Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

Maniškis lengvai serga, spuogelių tik 17, specialiai skaičiavau, temperatūros nebuvo, tik tiek, kad kelis kažkaip nutrynė . Gal rūbeliai, nes ant nugarytės tokie dideli šašai užsidėjo keli. Kadangi mėgsta ant žemės vartytis, ko gero užgavo juos. Galvoj visai nebuvo, ant veiduko tik vienas. Kiti ant nugaros ir krūtinės. Jei ne tie spuogeliai, tai nepasakytum, akd serga. Vyresnysis prieš kelis metus irgi lengvai persirgo. thumbup.gif Pasisekė mums rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2010 12 12, 11:54)
Maniškis lengvai serga, spuogelių tik 17, specialiai skaičiavau, temperatūros nebuvo, tik tiek, kad kelis kažkaip nutrynė . Gal rūbeliai, nes ant nugarytės tokie dideli šašai užsidėjo keli. Kadangi mėgsta ant žemės vartytis, ko gero užgavo juos. Galvoj visai nebuvo, ant veiduko tik vienas. Kiti ant nugaros ir krūtinės. Jei ne tie spuogeliai, tai nepasakytum, akd serga. Vyresnysis prieš kelis metus irgi lengvai persirgo. thumbup.gif Pasisekė mums rolleyes.gif

saunuoliai bigsmile.gif kad mums taip but buve.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mondesar @ 2010 11 10, 19:40)
mes irgi pagaliau susirgom thumbup.gif  tikriausiai unsure.gif
nes diagnozę nusistatėm su gydytoja šnekėdamos telefonu cool.gif
išbėrimų labai nedaug, galvytėje, gal 2-3 spuogeliai, temperatūros nėra thumbup.gif bet kadangi grupėje karantinas, tai tikiuosi, kad ir mes patenkam tarp "laimingųjų" biggrin.gif
pirmąją dieną buvo keli nerimti spuogeliai ant veido, kai jau iš ryto buvo išbertas kūnelis pasiskambinau gydytojai (mūsiškė homeopatė tongue.gif ), tai sakė ištepti "zelionka", o veidelį galima spiritu, nes dar kaip ir planavom kitą dieną eiti į polikliniką... tai su tuo veideliu ir buvo problemų, pradėjo kasytis, spuogeliai paraudo, o kitą dieną pertepiau ir veiduką žaliai, ir viskas susitvarkė thumbup.gif

išties labai lengvai prasirgot thumbup.gif
pas mūsų bernužėlį nė vienos švarios vietelės nebuvo, galvoje vos ne ištisi guzai verysad.gif
bet per 4 dienas visi išsausėjo, ir po savaitės nebebuvo jokių liekamųjų žymių
Atsakyti
O mano 3 metu vyrukas labai stipriai persirgo.kiti vaikuciai jau po savaites i darziuka keliavo,o mes 3 savaites kankinomes,temp buvo beveik 40.Isberta buvo net burnyte,akys,uzpakaliukas,pimpaliukas,zodziu viskas.Net dabar,praejus daugiau nei menesiui,visur yra zymes nuo spuogu,nors nusidraskes nebuvo.Net gydytoja jas pamacius nustebo,kad taip ilgai laikosi.
Atsakyti
Mano berniukas irgi suirgo vėjaraupiais. Labai nepasisekė vaikui, nes kaip tik prieš šventes... Spuogiukų nedaug, gal 10 ir temperatūros nėra, tik tiek, kad reikia namie būti, niekur eiti negalima. Tepam Betadinu spuogelius, tikiuosi greitai praeis
Atsakyti
nžn., kiek čia to gerumo, kad lengvai persirgom g.gif
girdėjau, kad tokiu atveju suaugęs gali vėl susirgti, nesusidaro pakankamas imunitetas g.gif
Atsakyti
Mano dukružė irgi susirgo. Prieš pat šventes sad.gif ir darželyje karnavalas su visu kostiumu be mūsų praėjo. Žodžiu visai nelinksma prieš šventes. O išbertos mes labai stipriai. Ir burnoj, ir ant užpakaliuko. Žodžiu beveik visos gleivinės. Mums gydytoja rekomendavo žalumą, fenistilį arba psilobalzamą, o nakčiai tavegilio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružiukė: 22 gruodžio 2010 - 10:29
Sveikutes!
Uzpuole pagaliau ir mano vyrsneli si bjaurastis verysad.gif Paskaicius tema supratau kad lengva forma, nes be temp. Beje buvom skiepyti, tai darzeli kasmet per vejaraupiu karantinus vaiksciojom ir nieko nebuvo. Bet siemet ejo biskuti persales, kosejo, tai matyt imunitetas nusedes buvo ir uzkybo doh.gif
Ispradziu as durnele net nesupratau kad vejar. nes biski ant nugarytes ir 1 ant veiduko, tik ant 2os dienos, kai jau paraudo ir pastambejo tapo aisku kas prie ko. Jau 3 diena, spuoguciu yra, didesniu, mazesniu, bet taip netragiskai. Tepames 'zelionke', veidui vaistininke patare kaskoki OcteniSept purskiama, atseit deizfekuoja, bet jis kaskaip nuteka, labai stipriai ir daug purskia unsure.gif tai ir ant veiduko zelionke patepiau. As su jo tik galva jau kaip papurskiau negailedama, nors galvoj kokius 7-8 radau.
Dar pas mus yra tokiu mazuciu raudonu spuogeliu, atrodo visai negresmingai g.gif , bet ir juos tepu, kad zinotu savo vieta rolleyes.gif Ziuresim kaip cia bus, bet kad vaikas jau didelis, galima susikalbeti, nekasyk, stovek ramiai ir pan. Baisu pagalvoti jei uzsikres maziukas nuo jo doh.gif cia bus nelinksma, nes neuzdrausi kasyti, nakti nepriziuresi ir neskiepytas jis yra, labai bijau temp. ir komplikaciju, nes jis kaip tik pakosti, sluogoja dabar. Vienu zodziu sventes siemet doh.gif 'geriau' nebuna doh.gif
Ar buna kad antras jaunesnis vaikas neuzsikrecia????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalinka2006: 26 gruodžio 2010 - 23:32
QUOTE(Kalinka2006 @ 2010 12 27, 00:29)

Ar buna kad antras jaunesnis vaikas neuzsikrecia????

Apsirgs 4u.gif Vejaraupiu inkubacinis laikotarpis nuo savaites iki triju. Jei vienas vaikas serga, garantuotai susirgs ir kitas, tik nuo imunines sistemos priklausys per koki laika. Mano vaikai vienas nuo kitos sirgo dvieju savaiciu dazniu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 12 27, 07:26)
Apsirgs 4u.gif Vejaraupiu inkubacinis laikotarpis nuo savaites iki triju. Jei vienas vaikas serga, garantuotai susirgs ir kitas, tik nuo imunines sistemos priklausys per koki laika. Mano vaikai vienas nuo kitos sirgo dvieju savaiciu dazniu. 4u.gif

doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif
Ot bus sventes unsure.gif reikia antra buteliuka zelionkes nupirkti isanksto, gerai labai dziovina, man su ja geriausia
Atsakyti
Mes irgi neišvengėm šios ligos. Pirmą dieną kai susirgo mergaite temperatūros nebuvo, antra dieną užkilo iki 37.5, trečią ir ketvirtą dieną 38,5, ar normalu, kad viduryje ligos temperatūra tokia aukšta? Man atrodo, kad pradžioj ligos turėtų būti aukšta temperatūra???
Aš taip pat neišvengiau vėjaraupių, buvau labai prigasdinta, kad suaugusieji serga sunkiai, o ištikrųjų man ligos eiga lengvesnė negu mergaitės.
Papildyta:
QUOTE(varlius2007 @ 2010 12 10, 22:26)
kosmaras tie vejaraupiai doh.gif , jau keturios dienos kaip beria ir keturios dienos kaip kyla auksta temperatura, kas keturias valandas ja tenka musti, jei laiku nespeju numust tai kyla net iki 39.5
o spuogeliu tokia daugybe kad kai kur net netaskuoju o istisai tepu, jau atrodo imk ir maudyk visa vaika zelionkoj doh.gif  kai kurie aplink burnyte ir vaikas juos pastoviai laizo,net ant lupytes bando sokti, o po pampersais tai isvis  doh.gif
buvom siandien pas gydytoja tai sake kad jei uz poros dienu nenustos kilti temperatura tai reiks gultis i ligonine verysad.gif
kazkaip niekad negalvojau kad tai tokia baisi liga,tikejausi kad daug lengviau persirgsim

o gal kam yra gydytojai skyre antibiotiku sergant vejaraupiais? as kai bandziau klaust apie antibiotikus tai gydytoja pasake kad nera tikslo skirti nes jie vistiek nepades, o jei ir bandytum vartoti kazkokius antibiotikus tai jie vis tiek neapsaugotu nuo komplikaciju

Kaip jums baigėsi liga? Aš tai manyčiau jei gavosi komplikacija, tai antibijotikus reiktų gerti, jie turėtų padėti. O kokiu tikslu į ligoninę reiktų gultis, kad pasakytų ko komplikacija ir paskirtų antibijotikus? Pas mus tokia pat situacija, berimas kaip ir baigėsi, šiandien 4 diena, bet temperatūra aukšta laikosi. Kažkaip labai neramu darosi?
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2011 01 05, 18:18)
Mes irgi neišvengėm šios ligos. Pirmą dieną kai susirgo mergaite temperatūros nebuvo, antra dieną užkilo iki 37.5, trečią ir ketvirtą dieną 38,5, ar normalu, kad viduryje ligos temperatūra tokia aukšta? Man atrodo, kad pradžioj ligos turėtų būti aukšta temperatūra???
Aš taip pat neišvengiau vėjaraupių, buvau labai prigasdinta, kad suaugusieji serga sunkiai, o ištikrųjų man ligos eiga lengvesnė negu mergaitės.

Manau,kad taip gali būti.Maniškei taip buvo-pirmą dieną be tempos,2-3dienomis 37,2-37,8,o ketvirtą 38,5.šeštą dieną tempos nebebuvo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Elzevyra @ 2010 12 17, 09:51)
O mano 3 metu vyrukas labai stipriai persirgo.kiti vaikuciai jau po savaites i darziuka keliavo,o mes 3 savaites kankinomes,temp buvo beveik 40.Isberta buvo net burnyte,akys,uzpakaliukas,pimpaliukas,zodziu viskas.Net dabar,praejus daugiau nei menesiui,visur yra zymes nuo spuogu,nors nusidraskes nebuvo.Net gydytoja jas pamacius nustebo,kad taip ilgai laikosi.

Kaip tai po sav. blink.gif ,juk karantinas 10 dienų g.gif (jokių svečių,jokių laukų,jokių darželių).
Atsakyti