Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

"kada paskutini karta maudei vaika?"
"vel ausys nevalytos"
"nagai nekirpti"
"ar jus kada nors i lauka iseinat,ar taip ir sedit tarp keturiu sienu?"
*cia mano mama smile.gif

"oj,kojites saltos-reikia aprengt"
"nosyte salta,reikia aprengt"
"lauke vejas,susupkit i kaldra" (cia einant nuo namo iki masinos,vaikas su kombinezonu)
"krupcioja-jautri,su nervais blogai"
"oi sunkus tau gyvenimas mazute,nieko negali" (cia mano mazajai)
"skauda vel kazka..." (cia kaskart kamilei isleidus stipresni garsa ar pradejus zirst)
*cia buvo mano anytos frazes

ir va taip be galo be krasto.nesvarbu,kad vaikas gal vakar vakare ismaudytas ir spejo issimaurot bebandydama is manes atimt puodeli su kose ar kad yra siltai aprengtas,bet mociutes visalaik zino geriau biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (DiDiDu @ 2004 09 30, 20:32)
O į aplinkinius aš nekreipiu dėmesio,nors šiuo metu mane pykdo tai,kad visi šneka : koks gražus berniukas,o pas mane mergaitė blink.gif

Pas mus tas pats biggrin.gif Kai su suknele, tai viskas aišku, o kurią dieną, jau rudeniop, išsivežiau baltu golfiuku ir džinsiukais (Su gėlyte, išsiuvinėta per visą klešnę! Gal jie akli?), tai taip jau nusisekė, kad net tris kartus per visą tą žygį į parduotuvę berniuku buvo mano mažoji pavadinta unsure.gif Nieko blogo čia, aišku, bet niu nemalonu kažkaip, kad nepaklausia, ar berniukas čia, ar gal, kartais mergytė, o sprendžia pagal kažkokius rūbelių stereotipus unsure.gif Tipo, panelė turi būt arba su suknia, arba kaip minimum visa ružava.. unsure.gif
Bet labiausiai "užknisa' ne kas kitas, o mano tėvai.. Gyvenam pas juos, tai lipa ant galvos, kaip tik netingi.. Motina ypatingai.. Jos idėja maždaug tokia, kad vaikas gyvena tik tada, kai ji namie būna.. Maždaug, ji išeina į darbą, tai aš dukrą į šaldytuvą, užšaldau, kad ne augtų, ne valgytų, ne kakotu ir panašiai ir išimu iš šaldytuvo prieš jai ateinant, ir jau kai ji ateina, tai tada vaikas tik pradeda gyvent: pavalgo, pamiega, bla bla, bla bla.. Kai pagalvoji, gal rimtai taip ir yra unsure.gif? Niu nes kitaip keista, kaip pas tokią 'dūrą', kaip aš, dar gyvas tas vaikas apskritai blink.gif? Ai, žodžiu, nedrabstysiu čia daugiau š ant jos.. Šiaip ar taip depresija jai, ir turbūt negalima pykt ant jos už tokius priekabius sad.gif..
Atsakyti
QUOTE (pa_radize @ 2004 10 03, 17:12)
"kada paskutini karta maudei vaika?"
"vel ausys nevalytos"
"nagai nekirpti"
"ar jus kada nors i lauka iseinat,ar taip ir sedit tarp keturiu sienu?"
*cia mano mama smile.gif

"oj,kojites saltos-reikia aprengt"
"nosyte salta,reikia aprengt"
"lauke vejas,susupkit i kaldra" (cia einant nuo namo iki masinos,vaikas su kombinezonu)
"krupcioja-jautri,su nervais blogai"
"oi sunkus tau gyvenimas mazute,nieko negali" (cia mano mazajai)
"skauda vel kazka..." (cia kaskart kamilei isleidus stipresni garsa ar pradejus zirst)
*cia buvo mano anytos frazes

ir va taip be galo be krasto.nesvarbu,kad vaikas gal vakar vakare ismaudytas ir spejo issimaurot bebandydama is manes atimt puodeli su kose ar kad yra siltai aprengtas,bet mociutes visalaik zino geriau biggrin.gif biggrin.gif

Niu skaitau, ir savo akim netikiu biggrin.gif Negi visos motinos vienodos biggrin.gif? Gal ir mes tokios bambeklės būsim biggrin.gif? Ypač man patinka frazė "vaikui labai negerai kažkas su sveikata".. Kai tas vaikas sveikut sveikutėlis ir nervuojasi, nes jam ryte vakare vis tą pačią košę su mėsa kiša, n es "taip gydytoja liepė"..
Atsakyti
prisizvengiau cia skaitydama-visos taip vaizdziai aprasinejat! thumbup.gif nors as pati vaiku dar neturiu,bet turiu draugiu,pusseseriu,kurios jau turi vaikuciu,tai irgi papasakoja apie tuos pamoxlus wink.gif
pvz.,viena karta su drauge isvezem jos suneli laukan ir jos mamos palieptos vaikuti siltai,siltai aprengem...dar pries iseinant jos mama paziurejo kaip jis ten aprengtas-tai liepe i dvi kaldrytes susukt(buvo ruduo,bet ne taip jau ir salta~+10). taigi,pravaiksciojom mes ~2val,vaikas miegojo,bet kazkaip neramiai-vis muistesi...prasinesem namo,isvystem is tu sarvu ir ka gi-vaikelis visas SLAPIAS nuo prakaito! o mociute tik pasiziurejo i anukeli,pagavo dukros priekaistinga zvilgsni ir isejo is kambario(drauge takart kovojo uz tai,kadf uztex ir vienos kaldrytes)
Atsakyti
Sveikutes,
Aš tai turiu vieną auksinę fraze "Mano vaikas, kaip noriu ir kaip man reikia taip ir auginu":) Visus užčiaupia akimirksniu. blink.gif
Aišku kad mamos žino geriausiai ko jų vaikams reikia, močiutės, tetos ir t.t. augino savo vaikus ir galėjo daryti kas joms atrodė geriausia, dabar savo vaikus auginame mes. tongue.gif
Tiesa mano mama ir anyta labai geranoriškos, jei ir pataria tai labai neįkyriai, be to žino kad aš vis tiek darysiu kaip reikės man. Sako tu jauna, tu geriau žinai thumbup.gif
Iš pradžių buvo baisu kai mes su vaiku mankštindavomės ir nardydavom, o dabar mato, kad Vėjukui tai labai patinka rolleyes.gif Net vyro tėtis iš pradžių bijojęs kad vaikui rankų neišsuktumėm dabar didžiuojasi kad jis stipruolis smile.gif
O dėl mergaičių ir berniukų tai man atvirščiai, mano Vėjuką daug kas mergyte pavadina g.gif Bet mes napykstam laugh.gif
Atsakyti
brooke,o mum nuo teu siokia tokia laisve.kaipagimdziau,abieju tevi sake,kad geriau gyventumem atskirai,"ant saves".ir gyvenam.nors nei pinigu kol kas nera daug,nei ka,bet uztat mes vieni,ir mociutes anuke tik aplanko clap.gif bet va,kaip rasiau,mano mamai panasiai kaip tavo-jei ji nemato,tai cvadinas,as jos nemaudau,nagu nekerpu...dar gerai,kad nesako,jog valgyt neduodu biggrin.gif
kartais man kyla mintis-ir kaip jos savo vaikus (mus ir vyrus) uzaugino?nes kai pasiklausai patarimu,tai kartais absurdiskas juokas kyla.mano mama dar nieko,bet jau anyta...labai jau jautri moteriske,taiir i kamile baisiai jautriai reaguoja...siaubas...
Atsakyti
nervas ima,kai visi pastebeje mano pustazanduke sako"ziurek,tik nepermaitink tais misinukais,skrandis issitampys,bus stora,2metu budama kepta vista viena suvalgys.." mad.gif g.gif sakau-tiktai nepergyvenkit,kai prades laksyt,nukris tie zandukai mad.gif dry.gif nu liudna,kai visi mano,kad vaika "farsiruoju" misinukais per prievarta sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chilli: 04 spalio 2004 - 13:06
Pirmus mėnesius gana skausmingai reagavau į visas tas pastabas apie kūdikio aprangą, maitinimą ir t.t. Paskui "užsiauginau kietą skūrą" ir į bet kokias pastabas atsakydavau trumpai: "Nemokykit manęs gyventi, geriau materialiai paremkit..." Pastabos iš šalies liovėsi.
Atsakyti
Joooo. Mano mama vienintelė,kuriai galiu trumpam palikti mažiulę. Pvz.: žiūri 3 valandas per savaitę.Bet iš to yra padaromas toks didvyriškas darbas blink.gif Visuomet man pasakoma : vaikas pas mus neverkia ( mol,suprask,pas tave verkia),mes ją vien tik ant rankų nešiojam ( mol,tu ne), mes su ja bendraujam,žaidžiam ir t.t. ir t.p. Viskas tai,jeigu vaikas pasilieka iki 15 val. Vėliau prasideda serialai. Taigi mama sėdi prie teliko (garsas įjungtas ant viso) vaikas ant kelių,o močiutė sėdi priešais ir lėles rodo. Kelis kartus taip radau blink.gif
Mama visą laiką skundžiasi: kaip mums sunku kliacką daboti blink.gif
Dar sako,nemiega tavo vaikas. Aš suprantu : jeigu telikas ant viso garso paleidžiamas: kaip gali vaikas miegoti???
Atsakyti
As irgi apturejau is ligonines grizusi viena mamos akibroksta. Atejo poliklinikos gydytoja, as tuo metu vaika maitinau, o mano mama daktarei ir sako: oi, cia musu anuke, atvaziavome dukrai padeti, nes ji nieko nesusigaudo. O mes tai juk viska mokam... ir t.t. KAi tai isgirdau buvau pasiruosusi karui mad.gif Ir dabar dar mama vis skambina ir klausia: ar maitini vaika, ar maudai, ar laikai pliku uzpakaliu, ar tampau papus iki zemes, kad dinges pienas vel atsirastu ir t.t. Nors ji pati bijo ta vaika ant ranku paimti. As suprantu, jog ji rupinasi ir ne is blogos valios taip klausineja, bet gi tai uzknisa nerealiai!!!

O vat tete mano, tai thumbup.gif ! Jis atvaziuoja, vaika numaudo, paruosia misinukus, pamaitina, nagus nukarpo... parodo kaip geriau laikyti, kaip ka priziureti thumbup.gif . Gaunu milijona ir viena labai naudinga patarima.
Atsakyti
QUOTE (Laisvė @ 2004 10 04, 16:52)
Pirmus mėnesius gana skausmingai reagavau į visas tas pastabas apie kūdikio aprangą, maitinimą ir t.t. Paskui "užsiauginau kietą skūrą" ir į bet kokias pastabas atsakydavau trumpai: "Nemokykit manęs gyventi, geriau materialiai paremkit..." Pastabos iš šalies liovėsi.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gera ideja
Atsakyti
thumbup.gif biggrin.gif gera tema
bet nepykit, ka as pasakysiu, gal is ties kartais verta isiklausyt wink.gif
juk jos uzaugino mus, musu vyrus wink.gif
ne viena nepataria, kad pazemint mus, kad mes zalios, visos nori gero anukui (ei)
as pykau labai pykau, verkdavau, bet zinot as tikrai dekinga esu
tiek anytai tiek mama
gal jos pasake ka neturetu, taciau tiek vienai tiek kitai palikdavau jau nuo mazu dienu 2.gif su pilnu pasitikejimu, na ir kas, kad rasdavau apciulpusia lasinius kai tik piena zinde, na ir kas, kad rasdavau siltai aprengta juk jos irgi turi motiniska nuojauta, gal priblesusia, bet turi

taip, kad ateis diena kai mes tapsim senelem, kazi ar patylesim tongue.gif
Atsakyti