netikiu nei prietarais nei uzkalbejimais, kuo maziau kreipsiu demesi i tokias nesamones tuo lengviau gyventi bus. o juoda kate sutikus kelyje tik apsidziaugiu nes kates man labai patinka
QUOTE(almantė_k @ 2006 01 10, 11:28)
aha, ir as labai apsidziaugiu juoda pamacius
Pati nesu nei religinga, nei prietaringa. Mane labiausiai linksmina prietaringi katalikai
Arba katalikas, kuris skaito "Būrėją". Arba katalikas, tikintis horoskopu..
Atsiprašau, nieko nenoriu įžeisti, tai tik mano nuomonė..
O labiausiai mane linksmina mano uoli katalikė mama, kuri skaito "Būrėją", horoskopus ir tiki, kad praeitame gyvenime buvo indė..
QUOTE(primavera @ 2006 01 09, 15:06)
neturiu jokiu
viska megstu daryti atvirksciai ir eksperimentuoti...jeigu sako, neprisidek nuo zvakes, vis tiek taip darysiu, nes net neprisileidziu neigiamos minties, kad kazkas atsitiktu ir niekas neatsitinka 
QUOTE(almantė_k @ 2006 01 10, 12:28)
netikiu nei prietarais nei uzkalbejimais, kuo maziau kreipsiu demesi i tokias nesamones tuo lengviau gyventi bus. o juoda kate sutikus kelyje tik apsidziaugiu nes kates man labai patinka 
Labai teisingi požiūriai
QUOTE(sayonara @ 2006 01 11, 09:29)
Pati nesu nei religinga, nei prietaringa. Mane labiausiai linksmina prietaringi katalikai
Arba katalikas, kuris skaito "Būrėją". Arba katalikas, tikintis horoskopu..
O labiausiai mane linksmina mano uoli katalikė mama, kuri skaito "Būrėją", horoskopus ir tiki, kad praeitame gyvenime buvo indė..
yra keli keliai:
jei tiki prietarais tai ismesk suduzusi veidrodi i upe,zodziu reikia tekancio vandens,gal tik ir po kranu pakisti
jei netiki prietarais-nesuk del to galvos
jei tiki prietarais tai ismesk suduzusi veidrodi i upe,zodziu reikia tekancio vandens,gal tik ir po kranu pakisti
jei netiki prietarais-nesuk del to galvos
Daugelis prietarų buvo sukurti ne šiaip sau ir netgi galima logiškai paaiškinti, kodėl reikėtų jų laikytis.
Pvz., Prieš kelionę pasėdėk (mano draugė laikosi šio, jis, regis, rusiškas). Ir iš tiesų pasėdi sau ramiai ir prisimeni, kad va neįsidėjau to, kito ir ano.
Arba: neskaityk valgydama - protą suvalgysi. Iš tiesų nesveika valgyti ir skaityti.
Senovėje buvo daug prietarų ir draudimų nėščiajai, bet jie juk buvo sugalvoti tam, kad būtų apsaugota nėščioji.
Daugelis turbūt pagalvojęs, kad kas nors bloga neatsitiktų, nusispjauja tris kartus ar pabarbena į stalą. Manau, tokie veiksmai apsaugo, kad mes netyčia neužprogramuotume pasąmonės.
Tad visiškai nuvertinti prietarų irgi nereikėtų. Jie dalis liaudies išminties.
Nors kai kurių prietarų prasmės nebeaiški, pvz., kodėl reikia bijotis sudaužyti veidrodį ar baidytis juodo katino.
Pvz., Prieš kelionę pasėdėk (mano draugė laikosi šio, jis, regis, rusiškas). Ir iš tiesų pasėdi sau ramiai ir prisimeni, kad va neįsidėjau to, kito ir ano.
Arba: neskaityk valgydama - protą suvalgysi. Iš tiesų nesveika valgyti ir skaityti.
Senovėje buvo daug prietarų ir draudimų nėščiajai, bet jie juk buvo sugalvoti tam, kad būtų apsaugota nėščioji.
Daugelis turbūt pagalvojęs, kad kas nors bloga neatsitiktų, nusispjauja tris kartus ar pabarbena į stalą. Manau, tokie veiksmai apsaugo, kad mes netyčia neužprogramuotume pasąmonės.
Nors kai kurių prietarų prasmės nebeaiški, pvz., kodėl reikia bijotis sudaužyti veidrodį ar baidytis juodo katino.
QUOTE(Kveli @ 2006 01 11, 16:32)
Daugelis prietarų buvo sukurti ne šiaip sau ir netgi galima logiškai paaiškinti, kodėl reikėtų jų laikytis.
as tai galvoju kad minetiji prietarai yra teisingi tik dar prikurta kodel negalima kaddaugiau baimes ivaryt
O aš laikausi kelių prietarų - niekada nelaikau tuščių butelių ant stalo ir po stalu
, o taip pat nušluosčiusi stalą trupinių nesupilu į saują, o suimu kempinėle.Kodėl laikausi pirmojo - nežinau,
o antrojo - kad nereikėtų patirti skurdo
. Iš kur tuos prietarus žinau - atsakyti negaliu
stengiuosi netikėti prietarais, bet vis tiek "dėl visą ko" apsidraudžiu, ir pamačius juodą katę bėgu į kitą pusę ir pusę kelio spjaudaus
žinoma gal ir juokingi tie prietarai, bet kaip įaugę į kraują
pvz. bijau dėti rankinuką ant žemės (atseit pinigai išeina)
arba ką nors pamiršus ir gryžus namo visada pasižiūriu į veidrodį
tiesiog tai jau tapo įpročiu. o jo atsikratyti neleidžia baimė...kad visa tai tiesa
žinoma gal ir juokingi tie prietarai, bet kaip įaugę į kraują
pvz. bijau dėti rankinuką ant žemės (atseit pinigai išeina)
arba ką nors pamiršus ir gryžus namo visada pasižiūriu į veidrodį
tiesiog tai jau tapo įpročiu. o jo atsikratyti neleidžia baimė...kad visa tai tiesa
Беременным нельзя вязать, поднимать высоко руки
При родах надо распустить волосы
Как роженница выходит из дома рожать, она должна клином положить брюки мужа на порог и перешагнуть- роды будут легкими
Если ребенок долго плачет, надо надо его умыть и вытереть своим подолом
Когда первый раз выносите ребенка на улицу гулять, нельзя накрывать одеялом, только уголком
На похоронах нельзя иметь за столом острые предметы
Если в семье 2 покойника- будет третий
Если рорезаться ножом и слизать кровь- муж будет гулять
Если при выезде из дома, первым на встречу идет женщинаплохо
Много всяких примет, когда нельзя креститься переезжать, много для маленьких детей......
При родах надо распустить волосы
Как роженница выходит из дома рожать, она должна клином положить брюки мужа на порог и перешагнуть- роды будут легкими
Если ребенок долго плачет, надо надо его умыть и вытереть своим подолом
Когда первый раз выносите ребенка на улицу гулять, нельзя накрывать одеялом, только уголком
На похоронах нельзя иметь за столом острые предметы
Если в семье 2 покойника- будет третий
Если рорезаться ножом и слизать кровь- муж будет гулять
Если при выезде из дома, первым на встречу идет женщинаплохо
Много всяких примет, когда нельзя креститься переезжать, много для маленьких детей......
Aš pati netikiu prietarais ir nekreipiu dėmesio į visokius "zabobonus". Bet mano anyta labai prietaringa, žino begales tų prietarų ir pastoviai komentuoja
Man tai nieko, bet mano dukra greitai jais persiima. Iš tikrųjų tai erzina, kai kiekvienam žingsnyje turi tai atžengti, tai paliesti ar dar visaip aiškinti, kad dabar pasaulis neapsivers dėl sudužusio veidrodžio ar juodos katės.