Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 2

QUOTE(regata @ 2010 06 08, 16:35)
aš kol nežinojau, jog negalima, tai irgi ryjau dešras vytintas, nors anksčiau šimtas metų būdavo. bet tu paskaityk internete apie listerijos bakterijas, kurių būna šlatai rūkytoje, žalioje ar vytintoje mėsoje bei termiškai neapdorotuose pieno produktuose! listerioze susirgti nėštukėms yra 20 kartų didesnė tikimybė, nei paprastiems žmonėms.

http://www.nmvrvi.lt...zes/listerioze/

būtų labai malonu, jeigu kuri nors žinotų atsakymus į mano ankstesnius klausimus aciuks.gif

nu tikrai kol kas esu sveika ir niekuom nesergu,ir mazylis mano gerai jauciasi
beje paskaiciau tavo nuoroda,jog sia liga nesciosioms yra didesne tikimybe susirgti,bet gali but ir nenescias kad ja susirgti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrijja1980: 08 birželio 2010 - 16:48
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 06 08, 17:45)
nu tikrai kol kas esu sveika ir niekuom nesergu,ir mazylis mano gerai jauciasi
beje paskaiciau tavo nuoroda,jog sia liga nesciosioms yra didesne tikimybe susirgti,bet gali but ir nenescias kad ja susirgti.

džiaugiuosi, kad nesusirgai 4u.gif tų susergančių gal ir nėra daug, bet rizika visvien yra, todėl dabar ir bijau įsimesti į burną bent vieną gabalėlį termiškai neapdorotos dešros...
o susirgti gali ir paprastas žmogus, tačiau tikimybė 20 kartų mažesnė, todėl paprastasis suserga išvis labai retai, nes perneša kažkokį kiekį šitų bakterijų. o va, nėštukėms ir nedidelis tų bakterijų kiekis pavojingas...
Atsakyti
QUOTE(helli @ 2010 06 08, 13:50)
Kai laukiausi dukrytės tikrai gėriau Magnį B6 po keturias, o vienu metu net po 6 tabletes per dieną (po dvi tabletes 3 kartus). Šį kartą paprašiau gydytojos, kad skirtų magnio preparatą, kurį reikėtų rečiau gerti, taigi man paskyrė Magvit, kuri iš pat pradžių gėriau po 2 tabletes į dieną, dabar jau tik po vieną. Nėštukei magnis labai reikalingas, kad nespazmuotų gimda, taigi pasitark su savo gine, kokio magnio preparato ir po kiek geriausia gerti.

tai va, kad ir as jau po 6as geriu..siaip parasyta norma 6-8, tai pradziai po 4 geriau, kad nebutu daug, bet nepadeda..meslungis ir tikas tebera-mano tokie magnio trukumo pozymiai..variantas matyt gerti toliau taip arba kita preparata su stipresne doze ir reciau teiktu gerti..paklausiu
Atsakyti
Pritariu toms, kurios mano, kad galima viska, bet su saiku smile.gif nes pasiskaicius ko negalima apima siaubas, tada pradedi nervuotis kodel ta, ana valgei, pradedi atsiminti, kad ir to vatojai, tai as tikiu, kad tas nervavimasis ir blogos mintys, lendancios i galva labiau gali pakenkti vaikiukui nei tie tikrai su saiku vartoti produktai. Tuo labiau nuo ju niekaip negali pabegti, parduotuvej gali valanda ismakaluoti kol surandi koki viena produkta, kuris tau tinka. Beto tarkim, as i savaite karta imu namini varskes suri is ukininko, tikrai labai sviezias, skanus, o is parduotuves kaip tik man jie itartini biggrin.gif
Atsakyti
O gal kas galetu pasakyti kaip yra su juros kopustais g.gif
Ar tikrai butina valgyti, nes leliui jodo reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zziviliukas @ 2010 06 10, 10:49)
tai va, kad ir as jau po 6as geriu..siaip parasyta norma 6-8, tai pradziai po 4 geriau, kad nebutu daug, bet nepadeda..meslungis ir tikas tebera-mano tokie magnio trukumo pozymiai..variantas matyt gerti toliau taip arba kita preparata su stipresne doze ir reciau teiktu gerti..paklausiu

Na, as siaip irgi visada turejau meslungi tai nestumo metu gerdavau 8 tabletes, tai kiek atsimenu suvartojau nemazai as ju kol visai nebejauciau gimdos spazmu g.gif
Atsakyti
QUOTE(RAngel_ @ 2010 06 18, 14:55)
Pritariu toms, kurios mano, kad galima viska, bet su saiku smile.gif  nes pasiskaicius ko negalima apima siaubas, tada pradedi nervuotis kodel ta, ana valgei, pradedi atsiminti, kad ir to vatojai, tai as tikiu, kad tas nervavimasis ir blogos mintys, lendancios i galva labiau gali pakenkti vaikiukui nei tie tikrai su saiku vartoti produktai. Tuo labiau nuo ju niekaip negali pabegti, parduotuvej gali valanda ismakaluoti kol surandi koki viena produkta, kuris tau tinka. Beto tarkim, as i savaite karta imu namini varskes suri is ukininko, tikrai labai sviezias, skanus, o is parduotuves kaip tik man jie itartini biggrin.gif

Nuo visko, aišku, kad neapsisaugosi... Visokie E ir kitos negeros medžiagos maiste nėra sveika, bet neatneša tiek blogio, kiek listerijos bakterijos, kurios gyvena žalioje (šaltai rūkytoje ir vytintoje) mėsoje, žuvyje ir pieno produktuose. Ir čia jau netinka pasakymas, kad galima visko, bet su saiku. Kai kurių dalykų iš viso negalima. Kuom tau iš parduotuvės sūriai įtartini? Juk viskas būna pertikrinta, pasterizuota, su galiojimo laiku, o iš ūkininko kur tau garantijos??? Grynas absurdas taip elgtis. Anksčiau žmonės mažiau žinojo, tai mažiau ir saugojosi, bet šiais laikais, kai informacija paklota prieš akis, juk galima ja pasinaudoti ir pasisaugoti. Todėl šiais laikais daug daugiau trapių nėštumų išsaugoma iki galo, nei anksčiau.

Dar kartą įkeliu nuorodą ir siūlau pasiskaityti, kokią žalą padaro listerijos bakterijos nėščiajai:

http://www.nmvrvi.lt...zes/listerioze/

paprastam žmogui nedielis kiekis šių bakterijų nieko nesukelia, o nėštukėms gali baigtis labai blogai, tad pagalvokite, ar labai jau sunku atsisakyti šalto rūkymo mėsos ir žuvies bei nepasterizuotų pieno produktų vardan savo mažylio saugumo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo regata: 19 birželio 2010 - 15:57
sveikos visos mamytes ir nemamytes ax.gif labai daznai skaitydavau jusu foruma,o dabar ir pati prisiregistravau,nes.... siandien testas parode,kad laukiuosi thumbup.gif nestuke.gif esu labai laiminga,nes be galo norejau leliuko. bet kyla begalybe klausymu. kaip tik pries kelias dienas nusipirkau plauku dazu ir buvau nusprendus siandien dazyti plaukus,bet... suzinojau,kad laukiuosi. tai kokia ta teisybe yra? galima dazyti plaukus ar ne? nes cia istikruju visokiu nuomoniu prisiskaicius. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Emmmka @ 2010 06 21, 14:53)
sveikos visos mamytes ir nemamytes ax.gif  labai daznai skaitydavau jusu foruma,o dabar ir pati prisiregistravau,nes.... siandien testas parode,kad laukiuosi thumbup.gif  nestuke.gif  esu labai laiminga,nes be galo norejau leliuko. bet kyla begalybe klausymu. kaip tik pries kelias dienas nusipirkau plauku dazu ir buvau nusprendus siandien dazyti plaukus,bet... suzinojau,kad laukiuosi. tai kokia ta teisybe yra? galima dazyti plaukus ar ne? nes cia istikruju visokiu nuomoniu prisiskaicius. blink.gif

as dazau su beamoniakiniais plauku dazais. thumbup.gif
beje sveikinimai didziausi suzinojus nuostabia naujiena. nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrijja1980: 21 birželio 2010 - 17:54
QUOTE(Emmmka @ 2010 06 21, 15:53)
sveikos visos mamytes ir nemamytes ax.gif  labai daznai skaitydavau jusu foruma,o dabar ir pati prisiregistravau,nes.... siandien testas parode,kad laukiuosi thumbup.gif  nestuke.gif  esu labai laiminga,nes be galo norejau leliuko. bet kyla begalybe klausymu. kaip tik pries kelias dienas nusipirkau plauku dazu ir buvau nusprendus siandien dazyti plaukus,bet... suzinojau,kad laukiuosi. tai kokia ta teisybe yra? galima dazyti plaukus ar ne? nes cia istikruju visokiu nuomoniu prisiskaicius. blink.gif

Sveikinu sužinojus džiugią naujieną 4u.gif

Iki 12 sav. geriau nesidažyti ir šiaip pasisaugoti, kol mažasis gyventojas saugiai įsikurs pilvelyje smile.gif
Atsakyti
Sveikos,reikalinga jusu nuomone del nestumo,jei leliaus norejai,tik ne siuo metu,nes geri antidepresantus stiprius g.gif didele tikimybe,kad gydytojai sakytu darytis valyma,tik neaisku ar kazkada nesigailetum,juk gyvybe tai buvo unsure.gif Aisku,tai rizika del apsigimimu,bet jei viskas ok....is kur zinoti kada bus klaida padaryta..Sis atvejis ko gero pasitaikantis daug kam,tiesiog idomi jusu nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(filomena| @ 2010 06 23, 10:41)
Sveikos,reikalinga jusu nuomone del nestumo,jei leliaus norejai,tik ne siuo metu,nes geri antidepresantus stiprius g.gif didele tikimybe,kad gydytojai sakytu darytis valyma,tik neaisku ar kazkada nesigailetum,juk gyvybe tai buvo unsure.gif Aisku,tai rizika del apsigimimu,bet jei viskas ok....is kur zinoti kada bus klaida padaryta..Sis atvejis ko gero pasitaikantis daug kam,tiesiog idomi jusu nuomone 4u.gif

musu situacija buvo truputi panasi, mes norejom leliuko bet dar ne dabar, nes ir mokslai ir darbu nera dabar. ir norejom daryt isvalyma, bet gydytoja atkalbejo mus nuo to ir dabar nesigailim. aisku pas jus prablemele del vaistuku, manau reiktu pasitarti ir pakalbeti su gydytoja.
stiprybes jums ir kad viskas butu gerai 4u.gif
Atsakyti