Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

Mano dukrelė susirgo ir gana sunkios formos bėrimai.Visi pūlingi ir per nago dydi.Kai pasveiko praėjus savaitei susirgo vyresnis brolis.O bėrimas minimalus.Tik apie 5 spuogelius galvoje ir du prie pėdų..Daktarė pati labai stebėjosi tokiais retais bėrimais.Šiandien jau lygiai 10 dienų.Beje tam įtakos galėjo turėti tai,kad sūnus gėrė Ospamox antibijotikus, nes sirgo ir tik nustojus juos gerti susirgo vėjaraupiais.
Atsakyti
Susirgo ir mano vaikinukas.Ir gan stipriai.O buvo skiepytas.Matyt,tiek ir naudos iš tų skiepų...
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2012 05 08, 22:11)
ar labai artimas buvo jūsų kontaktas su sergančiu vaiku?

Bendravom ir mes parke su draugės vaikais, dieną prieš bėrimą didelį, tai draugė irgi laukia saviškės susirgimo, kol kas ramuma. Gegužės 1d kontaktas buvo.

Mano antroji (mažylė) dukra nesuserga... praėjo savaitė po dičkės didžiojo bėrimo, na, gal dar ankstoka... laukiam.

Kontaktas buvo artimas, buvom sveciuose pas vaika, kuris susirgo kita diena. Vaikai vienoj lovoj sugule multikus ziurejo. Mano vaikai matyt atsparus.
Atsakyti
mus jau antra diena kaip nebeberia, bet tie šašai vis dar laikosi. dabar jau tepu tik 2 kartus. o man toks klausimas iškilo: ar dar verta tepti? gal jau nebe, nes jie lyg ir nešlapiuoja? g.gif
p.s. aš tepu su briliantine žaluma, nes šašų buvo labai daug, jie dideli, nieks daugiau mums netiko sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 10 gegužės 2012 - 16:36
QUOTE(Daivad @ 2012 05 10, 17:35)
mus jau antra diena kaip nebeberia, bet tie šašai vis dar laikosi. dabar jau tepu tik 2 kartus. o man toks klausimas iškilo: ar dar verta tepti? gal jau nebe, nes jie lyg ir nešlapiuoja?  g.gif
p.s. aš tepu su briliantine žaluma, nes šašų buvo labai daug, jie dideli, nieks daugiau mums netiko sad.gif

aš nebetepčiau daugiau. Dabar turi sugyt gražiai tie šašiukai, kai sugis, nukris wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2012 05 10, 17:56)
aš nebetepčiau daugiau. Dabar turi sugyt gražiai tie šašiukai, kai sugis, nukris wink.gif

aš irgi taip maniau, dėkui už atsakymą, bet...
žiūriu po pietų miego kai kurie jau nukritę, ar nereiktų tų vietų vėl padezinfekuot, patept, nes lyg ir atviros žaizdelių vietos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2012 05 10, 21:11)
žiūriu po pietų miego kai kurie jau nukritę, ar nereiktų tų vietų vėl padezinfekuot, patept, nes lyg ir atviros žaizdelių vietos?  g.gif

mano dukryte jau 5 diena serga, neberia jau nuo vakar, bet po miego pamatau nukritusius sasiukus ir tas vietas norisi dar patept, nors jau taip nesinori tos zelionkes... sad.gif tepiau...
gal kokiu tepaliuku kitokiu dabar jau galima butu tept...?
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2012 05 10, 20:11)
žiūriu po pietų miego kai kurie jau nukritę, ar nereiktų tų vietų vėl padezinfekuot, patept, nes lyg ir atviros žaizdelių vietos?  g.gif

tada galbūt nusikasė vaikas, nes kai šašiukai nukrenta, tai sugiję vietos turėtų būt, užaugus odelė nauja...

nuo niežulio labai giria Poxclin putas, mes nenaudojom, nes nelabai kasės mano dičkė, papurškaliojau Osceniseptu gyjančius šašus...

mažė vis dar neserga, eina 12-ta diena cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sharlote @ 2012 05 12, 19:41)
mano dukryte jau 5 diena serga, neberia jau nuo vakar, bet po miego pamatau nukritusius sasiukus ir tas vietas norisi dar patept, nors jau taip nesinori tos zelionkes... sad.gif tepiau...
gal kokiu tepaliuku kitokiu dabar jau galima butu tept...?

Mums gydytojas dvi dienas liepė tepti su bril. žaluma, o paskui salicilo r. tirpalu
Atsakyti
Sveikos,
Mano sūnus ir serga jau ketvirta diena. Išbėrė gausiai, net ant apatinio voko, prie akių susidarė toks gelsvas burbuliukas. Sakykit, ar kam nors skyrė antibijotikus, jei yra kai kurie tokie pūlinukai? Mes burną purškiam su hexoral, visą kūna nupurškiu antiseptiniu skysčiu, žalumos nebetepu, nes žaisdelės atviros. Turim ir temperatūros 38,4, bet su ibuprofenu nusimušam. Siaubas kokia baisi ta liga, kaip kentėt tie vaikai turi. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stazyte: 13 gegužės 2012 - 10:22
QUOTE(stazyte @ 2012 05 13, 10:21)
Sveikos,
Mano sūnus ir serga jau ketvirta diena. Išbėrė gausiai, net ant apatinio voko, prie akių susidarė toks gelsvas burbuliukas. Sakykit, ar kam nors skyrė antibijotikus, jei yra kai kurie tokie pūlinukai? Mes burną purškiam su hexoral, visą kūna nupurškiu antiseptiniu skysčiu, žalumos nebetepu, nes žaisdelės atviros. Turim ir temperatūros 38,4, bet su ibuprofenu nusimušam. Siaubas kokia baisi ta liga, kaip kentėt tie vaikai turi.  verysad.gif

Sveikos,
na as vis dar prisimenu savo kosmara vejaraupiu su maziais, tai vis ilendu dar ir sita tema paskaitine, nors jau beveik uzmirsom vejarapius, tik dar raudonos demeles primena apie juos.
Mums ant uzpakalio buvo keli tokie dideli sasai su paraudimais aplink sasa, tai gydytoja israse antibiotini tepala tepti FUCIDIN. Tai siaip jau kur tie tokie riebus buvo sasai ir paraude, tai ir liko randeliai sad.gif bet aciu D kad tokioj vietoj, ne ant veido.

Papildyta:
QUOTE(Guotė @ 2012 05 07, 15:00)
Sakykite kas pirma pasirodo -spuogeliai ar temperatūra?

Įvairiai su dičkiu (4m) tai atsirado bėrimai, o temperatūra taip ir nepasirodė praktiškai, nes buvo trečią parą labiausiai užkilus t.y. iki 37,6C.

O vat mažuliukui, tada dar net metukų neturinčiam, buvo prasčiau, bet irgi trečią parą pastebėjus bėrimus tempė šoko iki 40C praktiškai.

Mums sunkiausios tiek su vienu, tiek su kitu buvo pirmos 5 paros.
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2012 05 07, 18:54)
jeigu šašiukų atsirado, teoriškai jūs nebeužkrėsit jau nieko. Pradžia tai pats pirmasis spuogelis ar temperatūros pakilimas. Užkrečiamausia kitiems yra viena diena prieš didijį bėrimą.

Maniškei irgi šašiukai yra pora dienų, jau ir dinginėja patys mažiausieji, bet į viešumą dar neinam, bijom smerkiamų žvilgsnių biggrin.gif į darželį planuoju leisti pirmadienį, bus savaitė po šašiukų atsiradimo.

Užsikrečiama nuo sergančiojo vėjaraupiais oro lašeliniu, retai – tiesioginio kontakto būdu. Jis gali apkrėsti aplinkinius 2 dienas prieš išbėrimą, visą bėrimo laikotarpį ir 5 dienas po paskutiniojo bėrimo atsiradimo. Susidarius šašams, nuo ligonio jau neužsikrečiama

doh.gif
nu negi sunku bent siek tiek pagooglinti:

http://ligos.sveikas...gos/vejaraupiai
Atsakyti