Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

QUOTE(saulala @ 2004 12 14, 14:38)
Mano mama - tai  thumbup.gif , niekada nesikiso del vaiko auginimo, savo nuomones nepirso. Bet anyta... Jau po gimdymo aplankius pareiske - naktim nemaitink, arbateles duok. Vaikui buvo pirma menesi alergija nuo pampers sauskelniu, gydytoja spec.tepaliuko buvo israsius. O anyta zinoves tonu pareiske - ISSUTES! Sakau, tikrai neissutes, gydytoja pati pasake, kad alergija. O ji - maziuk, kaip tau skauda, del to tu ir verki, vargsas vaikas issutes...

Sukandau dantis, nutylejau

Arba vel: sunus jau i antra pusmeti persirites buvo, nuvaziavom Ukmergen vyro tevu lankyti. Nespejom dar koju namie apsilti, o anyta vaikui - Ko tu nesneki, ko tu tyli?! Sakau, jam nauja vieta, duokit vaikui apsiprasti. Na, nepraejo pusvalandis, o vaikas jau zaidzia, juokiasi, ciauska. Sakau anytai: Paziurekit, sneka gi. O ji man kad suskels tuo savo zinoves tonu: Tai aisku, kad sneka, butu nesveikas, jei nesneketu!

Sukandau dantis, patylejau.

Sesuras neperseniausiai irgi suskele: Jam (vaikui) reikia salika ant nosies uzristi! (laike +4). Tokiais atvejais man tik rankos nusvyra.

Ir apskritai mane labai nervina tai, kad negaliu su jais normaliai pasidziaugti tais mazyciais vaiko laimejimais: kad jau sypsotis pradejo, kad stai pirmasyk nusijuoke, kad jau sedi pats, kad ziedus ant piramides sumauna ir t.t. ir pan. Apie tai pasakius as neisgirstu laukiamu zodziu "tikrai?Koks saunuolis!". Anyta jaucia pareiga tuoj pat vel tuo igrisusiu zinoves tonu (cha, juk ji mokytoja!) pasakyti - O ka tu manai, aisku, jau turi pradeti sedeti/sypsotis/zaisti....

Nu tokias anytas bash.gif protest.gif
Gerai, kad maniske anyta niekur nesikisa. Ji taip save isimylejus, kad aplinkui nieko ir nepastebi. Pabandytu man pakomentuoti kaip auginti vaika, tai isrezciau jai visas jos klaidas auginant josios sunu, t.y. mano vyra.
Atsakyti
norge,nesikrimsk.as irgi buciau taip pat sureagavus.nu kokia teise turi kazkokia boba aiskint mano vaikui,koks jis blogas? mad.gif sakes
Atsakyti
Tai jau apsiraminau. biggrin.gif Dar pagalvojau- gal ta pardavėja pamanė, jog esu ne mama, o vaikų auklė- vaikai į mane visai nepanašūs, grynos vyro kopijos, jie šviesiaplaukiai pūstažandžiai, aš tamsi gaišena. Ir vestuvinis žiedas tokis keistas, priedo - ant kairės. Tai gal galvojo, kad draugiškai paburnosim abi ant tėvų ir jų vaikų tongue.gif .

Ai, kaip ten bebūtų, bala nematė tos pardavėjos jausmų- nepradėsiu gi aš jos gailėti ir jai nusileisti savo vaikų jausmų sąskaita. blink.gif

Ir dėl jūsų karingumo- tai, žinokit, jei jums tai atsitiktų, aš irgi jums patarinėčiau, kaip tai pardavėjai taip-anaip ir dar šitaip, kad maža nepasirodytų- cha. Bet kai pačiai tai realiai nutinka, tai kažkaip širdis kelias dienas makaluojasi. Nupušau turbūt. laugh.gif
Atsakyti

Девочки biggrin.gif А какими мы будем doh.gif doh.gif Ведь мы будем думать, что все знаем и все прошли. А наши дети будут всегда детьми, которых надо учить biggrin.gif

Я верю только себе, после того как мне сказали, что я бесплодна biggrin.gif
Но знаете некоторые советы, мне помогли и даже очень thumbup.gif
Atsakyti
sever,as visad stengiuos nutylet,jei mano nuomones vaiku auginimo klausimais neklausia,nes zinau,kaip bjauru,kai kisa savo daznai visiskai nepagrista nuomone per prievarta.ir savo vaikus mokyt yra viena,o kai kisas svetimos bobulytes-visai kas kita.
Atsakyti
Žinau neblogą frazę tokiems atvejams, kiek kvailoka, bet suveikia: kai man bus įdomi jūsų nuomonė, aš jums ją pasakysiu. Tiesa, pati jos dar nepanaudojau, bet, manau, turėtų suveikti, ypač visokioms bobutėms schmoll.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš pasiguosiu ir papasakosiu savo istorija, mintis ta tik siužetas kitas ir veikėjai kiti...

O buvo taip. Nueinu dukros pasiimti iš daržo, o ten dukra išsibliovusi iki mėlynumo, auklėtojos pasimetusius, matau-kažkas negerai. Istorija ilga, o mintis ta, kad viena darželinukė išsipiešė sau megztuką flamasteriais, o kai tos "draugės" močiutė , atėjusi jos pasiimti, pabarė ko čia išsitepliojusi, tai ta mergaitė pasakė, kad tai ne ji, o mano dukra ją išpiešė. Tai toji karingoji močiūtė atsikvietė maniškę į rūbinėlę ir labai labai labai išbarė, sakė šaukė, kad net iš kitos grupės auklėtojos atėjo pažiūrėt kas ten dedasi. O maniškė tai nekalta. ... Bet net kad ir būtų kalta- kokią teisę ji turi auklėti-rėkti ant mano mažamečio -penkiamečio vaiko (ypač kai poto ta mergaitė visai grupei prisipažino kad pamelavo ir atsiprašė). Sutikusi tai "močiutei" išsakiau viską. Tiksliau išrėkėm, susipykom ir vos ne išsikoliojom, nes jos manymu teisybė vistiek jos pusėje, o mes blogai auklėjame vaikus... Šiaip ramaus būdo esu, bet su tokia neteisybe negaliu susitaikyt. Vot taip. Ir auklėtojom pasakiau, kad jei taip ir toliau bus- kad jei bet kas galės mano vaikus taip "auklėti" darželyje, kreipsiuos pas vedėją. Ką jūs būtumėte dariusios? nors vyras mane ir ramino , tipo tą jauną močiūtę visi žino kaip sunkaus būdo moteriškę, bet negalėjau nereaguot...
Atsakyti
QUOTE(zyle @ 2004 12 28, 14:29)
Šiaip ramaus būdo esu, bet su tokia neteisybe negaliu susitaikyt.  Vot taip.  Ir auklėtojom pasakiau, kad jei taip ir toliau bus- kad jei bet kas galės mano vaikus taip "auklėti" darželyje, kreipsiuos pas vedėją.  Ką jūs būtumėte dariusios? nors vyras mane ir ramino , tipo tą jauną močiūtę visi žino kaip sunkaus būdo moteriškę, bet negalėjau nereaguot...

Nu zinai mad.gif As tavo vietoje ne pagrasinusi buciau apie vedeja sekanti karta, o is karto ten nuejusi. Aukletojos darbas priziureti ir aukleti vaikus. Tai ka kita karta kas nors is tevu sumanys uztvoti kokiam vaikui ir tada jos nematys ir nesikis? Kazkoks absurdas blink.gif
Atsakyti
Vat, dabar aš, kiškis-drąsuolis, galiu pasakyti- tikrai gerai padarei, nors dar reikėjo ir pas vedėją nueiti. Tik jau pati patyriau- kai pati viena papuoli į tokią situaciją, tai pasielgi nenuspėjamai. Ir dar kurį laiką širdyje kirba kaltės jausmas, kad netinkamai savo vaiką apgynei, kad reikėjo geriau, kad reikėjo kitaip... sad.gif Na, bet gerai tai, kad bent jau nepratylim, o sureguojam, kad ir impulsyviai. smile.gif
Atsakyti
Užsitrauksiu nemalonė kažkieno, bet i?sakau grynai savo nuomonę wink.gif
Nemanau kad buvo labai geras poelgis staugt kažkam ant pardavėjos, kokią teisę mes turim tai daryt ? Juk ji ne tavo vergė ar dar kas blink.gif Kažkaip netikiu kad ir kum?čiu grumojo vaikui, na pasakyt gal ką ir pasakė, bet kai yra sakoma kad mano vaikai yra gerai i?auklėti ir t.t., tai man pasidarė įdomu ar į tą auklėjimą neįeina toks dalykas kaip neimt daiktų nuo prekystalio, nes tai ne tavo daiktai? Dirbau toje sferoje, tai tokių mamyčių mačiau kad hmmm, pasiima vaikas žaislą ir i?varo i? skyriaus, tipo einu parodyt mamytei, o kai jau kažkas i?keliauja lauk i? mano skyriaus, a? kviečiu apsaugą, nes tai yra vagystė, kadangi už prekę nesumokėta yra. Tai viena mamka ant manęs skundą para?ė, maždaug kad a? įvariau ?oką penkiamečiui dėl apkaltinimo vagyste, susisiekė su valdžia mano, i?klausiau masę epitetų savo adresu, tačiau reziume gavos taip, kad manęs ta "nuostabi" mamytė turėjo atsipra?yt, kadangi a? dirbu savo darbą, kuriam yra taisyklės taip pat nustatytos biggrin.gif
Toliau: ant prekystalio sudėta visokių smulkmenų, jas ir pavargę vaikučiai ima, užsiožiuoja kai mama sako nepirks to daikto, i? nerviukų vaikutis meta tą daiktą į žemę, tas sudužta, o mamytė juk nekalta kad jis sudužo, čia mes kaltos kad nevietoj padėtas daiktas ir jos vaikutis jo norėjo, ir i?keliauja nosį užrietusi i? parduotuvės mad.gif . O kas mokės už tai? Gerbiamoji mamytė, kuri labai gerai auklėja vaikus, ar vergė pardavėja, kuri dirba už kelis ?imtus ir dar i?klauso masę gražių epitetų?
Ką norėjau pasakyt? Gal neskubėkim teist ir smerkt kitų, juk nevisada mes, mamos, esam teisios wink.gif
Atsakyti
Goch, nesutinku su tavimi 100 procentų. Kokia teisę turi pardavėja, bobutė, teta, kolegė ar prezidentas šaukti ant mažamečių mūsų vaikų??? Jokios. Jei kas nepatinka- lai sako tėvams, o ne pačios auklėja svetimus vaikus. Ir nei prie ko čia pardavėjų maži atlyginimai, ištampyti nervai ir sunkus darbas. Ne jų visų darbas auklėti mūsų vaikus. Aš aišku nesigilinu į visas tas plonybes, kaip kad rašei ten kad su žaislais išbėga iš skyriaus nesumokėję ar panašiai, tada reikia sakyti TĖVAMS, o ne šaukti ant vaikų. Тiesą pasakius, nelabai randu priežasties, kodėl turėtume šaukti ant svetimų vaikų, kai šalia yra tėvai. Gal kažkokiais atvejais, kai tai tikrai reikalinga, sakyti-auklėti tėvus, bet jau ne mažamečius pipirus.
Atsakyti
QUOTE(zyle @ 2004 12 28, 14:29)

Tai toji karingoji močiūtė atsikvietė maniškę į rūbinėlę ir labai labai labai išbarė, sakė šaukė, kad net iš kitos grupės auklėtojos atėjo pažiūrėt kas ten dedasi. O maniškė tai nekalta. ... Bet net kad ir būtų kalta- kokią teisę ji turi auklėti-rėkti ant mano mažamečio -penkiamečio vaiko (ypač kai poto ta mergaitė visai grupei prisipažino kad pamelavo ir atsiprašė). Sutikusi tai "močiutei" išsakiau viską. Tiksliau išrėkėm, susipykom ir vos ne išsikoliojom, nes jos manymu teisybė vistiek jos pusėje, o mes blogai auklėjame vaikus..

Nu čia tai jau slyškom...Pasielgtų kas nors taip su mano vaiku- kviesčiau mentus ir surašyčiau pareiškimą policijai už mažamečio terorizavimą. Vabšče babanią po teismus užtasyčiau, kad amžiams užsičiauptų mad.gif mad.gif mad.gif Sakau todėl, nes bandau įsivaizduoti kas nutiktų mano vaikui jei taip svetimas apšauktų. Ji pas mane mergina padidinto jautrumo- savi bijom balsą pakelti, nes paskui klykia naktimis. Spėju vaikui psichologų reiktų...
"dukra išsibliovusi iki mėlynumo"- padaryčiau kad ir babania pamėlynuotų. Rašau čia, o kraujas taip ir verda mad.gif
gun_rifle.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 29 gruodžio 2004 - 09:57