Įkraunama...
Įkraunama...

Prietarai

Apklausa: Ar tikite prietarais? (255 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
netikiu nei prietarais nei uzkalbejimais, kuo maziau kreipsiu demesi i tokias nesamones tuo lengviau gyventi bus. o juoda kate sutikus kelyje tik apsidziaugiu nes kates man labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2006 01 10, 11:28)
o juoda kate sutikus kelyje tik apsidziaugiu nes kates man labai patinka biggrin.gif

aha, ir as labai apsidziaugiu juoda pamacius wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo primavera: 10 sausio 2006 - 19:10
Pati nesu nei religinga, nei prietaringa. Mane labiausiai linksmina prietaringi katalikai lotuliukas.gif Arba katalikas, kuris skaito "Būrėją". Arba katalikas, tikintis horoskopu..
Atsiprašau, nieko nenoriu įžeisti, tai tik mano nuomonė..biggrin.gif O labiausiai mane linksmina mano uoli katalikė mama, kuri skaito "Būrėją", horoskopus ir tiki, kad praeitame gyvenime buvo indė..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2006 01 09, 15:06)
neturiu jokiu g.gif  viska megstu daryti atvirksciai ir eksperimentuoti...jeigu sako, neprisidek nuo zvakes, vis tiek taip darysiu, nes net neprisileidziu neigiamos minties, kad kazkas atsitiktu ir niekas neatsitinka bigsmile.gif

QUOTE(almantė_k @ 2006 01 10, 12:28)
netikiu nei prietarais nei uzkalbejimais, kuo maziau kreipsiu demesi i tokias nesamones tuo lengviau gyventi bus. o juoda kate sutikus kelyje tik apsidziaugiu nes kates man labai patinka biggrin.gif

Labai teisingi požiūriai mirksiukas.gif Kuo mažiau imi tokias nesąmones į plaučius - tuo mažiau sau problemu turi. Vienintelis vaistas nuo visų prietarų - nekreipimas dėmesio į visą tai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2006 01 11, 09:29)
Pati nesu nei religinga, nei prietaringa. Mane labiausiai linksmina prietaringi katalikai  lotuliukas.gif Arba katalikas, kuris skaito "Būrėją". Arba katalikas, tikintis horoskopu..
Atsiprašau, nieko nenoriu įžeisti, tai tik mano nuomonė..biggrin.gif O labiausiai mane linksmina mano uoli katalikė mama, kuri skaito "Būrėją", horoskopus ir tiki, kad praeitame gyvenime buvo indė..biggrin.gif

drinks_cheers.gif O tavo mama tai thumbup.gif Apsidraudzia visiems gyvenimo atvejams:ir su "Bureja"pasitaria ir su Dievuliu
Atsakyti
yra keli keliai:
jei tiki prietarais tai ismesk suduzusi veidrodi i upe,zodziu reikia tekancio vandens,gal tik ir po kranu pakisti
jei netiki prietarais-nesuk del to galvos
Atsakyti
Daugelis prietarų buvo sukurti ne šiaip sau ir netgi galima logiškai paaiškinti, kodėl reikėtų jų laikytis.
Pvz., Prieš kelionę pasėdėk (mano draugė laikosi šio, jis, regis, rusiškas). Ir iš tiesų pasėdi sau ramiai ir prisimeni, kad va neįsidėjau to, kito ir ano.
Arba: neskaityk valgydama - protą suvalgysi. Iš tiesų nesveika valgyti ir skaityti.
Senovėje buvo daug prietarų ir draudimų nėščiajai, bet jie juk buvo sugalvoti tam, kad būtų apsaugota nėščioji.
Daugelis turbūt pagalvojęs, kad kas nors bloga neatsitiktų, nusispjauja tris kartus ar pabarbena į stalą. Manau, tokie veiksmai apsaugo, kad mes netyčia neužprogramuotume pasąmonės.
Tad visiškai nuvertinti prietarų irgi nereikėtų. Jie dalis liaudies išminties.
Nors kai kurių prietarų prasmės nebeaiški, pvz., kodėl reikia bijotis sudaužyti veidrodį ar baidytis juodo katino.
Atsakyti
QUOTE(Kveli @ 2006 01 11, 16:32)
Daugelis prietarų buvo sukurti ne šiaip sau ir netgi galima logiškai paaiškinti, kodėl reikėtų jų laikytis.
Pvz., Prieš kelionę pasėdėk (mano draugė laikosi šio, jis, regis, rusiškas). Ir iš tiesų pasėdi sau ramiai ir prisimeni, kad va neįsidėjau to, kito ir ano.
Arba: neskaityk valgydama - protą suvalgysi. Iš tiesų nesveika valgyti ir skaityti.
Senovėje buvo daug prietarų ir draudimų nėščiajai, bet jie juk buvo sugalvoti tam, kad būtų apsaugota nėščioji.
Daugelis turbūt pagalvojęs, kad kas nors bloga neatsitiktų, nusispjauja tris kartus ar pabarbena į stalą. Manau, tokie veiksmai apsaugo, kad mes netyčia neužprogramuotume pasąmonės.
Tad visiškai nuvertinti prietarų irgi nereikėtų. Jie dalis liaudies išminties.
Nors kai kurių prietarų prasmės nebeaiški, pvz., kodėl reikia bijotis sudaužyti veidrodį ar baidytis juodo katino.

as tai galvoju kad minetiji prietarai yra teisingi tik dar prikurta kodel negalima kaddaugiau baimes ivaryt biggrin.gif aisku skaitydamas knyga proto nesuvalgysi bet jei pastoviai tesis tai virkinimas sutriks biggrin.gif
Atsakyti
O aš laikausi kelių prietarų - niekada nelaikau tuščių butelių ant stalo ir po stalu schmoll.gif , o taip pat nušluosčiusi stalą trupinių nesupilu į saują, o suimu kempinėle.Kodėl laikausi pirmojo - nežinau, blush2.gif o antrojo - kad nereikėtų patirti skurdo blink.gif . Iš kur tuos prietarus žinau - atsakyti negaliu ax.gif
Atsakyti
stengiuosi netikėti prietarais, bet vis tiek "dėl visą ko" apsidraudžiu, ir pamačius juodą katę bėgu į kitą pusę ir pusę kelio spjaudaus biggrin.gif
žinoma gal ir juokingi tie prietarai, bet kaip įaugę į kraują unsure.gif
pvz. bijau dėti rankinuką ant žemės (atseit pinigai išeina)
arba ką nors pamiršus ir gryžus namo visada pasižiūriu į veidrodį doh.gif
tiesiog tai jau tapo įpročiu. o jo atsikratyti neleidžia baimė...kad visa tai tiesa lotuliukas.gif
Atsakyti
Беременным нельзя вязать, поднимать высоко руки

При родах надо распустить волосы

Как роженница выходит из дома рожать, она должна клином положить брюки мужа на порог и перешагнуть- роды будут легкими

Если ребенок долго плачет, надо надо его умыть и вытереть своим подолом

Когда первый раз выносите ребенка на улицу гулять, нельзя накрывать одеялом, только уголком

На похоронах нельзя иметь за столом острые предметы

Если в семье 2 покойника- будет третий

Если рорезаться ножом и слизать кровь- муж будет гулять

Если при выезде из дома, первым на встречу идет женщина—плохо

Много всяких примет, когда нельзя креститься переезжать, много для маленьких детей......
Atsakyti
Aš pati netikiu prietarais ir nekreipiu dėmesio į visokius "zabobonus". Bet mano anyta labai prietaringa, žino begales tų prietarų ir pastoviai komentuoja doh.gif Man tai nieko, bet mano dukra greitai jais persiima. Iš tikrųjų tai erzina, kai kiekvienam žingsnyje turi tai atžengti, tai paliesti ar dar visaip aiškinti, kad dabar pasaulis neapsivers dėl sudužusio veidrodžio ar juodos katės.
Atsakyti