QUOTE(M.Rasele @ 2012 04 16, 15:48)
Sveiki,
Mano vaikai bendravo su vaiku, kuriam po 2 dienu diagnozavo vejaraupius. Ar maniskiai bus 100 proc. uzsikrete? Ir kiek mazdaug laiko reikia stebeti vaikus ir laukti ligos. Pasidalinkite savo patirtimi. Busiu dekinga uz atsakymus.
Mano vaikai bendravo su vaiku, kuriam po 2 dienu diagnozavo vejaraupius. Ar maniskiai bus 100 proc. uzsikrete? Ir kiek mazdaug laiko reikia stebeti vaikus ir laukti ligos. Pasidalinkite savo patirtimi. Busiu dekinga uz atsakymus.
Na kai as uzdaviau savo gydytojai toki klausima, tik as klausiau ar yra sansas, kad mes nesusirgsim, ji man atsake, kad 1 is 100

Juolab, kad uzkreciamas yra vaikas 2ar3 dienos (nepamenu) iki isberimo ir 5 dienos po paskutinio spuogo atsiradimo. Tai laiko dar sociai turit kol pasireiks liga.

,,Susirgus vėjaraupiais derėtų žinoti, kad ligos inkubacinis periodas trunka nuo 11 21 dienos. Užsikrėtęs ligonis aplinkiniams pavojingas paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis. Liga prasideda ūmiai. Pakyla temperatūra, odą ir gleivines išberia pūsleliniu bėrimu. Beria 5 dienas. Tad aplinkiniams ligonis pavojingas 5 dienas po paskutinių bėrimo elementų atsiradimo., t.y. 10 dienų . O jus kaip tik ir bendravote paskutinemis dienomis inkubacinio periodo... sansu susirgti turite daug.