Vakar del idomumo paskambinau NUKO konsultuojanciam nemokamai gydytojui ir Mamos Telefono.
-------------
NUKO gydytojas:
-Turiu 7,5 men dukra, valgo mano piena. Primaitinima pradejau nuo 6 men, bet valgo labai nenoriai, buna tik sauskta ir viskas. Ka patartumete?
-Tokiam amziuje vaikas turi sauvalgyti 180 ml. darzoviu koses ir tiek pat grudu. Mesos - 50 ml., vaisiu - puse indelio.
Sultis duodat?
- Dar ne :

-O reikia. Dantukus turite?
-Dar ne :

-Tada gerai butu jogurto deserta su vaisiais. Ir Kalci pagerti.
(Pasako kazkoki pavadinima) .
-Tai, o kaip pripratinti daugiau nei 1 sauksteli suvalgyti? ???
-O kiek kartu kruti duodat?
- Kiek nori, ir po kiekvieno maitinimo atsigerti. Tik po mesos ir vaisiu neduodu.
- Tokio amziaus vaikui turi buti rezimas. Du kartus per diena duokite kruti. Ryte ir vakare. Daugiau nereikia. Po maitinimo duokite atsigerti HIPP arbateles.
-

Aciu, viso gero.
[hr]
Skambinu i Mamos telefona.
--Turiu 7,5 men dukra, valgo mano piena. Primaitinima pradejau nuo 6 men, bet valgo labai nenoriai, buna tik sauskta ir viskas. Ka patartumete?
- Kada pradejote duoti kieta maista?
- Nuo 6 men.
-Ka valgo dabar?
-Kose, vaisiu tyrele, darzoviu, bandau mesa ivesti.
- Labai greitai viska ivedete. Gal but del to. Yra nuomone, kad per viena men. galima pasiulyti tik viena naujo produkta.
Pvz. vien menesi valgote tik grikius, po to ivedate ryzius.
Hm, taqi kada mesa ivesti tokiu tempu, 1,5 metuku ???Jeigu vaikas gerai pavalgo mamos pienuko, normaliai priauga ri jauciasi gerai, tada vadinasi jam uztenka ir galite buti rami, maisto jam uztenka. Bandykite duoti po truputi, po sauksteli.
Greitai atsiras sviezios darzoves, visai kitas skonis, gal labiau patiks.
-Mes dar dantuku neturime. Ar reikia gerti Kalci.
- Ne, nereikia. Paprastai rekomenduojama gerti nuo 10-12 men, jei dantuku iki tol nera.
----------
As aisku sutrumpinau pokalbius, bet esme manau pagavote. Dvi skirtingos nuomones apie primaitinima.
Nors mamos telefonas parduoda koses Milupa ir tyreles TOp-TOP, bet apie jas net neuzsimine.
Ta pacia diena buvau pas Vingraite.
-Ar reikia duoti sulciu?
-Geriau pasiulykite svieziu vaisiu.
-O tie is buteliuko?
-Neverta...Tada geriau pati spauskite.