Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

Kaip sekasi vaikucius maitinti?

Mums dabar 8 men.
Dabar siek tiek geriau valgome, bet ne be problemu.

Ryte ir vakare po 100 gr. koses (ryziu ar grikiu) ant vandens.

Diena - 30-50 gr. vaisiu tyreles.

Ir 1-2 arbatinius saukstelius darzoviu tyreles su mesa.

Cia pats bajuriausias patiekalas. As vis gaminu ir gaminu su viltimi, kad suvalgys si karta, ir vis metu lauk. Bandau sumaitinti morku brokoliu ziediniu kopustu ir jautienos tyre (proporcijos 3 -1 -1 -0.5) virta garuose ir kaskart Kleo man iskelia skandala, kai kisu pirma sauksta. Bandau ikisti antra, vel rekia. Ir kai mane apleidzia viltis, salia jau stovi paruosta valgymui grudu kose...
Taip kad negauna vaikas nei darzoviu nei mesos  :'(

Superama, kaip jums sekasi valgyti mėsytę? O ar nebandei mėsytę duoti su grikių ar ryžių kruopomis? Juk daugelis žmonių valgo mėsą su grikiais ar su ryžiais. Gal taip labiau tavo Kleo patiks ir suvalgys nors truputėlį.
O daržovių gal pabandyk duoti šviežių, ne virtų. Pvz. sutarkuotų morkyčių (tik reikia į morkas įdėti truputį aliejaus, kad geriau pasisavintų vitaminas A), agurko nulupto pagraužti.
Atsakyti
Na maniškiui pagrindinis patiekalas mamos pienas buvo iki 11 mėn. Visa kita buvo tarp kitko - ragavimai ar vienas maitinimas papildomas. Jokios prievartos ir nebandžiau bet kokia kaina įsiūlyti vieną ar kitą patiekalą.

Mėsos mažius nenorėjo iki 1 metų ir 1 mėn. Buvau nepavyzdinga (gydytojų požiūriu) mama ir nusprendžiau, kad valgys kai PATS paprašys. Ir sulaukiau  ;D Dabar mėsą kapoja kokia tik pamato - vištieną, kalakutieną, žuvį, veršieną, kiaulieną ir nemaltą - tik smulkiau papjaustau.

Vaikas auga stiprus, judrus ir neserga (tfu tfu tfu). Todėl manau 'tegu ragauja ir valgo ką nori' visiškai pasiteisina.
Atsakyti

O daržovių gal pabandyk duoti šviežių, ne virtų. Pvz. sutarkuotų morkyčių (tik reikia į morkas įdėti truputį aliejaus, kad geriau pasisavintų vitaminas A), .

Sakykit, o dabar gydytojai leidzia kudikius zaliom morkom maitinti? Kai as kazkada savo 8 menesiu sunui sudaviau pora shauksteliu (mama ikalbejo), turejom dideliu problemu su virskinimu - veme, pakilo temperatura... Atejusi gydytoja uz galvos susieme ir ne tik kad ishbare labai rimtai, bet ir kitoms mamoms kaip pavyzdi pasakojo, kaip daryti negalima.  :smile.gif :-[
Atsakyti
Šiaip tiksliai nežinau nuo kada galima, kažkaip nesigilinau. Žinau tik viena, kad morkos alergizuoja, todėl jeigu vaikas alergiškas duoti negalima. Bet mes kažkur nuo 5 mėn. valgėme tyrelę MAŽYLIS obuolių su morkomis (morkų skonis ten tikrai jaučiasi), mums nebuvo jokių problemų, o dabar nuo 6,5 kartais suvalgome ir savo tarkuotų morkyčių.
Tiesa dar kažką girdėjau, kad žalias morkas galima tik nuo metų duoti, bet  seniau morkų sultytes jau nuo 2 mėn.duodavo.

Susiradau tikslią informaciją apie morkas žurnale "Tavo vaikas". Cituoju: ...Tačiau negalima duoti nei žalių morkų, nei jų sulčių, nes virškinimo sistema dar nesubrendusi, todėl vaikas gali susirgti lengvu hepatitu (pagelsti). Nuo 1m. morkų sulčių galima duoti nors ir kasdien, bet nedaug - apie 50g. Vyresnis vaikas gali išgerti 0,5 stiklinės ir daugiau, pagal tai, ar jo odelė nepagelsta....
Atsiprašau Supermama už tokį pasiūlymą.
Atsakyti
Labutis, mamulytės, neseniai prie jūsų prisijungiau ir iš karto reikia patarimo. nuo rugsėjo ketinu mokytis koledžia - vakariniam, taigi vakarais savo 4 mėn klecką teks palikti su tėčiu - pieno nusitraukti nesugebu, kažin ar nieko tokio, jei vakarais vietoj mamos pieno vieną maitinimą duosim sulčių ar tyrelęs, manau, kad tam reikėtų vaiką paruošti iš anksto, tai gal jau dabar pradėti pratinti prie tyrelių ir sulčių :smile.gif. Tiesa, nesu tikra, kad įstosiu, bet tikiuosi tongue.gif
Atsakyti
Manau kad 4 men vaikiukui turbut dar kol kas misinelis geriau butu, o nuo 6 tada jau ivedinesi tyreles. Bet geriausia ai aisku butu pienas, bet kai negali tai tada geriau misineliai.
Atsakyti
Labutis, mamulytės, neseniai prie jūsų prisijungiau ir iš karto reikia patarimo. nuo rugsėjo ketinu mokytis koledžia - vakariniam, taigi vakarais savo 4 mėn klecką teks palikti su tėčiu - pieno nusitraukti nesugebu, kažin ar nieko tokio, jei vakarais vietoj mamos pieno vieną maitinimą duosim sulčių ar tyrelęs, manau, kad tam reikėtų vaiką paruošti iš anksto, tai gal jau dabar pradėti pratinti prie tyrelių ir sulčių :smile.gif. Tiesa, nesu tikra, kad įstosiu, bet tikiuosi tongue.gif

O tu vis tik geriau pasimokink nusitraukti. Pamatysi kaip bus gerai ir tau ir kleckui. Matai, jeigu vakarais maitini, tai kol būsi paskaitose gali krūtinė pritvinkti, o paskui vaikelis visko neišvalgys ir tada gali pieno sumažėti.
Atsakyti
 Dabar labai daug samprotaujančių oi oi kaip blogai tiršto maisto duot iki pusės metų. Taip pataria gydytojai, beje, anksčiau TIE PATYS gydytojai patardavo primaitint pradėt nuo 2men Prieš 8metus labai gerai prisimenu liepdavo jau nuo 2men duoti skusto obuolio, nuo kokių 3men morkytes tarkuotos per plasmasine tarka ir t.t.
 As pati duodavau vaikui morkų tarkuotu toli gražu nesulaukusiam pusmečio. Beje, labai mėgo.
Atsakyti
Na, kad TIE PATYS daktarai keicia savo nuomone pagal naujausius pasaulinius moklso tyrimus, yra net labai sveikintina. Man vat kilo kita mintis - kodel anksciau buvo taip anksti raginama pratinti pradeti primaitinimus, kodel nebuvo skatinama maitinti krutimi... Tarybineje visuomeneje mamytes vaikucius galedavo ramiai namie auginti tik iki metu. Todel manau galejo buti ir vaiko maitinimas pritemptas iki sovietines propagandos lygio - darykite kaip geriausia jusu vaikui ir parankiausia sovietu visuomenei smile.gif Na kokia Pasha Angelina galetu suarti rekordini skaiciu lauku, jei jai ish krutines pastoviai varvetu ir ji kas kazkiek valandu begiotu maitinti kudiki...  ;) ;D ;D
Atsakyti
Tarybineje visuomeneje mamytes vaikucius galedavo ramiai namie auginti tik iki metu.

Pries 30-35 metus vaiko prieziuros atostogoms deja buvo skirta tik 4 menesiai.  :o O po to reikejo grizti i darba. Kaip pasakojo mano teta: iki 4 men. maitino,  o po grizimo i darba tik rytais ir vakarais. Diena mano senele virdavo anukiems klijukus ir ruose koseles is darzoviu.
Man pasiseke labiau: mama tuo metu neturejo darbo ir maitino mane iki 9 men.
Atsakyti
 Taip taip, Supermama, taip būdavo. Mano vyras irgi maitintas iki 4mėn, nes anyta išėjo į darbą. O jau kai aš gimiau (tarp mūsų skirtumas 3metai), tai jau galima buvo vaiką augint iki metukų. Man mama sakydavo - "mums pasisekė - augai namie iki 2-jų metukų." Mama irgi tuo metu neturėjo, o ir kol mes, 3vaikai, nepaaugom, neieškojo darbo. Tiktai kad pienuko teko man tik iki 2,5men... Turiu namie kortele savo iš vaikų poliklinikos, tai iki smulkmenų viską žinau, kada ką pradėjau ragauti ;D.
Atsakyti
 Dabar labai daug samprotaujančių oi oi kaip blogai tiršto maisto duot iki pusės metų. Taip pataria gydytojai, beje, anksčiau TIE PATYS gydytojai patardavo primaitint pradėt nuo 2men .

Todėl, kad maitinami kūdikiai būdavo griežtai pagal grafiką, kas kelias valandas. Taigi taip neskatinama pieno gamyba, ir automatiškai labai anksti reikėdavo primaitint. Paklausinėkite savo mamų, ir sužinosite, kad tais laikais "neturėti pieno" buvo taip įpratsa, kaip dabar maitinti krūtimi. Juk jau ligoninėje būdavo visiškai suardomas natūralus kūdikio - mamos ryšys, vaikas - atskirai, maitinamas iš buteliuko ir kt. O kai pieno nėra, tai ir primaitinti nuo 2 mėn reikia...
Atsakyti