Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(kucci_kucci @ 2009 12 06, 20:29)

norejau paklausti mamyciu ar galima maitinti vartojant tiroksina?  g.gif  su mb vis pagalvojam kaip butu gimus antram leliukui-ar galima maitinti ar ne?

galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(logika @ 2009 12 06, 23:00)

ir jokio salutinio poveikio vaikeliui???? nes kaip tik turejau nutraukti maitinima ir pradeti gydytis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gabriella* @ 2009 12 06, 18:29)
Sveikutes  4u.gif

Nzn kuria pasirinkti????  g.gif Man Beisa patare nr 1, kadangi esu jauna, tai reikalinga skydliauke.
Del vezio pagal mano diagnozes dave 50/50. Guldo mane 14d, 15d operacija.
Bijau  blush2.gif

Labuka,

as rinkausi 1 varianta, operavo 2009 03 menesi.
Mano TG po operacijos buvo 500... tad tavo dar ne blogiausias variantas, iskaitant, kad skydliauke dar turi 4u.gif
Tikra tiesa, kad per echoskopija metastaziu nemato... mano limfmazgiai buvo grazus, o po operacijos paaiskejo, kad is 10 ispjautu 7 apsesti veziuko ir dar be to mazos metastazes plauciuose... Bet praejo operacija, jau 3 jodai atkenteti, dar kokie metai vazinesiu ir tikiuosi, kad viskas bus gerai. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Russne @ 2009 12 04, 23:05)
Sveikutės,

Dabar neseniai darėsi echoskopiją- viskas gerai. Iš kart po to važiavo pas Baranauską, pridavė kraują, o po mėnesio atsakymas, kad Tg liktais 66, nepamenu tiksliai. Bet žodžiu, vėl važiuos į jodą. Taigi taip išeina, kad echoskopu negali skydliaukės ląstelių metyti, jei tan nėra dar jų labai daug g.gif

Tegu pasitikrina, pirmiausia, kad tai jos tyrimai. Nes man, pvz, buvo sumaise atsakymus. Tiesa, kad echoskopija ne visada viska matom juk mikro metastazes gali buti limfmazgiuose ar kur uzsislepusios. Galbut plauciuose kazkas atsirado. Beje, bijoti neverta. Gaus viena-du jodus ir viskas bus gerai. Jodas ir plauciuose negerumus naikina, as gi pati nuo to gydausi.
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2009 12 06, 12:40)
Labas. O kiek laiko praejus po operacijos jis pradejo augt?

Labas, man po operacijos jau 8 mėn.Svoris augt pradėjo po mėnesio kai paskyrė po 200mg tyroksino. Dabar du jodus atbuvau, dozė išliko kolkas ta pati. Geriu ir galvoju kas bus su manim po pusmečio. Dar vartoju amtidepresantus, bet jau beveik metai pakeitė tokiais, kad svoris neaugtų. Ir dar ar jums po jodų kai vėl pradedate vartoti tyroksiną, nebūna pykinimo, širdies maudimo, pastoviai šalta ypač vakarais? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Turiu tokia problema, tik noriu gerai zinanciu patarimo, nes daktarai nieko pasakyti nesugeba verysad.gif Tai va, mane nuo pat mazu dienu pastoviai smaugia, negaliu deveti jokiu megztiniu aukstais kaklais, jokiu saliku ir t.t. Bet blogiausia tai, kad nei vienas is gydytoju nemato nieko blogo. Vienas sako, kad nuo nervu, kitas, kad nuo skrandzio ir t.t. Bet kodel streikuoja sirdis nuo to laiko, kai smaugti pradejo, svoris kazkoks nenormalus laikosi, prakaitavimas padidintas ir t.t. Vienintele, kuri man pasake , kad su skydliauke blogai ir kuri mane jau gal 10 metu gydo zolelemis, tai liaudies medicinos gydytoja. Siaip ji del mano ligu nera niekada prasovusi, o kai pageriu zoles, visada pagereja. Tai ka man daryti? kazkada dariau privacius tyrimus, tai menesiui laiko buvo israse tiroksina, tuo viskas ir baigesi.. Ar pagal pozymius gali buti, kad man tikrai skydliauke sutrikusi?? Greitu laiku zadu eiti pasidaryti spec.kraujo tyrimus. Bet bijau, kad atsakymai nebutu tokie patys kaip ir visada..
Atsakyti
Sveika Naura,tau pagal pozymius gali but skydliauke,butina atlikt kraujo tyrimus atpo , ft3 , ft4 , tsh ir echoskopija , tada bus viskas aisku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 12 08, 00:54)
Sveika Naura,tau pagal pozymius gali but skydliauke,butina atlikt kraujo tyrimus atpo , ft3 , ft4 , tsh ir echoskopija , tada bus viskas aisku 4u.gif

Aciu uz toki greita atsakyma 4u.gif Uzsirasysiu ir paskui informuosiu, kaip ten man.. Einu rami miegoti, labanaktukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 12 07, 22:13)
Labas,  man po operacijos jau 8 mėn.Svoris augt pradėjo po mėnesio kai paskyrė po 200mg tyroksino. Dabar du jodus atbuvau, dozė išliko kolkas ta pati. Geriu ir galvoju kas bus su manim po pusmečio. Dar  vartoju amtidepresantus, bet jau beveik metai pakeitė tokiais, kad svoris neaugtų. Ir dar ar jums po jodų kai vėl pradedate vartoti tyroksiną, nebūna pykinimo, širdies maudimo, pastoviai šalta ypač vakarais? unsure.gif

Skaitau ir mastau, Jovital, tu tiek daug geri thyroxino.... kaip tau gali svoris augti? g.gif Siaip kuo daugiau thyroxino geri, tuo organizmo apytaka buna greitesne ir svoris kaip tik turi kristi... As pvz geriu tik 137 (t.y. viena diena 125, kita 150) ir valgau kiekviena karta kiek telpa ir dar daugiau, bet man svoris neauga. tfu tfu tfu!
Nors pries operacija, vos tik uzvalgydavau bandeliu is karto jausdavau, kaip pilneju rolleyes.gif
Manau, jei thyroxino gertum maziau, tai svoris augtu, taciau tu geri tikrai dideli jo kieki, tad priezasciu reikia ieskoti kitur. Mano vyro mama neperseniausiai gere antidepresantus ir svoris jai ziauriai augo, kai nustojo gerti tai kokius puse metu dar augo, taciau veliau per metus atsistate... Psichologe jai irgi sake, kad svoris nuo tu antidepresantu neauga, taciau savo akimis maciau, kaip zmogus storejo.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 12 08, 10:51)
Skaitau ir mastau, Jovital, tu tiek daug geri thyroxino.... kaip tau gali svoris augti?  g.gif Siaip kuo daugiau thyroxino geri, tuo organizmo apytaka buna greitesne ir svoris kaip tik turi kristi... As pvz geriu tik 137 (t.y. viena diena 125, kita 150) ir valgau kiekviena karta kiek telpa ir dar daugiau, bet man svoris neauga. tfu tfu tfu!
Nors pries operacija, vos tik uzvalgydavau bandeliu is karto jausdavau, kaip pilneju  rolleyes.gif
Manau, jei thyroxino gertum maziau, tai svoris augtu, taciau tu geri tikrai dideli jo kieki, tad priezasciu reikia ieskoti kitur. Mano vyro mama neperseniausiai gere antidepresantus ir svoris jai ziauriai augo, kai nustojo gerti tai kokius puse metu dar augo, taciau veliau per metus atsistate... Psichologe jai irgi sake, kad svoris nuo tu antidepresantu neauga, taciau savo akimis maciau, kaip zmogus storejo.

Labas.
Aciu Jovita l uz atsakyma. 4u.gif As tiroksina geriu dar tik du menesiai ir svoris kol kas neauga. Pries oeracija chirurgas sake kad tikrai augs, bet kol kas dar laikosi. Skaiciau, jog auga del to, jog sintetiniais hormonais nepilnai kompensuojasi TF3 trukumas. Aisku ir nuo organizmo priklauso. Gal dideja del to, kad kaupiasi skysciai? Sergant skydliaukes ligomis tai daznas reiskinys. Reiketu mazinti druskos kieki ir t.t.
Naura14, jei tau jau skyre tiroksina, vadinas tyrimai nebuvo geri. Tik gal gydytoja nepaaiskino.
O i hormonus kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai. Mama geria prednezolona, nuo kurio labai storejama, o ji atvirksciai-kusta. Gal taip ir su tiroksinu. O Jovita l geria didesni tiroksina kieki greiciausiai gydymo tikslais, o ne tik kaip pakaitine terapija. Kai dozes sumazins, gal kaip tik atvirksciai, svoris susitvarkys g.gif
Atsakyti
sveikos.
as labai daug metu geriu thyroxina (dar su skydliauke kol kas esu), problemu su svoriu paskutiniu metu buvo nemazai, bet visi endokrinologai sake, kad tikrai negali buti nuo thyroxino. neva tai atvirksciai - jei jo negerciau, tada augtu svoris.
sakykit, jei as atsigulu i santariskes pirmadieni, tai mane operuoja ne ta pacia diena, o kita. taip? kazkaip is tu nervu neissiaiskinau to doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wowavyva: 08 gruodžio 2009 - 11:34
Labas, man po operacijos jau 8 mėn.Svoris augt pradėjo po mėnesio kai paskyrė po 200mg tyroksino. Dabar du jodus atbuvau, dozė išliko kolkas ta pati. Geriu ir galvoju kas bus su manim po pusmečio. Dar vartoju amtidepresantus, bet jau beveik metai pakeitė tokiais, kad svoris neaugtų. Ir dar ar jums po jodų kai vėl pradedate vartoti tyroksiną, nebūna pykinimo, širdies maudimo, pastoviai šalta ypač vakarais?

tikrai labai daug geri tiroksino, aš po operacijos esu 6 mėn, tiroksino geriu125 mg( svoris 70 kg), o kiek tu sveri?. svoris laikosi stabilus, o aš linkusi pilnėti. Taippat vartoju AD ir tikrai žinau kad nuo jų auga svoris, na gal ne nuo jų, o nuo geros savijautos, tada gali viską valgyti ir nieko neimi į galvą, man tai būna, o kai užeina PA , nerimas tada nieko nebevalgau ir kūstu, nors kai preitą žiemą gėriau AD ir sveikai maitinausi sugebėjau numesti 10 kg, kurie dar po kolkas nesugryžo.
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2009 12 08, 11:15)
Labas.
Aciu Jovita l uz atsakyma.  4u.gif  As tiroksina geriu dar tik du menesiai ir svoris kol kas neauga. Pries oeracija chirurgas sake kad tikrai augs, bet kol kas dar laikosi. Skaiciau, jog auga del to, jog sintetiniais hormonais nepilnai kompensuojasi TF3 trukumas. Aisku ir nuo organizmo priklauso. Gal dideja del to, kad kaupiasi skysciai? Sergant skydliaukes ligomis tai daznas reiskinys. Reiketu mazinti druskos kieki ir t.t.
Naura14, jei tau jau skyre tiroksina, vadinas tyrimai nebuvo geri. Tik gal gydytoja nepaaiskino.
O i hormonus kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai. Mama geria prednezolona, nuo kurio labai storejama, o ji atvirksciai-kusta. Gal taip ir su tiroksinu. O Jovita l geria didesni tiroksina kieki greiciausiai gydymo tikslais, o ne tik kaip pakaitine terapija. Kai dozes sumazins, gal kaip tik atvirksciai, svoris susitvarkys  g.gif

Man tiroksinas tik mazino svori, o kad nepaaiskino nieko tai tikrai, nes pasake, kad pagersi menesi ir bus viskas doh.gif
Atsakyti