Zemugne, aš irgi Kazlauską rekomenduočiau, nes Jonikas labai kietas piešėjas ir dėstytojas, bet jis tokio sausoko piešimo išmoko, labai jaučiasi studentų darbuose jo braižas. Abu jie veda parengiamuosius kursus, kuriuos gali lankyt visi norintys, nebūtinai ttik tie, kurie paskui ruošiasi studijuot VDA.
O dėl išmokimo, tai labai nuo kiekvieno asmeniškai priklauso, kiek turi užsidegimo mokytis, kantrybės praktikuotis, noro, ir įgimtų gabumų. Mano draugės sūnus pas Joniką individualiai piešimo mokėsi du metus, bet vistiek neišmoko tiek, kad įstotų į VDA, nes tai tiesiog ne jo sritis (tėvai nutarė, kad jis turi architektūrą studijuot, o jis ir nuėjo kaip avinas).
O šiaip koks skirtumas, kas kokią specialybę kur baigė, čia juk rankdarbių tema, o ne akademinio piešimo
Papildyta:
QUOTE(Kentaure @ 2009 10 02, 17:00)
Zemugne, buna kartais kuriozu su tais isilavinimais, man buvo viena karta idomi patirtis dirbau visai ne pagal profesija - grozio sferoje, ir buvo tokiso dvi mergaites is kolegijos, ir jos labai didziavosi, kad mokosi ta ar ana ten ir kai reikedavo apie kazka papasakoti klientams gaudavosi, kad joms nelabai gaudavosi, ir kazkaip po kazkiek laiko jos tik suzinojo, kad as net i ta puse nesimokius galiu papsakoti geriau... Tai vat kartais nebūtinai baigti mokslus specialiai ir turėti popieriuką, kartais reikia domėtis, gilintis į tai ką darai, ir gausis taip, kaip kad sakei Tau su muzika
vat tikrai pritariu Kentaurei, diplomas dar ne viskas. Daliai savo kursiokų jokiais būdais nepatikėčiau interjero kūrybos

ir žinau ne vieną atvejį, kai žmogus savamokslis pralenkė ne vieną išsimokslinusį. Pvz. Yyla, mačiau kaip ji pradėjo piešti, nuo nulio. Tam tikra aistra savo darbui, specialybei, duoda daugiau, nei sėdėjimas paskaitose.