QUOTE(lauryna @ 2012 11 08, 15:06)
Mokslininku aiskinimu rezultatai priklauso nuo : 80 % mitybos, 10% genu ir 10 % sporto ( fizinio aktyvumo).
Man atrodo, kad tai, ar pritarsite šiam teiginiui, priklauso nuo to, kurioje barikados pusėje stovite.
Noriu numesti svorio. Mano dieta super griežta, jokių nuodėmių. Sportuoju kaip beprotė (man visi treneriai sakydavo ir sako, kad per daug, nes aš kai nueinu į salę, tai tikrai nebejaučiu saiko). Na ir ką, šnipštas man gaunasi su svorio metimu. Todėl niekaip nesuvokiu kaip žmonės sugeba mesti svorį su lieknėjimo planu "iš akies sumažinsiu cepelinų ir kebabų kiekį bei kai netingėsiu padarysiu porą atsilenkimų".
Daug pavyzdžių mačiau. Turėjau labai lieknų draugių, kurios sukirsdavo tokią vakarienę, kokią ne kiekvienas drūtas vyras įveiktų. Viena iš jų labai norėjo priaugti svorio, bet niekaip nepavykdavo. Turėjau sporto draugę, sportuodavau daugiau už ją (didesni svoriai ir ilgesnis kardio), tik ji valgė kaip visada, o aš turėjau dietologo sudarytą dietą. Na ir ką - jai rezultatai buvo greiti ir akivaizdūs (tikrai super figūrą buvo pasidarius), o man...

Nesakau, kad nebuvo, bet buvo labai nežymūs.
Man atrodo, kad aš tiesiog linkusi tukti ir, deja, sunkiai numesti. Man nuolatos reikia žiūrėti ką valgau, riboti maistą, atsisakyti ko noriu, nes kitaip svoris auga kosminiu greičiu. Manau, kad čia kaip ir su oda, plaukais - kišk kiek nori pinigų už visokius tepalus, vitaminus ir procedūras, bet jei gamta menkai apdovanojo, tai niekada labai gražu nebus. Bent jau tokia mano asmeninė patirtis.
Grįžtant prie temos, aš irgi planuoju pradėti vartoti karnitiną. Dar domiuosi ar nekenkia sveikatai ir ar nebus po to taip, kad paskatins buvusį svorį grįžt.