O aš vieną vakarą sugalvojau pasimuliuoti ir vietoj skaitomos pasakos, užleidau kompaktinį diską "Gražiausios pasakos mažiesiems"-2. Po kiek laiko atbėga mano penkiametė dukra verkdama, sako, išsigando pasakos. Teko nutraukti pasakų klausymąsi.
Pasiklausiau aš, ko gi išsigando mano dukra. Pakraupau. Kažkoks siaubiakas. Visose pasakose( tai buvo lietuvių liaudies pasakos) kažkas numirė, išlipo iš kapo, arba išsuko kiškučiui kojeles, rankeles ir t.t.) Nieko nuostabaus , kad išsigando penkiametė.
Tai dabar ieškosiu nusipirkti gražių pasakų. Gal kokį kompaktą, kas gali parekomenduoti?
QUOTE(gustema @ 2009 11 01, 19:25)
Tai dabar ieškosiu nusipirkti gražių pasakų. Gal kokį kompaktą, kas gali parekomenduoti?
Aš atsisiunčiau pasakų ir įrašiau į kompaktą gražiausias, prieš tai aišku perklausiau visas. Landsbergio yra nieko pasakų, mano vaiko mėgstamiausia Karlsonas.
O šiaip, jei yra galimybė (t.y. mažoji nekelia vakarinių festivalių) stengiuosi pati dičkiui paskaityt. Kai aš skaitau tinka viskas, galėčiau net ir TV programą ar telefonų knygą skaityt, jam svarbiausia pats procesas...

kai miegodavo pietu, tai skaitydavau, dabar neskaitom, nes vakare prie ijungto tv uzmiega(miegamajam visi miegam
, tik jis savo lovoj)

Skaitau pries pietu miegeli
Jam labai aptinka 
O vakare ne, nes kai gulam, tai ir taip uzmiegam kartu, dar pakalbam apie kanors pries miegeli

O vakare ne, nes kai gulam, tai ir taip uzmiegam kartu, dar pakalbam apie kanors pries miegeli

Stengiuosiu sekt pasakas kas vakara,mazius pats praso ir dazniausiai tu paciu pasaku kurias pats moka atmintinai
,o kai seku is atminties ir kazka praleidziu visada pataiso

jei klausytų tai mielai skaityčiau,bet ne knygų ar pasakų megėja ji. ji jei miegoti tai miegot ir nėr čia ko šviesą bedegint
QUOTE(rasiukas1470 @ 2009 11 17, 16:44)
jei klausytų tai mielai skaityčiau,bet ne knygų ar pasakų megėja ji. ji jei miegoti tai miegot ir nėr čia ko šviesą bedegint
Gal kad nepratus ir neįdomu

Pasakėlė prieš miegą pas mus ritualas. Kartais skaitom, kartais seku iš galvos, kartais eilėraščius deklamuoju.
QUOTE(edvina @ 2009 11 17, 21:06)
Pasakėlė prieš miegą pas mus ritualas. Kartais skaitom, kartais seku iš galvos, kartais eilėraščius deklamuoju.
kadangi mūsų labai mėgsta knygas, mano iš galvos sekamos netinka

Skaitom pačias įvairiausias: "Gilė Ydų šalyje", "Peliukas Lukas turės sesutę", "Arkliukas kupriukas" ir t.t. Ir nebūtinai mes jas perskaitome iškart

QUOTE(lod @ 2009 11 19, 16:06)
ne karto nesu skaiciusi pasaku,o ir vaikai nepraso.manau uztenka paglostyt galvele,apkamsyt ir duot bucki pries miega.
tai gal skaitot ne prieš miegą...mums tik vakare yra laiko