Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

O kas tie duoniukai? Kaip atrodo? Is ko jie? Nuo kada galima duot?
Atsakyti
Duoniukai tai tokie grudu paploteliai javines nekeptu grudu produktas, be sintetiniu priedu. Skonis kaip nesaldaus kukuruzo, bet mano maziui tai turbut ir uz mano pieneli skaniau - pamato tai net dreba rankytes kaip nori.
Siandien dar gydytojos klausiau ar galima, sake gali po truputi sau ciulpti, puse to duoniuko ar panasiai.
Pirkti ju buna IKi, Maximoj, toks nedidelis pakelis, tik dabar nepamenu kur ten jie padeti.
Atsakyti
Mus irgi irasykite i nevalgiuju sarasa. Dabar pora dienu buvom isvaziave, maziau koseles valgem, tai vaikas suprato, kad ju galim isvis nevalgyt ir sauniai is papo gyventi. Taip ir laikomes. Visai neblogai - galim visai dienai siausti po miesta ir parduotuves!
Del mamos telefonu, tai as irgi skambinu visais kai koks klausimas yra ir dar Vingrui ant galo. Is viso to plieralizmo pasirenku sau tinkamiausia nuomone ir pritaikau.
Geriausias konsultacijas duoda Johson's tel. : dirba dvi jaunos pediatres +8 5  272 42 18

Del HIPP konsultanciu tai galit pasiskaityt ju rekomenduojama valgiarasti 6men. vaikui. http://www.hipp.lt/o...stis/valg79.gif
Tikiuosi maniskis iki metu pasieks toki lygi...
Atsakyti
Na jei vaikas nevalgo ir svoris normalus, tai neaikciokit del kiekvieno kasnelio, pats zino , kiek jam reikia, tikrai is bado nenumirs... Atsipalaiduokit... wink.gif
Na mano draugei tai taip pasiseke: jos kai nevalge, tai ji nedave visai nieko tik savo pienuka, jokiu uzkandziu... Tai kai per pusdieni isalko, tai vakare visi lekstute sukirto... Ir nuo to laiko ji sako, kol is bado nerekia, tai ir neduodu... Uztat po to kaip valgo. O jei vaikas gauna visokiu uzkandziu, tai vis ka nors uzgrauzia ir apetita nuslopina. Visgi karta kose geriau, uz koki sausaini... Paskui kai prie uzkandziu ipranta, tai nei karsto neikisi... Va maniske dabar prisiragavo visko, tai tik 1 karta(geriausiu atveju -2), kose per diena valgo... Klykia iki pamelynavimo - mat duok jai duonos, dziuvesi, sausainiu, dribsniu... Nieko karsto nenori, manau, skrandukui negerai...
Atsakyti
maniškis tai kaip kada kartais labai daug valgo kartais vos porą šaukštų, beje košę irgi vakare kai išalksta geriau valgo, ir dar pastebėjau vieną dalyką , kai valgydinu ne aš  tai vaikas daugiau suvalgo, auklė jam būdavo vos ne 200gr. košės suvalgydina, o aš geriausiu atveju 150gr. arba budavo pamato mane ir nebevalgo ir šaukia kad paimčiau ir žinoma pieno duočiau, bet dabar mokslai baigės tai ir auklės nebereikia, ir su valgymu "vargstam"...pienas jam skaniausias
Atsakyti
Mano leliui sia savaite bus keturi men..., bet nezinau nei ka daryti: visas cirkas prasideda tada, kai mes susedame prie stalo- tada mazylis ir pradeda niurzgeti, garsiai cepseti ir kramtyti lupas ,ciulpti liezuvi, ir viskas vyksta pakankamai garsiai  ;D...Pries tai jis buna sociai primaitintas mamos pienu..., jauciames labai nejaukiai-lyg badu marintume, neduotume kazko ypac skanaus...Gydytoja rekomendavo palaukti pirmu dantuku, tai laukiam issisiepe, bet manau kazko teks paragauti pries, bet vis dvejoju, bijau per anksti uzduoti...Kai pries miega duodu 80g HIPP raminancios arbateles, tai jam net akys nusvinta nuo jos skanumo  :o
Tikriausiai mano vaikas yra is tu, kurie nori valgyti viska ir visada ...Beje vakar daviau paciulpti baronkyte- labai patiko...
Atsakyti
Sveikute,vienoje knygoje skaičiau,kad košeles galima pradėti duoti ir anskčiau,nei nuo šešių mėn.Buvo parašytos įvairios prižastys ir viena iš jų jei vaikas labai žiūri,kai kiti valgo.
Atsakyti
Maniskis irgi taip nuo 4men. musu saukstus skaiciuodavo. Bet dabar, kai jam greit 9 ir salia musu patiekalu gauna bliuda savos koses ne tik, kad neseka musu valgymo, bet isreiskia nepasitenkinima, kad nezaidziam su juo, o valgome. Ir kai reikia ikist bent sauksta koses turim rodyt visus savo zinomus numerius.
Nebutinai jis nori valgyt. Gal jam paprasciausiai idomus tas veiksmas.
Atsakyti
Kaip sekasi vaikucius maitinti?

Mums dabar 8 men.
Dabar siek tiek geriau valgome, bet ne be problemu.

Ryte ir vakare po 100 gr. koses (ryziu ar grikiu) ant vandens.

Diena - 30-50 gr. vaisiu tyreles.

Ir 1-2 arbatinius saukstelius darzoviu tyreles su mesa.
Cia pats bajuriausias patiekalas. As vis gaminu ir gaminu su viltimi, kad suvalgys si karta, ir vis metu lauk. Bandau sumaitinti morku brokoliu ziediniu kopustu ir jautienos tyre (proporcijos 3 -1 -1 -0.5) virta garuose ir kaskart Kleo man iskelia skandala, kai kisu pirma sauksta. Bandau ikisti antra, vel rekia. Ir kai mane apleidzia viltis, salia jau stovi paruosta valgymui grudu kose...
Taip kad negauna vaikas nei darzoviu nei mesos  :'(
Atsakyti
Tai gal virk ne garuose, nes gal skonis kitoks? As ir druskos maziuka ziupsniuka idedu ir aliejaus puse saukstuko ipilu... Vat ka neblogai pas mane valgo, tai darzoves su mesa, o kokias kruopas tai pagal nuotaika, bet dazniausiai nelabai. Sako buna vaiku, kurie arba darzoves megsta arba kruopas.. Gal veliau viskas susibalansuos?
Atsakyti
Nesamones!kazkokius niekus pasakojat - jeigu velai pradejo ragauti tirsto maisto tai valgo blogai ir po mazai >:( Pirmagimi savo auginau pagal daktaru taisykles. Ir durnele buvau! Apylinkes sesele ateidavo, budavo, paklausia kiek ko valgo mazius. Tada jam buvo jau gerai virs pusmecio. Sakydavau, kad beveik nieko. O ragauti tai pradejom nuo 2men obuolio skusto. Gi taip liepdavo pries 7metus. Tai sesele baisiai mane bardavo - kaip tai nevalgo?! Turi valgyt! O ka as zinau budama pacanke 20meteliu? Zodziu, verciausi per galva ,megindama ''zmoniskai'' pavalgydinti vaika. Tik mano vaikas tu mano pastangu visai nevertino - kiek valge 2-3men, tiek ir metuku sulaukes. Nebeatsimenu kiek laiko sunui buvo, bet pirmas jo zodis buvo ''niam''. Ir pasake jis ne tada , kai eilini karta meginau ji valgydint, o tada, kai atsipalaidavau ir nebesukau sau del tokiu nieku galvos - man srebiant pieniska makaronu sriuba. Nuo to laiko viskas atsistojo i savo vietas - dabar valgo normaliai. ;D Nepersivalgo, bet ir neatrodo kaip is konclagerio.
Atsakyti
Aš tai savo vaikiuką tirštu maistu pradėjau maitinti nuo 6 mėn. Jis labai mėgsta visokias košes-labai skaniai valgo ir daržoves su mėsyte ir visokias kruopų košes-tik duok ;D O suvalgo gana daug. Tik va nemėgsta nieko užsigerti nei arbatų, nei vandens, nei sulčių-tik mano pienuką. Bet vis apsiginkluoju kantrybe ir po truputį siūlau tai vandenuką, tai sulčių... Šiaip mano vaikas labai valgus-valgo ne tik mano gamintas košeles, bet ir pirktines visokias tyreles. Ir valgo kas 3-3,5 valandas. Gali bet ką įduoti, kad tik valgomas būtų ;D. Jokių problemų tongue.gif
Atsakyti