Sakoma niekad nelaizykit peiliu,nes greitai liga pasigausi.
Ir dar negalima tau nukritusiu suku pakelti,nes geda apsisauksi.Nedeti rankinuko ant zemes,nes niekad pinigu neturesi.Nekryziuoti koju kai esi nescia,nes vaikutis susukta apie kakla virkstele i pasauli ateis.Kada randi suniuka prie tavo namu duru,paiimk namo,nes jis atnese laime i namus....Yra begale tokiu ir kitokiu prietaru.Jei labai tikesi tai ir isipildys.Tai tuomet geriau negalvoti labai apie tai.O apsaugai geriausia isideti cesnako skiltele ir isiberti druskos i kiseniu,ne kilograma,bet tik ziupsneli....
Klausykit mergytės, man toks klausimas iškilo.. kažkur girdėjau kad negalima nėščiai krikštyti vaiko. Kiek tai pasiteisina?

as pvz ir tikiu kai kuriais prietarais

QUOTE(*Maja* @ 2006 03 04, 17:17)
Klausykit mergytės, man toks klausimas iškilo.. kažkur girdėjau kad negalima nėščiai krikštyti vaiko. Kiek tai pasiteisina? 

As irgi esu ta girdejus ne karta,kai nescia moteris krikstija kieno nors vaika,tai jos kudikis kai gims ir bus mergaite,tai liks merga su vaiku,o jei berniukas ,tai paliks merga su vaiku.Bent jau taip senuoliai sako.Kiek tame tiesos as net neisivaizduoju.

QUOTE(*Maja* @ 2006 03 04, 18:17)

Kai laikiausi,aš buvau pakviesta tapti krikšto mama(tuo metu ant manęs nesimatė pilvuko),bet kad negerai krikštyti vaiką esant nėščiai buvau girdėjusi anksčiau,tai tarpkitko pasisakiau kad laukiuosi...Tai draugė atsisakė pati,tiksliai nepaaiškino kodėl,atseit kažkas vaikiukui savam negerai,kažkas iš jo atimama(per daug nesigilinau)
.Kadangi aš nenorėjau būti iš anksčiau krikšto mama,dėl tam tikrų priežastčių,nors sakoma negalima atsisakyti kai pakviečiama tokiu reikalu,bet šiuo atvėju man buvo gera priežastis atsisakyti.Tiesiog viskas sutapo...
sveikos mamytes, norejau patarimo
kaip tik zadam nuomotis kita buta, vakar jame stumdeme spintas, ir vyras netycia prispaude keliu veidrodi ant duru spintos. nuskilo tris nedideli gabaliukai. tai taip nejauku pasidare. tikslaiai nezinau ka reiskia sis prietaras, bet esu girdejusi kad negerai.
paskaiciau cia forume, kad reikia uzkasti i zeme sukes, nuplauti po tekanciu vandeniu. bet siaip tai didelis veidrodis (ant spintos duru pritvirtintas), ir tuos nuskulusius gabaliukus butu gallima paprasciausiai priklijuoti atgal ir tiek.
bet kadangi spinta sena ir neaisku ko tas veidrodis mate, o dar nuskilo, tai net nebezianu ka daryti
gal cia zenklas, kad nesilkraustyti i ta buta
nors ir siaip jis man nepatinka, kazkaip nekaip jame jauciuosi (bet sakoma, juk jei is pradziu nepatinka, tai paskui labai patiks, arba atvirksciai

kaip tik zadam nuomotis kita buta, vakar jame stumdeme spintas, ir vyras netycia prispaude keliu veidrodi ant duru spintos. nuskilo tris nedideli gabaliukai. tai taip nejauku pasidare. tikslaiai nezinau ka reiskia sis prietaras, bet esu girdejusi kad negerai.

paskaiciau cia forume, kad reikia uzkasti i zeme sukes, nuplauti po tekanciu vandeniu. bet siaip tai didelis veidrodis (ant spintos duru pritvirtintas), ir tuos nuskulusius gabaliukus butu gallima paprasciausiai priklijuoti atgal ir tiek.
bet kadangi spinta sena ir neaisku ko tas veidrodis mate, o dar nuskilo, tai net nebezianu ka daryti

gal cia zenklas, kad nesilkraustyti i ta buta

Manau kad reikia isiklausyti i savo nuojauta. O suduzusio veidrodzio tikrai nereikai namuose laikyti.
norėčiau tvirtai pasakyti, kad netikiu, bet nebegaliu. per keletą metų buvo nemažai skaudžių netekčių. vieną rytą tėvukas nuėjo prie savo transporto, o ten nei iš šio, nei iš to, stiklas subyrėjęs į šipuliukus. niekas nedaužė, nemušė, bet visas tiesiog į smulkius krislelius sukritęs ant žemės. tevukas sako, bus skaudi netektis. aš apie tokį prietarą apskritai nežinojau. taip, po savaitės netekom brangaus žmogaus. tai pasikartojo ir po 4 mėnesių, kai netekom kito...
nežinau, ar čia suversti kaltę atsitiktinumui, ra tai pavadinti ne prietaru, o ženklu. bet dabar bijau tokios žinios, kad subyrėjo stiklas...
nežinau, ar čia suversti kaltę atsitiktinumui, ra tai pavadinti ne prietaru, o ženklu. bet dabar bijau tokios žinios, kad subyrėjo stiklas...

Kiekvieno žmogaus reikalas tikėti prietarais ar ne. Bet teigiama, kad daiktai sukurti tam, kad tarnautų žmogui. Kiekvienas daiktas turi savo energiją. Kai pasikeičia daikto ir žmogaus energija, daiktas pasidaro netinkamas naudoti ir jis tiesiog sudūžta. Pavyzdžiui, dažnai esant susinervinus, sakoma, kad daiktai iš rankų krenta, tai tiesiog pasikeičia žmogaus energija, o daiktas "pripratęs" prie vienos žmogaus energijos ir kai ta energija pasikeičia, daiktas ir krenta iš rankų. Apskritai nudužė, suskilę daiktai skleidžia neigiamą energiją ir tokiais daiktais reikia atsikratyti.
O dėl veidrodžio, kur aukščiau čia temoje minėjo. Tai gali būti kad veidrodis tiesiog atitarnavo savo laiką, kaip ir daiktai ir atėjo jam metas sudužti. Tikrai neverta liūdėti jai sudūžta senas, nors ir jums brangus daiktas - jo laikas pasibaigė, jis daugiau nebegali tarnauti žmogui. Kita vertus jeigu daktas ilgą laiką stovi vienoje vietoje jis sukuria aplinka save energija ir prisitaiko prie apinkinės energijos, ir kai jūs suglavojate paskeiti jo vietą jam tiesiog tai "nepatinka" ir dažnai jis lūžta abra dūžta.
Sudužus veidrodžiui patartina apie tai niekam nesakyti, sudėti veidrodžio šukes į baltą medžiagą, labai svarbu padėkoti veidrožiui, kad jis jums tarnavo ir užkasti į žemę, taip išvengsti nelaimių. O vandeniu nuplauti reikia senus veidrodžius, dažnai vandeniu su druska, taip nuplaunama visa neigiama energiją, ar apskritai nusipirkus daiktą patartina jį nuplauti vandeniu, t.y. nuplauti nuo jo blogą energiją. Taip ir bute galima grindis išplauti vandeniu su druska, taip nuplaunant neigiamą energiją. Vanduo daugeliu atveju naudojamas ne tik kaip dezinfekuojanti priemonė, bet kaip ir magiškų galių turinti priemonė.
Norite tikėkite, norite ne.
O dėl veidrodžio, kur aukščiau čia temoje minėjo. Tai gali būti kad veidrodis tiesiog atitarnavo savo laiką, kaip ir daiktai ir atėjo jam metas sudužti. Tikrai neverta liūdėti jai sudūžta senas, nors ir jums brangus daiktas - jo laikas pasibaigė, jis daugiau nebegali tarnauti žmogui. Kita vertus jeigu daktas ilgą laiką stovi vienoje vietoje jis sukuria aplinka save energija ir prisitaiko prie apinkinės energijos, ir kai jūs suglavojate paskeiti jo vietą jam tiesiog tai "nepatinka" ir dažnai jis lūžta abra dūžta.
Sudužus veidrodžiui patartina apie tai niekam nesakyti, sudėti veidrodžio šukes į baltą medžiagą, labai svarbu padėkoti veidrožiui, kad jis jums tarnavo ir užkasti į žemę, taip išvengsti nelaimių. O vandeniu nuplauti reikia senus veidrodžius, dažnai vandeniu su druska, taip nuplaunama visa neigiama energiją, ar apskritai nusipirkus daiktą patartina jį nuplauti vandeniu, t.y. nuplauti nuo jo blogą energiją. Taip ir bute galima grindis išplauti vandeniu su druska, taip nuplaunant neigiamą energiją. Vanduo daugeliu atveju naudojamas ne tik kaip dezinfekuojanti priemonė, bet kaip ir magiškų galių turinti priemonė.
Norite tikėkite, norite ne.

Sveikutes
Noriu jusu patarimo
As gyvenu su vyru,mes dar nevede
,ir jo sesuo nori krikstyti savo vaikus,ir kviecia mus buti kriksto tevais
.
Bet as esu girdejus,jai kriksto tevais tampa draugaujanti pora(dar nevedus)tai ji gali issiskirti
Ar tai tiesa?
Laukiu jusu nuomones...
Nes ji nori vasara jau pakrikstyt du vaikucius
O as noreciau,bet bijau to prietaro...

Noriu jusu patarimo

Bet as esu girdejus,jai kriksto tevais tampa draugaujanti pora(dar nevedus)tai ji gali issiskirti

Ar tai tiesa?
Laukiu jusu nuomones...

QUOTE(troliuke @ 2006 04 11, 16:13)
Sveikutes
Noriu jusu patarimo
,ir jo sesuo nori krikstyti savo vaikus,ir kviecia mus buti kriksto tevais
.
Ar tai tiesa?
Laukiu jusu nuomones...

Noriu jusu patarimo

Ar tai tiesa?
Laukiu jusu nuomones...

man irgi buvo tokia situacija. mes su savo brangiuoju buvom tik pradeje draugauti ( apie puse metu), kai mus kviete krikstateviais, taciau , pasilaikydata to prietaro, as sutikau buti krikstamote, bet paprasiau, kad kito krikstatevio paieskotu. ir ka gi - ems su tuo vaikinu susituokeme, bet vaikas ji myli labaiu nei uz tikra kristatevi nr netgi daugiau nei uz krikstamote