Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros, kojų skausmai, tinimai, išvaržos

As tai gimdziau pati be jokiu "cezariu" , "spinaliniu" , "epidiuriniu" ... bet nugara irgi skauda blink.gif , o kai keiciu pasilenkus pampersa ir po to reikia issitiesti ... wacko.gif mega_shok.gif
Atsakyti
Šarlota, 10 mėn. praėjo po gimdymo, o tu dar nesergi? mastau.gif Na žinai, reikėtų tau rimtai išsitirti... Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 06, 13:56)
Šarlota, 10 mėn. praėjo po gimdymo, o tu dar nesergi?  mastau.gif Na žinai, reikėtų tau rimtai išsitirti... Sėkmės!

na tik negasdinkit zmogaus mirksiukas.gif
daug yra atveju, kai nesergama ir metus, ir ilgiau net, jei vaikiuka maitini pati.
aisku, reikia kreiptis, jei tikrai itari, kad kazkas negero, bet jei tik del mmm, nemanau, kad cia kazkas.

Man irgi ziauriai skauda nugara. Vaika nesioju daugiausia pati, jam 8 men su puse, sveria virs 10 kg. Irgi po cezario, epiduro, tiesa, laikau, kad nusisekusio.
Su nugara problemu esu turejusi ir anksciau, per nestuma jos paumejo, o po gimdymo nedingo. Bet man rekomendavo tik poilsi doh.gif (idomu, kur tai gauti lotuliukas.gif ) ir masazus, bei gerti daug kalcio.
Skauda man daugiausia tada, kai neissimiegu. Norisi tik ramstyti sienas arba eiti kaip bobulei issiketus, nes ne tik nugara, o ir dubens kaulus skauda, toks jausmas, kad pasidalins per puse biggrin.gif Belieka laukti pagerejimo...

O del maitinimo tai tikrai gali gali paumet nugaros skausmai - juk kalcis eina pieno gamybai, ir mamos kaulams lieka ne kazkas. As jauciu, kad visgi tie skausmai dabar siek tiek mazesni, nei tada, kai maitinau.
Atsakyti
Man taip pat nugara ziauriai skauda, nors gimdziau naturaliai, be epiduro.Tikriausia skauda kad vaika pastoviai nesioju,suneliui 8 menesiai sveria 11kg. Bet labiausiai skauda, kai neissimiegu, o tai buna daznai verysad.gif
Atsakyti
Nu va kaip ginekologe sake, taip greit ir sulaukiau mmm tongue.gif rolleyes.gif Bet kazkokios tik kaip patepliojimai ir tiek g.gif O kiek teko girdeti,tai pirmos buna labai gausios g.gif
Nugara skauda, bet pakenciamai. As taip nusprendziau,kad tada tikriausiai kazkur perpute mane ax.gif
Atsakyti
Man pries koki gera menesi buvo pradeje baisiai skaudet nugara. Bet ne pati stubura, o kazkaip sone. Itare man kad gali but nervu sakneliu uzdegimas, dar kazka.. Bet gali but, kad viskas del to, kad man dare epidura (taip pat nepasakyciau, jog labai vykusi), o be to ir sunelio bei vezimo nuolatiniai kilnojimai. Dar kai pas mane tas vezimas tona sveriantis tai man tikrai nenuostabu. Dar ir kojos visos melynem nusetos nuo jo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarlota @ 2006 11 27, 15:42)
Sveiki,

padekit kas galit cry.gif Po gimdymo nugara skauda istisai, tai silpniau,tai suriecia taip,kad ziezirbos akyse pasirodo. Pas mane vaikas gime po cezorio pjuvio, dare bendra nejautra, bet pries tai 2 kartus bande daryti spinaline,nieko jiems ten nesigavo. Po gimdymo ilgai dar skaudejo durio vietas  verysad.gif
Dabar jau mano maziukui 10 men (aisku jis pas mane ne is lengvuju, 11 kg sveria), o nugaros skasmas nesiliove  verysad.gif  Bandziau iv.gelius, tiesiog vos ne kilogramais tepdavau ir laisudiskus metodus isbandziau, bet vistiek  schmoll.gif Aisku gal cia nuo tu vaiko ir vezimo kilnojimu, bet ka padarysi, kai vaika auginu beveik viena, vyras buna namie kai vaikas jau miega  verysad.gif
Tiesa maitinu dar MP ir nakti keliuosi n+1 kartu, tai gal kai baigsiu,tai nugaros skausmas savaime susitvarkys  ax.gif
Dar tiesa siuos pratimukus darau, tai gal siek tiek ir lengviau: PRATIMAI NUGARAI

PADEKIT< PATARKIT<PASIDALINKIT PATIRTIM aciuks.gif

Man po gimdymo irgi skauda nugarą,bet žinau kodėl.Viskas prasidėjo prieš 10 metų,kai buvau susitrenkusi galvą.Tada man padarė stuburo punkciją.Ir padarė blogai-gerai įdūrė tik iš trečio karto schmoll.gif Klinikose juk praktikantai mokosi dirbti...Su nugara vargau gal penkis metus doh.gif Viskas praėjo,maniau,kad su visam.Deja,po gimdymo skausmai sugrįžo...Pasilenkt pasilenkiu,bet kai reikia atsitiest-nelabai išeina.Vaikutį išmaudau,bet kai reikia parsinešt į kambarį-vargas,taip ir nešu pasilenkusi doh.gif
Eisiu į masažus,nes tepalai nepadeda.Ir reikia laiko....
Atsakyti
Atsispausdinau pratimus nugarai, reikes tikrai daryti, nes nors po gimdymo praejo 3 menesiai, nugara pradeda skaudeti, kai net siek tiek pavargstu, ar kambarius tvarkausi..
Atsakyti
oi mielosios mano sunui 5 metai o po tiek laiko vis tiek skauda nugara,aisku ne kasdien; turejau nejautra ir cezari, todel manau kad tai itakojo nejautra spinaline sad.gif noriu jau antro leliuko taciau tas baimes jausmas kazkaip neduoda ramybes, nes labai sunkiai gaivaliojausi po pilnos narkozes, matyt ir reiejo man geriau pusine narkoze daryti g.gif ateityje busiu gudresne lotuliukas.gif
beje sako kad nugaru skausmam itaka daro ir pasislinke diskai (maziuku nesiojimas, vezimu tampymas)
Atsakyti
man nugaryte irgi skauda baisiai... doh.gif vyras tai bara, kad tik dejuoju, bet nieko nedarau... ax.gif blush2.gif bet aciu uz pratimukus-rimtai kibsiu i darba! thumbup.gif nes dukryte auga, sunkeja, o panesiot tai vis tiek reikia... ir taip su kiekviena diena vis blogiau... verysad.gif negalima taip... unsure.gif schmoll.gif
Atsakyti
Na nugara skaudet pradejo jau nuo 5men kai laukiausi,o db isvis vos vaikstau. man nuo vaikystes nugara silpna,o db dar tenka vaika nesiot,o jis ne is mazuju(4,5men 9.2kg) buvau ir pas gydytojus,patare vaika maziau nesiot, maniskis grynas rankinukas schmoll.gif
Atsakyti
man ir skauda nugara..jau tuoj bus menuo po gimdymo, per nestuma neskaudejo schmoll.gif
Atsakyti