Todėl, kad maitinami kūdikiai būdavo griežtai pagal grafiką, kas kelias valandas. Taigi taip neskatinama pieno gamyba, ir automatiškai labai anksti reikėdavo primaitint. Paklausinėkite savo mamų, ir sužinosite, kad tais laikais "neturėti pieno" buvo taip įpratsa, kaip dabar maitinti krūtimi. Juk jau ligoninėje būdavo visiškai suardomas natūralus kūdikio - mamos ryšys, vaikas - atskirai, maitinamas iš buteliuko ir kt. O kai pieno nėra, tai ir primaitinti nuo 2 mėn reikia...
Nesutinku, Žvirbliuke. Aš pirmą vaiką jau laisvu grafiku maitinau. Ir vistiek nuo 2mėn reikėdavo primaitint. Nei ryšys nebuvo suardytas, nei vaikas atskirai nebuvo. Ir poreikio primaitint irgi nebuvo - pieno buvo per akis. Tiesiog taip būdavo.
DoI work? Yes! I work 24 hours a day. Why? Because I'm a MUMMY. I am a cook, a cleaner, a parent, a teacher, a referee, a nanny, a nurse, a handyman, a maid, a security officer and a comforter. I don't get holidays, sickpay, or a day OFF. I work through the day and the night. I...... am on call at all hours. Now tell me my ......job isn't a real one!.
Žimot, pradedu gailėtis, kad pagal šiuolaikines rekomendacijas savo pupą iki šešto mėnesio tik savo pienu maitinau. Spaudė mane mama, spaudė anyta, kad greičiau primaitint pradėčiau. O aš ne- tipo, tai jau pasenusi metodika, na ir t.t. pačios žinot koks dabar požiūris į ankstyvą primaitinimą. Va toks pats ir mano buvo. Ale pamažu keičiasi. ...taip jau yra, kad pas mane mergina klaikiai nevalgi pasitaikė, tai net mano pieno valgyt nenorėjo ir vis svorio nepriaugdavo. Buvo labai jautri pieno pasikeitimams- tai ko per sūriai ar per aštriai suvalgiau, ar "mano dienos' prasidėjo- mergina visai atsisakydavo krūties. Kai pradėjau primaitinti(aišku lyg šiol nieko neįkišu), bet kai paragavo, jog yra didesnių šlykštynių nei mamytės pienukas, tai punta jį net ausys linksta. Kai paragavo įvairių skonių, tai nebetokia jauti ir pieno pasikeitimui. Lyg tyčia viai neseniai sužinojau tokį smetanską receptėlį, kad jei vaikas nevalgo motinos pieno, reik kasdien po šaukštą vandens sugirdyt, kad pajustų skirtumą tarp pieno. O, kad aš tai būčiau ankščiau žinojus, tai gal tiek stresų ir nevilties nebūčiau patyrus dėl tos nevalgiukės. Nu juk nebūtų mergina numirus, jei būčiau įbrukus kokį šaukštelį košės, kokį trečią mėnesiuką. Iki šešto, gal ir valgyt būtume išmokę, o tai dabar jau septyni, o mes dar tik po šaukštelį pratinames. Niekaip nieko neįkišu apart savo pieno. Be to teko girdėti gandą, kad vaikai ilgai vien mamos pienu maitinti, visą gyvenimą lieka išrankesni maistui...
Kad nelabai mano bernas išrankus [smiley=eda.gif]. Dar mažesnis kai buvo dar dar. Dabar tai kad tik daugiau suvalgyt, nebelabai svarbu, ko. O kai buvo iki metų, daug ašarėlių išliejau, kad vaikas nieko nevalgo.
DoI work? Yes! I work 24 hours a day. Why? Because I'm a MUMMY. I am a cook, a cleaner, a parent, a teacher, a referee, a nanny, a nurse, a handyman, a maid, a security officer and a comforter. I don't get holidays, sickpay, or a day OFF. I work through the day and the night. I...... am on call at all hours. Now tell me my ......job isn't a real one!.
Todėl, kad maitinami kūdikiai būdavo griežtai pagal grafiką, kas kelias valandas. Taigi taip neskatinama pieno gamyba, ir automatiškai labai anksti reikėdavo primaitint. Paklausinėkite savo mamų, ir sužinosite, kad tais laikais "neturėti pieno" buvo taip įpratsa, kaip dabar maitinti krūtimi. Juk jau ligoninėje būdavo visiškai suardomas natūralus kūdikio - mamos ryšys, vaikas - atskirai, maitinamas iš buteliuko ir kt. O kai pieno nėra, tai ir primaitinti nuo 2 mėn reikia...
Nesutinku. Nera taip paprasta ivardinti pieno gamybos- nesigaminimo priezastis. Vat mano mama, tris isaugino, ismaitino beveik iki 1 m. Nors viska dare pagal grafikus ir su primaitinimais. Vet turiu savo medicinine kortele nuo gimimo. Ten tiek daug juokingu ,siandieninemis akimis, pastabeliu, apie motina, seima, buta ;D. Bet ne apie tai daina. Taigi, po kiekvieno gydytojo vizito yra irasas - buvo to pieno, Zvirbliuke, upeliais. O mama mano lieknute, krutine nedidele. Tiesa, dar ir nutraukinedavo pagal visus reikalavimus. Tai vat ???.
Vet turiu savo medicinine kortele nuo gimimo. Ten tiek daug juokingu ,siandieninemis akimis, pastabeliu, apie motina, seima, buta .
Aha, aš irgi savo išstudijavau kortelę;D.
Nesutinku. Nera taip paprasta ivardinti pieno gamybos- nesigaminimo priezastis. .
Tikrai, nėra paprasta. Bet viena iš tų priežasčių, ir gana svarbių, yra tas grafikas ir buteliukai su saldintu vandeniu nuo pat gimimo. Lyg ir ne naujieną pasakiau... :
Nu juk nebūtų mergina numirus, jei būčiau įbrukus kokį šaukštelį košės, kokį trečią mėnesiuką. Iki šešto, gal ir valgyt būtume išmokę, o tai dabar jau septyni, o mes dar tik po šaukštelį pratinames. Niekaip nieko neįkišu apart savo pieno. Be to teko girdėti gandą, kad vaikai ilgai vien mamos pienu maitinti, visą gyvenimą lieka išrankesni maistui...
Savishkes maitinau ilgai apie metus, tik vyresnele 6 men nes jau laukiaus antrosios. Nebutu numirus, Vobla , ale kam to reikia... mano nuomone nereikia pradeti primaitinti, bet geriau duoti paragauti kitokio maisto nuo anksciau: obuolio(labai gerai - apvirto), duonos juodos, barankiuka pagrauzhti ir t.t. gal tu tai ir turejai omeny . Primaitinant labai gerai man pasiteisino kazhkieno duotas patarimas - darzhoviu ir kruopu koshes savo pienu balinti. Ishverdi ant vandens ir savo pienuku uzhbalini, taip ir gamyba pieno skatinama vietoj to matinimo praleisto. O del grafiku, taij mano vyriausioji nuo pat naujagimystes, kai tik valgyt abi ishmokom as paduoti kruti, ji - paimti, taip ir valgydavo, kas 3 val... kaip laikrodis. Manau yra tas vaikiuko grafikas, tik ji atrasti mamai reikia. Esu macius ir kita varianta: vaikas valgo kiekviena kart kai tik suverkia... naujagimis, po to jau 3 men, po to ir 6 men po to ir 10 men, po to ir metu, o metu jau valgo kas 10 min ir nieko kito nenori - tik mamos pieno. Zinoma, reikia vaikiuka maitinti kai tik jis ishalksta, bet ir zhinoti kada mazhdaug jis ishalks, kitaip maitinimu bandoma spresti ir visos kitos 'bedeles': nepatogu, shalta, liudna, nuobodu ir t.t. Bet kaip smagu maitinti , pasiilgau jau tu laiku...
Tikrai, nėra paprasta. Bet viena iš tų priežasčių, ir gana svarbių, yra tas grafikas ir buteliukai su saldintu vandeniu nuo pat gimimo. Lyg ir ne naujieną pasakiau... :
O as lyg ir atsakiau, kaip ten anksciau buvo, kad mitu daug dabar prikurta :. Gal israsus is korteles surasyti? ???
Man toks jausmas, kad kalbama apie mistika: blogai maitino krutimi, primaitinimas ankstyviausias, pieno nebuvo. Kaip nebuvo?? Mano mama abu vaikus ismaitino iki beveik metu amziaus, nutrauke maitinima del to, kad turejo i darbus lekti. Jei butu galejusi, butu ir toliau maitinusi. Primaitinimus taip pat reguliuodavo, individualiai, nereikia i krastutinumus... 8)
Pasaulio sveikatos organizacija dabar sako, kad vien motinos pieno vaikui pakanka iki 6 men. Daug kitu saltiniu sako, kad jo pakanka iki metuku, bet duodamas papildomas maistas todel, kad kudikiui tiesiog jis pasidaro idomus, nori paragauti.
As Pauliu vien krutim maitinau iki lygiai septyniu menesiu ir buciau tesusi dar, nes buvo labai patogu, kad nereikia nieko papildomo ruosti ir minkyti , bet jis pradejo rimtai zvalgytis i musu lekstes jau mazdaug nuo puses metuku, tai teko kazko duoti... Nuo pat pirmos dienos su jo valgymu man jokios problemos nebuvo: jeigu nevalgo kokios grynos geros darzoves - imaisau ja i kose; jeigu nevalgo ir koses - padarau lengva sriubyte ir pan. Beje, kai ko jis visiskai atsisako net neparagaves. Taip yra su citrusiniais vaisiais, morku sultim, mango vaisium. Labai noriu, kad jis gertu morku sultis, todel ju imaisau po truputi i obuoliu ar kriausiu sultis - vis tiek iduodu kazkaip dazniausiai .
Maniskiui papildoma maista pradejom duoti tik 8 menesio gale, nes vaikas augo labai gerai, pieno gere lyg ir ne per daugiausiai, o koses virt as ... tingejau. Kai jau pats pradejo prasytis paragaut tai si, tai ta, tuomet ir pradejom.