsi dieninis ir naktinis tarifai buvo tikslinga, o dabar nematau prasmės. Talpa kaip jau minėjau nereikalingas vandens kiekis kurį reikia sušildyti + papildomas nuostolių šaltinis, tiek šilumos, tiek elektros(siurblio reikia rimtesnio.
Atsakyti
QUOTE(sape @ 2012 10 31, 13:29)
Sveiki 4u.gif
Perskaiciau visas temeles apie si sildyma,labai smalsu kaip dabar jums sekasi? Kiek kainuoja sildymas? Ar nesiskundiate sistema? Labai sudomino sis sidymas. Namas 180kv sidymas tik grindinis,katiline kolkas tuscia. Pasidalinkite info  mirksiukas.gif  Aciu.

Sveiki,
Kiek teko domėtis, jei gerai apšiltintas namas, tai per 7 šildymosi mėnesius gaunasi apie 2 Lt/m2/mėn. vidurkis (čia su DHW ruošimu). Taip teigia Mitsubishi Electric atstovai. Geoterminio šildymo atstovai teigė taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2012 10 31, 23:38)
Sveiki,
Kiek teko domėtis, jei gerai apšiltintas namas, tai per 7 šildymosi mėnesius gaunasi apie 2 Lt/m2/mėn. vidurkis (čia su DHW ruošimu). Taip teigia Mitsubishi Electric atstovai. Geoterminio šildymo atstovai teigė taip pat.

Turiu dar toki klausimeli,ar uztektu vien tos sistemos musu orams? Name yra tik zidinio kapsule be ortakiu.Ar neteks salti ziema? unsure.gif
Atsakyti