Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

QUOTE(clasica @ 2009 10 06, 15:20)
Jei būčiau pasėdėjusi su vaiku darželyje pirmas dienas, gal ji būtų adaptavusis ir nebūtume turėję tiek problemų  g.gif  Bet auklėtojos liepė iš karto palikti ir nesiginčijau, pedagogai geriau žino. Ir viskas baigėsi tuo, kad kiti palikti priprato, o mano - ne. Dabar pratinamės iš naujo, bet jau be mamos, didelė jau, puikiai supranta kas vyksta.
O kaip darysiu su mažyle, dar bus matyt, gal pabūsiu, o gal ir ne.
Ir pritariu tai nuomonei, kad vaikas vaikui nelygu. Vieniems reikia ant kelių pasėdėti, kitiems nebūtinai. Ir kiekviena mamytė puikiai žino, kaip geriausia jos vaikui. Ir daro taip, kaip išeina. Ir nėra ko čia daug ginčytis  friends.gif

Butent vaikas vaikui nelygu - zinau tokia mergyte,kuri trecia diena kai mama atejo pries miegeli pasiimt verke sriubavo,kol pagaliau suprato ,kad vaikas nori pasilikt miegot darziuki ,o ja namo veda biggrin.gif Iki pat siol eina vakare namo is darziuko su asarom smile.gif Kad taip mano toks butu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2009 10 05, 21:34)
Nėra padėties be išeities ir kitokie bla bla bla. ezra, o jei tau to vaiko nepriimtų nuo rugsėjo 1, bet priimtų nuo spalio? Kur dėtum vaiką, jei reik į darbą eit, kaip suktumeis?

Jei mėnesiui, tai rasčiau išeitį, bet va, kaip ateiti po poros trejetos valandų pasiimti, galva neišneša. Arba, kaip direktoriui pasakyti, kad žinote, aš dabar savaitę neisiu į darbą, o paskui pažiūrėsim. gerai, kad man dar metus apie tai nereik galvoti. O va paskui tai bus baisu, nes natras vaikas visai kitoks, nei pirmas. ir aš kalbu apie savo konkrečią situaciją, bet tokių kaip mano situacijų tikrai ne viena, ir ne dvi. cool.gif

QUOTE(jėga @ 2009 10 05, 22:50)
Nia, aš vistiek nesutinku, kaip galiu atvest SAVO MAŽĄ VAIKĄ į svetimą, jam nepažįstamą aplinką, numest, maždaug - pratinkis ir vaidint bais supratingą ir atsakingą? Tai jei jau mama neparodo to supratingumo savo vaiko atžvilgiu, kokio supratingumo tikitės iš svetimų mamų? unsure.gif

Iš vienos pusės tau pritariu, bet...
Na, mama sėdi grupėje su savo vaiku ir mato, kaip vienas ar kitas vaikas (kuris yra jautresnis) verkia dėl to, kad nori savo mamos. O neatrodo, kad jis nori savo mamos, nes mato, kad kitas vaikas yra su mama? Juk nė viena nežinome, kiek tie vaikai verkia, kai nėra grupėje nė vienos mamos. Gal tokių pavirkavimų daugmažiau būna (ką aš ir manau). Čia gali pasakyti tik tos, kurios yra auklėtojos.

QUOTE(asaraa @ 2009 10 05, 22:54)
Mamytes man iskilo klausimukas:
Ar jusu mazyliam pakankamai maisto darziuke?

Nes manasis vis alkanas ir alkanas, ir aukletojos sako kad viska suvalgo ir buna kad dadeda  ax.gif Bet tik ateinu pasiimti, jis saukia mamam ir tikrai nemazai dar suvalgo  doh.gif

Ar galima kazkokiu budu padidinti porcijas?

Porcijų padidinti neįmanoma, o ir nepatarčiau. maisto tikrai yra pakankamai, bet ir veiklos daržely vaikai turi daugiau nei namie, jie aktyviau laiką leidžia, tai ir energijos sunaudoja daugiau. O parėję iš darželio ko gero beveik visi vaikai būna alkani ir nori dar valgyti. biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 08:52)
Tiesiog viskas labiausiai priklauso nuo vaiko, o ne nuo mūsų norų ir nusistatymų...

Kas be ko. Deja, norai su galimybėmis ne visada sutampa. O tada normalu, kad mamai skauda širdį. Labiau tėvams reikia ruoštis vaiko išleidimui į darželį, o ne pačiam vaikui.

QUOTE(Lauginta @ 2009 10 06, 09:33)
Viena mamyte klausė dėl maisto porcijų, manau tai yra kiekvienam darželyje skirtingai.

Negali būt skirtingai, nes normos yra nustatomos bendros.

QUOTE(asaraa @ 2009 10 06, 10:08)
nes tik namo parejus jis dar 1,5 cepelino suvalgo  doh.gif

O jis ir anksčiau turėjo tokį gerą apetitą?

Papildyta:
QUOTE(Rudaakė @ 2009 10 06, 10:10)
Ryt reikia susukt ale rudenelio puokste i darza, sakiau "prasideda" mamu namu darbeliai  lotuliukas.gif

Tai čia ko gero ir yra vienintelis tėvų darbelis į darželį (neskaitant karnavalinio kostiumo).

QUOTE(jėga @ 2009 10 06, 10:15)
Ir bus ta kita mama, ar nebus, nuo to jis mažiau neverks.

Beveik analogiška situacija. Vaikų pasiėmimai prieš pietų miegą.

O man atrodo, kad mažiau verks dėl savo mamos, jei nebus kitų mamų.

Analogiška, bet... dabar savo panai aš jau galiu daug ką paaiškinti ir ji supranta, kai buvo 2 m., nelabai buvo tai įmanoma. doh.gif

QUOTE(Baltike @ 2009 10 06, 10:37)
schmoll.gif O kitos grupės auklėtojos todėl ir leidžia mamoms pasilikti grupėje (ką ten leidžia, netgi prašo), kad laikosi priešingos nuomonės. Drąsiai sakau todėl, kad maniškiai lankė tą grupę ir mes pakankamai kalbėjomės tuo klausimu.  ax.gif

Čia ne kartą buvo diskutuota, kad vaikas daug lengviau pasilieka darželyje, jei jį atvedusi mama ar tėvelis jaučiasi ramiai ir užtikrintai. O kada jūs jausitės ramiau - kada apie situaciją lopšelyje žinosite tik iš nuogirdų, šališkų auklėtojos atsiliepimų ir nedidelių grupės gyvenimo fragmentų, kuriuos matote atvedusios vaiką ar atėjusios pasiimti ar tada, kai kelias valandas, o gal net ir pusdienius praleisite grupėje ir pamatysite, kas ten iš tikrųjų vyksta? O dėl ašarų, tai nebeverkiantis vaikas tikrai ne rodiklis, kad jis adaptavosi darželyje.

Bet jūs nelankėte kitos grupės, todėl ir nežinote, kaip būtų, jeigu būtų. biggrin.gif

Kaip bebūtų, bet auklėtojos tikrai nesielgia taip pat, kai yra mamos ir kai nėra mamų. cool.gif
Mano vyresnėlė jau didelė ir gali papasakoti, dažnai papasakodavo tokių dalykų, kurie man nepatiko, o iš auklėtojos to nesužinočiau. O lopšelinukai nelabai ką gali papasakoti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ezra: 06 spalio 2009 - 14:58
Uii, Ezra, kaip pricitavai doh.gif biggrin.gif

Aš dėl vieno kabinsiuos mirksiukas.gif - kaip tu manai, ar tavo Džiugas jau supranta, kad aš - Gustės mama biggrin.gif . O ne šiaip kažkokia teta... Tiesiog manau, kad vaikas (juk mes kalbam ne apie darželį, o apie lošelinukus - apie pusantrų-dvejų metų vaikus) žino tik savo mamą, o visos kitos, net ir su kitais grupės vaikais sėdėdamos, jam yra tik tetos, o ne Jonuko ar Onutės mamytės...

Taisytoja hihihi.gif. Ne be reikalo savo darbą dirbi didis.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 06 spalio 2009 - 15:02
QUOTE(Gėlėta @ 2009 10 06, 12:23)
Niekas  su vaiku nesėdi savaičių savaites, pabūna kelias dieneles, ir tas vaikas geriau pasijaučia ir tiek , ir būna kartais grupėje po tris mamas ir kas čia tokio  smile.gif

Kaži ar patiktų, kad grupėn atvestumėt savo vaiką, ten du bliauna, o nuo jų verksmo, jums išėjus, pradeda verkti ir jūsiškis, tada labai ,,gera" adaptacija  doh.gif

Sėdi ir ne tik savaitę, bet ir mėnesį.
O jei liktų visų 16 lopšelinukų mamos? Kaip tada?

Na, bet juk niekas negarantuoja, kad maniškis, ir po savaitės mano buvimo, paliktas grupėje, kitiems pradėjus bliauti nebliaus kartu.

Papildyta:
QUOTE(Prula @ 2009 10 06, 14:41)
Dėl sėdėjimo kartu nebeturiu ką sakyt, nes rugsėjį man dar visko gali būt, kad aš sėdėsiu kampe grupėj kokį mėnesį pasiėmus neapmokamų darbe  doh.gif  lotuliukas.gif

Gerai, jei gali pasiimti tas neapmokamas.

QUOTE(Mergaite12 @ 2009 10 06, 13:58)
As darziuke buvau sutarusi kad maziukui pampa des tik miegeliui, bet kai viena diena suejo du pampai, tai daugiau nebenesiau,

Aš palikdavau daugiau. kažkada auklėtoja pasiskolino kitam vaikui, tai man pasakė iškart, kai tik atėjau paisiimti vaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ezra: 06 spalio 2009 - 15:03
QUOTE(ezra @ 2009 10 06, 16:01)
Sėdi ir ne tik savaitę, bet ir mėnesį.
O jei liktų visų 16 lopšelinukų mamos? Kaip tada?

Čia jau išpindėjimas - per tiek laiko vaikas jau pažįsta ir auklėtoją, ir auklytę ir vaikus. Nėra reikalo tiek su juo sėdėt grupėje.

Ir valio. Tegul tik pasilieka - visiems būtų lengviau. Bet ne visą mėnesį... Kalbam apie pasilikimą trumpą laiką, kol vaikas susipažįsta su aplinka, su auklėtoja, su vaikais... Tai gali būti savaitė, gali būti dvi. Tiesiog reikia pamatyti tą momentą, kai jau gali palikt vaiką vieną.
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 16:00)
Uii, Ezra, kaip pricitavai doh.gif  biggrin.gif

Aš dėl vieno kabinsiuos mirksiukas.gif - kaip tu manai, ar tavo Džiugas jau supranta, kad aš - Gustės mama biggrin.gif . O ne šiaip kažkokia teta... Tiesiog manau, kad vaikas (juk mes kalbam ne apie darželį, o apie lošelinukus - apie pusantrų-dvejų metų vaikus) žino tik savo mamą, o visos kitos, net ir su kitais grupės vaikais sėdėdamos, jam yra tik tetos, o ne Jonuko ar Onutės mamytės...
Taisytoja hihihi.gif. Ne be reikalo savo darbą dirbi didis.gif biggrin.gif

Ale, kol viską perskaičiau po vakar. Tai ir buvo ką cituoti. doh.gif

O dėl to kabinimosi. Manau, kad mano vaikas protingas tongue.gif ir supranta, kad tu Gustės mama (jei mokėtų kalbėt, paklausčiau biggrin.gif ). Juk jei būtum grupėje, ir sėdėtum tik su Guste, žaistum suja, padėtum valgyti, suprastų, nes auklėtoja aplink kelis šokinėja, jei šokinėja. tongue.gif

O dėl taisymo. blush2.gif Na, tu juk žinai mane, man turi būt tvarka. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 16:05)
Čia jau išpindėjimas - per tiek laiko vaikas jau pažįsta ir auklėtoją, ir auklytę ir vaikus. Nėra reikalo tiek su juo sėdėt grupėje.

Ir valio. Tegul tik pasilieka - visiems būtų lengviau. Bet ne visą mėnesį... Kalbam apie pasilikimą trumpą laiką, kol vaikas susipažįsta su aplinka, su auklėtoja, su vaikais... Tai gali būti savaitė, gali būti dvi. Tiesiog reikia pamatyti tą momentą, kai jau gali palikt vaiką vieną.

drinks_cheers.gif
Bet žinok, dažnai tikiom mamoms atrodo, kad dar ne laikas palikt vaiką, ypač, jei jos nedirba ir turi daug laiko, neturi ką veikti. biggrin.gif
O auklėtoja kažkodėl nepsako, kad užsibuvo mama. cool.gif
Atsakyti
Aš nesakau, kad jis neprotingas schmoll.gif tongue.gif . Tiesiog tokiame amžiuje vaikai neidentifikuoja svetimų žmonių kaip to ar ano mama... Jam visi vienodai svetimi, tiek Gustė, tiek aš...
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 16:10)
Aš nesakau, kad jis neprotingas schmoll.gif  tongue.gif . Tiesiog tokiame amžiuje vaikai neidentifikuoja svetimų žmonių kaip to ar ano mama... Jam visi vienodai svetimi, tiek Gustė, tiek aš...

Ale nesakyk, kai prie jo prieina svetimas ir pakalbina, jis nuleidžia galvą ir apmiršta. Su tavim ar Guste taip nesielgia. tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2009 10 06, 16:12)
Ale nesakyk, kai prie jo prieina svetimas ir pakalbina, jis nuleidžia galvą ir apmiršta. Su tavim ar Guste taip nesielgia. tongue.gif  mirksiukas.gif

Visų pirma, su manim dauguma vaikų taip nesielgia biggrin.gif . Visų antrą - ne kartą ir ne du mane matė, Ir ne gatvėj, o pas mane namie tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 16:13)
Visų pirma, su manim dauguma vaikų taip nesielgia biggrin.gif . Visų antrą - ne kartą ir ne du mane matė, Ir ne gatvėj, o pas mane namie tongue.gif

Išskirtinė, ane? cool.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2009 10 06, 16:04)
Gerai, jei gali pasiimti tas neapmokamas.

velniškai tikiuos kad galėsiu.. pulsiu prieš direktorių ant kelių lotuliukas.gif jei reikės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 10 06, 14:55)
Cia kalbama, kad pasedejus su vaiku grupeje, matote jos virtuve. O nemanote kai teveliai nebesedi ta virtuve keiciasi?  g.gif

Kažkiek keičiasi, bet kardinaliai tikrai ne - juk ne kelias valandas mamos pasėdi, iš esmės pirmą mėnesį beveik kasdien mamų yra, nes ne visi vaikai tą pačią dieną adaptaciją pradeda. Beje, mano įsivaizdavimas apie lopšiuką iš nuotrupų buvo labiau rožinis, realiai pamačiau tikrai baisesnę situaciją ir įsitikinau, kad ne auklėtojos dėl to kaltos.

QUOTE(ezra @ 2009 10 06, 15:59)
Bet jūs nelankėte kitos grupės, todėl ir nežinote, kaip būtų, jeigu būtų. biggrin.gif

Aš nekalbėjau apie kitą grupę (priešingai negu Tu smile.gif ), tik pasakiau, kad "Kiškučių" auklėtojos įsitikinusios, kad vaikui adaptacija lengvesnė, jei mama padeda jam apsiprasti grupėje tiek, kiek reikia. Ir aš pamačiusi, kaip tai vyksta, pabandžiusi vieną vaiką palikti iškart, o su kitu pasėdėti ilgėliau, linkusi su tuo sutikti.

O dėl vyresnėlės pasakojimų, tai tikrai grupė grupei nelygu. Mano dičkis ne mažesnis plepys, nei Tavoji, žinodavau, po kiek pėdkelnes darželyje pardavinėjo lotuliukas.gif , bet nieko man labai nepatinkančio apie grupės gyvenimą vaikas tikrai neatraportavo. Esu linkusi tikėti, kad ir lopšelyje situacija ne prastesnė buvo.

Atsakyti