Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema

Sveiki,

as turiu klausima, ar reikia skusti tarpviete, nes vieni sake kad reikejo o dabar lygtai galima trumpai apkirpti tiktai,
tos kurios grizo jau zinos, kaip yra dabar;

pati kazkaip nelabai noriu skusti, nes nematau reikalo, tik trumpai apkirpsiu, bet jei kazkokia moteriske po to mane skus, tai geriau jau pati.

Aciu uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Yola @ 2009 12 07, 14:16)
Sveiki,

as turiu klausima, ar reikia skusti tarpviete, nes vieni sake kad reikejo o dabar lygtai galima trumpai apkirpti tiktai,

pati kazkaip nelabai noriu skusti, nes nematau reikalo, tik trumpai apkirpsiu, bet jei kazkokia moteriske po to mane skus, tai geriau jau pati.

Aciu uz atsakymus.

jei jau pati planuoji šį reikalą tvarkytis, tai manau, kad žymiai lengviau yra apsiskusti, nei apsikirpti. Juk su skustuvu tai apsičiupinėdama jauti tuos plaukelius ir brauki, o su žirklėm tai ką aš žinau, dar įsikirpti gali g.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 07, 11:43)
Sveikos,

as norejau pasidometi del epidurinio nuskausminimo VGN  smile.gif  buvau ten nuvaziavus ir man pasake, kad jei noresiu epiduro, tai reikia ji nusipirkti paciai ir tureti su savimi  g.gif  ir dabar net nezinau ka daryti, nes noreciau pagimdyti be epiduro, bet ne visada buna kaip nori... tai va ir galvoju ar pirkti ta epiduro rinkini ar ne? Nes jei neprireiks, tai bus ismesti pinigai  g.gif  o jei prireiks - negi nepadarys, jei neturesiu savo???  doh.gif  be to net nezinau kokioj vaistineje jo buna pirkti? Akropolio Eurovaistineje man pasake, kad tokiu dalyku pas juos nera...  schmoll.gif

Ne nu tai aišku, kad jiems labai naudinga, jei pačios viską susivešit doh.gif O dar geriau - nuvažiuokit į priėmimo skyriu, užsiregistruokit, o gimdyt namo mirksiukas.gif Taip ligoninė pinigus gaus iš kasų, o darbo, priemonių, medikamentų ir viso kito bus įdėta nulis bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Yola @ 2009 12 07, 14:16)
Sveiki,

Aciu uz atsakymus.

Prievolės tikrai nėra smile.gif Jei bus reikalas, tai vietoj reikiamoj zonoj plaukus 'nuims' mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nekantruolė @ 2009 12 07, 12:38)
Taip pat siulau su savimi kas turite pasiimti pientrauki, nes kai issprogs krūtinė bus labai sunku ja suminkstinti, o jausmas toks kad ji tuoj tuoj susprogs.

turiu pientrauki nusipirkusi, galvojau pasiimti ji su visa dezute, na jeigu ka, jei prireiktu, bet dabar galvoju - ar ji reikia kazkaip specialiai paruosti? virintu vandeniu nuplauti ar kazkaip? ar ten vietoj ta imanoma padaryti, ar reikia namuose kazkaip dezinfekuoti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Yola @ 2009 12 07, 15:16)
Sveiki,

Aciu uz atsakymus.

kadangi pas mane buvo cezaris tai paskuto tik toje vietoje kur pjuvis.
Papildyta:
QUOTE(rabrasa @ 2009 12 07, 16:03)
turiu pientrauki nusipirkusi, galvojau pasiimti ji su visa dezute, na jeigu ka, jei prireiktu, bet dabar galvoju - ar ji reikia kazkaip specialiai paruosti? virintu vandeniu nuplauti ar kazkaip? ar ten vietoj ta imanoma padaryti, ar reikia namuose kazkaip dezinfekuoti?  unsure.gif

namuose issivirink. virinti reikia 10 min. Ligonineje nebus kur virinti.
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 12 05, 16:16)
manau, jog apie vyro nepasilikima po cezario nereikia net galvot - kaip gi kitaip?

Visiškai paprastai biggrin.gif Mano abu cezarinukai, tiesa, gimdyti ne VGN, o AK - vyrams ten jokių sąlygų pasilikti (bent anksčiau) nebuvo. Kol guli po cezario pirmą parą su kateteriu, vaiką tau neša tik pamaitinti tam tikromis valandomis (kažkuri mama čia rašė apie analogišką tvarką ir VGN).
Po paros keliesi - tuomet, jei jautiesi gerai, - atneša ir palieka vaikiuką visam laikui. Išsikelti iš lovutės, pamaitinti, pervystyti, nuprausti - puikiai sugebėdavau be niekieno pagalbos ir po CP smile.gif
Visoms linkiu stiprybės ir sklandžių gimdymų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pitija: 07 gruodžio 2009 - 17:24
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 07, 12:43)
Sveikos,

as norejau pasidometi del epidurinio nuskausminimo VGN  smile.gif  buvau ten nuvaziavus ir man pasake, kad jei noresiu epiduro, tai reikia ji nusipirkti paciai ir tureti su savimi  g.gif  ir dabar net nezinau ka daryti, nes noreciau pagimdyti be epiduro, bet ne visada buna kaip nori... tai va ir galvoju ar pirkti ta epiduro rinkini ar ne? Nes jei neprireiks, tai bus ismesti pinigai  g.gif  o jei prireiks - negi nepadarys, jei neturesiu savo???  doh.gif  be to net nezinau kokioj vaistineje jo buna pirkti? Akropolio Eurovaistineje man pasake, kad tokiu dalyku pas juos nera...  schmoll.gif

viska ten duoda. kazkas nusisnekejo...
Papildyta:
QUOTE(Nekantruolė @ 2009 12 07, 14:38)
Sveikos busimo mamytes.
Noriu pasidalinti savo patirtimi. is VGM namu grizome penktadieni. Man dare cezari. Tai tom, kurioms bus cezaris vaikui is rubeliu reikia paruosti tik kepuryte, kojinaites ir pamperiuka.
Jokiu vaistu ar ringeriu man pirkti ar atpirkti nereikejo. Labai siulyciau visoms nusipirkti ir pora pampersu triusikeliu tipo, nes labai patogu buvo po operacijos ir siaip manau labai patogu visoms pagimdziusioms, nes busi tikra, kad jokioje baloje negulesi. Man is savo rubu reikejo tik chalato ir slepeciu. Marskinius dave. Beto kiekviena diena i palata ateina moteriske ir klausia ar nieko nereikia is patalines (pasikeitimui) tai pas ja paprasykit kad duotu naujus svarius, nes prakaitas begs upeliu, kai maitinsite. Taip pat siulau su savimi kas turite pasiimti pientrauki, nes kai issprogs krūtinė bus labai sunku ja suminkstinti, o jausmas toks kad ji tuoj tuoj susprogs.
Siaip personalas ten tikrai labai fainas, tik pediatre, kuri kiekviena diena ateis paziureti leliuka labai yra nemaloni moteriske. siaip lygtais viska pasakiau jei ka klauskite pabandysiu atsakyti i klausimus.

Sekmes belaukiant savo angeleliu 4u.gif

drinks_cheers.gif man liepe soske istraukti ir neduoti vaikui, nes, atseit, nesveika ir vaikas neims kruties. atsoviau jai, kad viena su soske isauginau - isauginsiu ir kita biggrin.gif daugiau nieko nesake. kaimynka buvo jaunesne amziumi uz mane, tai prie jos bande kabinetis del maitinimo, aprengimo, kad prisysiotas pamperis ir pan... doh.gif
Atsakyti
Sveikos, grįžau iš VGN su TURTU jau smile.gif

Iš esmės man ten labai patiko. Nuo priėmimo iki išrašymo visi pasitaikė malonūs tiek gydytojai tiek sesutės. Su niekuo nesitariau, gimdyti pakliuvo pas Razumo sūnų regis (Tomą Razumą) ir patyrusią akušerę (Olia ją vadino). Gimdykla pasitaikė jauki ir su remontuota. Vyras dalyvauti galėjo. Palatą gavau dvivietę, bet vėlgi pasitaikė maloni seselė ir iki pat vėlaus vakaro į ją neatkėlė kitos gimdyvės ir vyras galėjo pabūti su mumis, bent jau kol galėjau keltis. O kai palata maža dvivietė ir suplyšus ropinėji, tai dėkoji už tą karantiną. Gerai, kad nebuvo lankytojų. Siuntinius galima man regis 1 k. dienoj perduot jei ko reikia - atneša.
Ai palata buvo prie naujų dušo ir tualetų su bide (rakinamų), tai labai patogu. Seselės užsuka gana dažnai, galima klausti jei kas neaišku, nes pasisiūlo vaikam užpakalius nuplaut, jei dar pati negali, bet man kažkaip patiko pačiai suktis smile.gif

Minusai - siaubingai kietos lovos ir klaikus maistas nepritaikytas žindančiom, bet per porą parų išgyvent galima. Patarčiau tik turėti savo vandens ir kokių vaisių bent. Nes gerti norisi žiauriai, be to ir reikia....

Atsakyti
QUOTE(Yola @ 2009 12 07, 15:16)
Sveiki,

Aciu uz atsakymus.

as pati nedrisciau vaziuoti su visa seveliura... doh.gif o jei siuvimas? gi bus labai nekaip paskui...
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2009 12 07, 18:37)
Sveikos, grįžau iš VGN su TURTU jau smile.gif

Iš esmės man ten labai patiko. Nuo priėmimo iki išrašymo visi pasitaikė malonūs tiek gydytojai tiek sesutės. Su niekuo nesitariau, gimdyti pakliuvo pas Razumo sūnų regis (Tomą Razumą) ir patyrusią akušerę (Olia ją vadino). Gimdykla pasitaikė jauki ir su remontuota. Vyras dalyvauti galėjo. Palatą gavau dvivietę, bet vėlgi pasitaikė maloni seselė ir iki pat vėlaus vakaro į ją neatkėlė kitos gimdyvės ir vyras galėjo pabūti su mumis, bent jau kol galėjau keltis. O kai palata maža dvivietė ir suplyšus ropinėji, tai dėkoji už tą karantiną. Gerai, kad nebuvo lankytojų. Siuntinius galima man regis 1  k. dienoj perduot jei ko reikia - atneša.
Ai palata buvo prie naujų dušo ir tualetų su bide (rakinamų), tai labai patogu. Seselės užsuka gana dažnai, galima klausti jei kas neaišku, nes pasisiūlo vaikam užpakalius nuplaut, jei dar pati negali, bet man kažkaip patiko pačiai suktis smile.gif

Minusai - siaubingai kietos lovos ir klaikus maistas nepritaikytas žindančiom, bet per porą parų išgyvent  galima. Patarčiau tik turėti savo vandens ir kokių vaisių bent. Nes gerti norisi žiauriai, be to ir reikia....

pagaliau! thumbup.gif sveikinu wub.gif
del to maisto zindancioms - ten gi tas aparats stovi pilnas sokoladu, traskuciu, visokiu slamstuku... doh.gif va tau ir gimdyviu maistas... o gal ten teciams?
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 12 07, 17:42)

pagaliau!  thumbup.gif  sveikinu  wub.gif
del to maisto zindancioms - ten gi tas aparats stovi pilnas sokoladu, traskuciu, visokiu slamstuku...  doh.gif va tau ir gimdyviu maistas... o gal ten teciams?

lotuliukas.gif
jo, o kai nakty vandens pritrūkau, tai jis tik pinigus surijo o Tichės nedavė smile.gif Va kam tas aparatas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2009 12 07, 18:24)
Visiškai paprastai  biggrin.gif Mano abu cezarinukai, tiesa, gimdyti ne VGN, o AK - vyrams ten jokių sąlygų pasilikti (bent anksčiau) nebuvo. Kol guli po cezario pirmą parą su kateteriu, vaiką tau neša tik pamaitinti tam tikromis valandomis (kažkuri mama čia rašė apie analogišką tvarką ir VGN).
Po paros keliesi - tuomet, jei jautiesi gerai, - atneša ir palieka vaikiuką visam laikui. Išsikelti iš lovutės, pamaitinti, pervystyti, nuprausti - puikiai sugebėdavau be niekieno pagalbos ir po CP smile.gif
Visoms linkiu stiprybės ir sklandžių gimdymų  4u.gif

Kadangi mano vyras nelabai norejo likti nakvoti tai net nesiteiravau sios galimybes. Bet kiek zinau, jei nera daug gimdyviu ir gali skirti atskira arba dviviete palata tada vyras geli pasilikti nakciai. Jei kita karta vel teks gimgyti su cezariu butinai reikalausiu,kad vyras nakvotu ir kad leliuka paliktu mums. Turiu toki itarima, kad mano vaika pamaitino is buteliuko, del to jis man papuko nelabai ima ir tenka nusitraukineti. o jei blogai jautiesi po cezario antra nakti taip pat vaika gali paimti.
Atsakyti
QUOTE(Nekantruolė @ 2009 12 07, 19:50)
Kadangi mano vyras nelabai norejo likti nakvoti tai net nesiteiravau sios galimybes. Bet kiek zinau, jei nera daug gimdyviu ir gali skirti atskira arba dviviete palata tada vyras geli pasilikti nakciai. Jei kita karta vel teks gimgyti su cezariu butinai reikalausiu,kad vyras nakvotu ir kad leliuka paliktu mums. Turiu toki itarima, kad mano vaika pamaitino is buteliuko, del to jis man papuko nelabai ima ir tenka nusitraukineti. o jei blogai jautiesi po cezario antra nakti taip pat vaika gali paimti.

Taip, jei pergyveni dėl to, geriau tuomet laikyti vaiką prie savęs - AK net nesivargindavo slėpti, kad kai vaikai rėkia, juos pamaitina gliukozės tirpalu (nors ligoninė irgi turėjo tą jau minėtą čia "gerąjį" vardą), tad gali būti, kad ir VGN tai nesvetima.
Ačiū D, atsiradus pienui, abu mano lėliukai gerai ėmė krūtį nepaisat nieko ir su žindymu neturėjau jokių problemų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pitija: 07 gruodžio 2009 - 21:53