QUOTE(RAngel_ @ 2010 06 18, 14:55)
Pritariu toms, kurios mano, kad galima viska, bet su saiku

nes pasiskaicius ko negalima apima siaubas, tada pradedi nervuotis kodel ta, ana valgei, pradedi atsiminti, kad ir to vatojai, tai as tikiu, kad tas nervavimasis ir blogos mintys, lendancios i galva labiau gali pakenkti vaikiukui nei tie tikrai su saiku vartoti produktai. Tuo labiau nuo ju niekaip negali pabegti, parduotuvej gali valanda ismakaluoti kol surandi koki viena produkta, kuris tau tinka. Beto tarkim, as i savaite karta imu namini varskes suri is ukininko, tikrai labai sviezias, skanus, o is parduotuves kaip tik man jie itartini
Nuo visko, aišku, kad neapsisaugosi... Visokie E ir kitos negeros medžiagos maiste nėra sveika, bet neatneša tiek blogio, kiek
listerijos bakterijos, kurios gyvena žalioje (šaltai rūkytoje ir vytintoje) mėsoje, žuvyje ir pieno produktuose. Ir čia jau netinka pasakymas, kad galima visko, bet su saiku. Kai kurių dalykų iš viso negalima. Kuom tau iš parduotuvės sūriai įtartini? Juk viskas būna pertikrinta, pasterizuota, su galiojimo laiku, o iš ūkininko kur tau garantijos??? Grynas absurdas taip elgtis. Anksčiau žmonės mažiau žinojo, tai mažiau ir saugojosi, bet šiais laikais, kai informacija paklota prieš akis, juk galima ja pasinaudoti ir pasisaugoti. Todėl šiais laikais daug daugiau trapių nėštumų išsaugoma iki galo, nei anksčiau.
Dar kartą įkeliu nuorodą ir siūlau pasiskaityti, kokią žalą padaro listerijos bakterijos nėščiajai:
http://www.nmvrvi.lt...zes/listerioze/
paprastam žmogui nedielis kiekis šių bakterijų nieko nesukelia, o nėštukėms gali baigtis labai blogai, tad pagalvokite, ar labai jau sunku atsisakyti šalto rūkymo mėsos ir žuvies bei nepasterizuotų pieno produktų vardan savo mažylio saugumo?