Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

Sveikutės,

Jovita l, kariauju aš su tuo svoriu, oi kariauju unsure.gif Man po operacijos per 4 metus priaugo apie 14 kg doh.gif Baranauskas irgi sako, kad ne nuo tyroksino, bet nežianau...kodėl tada prieš tai svoris taip neaugo g.gif geriu dabar po 175, svoris mano apie 82 kg. nebežinau, nei ką galvoti, nei ką kalbėti...Žinau, kad turiu bėdų dėl persivalgymo, ypač vakarais. Tikiu, kad susiėmus galima numesti, ką dabar ir darau eilinį kartą. Rašausi kiekvieną kąsnį, bandau skaičiuoti kalorijas...Nesakau, kad taip darysiu visada, bet dabar noriu maždaug orientuotis kame problema mano valgyme. Tai pastebėjau, kad produktus tikrai valgau nelabai kaloringus, neriebius, tik kad neapsiriboju viena porcija, jei skanu- tai einu ir einu aplink puodus doh.gif Tai dabar pagrindinės taisyklės- nepersivalgyti, vakarais nevalgyti, užkąsti darbe, kad nesigautų tik pietūs ir vakarienė(pusryčių aš beveik nevalgydavau), nevalgyti 3 val. prieš miegą ir daugiau gerti vandens.
tai va, taip su tuo svoriu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(roberta23 @ 2009 12 08, 12:37)
Labas,  man po operacijos jau 8 mėn.Svoris augt pradėjo po mėnesio kai paskyrė po 200mg tyroksino. Dabar du jodus atbuvau, dozė išliko kolkas ta pati. Geriu ir galvoju kas bus su manim po pusmečio. Dar  vartoju amtidepresantus, bet jau beveik metai pakeitė tokiais, kad svoris neaugtų. Ir dar ar jums po jodų kai vėl pradedate vartoti tyroksiną, nebūna pykinimo, širdies maudimo, pastoviai šalta ypač vakarais?

tikrai labai daug geri tiroksino, aš po operacijos esu 6 mėn, tiroksino geriu125 mg( svoris 70 kg), o kiek tu sveri?. svoris laikosi stabilus, o aš linkusi pilnėti. Taippat vartoju AD ir tikrai žinau kad nuo jų auga svoris, na gal ne nuo jų, o nuo geros savijautos, tada gali viską valgyti ir nieko neimi į galvą, man tai būna, o kai užeina PA , nerimas tada nieko nebevalgau ir kūstu, nors kai preitą žiemą gėriau AD ir sveikai maitinausi sugebėjau numesti 10 kg, kurie dar po kolkas nesugryžo.

Labas , šiaip aš irgi linkusi pilnėti, bet tada jau ir valgau dvigubai tiek. Šiuo metu apetito tikrai neturiu , gal ir AD veikia, ir tyroksino dozė. Mano endokrinologė sakė, kad šitie pertraikinėjimai tyroksino prieš jodus, labai veikia visą medžiagų apykaita, atseit kai baigsi jodus normalizuotis turėtų viskas, bet išvažiuojant iš ligoninės prigrasino nemažint ir tolaiau po 200mg gert. nors atlikus kontrolinį tyrimą aiškiai rodo, kad per daug, pagal onkologus taip turi būti.Ūgis 174 cm, svoris dabar 93 kg.Šiaip visada sverdavau 75 kg. g.gif
Atsakyti
Labas rytas visoms, esu sveika gyva po operacijos, pasalino viena skydliaukes puse ir tikiuosi, pasake gydytojas, kad likusi skydliaukes puse padirbes uz abi ir hormonu gerti nereikes. Gryzau energinga, nusigulejusi dvi dienas, pridariau cepelinu visai seimai ta pacia diena, o siandien isejau i darba. Jauciuosi tikrai gerai, todel mano pavyzdys lai buna paguoda visoms kurios prisibijo operacijos..

sakykit, jei as atsigulu i santariskes pirmadieni, tai mane operuoja ne ta pacia diena, o kita. taip? kazkaip is tu nervu neissiaiskinau to

Mane operavo ta pacia diena, kadangi buvo planine operacija ir buvau uzrasyta is anksto.. Nuo 6 vakaro liepe nevalgyti ir kita diena i ligonine 7,30 nevalgiusiai negerusiai atsirasti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redsunrise: 10 gruodžio 2009 - 09:32
QUOTE(redsunrise @ 2009 12 10, 09:25)
Mane operavo ta pacia diena, kadangi buvo planine operacija ir buvau uzrasyta is anksto.. Nuo 6 vakaro liepe nevalgyti ir kita diena i ligonine 7,30 nevalgiusiai negerusiai atsirasti..

aciu 4u.gif man sake i ta kabineta, salia Beisos konsultacinej ateit iki 10val., tai speju ta pacia diena neplanuoja operuoti, nes nieko nesake del nevalgymo ar pan. Bandysiu dar su juo susisiekti iki tol ir pasiderinti, nes man kiekviena diena brangi, namie leliukas bus.

labai dziugu, kad gerai jauties. labai tikiuos, kad ir man taip bus smile.gif saunuole! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wowavyva: 10 gruodžio 2009 - 09:35
QUOTE(redsunrise @ 2009 12 10, 11:25)
Labas rytas visoms, esu sveika gyva po operacijos, pasalino viena skydliaukes puse ir tikiuosi, pasake gydytojas, kad likusi skydliaukes puse padirbes uz abi ir hormonu gerti nereikes. Gryzau energinga, nusigulejusi dvi dienas, pridariau cepelinu visai seimai ta pacia diena, o siandien isejau i darba. Jauciuosi tikrai gerai, todel mano pavyzdys lai buna paguoda visoms kurios prisibijo operacijos..
sakykit, jei as atsigulu i santariskes pirmadieni, tai mane operuoja ne ta pacia diena, o kita. taip? kazkaip is tu nervu neissiaiskinau to

Puiku kad viskas taip gerai praejo, be reikalo jaudinais 4u.gif
Atsakyti
aciu saulexxxx, wowavyva biggrin.gif Ka pastebejau ir kas buvo nebudinga, tai kazkoks pykinimas, arba sleikstulys, todel neturiu apetito ir karscio pylimas, jauciu kad prakaituoju daugiau, kas anksciau budavo nebudinga, nu vienzodziu jauciuosi klimaksine, nes tie prakaitavimai tokie bangom. Nesu nei nescia nei sena. Nukrito -2 kg. Ydomu kas bus veliau, bet kazkaip sirdies nejauciu, kaip anksciau kad skaudetu, tas tai dziugina, be to vyras dziaugiasi kad isoperavo, kaip jisai sako, piktumo mazga, nes dabar kazko nesu nervinga, bet manau kad tai laikina g.gif
Atsakyti
QUOTE(redsunrise @ 2009 12 10, 18:03)
aciu saulexxxx, wowavyva biggrin.gif  Ka pastebejau ir kas buvo nebudinga, tai kazkoks pykinimas, arba sleikstulys, todel neturiu apetito ir karscio pylimas, jauciu kad prakaituoju daugiau, kas anksciau budavo nebudinga, nu vienzodziu jauciuosi klimaksine, nes tie prakaitavimai tokie bangom. Nesu nei nescia nei sena. Nukrito -2 kg. Ydomu kas bus veliau, bet kazkaip sirdies nejauciu, kaip anksciau kad skaudetu, tas tai dziugina, be to vyras dziaugiasi kad isoperavo, kaip jisai sako, piktumo mazga, nes dabar kazko nesu nervinga, bet manau kad tai laikina g.gif

Tai normali busena po operacijos, juk tiek nedaug laiko praejo smile.gif Organizmas turi prisitaikyti. Pykinimas ir sleikstulys gal narkozes pasekme.... O sirdis tikrai nurimsta, toks jausmas kad ne skydliauke ispjove, o sirdi biggrin.gif Viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos

jungiuosi ir as prie jusu gretu. deja bet irgi turiu tokia pacia problema kaip ir jus - skydliaukes vezi (dieve koks baisus tas zodis)
nezinau ka daryciau be sito forumo, tikriausiai visai is proto issikraustyciau po trumpu gydytoju komentaru. o cia pasiskaitineju ir aiskiau darosi ir ramiau gal kiek ant dusios.

jau beveik menesi gyvenu su savo baimemis del ligos. po punkcijos tyrimo atsakymas buvo - vezys. gruodzio 2 d. operavo Beisa (superinis gydytojas) operacijos metu dare tyrimus ir bloguju lasteliu nerado. apsidziaugiau kad gal viskas gerai ir bereikalinga cia ta panika, bet.... siandien suzinojau kad visdelto jodo terapijos neisvengsiu.

taip norisi kad viskas kuo greiciau baigtusi ir labiausiai kankina vienas klausimas ar tai tikrai pilnai isgydoma ir ar po to galima susilaukti sveiku vaikuciu ? su vyru kaip tik planavome vasari isvaziuoti paslidineti ir tuomet jau planuoti lialiu, bet kaip perkunas is giedro dangaus diagnoze.

labai domina mamyciu kurios gimde po skydliaukes operacijos nuomone ar su vaikuciais viskas gerai, ar buna kokiu nors komplikaciju ?
Atsakyti
QUOTE(EditaSCE @ 2009 12 11, 16:27)
operacijos metu dare tyrimus ir bloguju lasteliu nerado. apsidziaugiau kad gal viskas gerai ir bereikalinga cia ta panika, bet.... siandien suzinojau kad visdelto jodo terapijos neisvengsiu.

laba wink.gif
o kodel visgi paskyre joda?

del vaikuciu, tai tikrai metai po paskutinio jodo galesi pastoti smile.gif jei neklystu, viena is cia kalbanciu turi tokia patirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wowavyva: 11 gruodžio 2009 - 16:32
QUOTE(Mojo @ 2009 12 01, 08:55)
Dėkui, Joviteleb, sėkmės tau 4u.gif
Po bemiegės nakties ir dar pasikalbėjusi su operuota kolege beveik nusiraminau ir pasiryžau operuotis. Aišku, dar eisiu kur nors pasikonsultuoti. Gal kas žinot apie Beišą, kuris operuoja Santariškėse. Kur jis dar priiminėja arba kaip patekt pas jį į Santariškes? Ir ar jis tik operuoja ar gali ir patart, įvertint - operuot ar ne? Turbūt jei nueisiu Kazanavičiaus siųsta, tai jis nesakys - nesioperuok, neverta. Gal nueit savarankiškai, nesakant diagnozės g.gif

mane pries savaite operavo Beisa, apie ji galiu pasakyti tik pacius geriausius atsiliepimus. butent jis man ir pasake tikraja diagnoze, nes Grigonis kaip supratau neisdryso pasakyti kad vezys. Beisa atsake i visus klausimus, o pas mane ju buvo tikrai daug. ir po operacijos mane kai pamate, tai net syptelejo, nes zinojo kad as vel su savo klausimais. Beisa galima rasti jo kabinete 5 a. antrasis pilvo chirurginis skyrius
Papildyta:
Dar turiu klausimeli, o idomu kaip greitai po operacijos galima gerti radioaktyvu joda ?
nes dabar ar taip ar taip po operacijos sedziu namie, tai butu gerai kuo greiciau viska pradet tvarkytis.
Atsakyti
QUOTE(EditaSCE @ 2009 12 11, 16:56)
Dar turiu klausimeli, o idomu kaip greitai po operacijos galima gerti radioaktyvu joda ?
nes dabar ar taip ar taip po operacijos sedziu namie, tai butu gerai kuo greiciau viska pradet tvarkytis.

paprastai skiria mazdaug 3men po operacijos.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 12 08, 11:34)
sveikos.
as labai daug metu geriu thyroxina (dar su skydliauke kol kas esu), problemu su svoriu paskutiniu metu buvo nemazai, bet visi endokrinologai sake, kad tikrai negali buti nuo thyroxino. neva tai atvirksciai - jei jo negerciau, tada augtu svoris.
sakykit, jei as atsigulu i santariskes pirmadieni, tai mane operuoja ne ta pacia diena, o kita. taip? kazkaip is tu nervu neissiaiskinau to  doh.gif

dazniausiai guldo is vakaro, o jau kita diena operuoja. nes is vakaro dar uzeina operuojantis gydytojas pasikalbeti, taip pat ir anestiziologas, dazniausiai pries miega duoda tabletyte isgerti, kad ramiau miegotum, nes juk vis tiek stresas
Papildyta:
QUOTE(redsunrise @ 2009 12 10, 16:03)
aciu saulexxxx, wowavyva biggrin.gif  Ka pastebejau ir kas buvo nebudinga, tai kazkoks pykinimas, arba sleikstulys, todel neturiu apetito ir karscio pylimas, jauciu kad prakaituoju daugiau, kas anksciau budavo nebudinga, nu vienzodziu jauciuosi klimaksine, nes tie prakaitavimai tokie bangom. Nesu nei nescia nei sena. Nukrito -2 kg. Ydomu kas bus veliau, bet kazkaip sirdies nejauciu, kaip anksciau kad skaudetu, tas tai dziugina, be to vyras dziaugiasi kad isoperavo, kaip jisai sako, piktumo mazga, nes dabar kazko nesu nervinga, bet manau kad tai laikina g.gif

biggrin.gif mano vyras sako ta pati. sako kad ta operacija tikriausiai i gera isejo, nes dabar esu maziau pikta ir neberekauju kaip anksciau

Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 12 11, 16:32)
laba wink.gif
o kodel visgi paskyre joda?

del vaikuciu, tai tikrai metai po paskutinio jodo galesi pastoti smile.gif jei neklystu, viena is cia kalbanciu turi tokia patirti.

todel kad po operacijos praejus 10 d. atejo galutiniai tyrimai, kurie visdelto parode kad to blogio yra ir jodo reiks.

operacijos metu daromi tyrimai turi 10-15 proc. paklaida. as i ja tikriausiai ir papuoliau.
kita savaite vaziuosiu pas Beisa, ziuresiu ka toliau sakis, bet kad jodo reiks tai faktas verysad.gif
Atsakyti