Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(M.Rasele @ 2012 04 16, 15:48)
Sveiki,
Mano vaikai bendravo su vaiku, kuriam po 2 dienu diagnozavo vejaraupius. Ar maniskiai bus 100 proc. uzsikrete? Ir kiek mazdaug laiko reikia stebeti vaikus ir laukti ligos. Pasidalinkite savo patirtimi. Busiu dekinga uz atsakymus.

Na kai as uzdaviau savo gydytojai toki klausima, tik as klausiau ar yra sansas, kad mes nesusirgsim, ji man atsake, kad 1 is 100 smile.gif Ir ji buvo teisi, darzeli prasidejo sirgimai vejaraupiais bet musu inkubacinis periodas buvo labai ilgas apie 21diena. O vat kai susirgo mano dickis, tai mazius susirgos lygiai po 14 dienu, nuo vyresniuko susirgimo. (t.y dicki isbere 03 31, o maziu 04 13) Taip kad realiai juk vejaraupiu inkubacinis periodas yra 10-20dienu, tai tiek laiko ir tikekites vejaraupiu...

Juolab, kad uzkreciamas yra vaikas 2ar3 dienos (nepamenu) iki isberimo ir 5 dienos po paskutinio spuogo atsiradimo. Tai laiko dar sociai turit kol pasireiks liga. 4u.gif O gal jums pavyks ir visgi nesusirgsit.

,,Susirgus vėjaraupiais derėtų žinoti, kad ligos inkubacinis periodas trunka nuo 11 –21 dienos. Užsikrėtęs ligonis aplinkiniams pavojingas paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis. Liga prasideda ūmiai. Pakyla temperatūra, odą ir gleivines išberia pūsleliniu bėrimu. Beria 5 dienas. Tad aplinkiniams ligonis pavojingas 5 dienas po paskutinių bėrimo elementų atsiradimo., t.y. 10 dienų ”.
O jus kaip tik ir bendravote paskutinemis dienomis inkubacinio periodo... sansu susirgti turite daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Morfija: 16 balandžio 2012 - 16:20
QUOTE(asaraa @ 2012 04 16, 12:57)
Sveiki, turiu klausimeli. Jei jau dedasi sasiukai, tai berimu nebebus? Liga i pabaiga?

Maniskiui,kai pradejo sasiukai detis,daugiau nebebere.
Tikiuosi jau i pabaiga ir jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mėlynos_akytės @ 2012 04 16, 12:17)
daugiau turetu neberti  4u.gif

tikekimes kad tai abaiga bigsmile.gif

QUOTE(Morfija @ 2012 04 16, 15:34)
* nebutinai, ziurint asaraa kelintad diena jau beria? Nes vejaraupiams butent tai ir budinga, kad vienoj vietoj sasas, o kitoj dar tik puslyte nauja. Ir beria bangom kas 1-2dienas.

Iš pradžių minėtose vietose pasirodo rausvos dėmelės, kurios greitai virsta spuogeliais. Šie, nepraėjus nei parai, virsta pūslytėmis, pripildytomis skysčio. Aplink pūslytes paprastai būna raudonas laukelis. Per kelias dienas pūslytės sudžiūsta ir virsta šašais. Vėjaraupiams būdinga tai, kad vienoms pūslytėms dar neiškilus, kitos jau virtusios šašais.
Vis nauji bėrimo elementai atsiranda apie 5 dienas nuo ligos pradžios. Šį laikotarpį pacientas vis dar gali užkrėsti kitus, taigi jį būtina atskirti nuo kitų žmonių.

* mums pirmas spuogelis atsirado praeitos savaites treciadieni. Ketvirtadieni ir penktadieni mes dar buvom su tuo paciu vienu spuogeliu. Daktare apziurejo ir patikino kad tai ne vejaraupiai. Sestadieni atsirado dar trys spuogeliai (kas pakeite jau nuomone jog tai boruzeliu liga ax.gif ). Sekmadieni berimu atsirado jau ir ant pilvelio ir nugaros, atsirado ir temp 39. Siandien, pirmadienis, daktare patvirtino kad pas mus vejaraupiai. Kai gryzom namo, pastebejau jau sasiukus ant kai kuriu spuogeliu, vakarop vel temp 39.
** uzjauciu del maziuko sunkaus sirgimo 4u.gif

QUOTE(*Anila* @ 2012 04 16, 17:16)
Maniskiui,kai pradejo sasiukai detis,daugiau nebebere.
Tikiuosi jau i pabaiga ir jums 4u.gif

tikiuosi ir as 4u.gif Dabar lauksim ar pirmagimis susirgs unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Morfija @ 2012 04 16, 17:14)
Na kai as uzdaviau savo gydytojai toki klausima, tik as klausiau ar yra sansas, kad mes nesusirgsim, ji man atsake, kad 1 is 100 smile.gif Ir ji buvo teisi, darzeli prasidejo sirgimai vejaraupiais bet musu inkubacinis periodas buvo labai ilgas apie 21diena. O vat kai susirgo mano dickis, tai mazius susirgos lygiai po 14 dienu, nuo vyresniuko susirgimo. (t.y dicki isbere 03 31, o maziu 04 13) Taip kad realiai juk vejaraupiu inkubacinis periodas  yra 10-20dienu, tai tiek laiko ir tikekites vejaraupiu...

Juolab, kad uzkreciamas yra vaikas 2ar3 dienos (nepamenu) iki isberimo ir 5 dienos po paskutinio spuogo atsiradimo. Tai laiko dar sociai turit kol pasireiks liga.  4u.gif O gal jums pavyks ir visgi nesusirgsit.

,,Susirgus vėjaraupiais derėtų žinoti, kad ligos inkubacinis periodas trunka nuo 11 –21 dienos. Užsikrėtęs ligonis aplinkiniams pavojingas paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis.  Liga prasideda ūmiai.  Pakyla temperatūra, odą ir gleivines išberia pūsleliniu bėrimu. Beria 5 dienas. Tad aplinkiniams ligonis pavojingas 5 dienas po paskutinių bėrimo elementų atsiradimo., t.y.  10 dienų ”.
O jus kaip tik ir bendravote paskutinemis dienomis inkubacinio periodo... sansu susirgti turite daug.

Aciu uz issamu atsakyma.
Pas mazaja radau keleta spuogu, nezinau, gal cia jau vejaraupiai smile.gif. spuogai mazi raudoni, lyg matosi baltas pulinukas viduj, nors nesu tuo garantuota.
O ar butinai turi sukilti temperatura? jiems pakolkas nera, bet mano vaikai yra pasigave sloga ir tokie gerokai silti yra.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2012 04 17, 14:11)
Aciu uz issamu atsakyma.
Pas mazaja radau keleta spuogu, nezinau, gal cia jau vejaraupiai smile.gif. spuogai mazi raudoni, lyg matosi baltas pulinukas viduj, nors nesu tuo garantuota.
O ar butinai turi sukilti temperatura? jiems pakolkas nera, bet  mano vaikai yra pasigave sloga ir tokie gerokai silti yra.

mano mergytei buvo 37C 2-3 dienas ,visiems skirtingai 4u.gif

stebekite,jeigu per trumpa laika dauges berimu ,panasu,kad vejaraupiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Morfija @ 2012 04 16, 16:34)

dabar pati save pacituosiu ir pati sau papriestarausiu, kad kievienas vaikas pernesa tuos vejaraupius savitai ir ne putose ar dusuose esme. Nes prieziura abiems vienoda, bet mazeliui mano daaaaaug sunkiau sita liga istverti vien jau del tempes, o ir kasosi stipriai, nors tepu irgi tomis paciomis putomis...  doh.gif

drinks_cheers.gif pas mus vejaraupiai prasidejo pries pora savaiciu, susirgo vyresnysis. Kadangi apie briliantine zaluma labai ivairiai dar tenka girdet, tepem ja sunu.
Ligos pikas prasidejo trecia para. Temperatura auksta,spuogu labai daug. Bet kasytis poreikio nelabai buvo. Sesta para atsidurem ligoninej, nes buvo dsr auksta temperatura, ir buvo labai daug acetono. Vaikas visas sesias paras tikrai vangus.

Vidurinysis susirgo sia savaite. Berimas dar gausesnis,briliantine jau netepu. Bet minetos "stebuklingos" putos absoliuciai naudos neduoda (jausmas toks, kad kam lengvai, tam ir su putom lengvai, jei jau sunkiai tai sunkiai, nes spuogai baisus ir po putu), nors lekiau 25 km del ju kad gauciau pirkt. Tepam ir octenisept. Niezulys nezmoniskas visvien (clemastinim tp geria), vakar net nakti vedem i dusa vaika nuprausti,nes ne minutes ramus neisbuna,kasosi, is savo lovyes- i teveliu-vel i lovyte- taip ir begiojo nakti, lyg noretu nuo niezulio pabegti verysad.gif

Dabar maziausiajam jau dvieju menesi matau pradzia verysad.gif maitinu MP

Nemaniau, kad sita liga tooooooookia baisi. Aplink daug girdet, kaip vaikai lengvai,bet mums kol kas du is dvieju tikrai sunkiai ja pernesa.

Dar labai bjauri savybevejaraupiu, kad ta auksta temperatura labai sunkiai musama
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2012 04 19, 08:58)
Vidurinysis susirgo sia savaite. Berimas dar gausesnis,briliantine jau netepu. Bet minetos "stebuklingos" putos absoliuciai naudos neduoda (jausmas toks, kad kam lengvai, tam ir su putom lengvai, jei jau sunkiai tai sunkiai, nes spuogai baisus ir po putu), nors lekiau 25 km del ju kad gauciau pirkt. Tepam ir octenisept. Niezulys nezmoniskas visvien (clemastinim tp geria), vakar net nakti vedem i dusa vaika nuprausti,nes ne minutes ramus neisbuna,kasosi, is savo lovyes- i teveliu-vel i lovyte- taip ir begiojo nakti, lyg noretu nuo niezulio pabegti verysad.gif

Laksciau as vakar irgi situ ,,stebuklingu,, putu, nes labai isgyre jas man viena mamyte, bet mano mazosios atveju jos nelabai gelbeja verysad.gif Aisku, vis vien tepu, nes tikinu save, kad nors niezulio ir nenuima tai noes apdziovina spuogus greiciau. Zelionka netepiau uzsispyrus, nes skirtingos nuomones apie ja..bet siandien nupirkau ir aptepliojau kuneli, veido nea..nes nenorejau vaikui soko ivaryt... Gerem jau ir Aciclovyra, nes visa isange vien spuogai, visa putyte irgi vien spuogai doh.gif zodziu baisiai mums su tais vejaraupiais sekasi, bet siandien jau lyg lengviau ir geriau, tikiuosi nors si naktis bus kazkiek miegota...
O didzioji kai sirgo tai turejo gal penkis spuogus ant veido ir nugaros, jokios temperaturos, jokio niezulio...tikejausi, kad ir maziuke taip pat prasirgs...

Turiu pazystama Kauno antroj ligoninej tai sake masiskai veza vaikus su vejaraupiais, labai auksta temperatura. As siandien ryte issikvieciau gyd. nes man irgi ta temperatura keistai auksta, pasirodo dar ir angina prilipo verysad.gif nafig.....
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2012 04 20, 21:43)
Laksciau as vakar irgi situ ,,stebuklingu,, putu, nes labai isgyre jas man viena mamyte, bet mano mazosios atveju jos nelabai gelbeja verysad.gif  Aisku, vis vien tepu, nes tikinu save, kad nors niezulio ir nenuima tai noes apdziovina spuogus greiciau. Zelionka netepiau uzsispyrus, nes skirtingos nuomones apie ja..bet siandien nupirkau ir aptepliojau kuneli, veido nea..nes nenorejau vaikui soko ivaryt... Gerem jau ir Aciclovyra, nes visa isange vien spuogai, visa putyte irgi vien spuogai doh.gif  zodziu baisiai mums su tais vejaraupiais sekasi, bet siandien jau lyg lengviau ir geriau, tikiuosi nors si naktis bus kazkiek miegota...
O didzioji kai sirgo tai turejo gal penkis spuogus ant veido ir nugaros, jokios temperaturos, jokio niezulio...tikejausi, kad ir maziuke taip pat prasirgs...

Turiu pazystama Kauno antroj ligoninej tai sake masiskai veza vaikus su vejaraupiais, labai auksta temperatura. As siandien ryte issikvieciau gyd. nes man irgi ta temperatura keistai auksta, pasirodo dar ir angina prilipo verysad.gif  nafig.....

vargšiukai unsure.gif Mes šiandien jau 8 diena sergame.Tai atrodo nieko...bet va man neramu,nes sunus nesirges (jam 8 m) ir neužsikretė.Gal dar yra laiko?Pergyvenu,nes sako,kad berniukams butina ja persirgti kuo ankščiau.Ar tai tiesa?
Mes naudojome tas stebuklingas putas...tai matyt kaip kam...bet mums tai jos labai padėjo...
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2012 04 20, 22:43)
Laksciau as vakar irgi situ ,,stebuklingu,, putu, nes labai isgyre jas man viena mamyte, bet mano mazosios atveju jos nelabai gelbeja verysad.gif  Aisku, vis vien tepu, nes tikinu save, kad nors niezulio ir nenuima tai noes apdziovina spuogus greiciau. Zelionka netepiau uzsispyrus, nes skirtingos nuomones apie ja..bet siandien nupirkau ir aptepliojau kuneli, veido nea..nes nenorejau vaikui soko ivaryt... Gerem jau ir Aciclovyra, nes visa isange vien spuogai, visa putyte irgi vien spuogai doh.gif  zodziu baisiai mums su tais vejaraupiais sekasi, bet siandien jau lyg lengviau ir geriau, tikiuosi nors si naktis bus kazkiek miegota...

Turiu pazystama Kauno antroj ligoninej tai sake masiskai veza vaikus su vejaraupiais, labai auksta temperatura. As siandien ryte issikvieciau gyd. nes man irgi ta temperatura keistai auksta, pasirodo dar ir angina prilipo verysad.gif  nafig.....

verysad.gif pas mus sesta para, tai galiu sakyti luzis siandien ivyko. Nes maziukas jau eme valgyt,akytes atsigave, zvitresnis, pajuokauja, o siaip trecia-penkta para kaip lapas gulejo visas dienas.
Beje, kudikelis rodos atsipirko su keliais spuogais, nesukarsciavo thumbup.gif gavosi idomus variantas nors neturejo susirgti, bet susirgus lyg su apsauga itin lengvai. Pagaliau sveikstam, visi trys vaikai per tris savaites doh.gif fuf......atlaikem
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuke: 21 balandžio 2012 - 20:31
QUOTE(ciuke @ 2012 04 21, 20:28)
verysad.gif pas mus sesta para, tai galiu sakyti luzis siandien ivyko. Nes maziukas jau eme valgyt,akytes atsigave, zvitresnis, pajuokauja, o siaip trecia-penkta para kaip lapas gulejo visas dienas.
Beje, kudikelis rodos atsipirko su keliais spuogais, nesukarsciavo thumbup.gif gavosi idomus variantas nors neturejo susirgti, bet susirgus lyg su apsauga itin lengvai. Pagaliau sveikstam, visi trys vaikai per tris savaites doh.gif fuf......atlaikem

skiepijote?
Atsakyti
QUOTE(Vilsen @ 2012 04 21, 10:54)
vargšiukai  unsure.gif Mes šiandien jau 8 diena sergame.Tai atrodo nieko...bet va man neramu,nes sunus nesirges (jam 8 m) ir neužsikretė.Gal dar yra laiko?Pergyvenu,nes sako,kad berniukams butina ja persirgti kuo ankščiau.Ar tai tiesa?
Mes naudojome tas stebuklingas putas...tai matyt kaip kam...bet mums tai jos labai padėjo...

Tai jei sergat tik 8 para, tai dar turit laiko, nes inkubacinis periodas juk vejaraupiu iki 21 dienos, mano vyresneli isbere 03 31, o maziu 04 13.

Mazius sirgo irgi ziauriai sunkiai turbut panasiai kaip tamosiuke, irgi labiausiai nukentejo uzpakaliukas, kosmariskas buvo... Sunkiausia buvo 3 para, kaip ir dickiui, tik maziui el.termometras parode 41.8C!!!!!!!!!! Vos neisprotejau sudaviau vaistu ir pas tevus nulekiau gyvsidabrinio, tai tas (mazdaug pusvalandis po vaistu sudavimo jau buvo praejes) parode lygiai 39C, visa nakti buvo kosmariska vaikas verke ir verke ir verke, zodziu kosmaras kazkoks... ir kita diena tempe visa diena 38.8C, na maziui laaaabai sunkiai ir tikrai nemaciau, kad kuo mazesnis tuo lengviau schmoll.gif Dickiui auksciausia tempe irgi 3cia para buvo tai rode 37.7C...O cia tai kosmaras... ir dickis beveik neisbertas buvo palyginus su mazium.

Isbere maziu 04 13, bet dar iki siol sasiuku daug yra. Kai kuriuos tepem netgi su antibiotiniu tepalu, nes labai jau dideli ir paraude buvo (ant uzpakalio) tai dabar ten liks randeliai jau matau sad.gif ) Na bet svarbu veideli isssaugojom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Morfija: 25 balandžio 2012 - 19:45
QUOTE(Morfija @ 2012 04 25, 19:43)

mums penktoj paroj temp buvo pakilusi 39,5. Dukriukui sasiukai jau krenta thumbup.gif Mes 11 diena pirma spuogeli sulaukem.
Sunus dar nesusirgo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 25 balandžio 2012 - 20:59