Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

QUOTE(mickute7 @ 2009 10 26, 20:01)
didysis kopūstų raugimas būna lapkričio  pradžioje

QUOTE(deimapov @ 2009 10 26, 20:03)
mes ir su mamyte sakėme raugsime lapkritį

taip taip mergikes mes irgi visada raugiam lapkrity per elcia, taigis paziurejau panasiai 12-13 dienomis ir desim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 10 26, 21:49)

aga, kartais užeina fotiką pakankinti biggrin.gif neįsijaučiau per daug? raminkit jei ką  blush2.gif

neee biggrin.gif man tai patinka pavarvint seilę thumbup.gif aš tik fotiko neturiu, tai kartais su telefu pažaidžiu, bet jei turėčiau fotiką, tai irgi dažniau pasireikščiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 10 26, 22:49)
aga, kartais užeina fotiką pakankinti biggrin.gif neįsijaučiau per daug? raminkit jei ką  blush2.gif

taigis labai smagu rasti nuotraukas, kad ir taupant galima skaniai ir gražiai valgyti. bigsmile.gif
Atsakyti
Pasirodysiu savo šeštadieninį tortą. blush2.gif
Tortas "mėnulis", receptas iš SM.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 10 27, 08:31)
neee biggrin.gif  man tai patinka pavarvint seilę  thumbup.gif  aš tik fotiko neturiu, tai kartais su telefu pažaidžiu, bet jei turėčiau fotiką, tai irgi dažniau pasireikščiau  tongue.gif

QUOTE(Zaklada @ 2009 10 27, 11:12)
taigis labai smagu rasti nuotraukas, kad ir taupant galima skaniai ir gražiai valgyti.  bigsmile.gif

tai gerai tada ir tpliau fotkinsiu biggrin.gif

QUOTE(Zaklada @ 2009 10 27, 11:33)
Pasirodysiu savo šeštadieninį tortą.  blush2.gif

kaip skaniai atrodo, toks paprastas, be pribumbasų, kurie man nepatinka, gal recepto nuorodą įmestum?
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2009 05 06, 13:20)
Manau šitas tortas irgi vertas būti įvardintas- tai Sonatinos "Mėnulis" , bet kadangi aš jį darau biški savaip tai parašysiu būtent taip kaip aš darau blush2.gif
TORTAS „MĖNULIS“

Tešlai
250 g margarino
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
100 g krakmolo
1 v. š. kakavos
1,5 a. š. kepimo miltelių

Kremui
3 pakeliai plombyro skonio desertinės varškės
600 ml grietinėlės (35%)

Paruošti trapią tešlą - minkštą kambario temperatūros margariną išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-5 min. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
Kremui šaltą grietinėlę išplakti iki stagrumo ir sumaišyti su varške.

Pertepti lakštus. Puošti kaip tik norit, labiausiai tinka šokoladas, plakta grietinėlė.

user posted image
Gaila pjūvio neturiu, nes čia nešiau draugei gimtadieniui, tai pasigėdijau svečiams valgant pult fotkint  hihihi.gif
Beje, jį labai mėgsta vaikai  wub.gif (netgi tie kurie jokių tortų nevalgo - šitą valgė  thumbup.gif  thumbup.gif )

Pagal šitą dariau. 4u.gif
Atsakyti
Jau aplaksčiau turgų, parduotuves, tai biškeli apsiprekinau tongue.gif
Šiandien per daug nedarysiu, nes dar yra vakarykštės paukštienos, tai užmerkiau pupelių, padarysiu raudoną mišrainę. Nebent vyrui makaronų su kokia šlapianke padarysiu tongue.gif net pietų neėmė, sakė, nuo vakar liko, tai buvau jam pakepus žuvies pirštelių su morkomis ir svogūnais pomidorų padaže, tai va bus rytdienai thumbup.gif man mažiau gamint tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 10 26, 20:49)
šiaip tas taupumas neaiškus, pas jus uk kitokios kainos produktų, kiek pamenu lašiša nebuvo berods labai brangi, tai man sumuštinukai su lašiša mmm kokie nuostabūs per balius. Lietuviškos mišrainytės (balta mišrainė) irgi nėra gal brangi. Kepta duona, užtepta sūrio, česnako salotomis tomis. Krabai tešloje, dešrelės tešloje. Kažkada kepiau svogūnų žiedus tešloje, sm yra kažkur receptukas, labai skaniai gavosi.

Dekui mergyt uz mintis 4u.gif Zinok buvau primirsus,kad galima tokiu paprastu,nebrangiu skanumynu prisiruost ax.gif
Tortukas koks wub.gif Jau seiles tysta,einu nors tinginio uzvalgyt,kad praeitu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaklada @ 2009 10 27, 10:33)
Pasirodysiu savo šeštadieninį tortą.  blush2.gif
user posted image

labai skaniai atrodo 4u.gif , o tie paploteliai nera kieti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Triuska @ 2009 10 27, 10:57)
Dekui mergyt uz mintis 4u.gif Zinok buvau primirsus,kad galima tokiu paprastu,nebrangiu skanumynu prisiruost ax.gif

Pas mane tai farširuoti kiaušiniai gerai eina mirksiukas.gif irgi nebrangu, o į vidų dedi ką turi po ranka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaklada @ 2009 10 27, 11:51)
Pagal šitą dariau.  4u.gif

o koks paprastas, visko beveik yra namie. Kažin varškė tiktų ne desertinė, o paprasta g.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 10 27, 12:03)
labai skaniai atrodo  4u.gif , o tie paploteliai nera kieti?  g.gif

Oj ne, minkštučiai. Tiesa, sutepiau jį penktadienį, tai pastovėjo parą šaldytuve.

Kad būtų į temą, parašysiu ir šios dienos meniu:
pusryčiams valgėm varškę su aviečių uogiene.
pietums dar lašiukas barščių yra, žied. kopūstų salotų, gal dar kiaušinį kokį pakepsiu.
Vakarienei galvoju virti pomidorinę sriubą (pomidorus reik gelbėt rolleyes.gif ) ir gal kumpio gabaliuką tiesiog išvirsiu, bus pavalgyt su krienais, raugintais agurkėliais. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(deimapov @ 2009 10 27, 12:13)
o koks paprastas, visko beveik yra namie. Kažin varškė tiktų ne desertinė, o paprasta  g.gif

tuomet gal cukraus papildomai dėk į kremą ir vanilės dėl kvapo. Turėtų gautis kažkas panašaus. g.gif
Atsakyti