Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

Oi, jau ir pamiršus buvau visus šituos smagumėlius tongue.gif Oi buvo, buvo... Mano vaikis šlatarankis, kaip ir aš, o be to aš buvau tokia bloga, nerūpestinga mamka, kad sumaniau vaiką rengti ne kaip kopūstą, o pagal orą biggrin.gif Tai šiurpdavo visos Kauno babcės, kai aš sūnų be kepurės vežiodavau pavasarį, kad be sriukės jis pas mane prie 20 laipsnių temperatūros būna. anyta vis rankas tikrindavo ir dejuodavo - juk toookios šaltos! Bet vaikis, kaip ne keista iki metų tik sloga susirgo, ir tai tik kartelį. Paskui prasidėjo bėdos, kad maitinu aš jį per ilgai (viso maitinau iki 2,5 metų), tai šaipydavosi ypač patėvis "tai gal ir iš mokyklos grįžęs pačiulps?" Ar ne šlykštu?! mad.gif Jis pas mane, vaikinas alergiškas, tai mano pienas ir buvo vienintelis prieinamas pieno produktas. Tai kaip aš jam neduotigalėjau? Dėl alergijos tos irgi - anyta su uošviu pradėjo protinti mane, tipo tu po biškį jį pratink, po nedaug duok. Tai, sakau, gal pasiskaityti bent jau minimaliai kas ta alergija galėtumėt, prieš patarinėdami? Nesuveikė. Vieną kartelį randu virtuvėje anytą paslapčia bemaitina mano dvimetuką pieniška ryžių sriuba ohmy.gif mad.gif blink.gif mad.gif Kai nuo pieno produktų jį ne tai, kad išberia, bet žaizdomis išmėto ohmy.gif Va tada jau dingo mano taktas ir tolerancija. Pasakiau viską, ką galvoju. O ji "kokie jūs tėvai - vaiką badu marinat - kur tai matyta, kad vaikui pieno neduotų" nors tu jai kuolą ant galvos tašyk. Be viso to mano vaikutį ji sūneliu ėmė vadinti ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Na nieko nesakiau, bet kiek tai įmanoma kartu gyvenent, stengiausi izoliuoti juos vieną nuo kito. O dėl per plonos aprangos ir dabar priekaištauja, tiksliau pati stengiasi aprengti.
Atsakyti
va va,taip ir buna.as jau nescia budama atsiklausiau del savo aprangos ir pan.dabar,kai gyvenam atskirai,tai ramiau,bet vis tiek.
ir nervina,kai anyta vis nori pamatyt maze,bet pati pas mus atvaziuot laiko neranda.per beveik tris menesius,kai gyvenam savo bute,buvo tik du kartus-pirmakart,kai uzsuko su manuoju vaziuodami i siaulius gal 5 minutem.antrakart neseniai ilgiau pabuvo.bet vis tiek-oj,kaip noriu kame pamatyt ir pan.nu tai atvaziuok-cia ne vilnius,teises turi,sedai i masina,10 min,ir jau pas mus mad.gif nors gal ir gerai-matymosi daznumas priklauso nuo mano noru,tai kada noriu,tada ir nuvarom pas ja.
ir isvis,nervina,kai labai pabrezia,kad maze aprengta butent jos pirktais drabuzeliais,valgo butent jos nupirkta varskyte ir pan.o tai as jau tipo nieko,mano mama nieko.kazkaip keistai jauciuos tada dry.gif
Atsakyti
Na tiesiog mano anyta thumbup.gif Tik maniškė mano mažei išvis nieko nepadovanojo,o kokį gražesnį rūbelį pamato ant kleckiuko,tai čiupinėja pirštais ir sako : na va reikės anūkėlėms nupirkti (kito sūnaus mergaitėms blink.gif ) nu čia vobšče. Aš vos nepasiuntu kai taip girdžiu. O dėl apsilankymų : atvažiuokit ,parodykit. Tipo negali pati atvaryti,vos per 10 min. kelio nuo mūsų gyvendama blink.gif

Mano mama tai irgi ... pamatė,kad mažę manieže laikau,tai dabar : vaikas tik manieže pas juos ir tebūna blink.gif Nu bet kai gavo nuo manęs velnių,tai dabar nieko,biškį susitvarkė...
Atsakyti
o mes vakar apturejom baisiai baisu siauba-mano maze irgi pirma karta patyre,ka reiskia iskrist is lovos sad.gif aciu dievui,baiges laimingai viskas
vakare atvaziavo mama,galvoju,pasakysiu ir jai.zinant ja,tikejaus fraziu,kad nepriziuriu vaiko ir t.t.,ir panasiai. nieko tokio nebuvo clap.gif pasake,kad ne vienas vaikas be guzo neuzaugo.va cia tai nustebau

skaitant visas jusu zinutes pradeda atrodyti,kad mes auklejam ne tik savo mazuosius,bet dar ir mamas,anytas,kaimynkas...kad kas dar ir alga uz tai moketu clap_1.gif
Atsakyti
Oi, ir pas mus tas pats!!! Ypac nervina draugiu patarimai, svarbiausia tu draugiu, kurie augino 2.gif su mociutemis blink.gif mad.gif O viena atnese braskiu, kai Maksimkai buvo 5 men ir jis pas mane baisiai alergiskas, o ta sako, nieko tokio, mano tokio amziaus jau ir karves piena gere ir kefira blink.gif blink.gif mad.gif Oi negaliu gun_bandana.gif
Atsakyti
na,kadangi mano maze dar tikra maze,tai ir auklejimo is salies neteko sulaukt.bent jau tiesioginio.nors jau ir dabar kreivai ziuri,jei ji kokioj parduotuvej pradeda verkt.bet juk jai tik sesi menesiukai ir as jai nepaaiskinsiu,kad tu neverk,nes kazkokiai bobai tas nepatinka...o ir vyresnes geriau tegu nebando auklet,ypac manes.as tikrai nieko pries,jei koks praeivis pakalbintu maze,kai jai uzeitu oziai,bet tik jau ne man aiskint.toks jausmas,kad patys savo blogai isauklejo,tai dabar bando auklet visus kitus tongue.gif
o jau must vaika...ir dar viesoj vietoj.visad baisejaus mamom,kurios vaikus musa ar ant ju rekia,tampo i visas puses.juk tai ju vaikas ir jos turetu moket su juo susitvarkyt,zino,kas apart musimo ir rekimo gali juos paveikt.as vis dar tikiuos,kad issiversiu be tokiu priemoniu unsure.gif
Atsakyti
Viena karta "Akropolyj" maciau mama, kuri reke ant kokiu 3 metu mazyles, kad vis nelaiku uzsimano sysiot. Atseit, juk namuose galejo ta reikaliuka atlikt. Kodel, vis mat, tik isejus is namu nori sysiot?! Jau taip norejau pamokyt ar pasakyt, kad jos dukryte dar visai mazute ir kad norisi tada, kada norisi ir reikia dziaugtis, kad pasisako, kad nori. Juk net nepridare i kelnes tuoj pat. Argi sunku nuvest vaika i tualeta? Susilaikiau nuo pamokymu, bet nezinau, ar gerai padariau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smulkute: 19 spalio 2004 - 08:06
QUOTE (smulkute @ 2004 10 19, 08:06)
Viena karta "Akropolyj" maciau mama, kuri reke ant kokiu 3 metu mazyles, kad vis nelaiku uzsimano sysiot. Atseit, juk namuose galejo ta reikaliuka atlikt. Kodel, vis mat, tik isejus is namu nori sysiot?! Jau taip norejau pamokyt ar pasakyt, kad jos dukryte dar visai mazute ir kad norisi tada, kada norisi ir reikia dziaugtis, kad pasisako, kad nori. Juk net nepridare i kelnes tuoj pat. Argi sunku nuvest vaika i tualeta? Susilaikiau nuo pamokymu, bet nezinau, ar gerai padariau unsure.gif

Na, žinoma teisingai, kad susilaikei. Tokie žmonės klauso tik "tikrujų autoritetų" - gydytojų, pedagogų pamokymus, ir tai tik tuomet, kai anie desto iš darbo vietos. g.gif
Atsakyti
Mane karta irgi auklejo, kad netinkamai vaika aprengusi i lauka isvedziau. Bet man tai dzin...tegu jos sau kalba-jei neturi su kuo pasikalbeti, tai su savim viena pasisneka wink.gif
Atsakyti
O as laukiu nesulaukiu is aplinkiniu griezto atsako i mano maziaus elgesi parduotuveje. Dazniausiai nukentejusieji tik atlaidziai sypteli arba nekreipia demesio, kai mano velniukstis juos taranuoja su prekiu vezimeliu. Mane toks vaiko elgesys is proto varo, nes negaliu jo paveikti jokiais aiskinimais ir moralizavimais, kad sitaip daryti yra labai blogai sad.gif .

p.s. perskaiciau visa tema, taciau nepriimtiniausia pasirode kai kuriu teveliu atsakomoji reakcija: "gausi boba i aki" ar kazkas panasaus. Nevertejo nusileisti iki tu bobu lygio. wink.gif
Atsakyti
mano vaika irgi auklejo svetimi zmones, net poliklinikoje, jis sirgo, lauke pas gydytoja ir neuzleido atsisesti vyro su vaiku, maniskis tik susirauke ir pasake, tu nesi mazas gali ir pastoveti, o tavo vaika priimsiu atsisesti, jis nieko neatsake, o as sakiau is gedos sudegsiu
Atsakyti
QUOTE (vaidile @ 2004 10 19, 17:28)
mano vaika irgi auklejo svetimi zmones, net poliklinikoje, jis sirgo, lauke pas gydytoja ir neuzleido atsisesti vyro su vaiku, maniskis tik susirauke ir pasake, tu nesi mazas gali ir pastoveti, o tavo vaika priimsiu atsisesti, jis nieko neatsake, o as sakiau is gedos sudegsiu

O as manau, Tavo vaikis pasielge teisingai (jei jis blogai jautesi). Jis juk neatsisake, neatsikalbinejo, o tik pasiule alternatyva. wink.gif
Mano "geras" isauklejimas man keliskart buvo bedu padares, kai nesugebejau uz savo teises pakovoti (pvz.,vienasyk nuo grindu kele poliklinkoj).

Kai maniskius vyrukus bando auklet, stengiuosi blaiviai ivertint aplinkybes. Ir tada - arba pritariu, arba mandagiai paprasau nesikist, arba nekreipiu demesio.
Atsakyti