Sveikutės, prietarais kaip ir netikiu, bet paskaitinėjus kai ką prisiminiau. Prieš aštuonis metus pirkau butą. Kai senieji šeimininkai atidavė raktus ir aš pirmą kartą įėjau pro naujojo buto duris radau prie slenksčio paliktus keturis akmenukus, kilogramą druskos, buteliuką acto ir atrodo viskas. Tuo metu kažkaip keistai man visa tai pasirodė. Actą ir druską išmečiau į šiukšlyną o akmenukus po vieną išmėčiau vis per kitą buto langą. Galvoju, kad senieji buto šeimininkai taip "paliko" savo kokias ligas ar bėdas, nežinau Ką manot? Gal kam nors taip pat yra nutikę?
Vyras kartą pasakė, kad jei paukštis beldžiasi į langą ar aplink skraido, jis praneša apie mirtį. Iš pradžių netikėjau. Vieną vakarą mums žiūrint televizorių ant palangės nutūpė paukštelis. Tuo metu stipriai sirgo vyro teta. Ir ką gi, kitą rytą mums dar miegant buvo pranešta apie vyro tetos mirtį. Didelė paukštė bėgusi šalia manęs pranešė man ir apie senelio mirtį ir ne tik... Taigi prietarais tikrai tikiu. Beje paskutiniu metu man viskas kryžiuojasi. Ypač stalo įrankiai. Ar dėčiau ant stalo, ar į kriauklę, na visur. Jaučiu kažkas bus prikišęs pirštus ir ką nors pribūręs. Kažkam, kas tai padarė atsirūgs dvigubai. Tuo taip pat tikiu.
Vyras kartą pasakė, kad jei paukštis beldžiasi į langą ar aplink skraido, jis praneša apie mirtį. Iš pradžių netikėjau. Vieną vakarą mums žiūrint televizorių ant palangės nutūpė paukštelis. Tuo metu stipriai sirgo vyro teta. Ir ką gi, kitą rytą mums dar miegant buvo pranešta apie vyro tetos mirtį. Didelė paukštė bėgusi šalia manęs pranešė man ir apie senelio mirtį ir ne tik... Taigi prietarais tikrai tikiu. Beje paskutiniu metu man viskas kryžiuojasi. Ypač stalo įrankiai. Ar dėčiau ant stalo, ar į kriauklę, na visur. Jaučiu kažkas bus prikišęs pirštus ir ką nors pribūręs. Kažkam, kas tai padarė atsirūgs dvigubai. Tuo taip pat tikiu.
Apie tuos paukštelius girdėjau truputi kitaip: paukštis atsitrenkesį langa pranašauja naujieną . Naujiena gali būti gera arba bloga priklauso koks paukštis atsitrenkė.
Sveikutės, prietarais kaip ir netikiu, bet paskaitinėjus kai ką prisiminiau. Prieš aštuonis metus pirkau butą. Kai senieji šeimininkai atidavė raktus ir aš pirmą kartą įėjau pro naujojo buto duris radau prie slenksčio paliktus keturis akmenukus, kilogramą druskos, buteliuką acto ir atrodo viskas. Tuo metu kažkaip keistai man visa tai pasirodė. Actą ir druską išmečiau į šiukšlyną o akmenukus po vieną išmėčiau vis per kitą buto langą. Galvoju, kad senieji buto šeimininkai taip "paliko" savo kokias ligas ar bėdas, nežinau
Ką manot? Gal kam nors taip pat yra nutikę?
prie jusu buto slenkscio ankstesniu seimininku palikti daiktai nelinkejo jums nieko blogo, greiciau tai buvo gero palinkejimas.Tai yra paprasta buitine magija ir su prietarais neturi nieko bendra.
prie jusu buto slenkscio ankstesniu seimininku palikti daiktai nelinkejo jums nieko blogo, greiciau tai buvo gero palinkejimas.Tai yra paprasta buitine magija ir su prietarais neturi nieko bendra.
Sveikutės. nepasakyčiau, kad tikrai tikiu prietarais, bet žinojimas, jog kažkas turi liaudyje savą aiškinimą kartais verčia sunerimti. Praėjusią savaitę, man būnant darbe, pietavo vyras su sūnum. Stalas prie pat lango, ir kažkas dunkt į stiklą. Vyras sako, pagalvojau, kad gal kas akmenį kokį metė, smūgis buvo stiprus. Paukštis trenkėsi į stiklą ir krito, mirtinai užsimušė. Išnešė jį paskui vyras, bet dabar man labai knieti sužinoti, ką tai reikštų. Esu girdėjus, kad jei paukštis atsitrenkia ir nuskrenda, tai tik nemaloni žinia, kurią išgirsi, bet ji pati tavęs nepalies. O dabar tiesiog po langu nukrito.... Gal labai nesidomėčiau, bet pačios mama yra pasakojus keletą atvejų iš savo gyvenimo, kuomet "kvatojanti" gegutė po langais yra išpranašavus nesėkmių, senelio mirtį... Nežinau, kažkaip norėčiau apie tai negalvoti, kad tikrai kokių bėdų ar nelaimių savo minitimis neprišaukčiau, bet pamiršti tai irgi neišeina.
Labai tiksliai išreiškei mano nuomonę apie prietarus. Man atrodo, kad kai žmogus tiki tokiais dalykais, jis tiesiog siunčia atitinkamas mintis, tada ir išsipildo. Pavyzdžiais nepasakysiu, bet juk skirtingose tautose, skirtingai aiškinami tie patys reiškiniai ir skirtingai pildosi. Mano supratimu, tai susiję su žmogaus siunčiamais signalais, mintimis.
Prietarais tikiu gal nesąmoningai. Kai katė perbėga kelią nusispjaunu triskart jei ji juoda, jei juodai balta laukiu ateinant laimės, stengiuosi niekada negrįžti į namus kokio daikto, arba jei grįžtu tai visada pasižiuriu veidrodin, kad nelaimes nuvyčiau. Vaikams iki metų nekirpau plaukų. O dėl paukščių tai man paskutiniu metu po kelis kartus per dieną paukščiai atsitrenkia langan. Sako, kad nelaimę žada Bet tuos paukščių atsirenkimus, aš kažkur esu radusi paaiškinimą, kad paukščiai praradę oriantaciją dėl klimato kaitos, langų spindesys jiems siejasi su saule, šiluma, todėl skrenda į langų pusę
Prietarais tikiu gal nesąmoningai. Kai katė perbėga kelią nusispjaunu triskart jei ji juoda, jei juodai balta laukiu ateinant laimės, stengiuosi niekada negrįžti į namus kokio daikto, arba jei grįžtu tai visada pasižiuriu veidrodin, kad nelaimes nuvyčiau. Vaikams iki metų nekirpau plaukų. O dėl paukščių tai man paskutiniu metu po kelis kartus per dieną paukščiai atsitrenkia langan. Sako, kad nelaimę žada Bet tuos paukščių atsirenkimus, aš kažkur esu radusi paaiškinimą, kad paukščiai praradę oriantaciją dėl klimato kaitos, langų spindesys jiems siejasi su saule, šiluma, todėl skrenda į langų pusę
Jei nori logiško paaiškinimo grįžimui namo daiktų pamirštų pasiimti, irgi galiu duoti. Jei jau kažką pamiršai, vadinasi, esi išsiblaškęs. Tai kur ten gali sektis? O kai pažiūri į veidrodį, kažkiek susikoncentruoji, pagauni tą būvį ir tada būni mažiau išsiblaškęs - ir sekasi geriau