Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros, kojų skausmai, tinimai, išvaržos

o man ir nestumo metu ir dabar dar skauda, bet sake praeis, tai laukiu ir nieko nedarau, nes kentet galima blink.gif
Atsakyti
Man tai nestumo metu ir tik po gimdymo skaudejo dubens srityje nugara, bat dabar siaubingas skausmas meciu srytyje. Gal nuo leliaus nesiojimo?
Atsakyti
drinks_cheers.gif turiu tą pačią bėdelę doh.gif
Bet kad net MB panešiojes ar pakeites pampersą guodžiasi, kad skauda g.gif Tai kur jau mes taip per nestuke.gif atnešiojusios.
Laukiu sukandus dantis kol praeis blink.gif Nors kartais norisi user posted image
Atsakyti
Nu kai panesioji per visa diena 10 kg, tai kur neskaudes tos nugaros doh.gif
Atsakyti
Nėštumo metu kojos buvo ta opi vieta, kuria nuolat reikėjo rūpintis. Aišku, prižiūrėjau ir kitas savo kūno vietas nestuke.gif , bet daugiausia vargo turėjau dėl savo kojelių. Šeštą nėštumo mėnesį jos ėmė tinti nuo sėdimo darbo, šiek tiek atlėgo kai išėjau į dekretą, bet užėjus vasaros karščiams vėl turėjau kalades, telpančias tik į pliažines šlepkes verysad.gif Laikydavau pakėlus, nuolat apliedavau lediniu vandeniu, tepiau visokiais liotonais ir venorutonais, niekas nepadėjo schmoll.gif Galiausiai pagimdžiau ir ką jūs manote - kojų nėkiek neatleido doh.gif Penktoj paroj po gimdymo konsultavęs daktaras liepė valgyti daug baltyminio maisto, tai tinimas praėjo kai gerai pakapojau krabų lazdelių, jogurtų ir kt. pieniškų produktų. Tačiau tuom viskas nesibaigė - tinimo nebeliko, bet kelis mėnesius tiesiog kaip invalidė lipdavau iš lovos - be galo skaudėjo ir tirpdavo padai ir kulkšnys, prasivaikščiojus praeidavo. Dabar jau bus dešimtas mėnuo po gimdymo, bet vaikščioti nebėra taip gera, kaip būdavo seniau, vis su skausmeliais žengiu žingsnius, vakarais kojos patinsta, panašu kad nori plėstis venos - tai tepu homeopatiniu tepaliuku.
Žodžiu pasibėdavojau kaip reikalas blush2.gif Tiesiog gal yra mamyčių turinčių panašių problemų su kojelėmis? Kaip sprendžiate jas?
Atsakyti
QUOTE(Gintarėlis* @ 2007 04 14, 12:20)
drinks_cheers.gif  turiu tą pačią bėdelę doh.gif
Bet kad net MB panešiojes ar pakeites pampersą guodžiasi, kad skauda g.gif  Tai kur jau mes taip per  nestuke.gif  atnešiojusios.
Laukiu sukandus dantis kol praeis blink.gif  Nors kartais norisi user posted image

Nu, nzn, nzn... g.gif Aš tikrai nelaukčiau, bo blogiau gali pasidaryt. Man jau nuo vaikystės problemos su stuburu, dabar nuo mažiaus nešiojimo vėl pradėjo skaudėt. Tai pasiėmiau iš gydytojos siuntimą, pasidariau nuotrauką ir nuvažiavau į Ortopedijos centrą (Kalniečiuose, Kaune). Nus ir ką... Gydytojos išvada : sportas turi tapti JŪsų gyvenimo dalimi, o diena prasidėti nuo rytinės mankštos (pati tą žinojau, bet kad tingisi.... blush2.gif ) Laukia manęs masažiukai, gydomoji mankšta. Už kai ką reiks susimokėt, bet kai tokia problema, į sveikatą verta investuot. Plius, ne tokie jau dideli tie pinigai, už 10 mankštų -80 Lt.
Taip, kad nejuokaukit su tais skausmais, nes dar didesnės bėdos prisidarysit.

P.S. Labai gerai padeda visokie tempimo pratimai, galit pažiūrėt adresu www.shaping.lt. Arba joga. Tik reikia prisivers ir netingėt. rolleyes.gif
Atsakyti
Ir man tas pats. Nors galiu pastebeti, kad nestumo metu man kojos tiek netindavo. schmoll.gif Jau 6 para po gimdimo, bet vakar ir siandien kojos "kaip kalades" Is ryto patinimas buvo atsluges, bet jau nuo pietu vel istino kojos.
Nezinau ka daryti ir ko grebtis, nes vis dar negaliu aveti normaliu batu ir nedeviu jokiu ziedu verysad.gif
Labai noreciau sulaukti patarymo, gal kas zino ko imtis. Gal reiktu vel tos arbatos pagerti kur nestukem skyrdavo, na to kazkokio doc. .... blush2.gif pamirsau kaip ten vadinasi blush2.gif
Atsakyti
Berods radau koju tinimo priezasti: Tai gali buti del pogimdyvinio korseto, intike radau, kad patinima gali sukelti koju venu varikoze, o ji savo ruoztu gali buti del pilvo vidaus organu spaudimo, kai uzspaudziama klubu vena ir kraujukas nenubega atgal, na kazkas panasaus g.gif .Gal ir ne labai moksliskai parasiau, bet esme panasi. Jau nusiemiau korsetuka, ziuresiu kas bus blush2.gif Gal uzteks kelias valandas per diena panesioti, nebutinau visa diena unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(irvi @ 2007 06 27, 19:57)
Berods radau koju tinimo priezasti: Tai gali buti del pogimdyvinio korseto, intike radau, kad patinima gali sukelti koju venu varikoze, o ji savo ruoztu gali buti del pilvo vidaus organu spaudimo, kai uzspaudziama klubu vena ir kraujukas nenubega atgal, na kazkas panasaus g.gif .Gal ir ne labai moksliskai parasiau, bet esme panasi. Jau nusiemiau korsetuka, ziuresiu kas bus blush2.gif Gal uzteks kelias valandas per diena panesioti, nebutinau visa diena unsure.gif

Man irgi labai tino kojos pries gimdyma, o po gimdymo irgi ne is karto tinimai praejo... Dar kojos buvo kokias 2 savaites patinusios. Siaip mano venos visada buvo linke plestis (varikoze...reikejo nestumo metu kompresines kojines nesiot, bet neprisiruosiau, o be reikalo...), po gimdymo pradejau jausti koju skausma, ypac vakarais ar po ilgesnio pasivaiksciojimo su mazium lauke, ypac jei ilgiau pastovedavau. Teko viena kojos vena isoperuoti, o dabar nesioju kompresines 140 denu kojines iki keliu. Jos storokos, bet labai padeda:)
Atsakyti
QUOTE(irvi @ 2007 06 27, 20:57)
Berods radau koju tinimo priezasti: Tai gali buti del pogimdyvinio korseto, intike radau, kad patinima gali sukelti koju venu varikoze, o ji savo ruoztu gali buti del pilvo vidaus organu spaudimo, kai uzspaudziama klubu vena ir kraujukas nenubega atgal, na kazkas panasaus g.gif .

Dėl to koresto tai labai skirtingai kalbama. Vienos giria, kaip gerai, kai po gimdymo padeda susitvarkyt pilvą, o mano gydytojas po cezario netgi perspėjo, kad nesidėčiau, nespausčiau dirbtinai savo pilvo dėl galimo krešulio - suspaudus pilvą, sulėtėja kraujotaka, mažėja praeinamumas, ir formuojasi krešuliai. Geriausias būdas po cezario - pagulėt ant pilvo..

dėl kojų nuovargio... Man po dviejų vaikų irgi sunku stovėti. Vaikščioti galiu daug, ilgai. Bet jei reikai eilėj pastovėt nors keletą minučių, man tada jau šakės. Kojos tirpsta, galiu nugriūt. Baisus nuovargis ateina. Tas pats ir virtuvėj. Prie puodų negaliu stovėt. Vis "uodegą" turiu paremti rolleyes.gif
Atsakyti
Na va, ačiū kad atsiliepėt, o tai maniau, kad aš viena čia tokia nelaimėlė smile.gif

QUOTE(GZA @ 2007 06 28, 11:39)
Teko viena kojos vena isoperuoti, o dabar nesioju kompresines 140 denu kojines iki keliu. Jos storokos, bet labai padeda:)

O operavo kokiu būdu? Girdėjau dabar lazeriu galima? Ar jau labai buvo venos iššokę, kad prireikė operuoti? Įdomu ir dėl kojinių - kur Jūs perkat ir kiek kainuoja? beje, turbūt nešiot tik šaltu oru galima ar ne ? g.gif
Atsakyti
Prieš nėštumą turėjau problemų dėl kojų, nuolat jausdavau kojų nuovargį, sunkumą, maudimą. Gydytojai liepė susirūpinti venomis. Per nėštumą didelių problemų nebuvo, nors laukiausi vasarą, buvo dideli karščiai, kojos nei tino, nei labai skaudėjo. Daugiau vargo su nugara buvo. Tačiau dabar kojų skausmai vargina kone kiekvieną dieną, darausi visokias atpalaiduojančias voneles. Stengiuosi sėdėdama laikyti kuo auksčiau pakėlusi. Bet va su avalyne taip pat problemos doh.gif Atrodo tik jau prisitaikau, bus patogu. Panešioju, o po to tokie kojų skausmai, nors stauk doh.gif
Atsakyti