Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

QUOTE(dainele @ 2004 12 29, 23:28)
O su tom visokiu bobuciu ir tetu komentarais, prasyciua mamyciu nepamirsti, kaip daznai jus gasdinate savo uzsioziavusius vaikucius , kad "ateis pikta teta ar baisus dede" ir juos issines. Nekurkime tokiu baubu nei sau nei savo vaikams, tuomet ir toms "tetoms" atsiras proga pasitaisyti ir nebeburnoti, kaip prastai elgiasi vaikas. Nes tokiomis jusu ,teveliu , pastangomis, musu visuomeneje yra iauge, kad ta "bloga" teta turi koki neigiama komentara pasakyti. Tai jos ir daro jau is kartos i karta tai automatiskai.

Ir is kur cia istraukei, kad mamos savo vaikus gasdina piktomis tetomis ar dedemis? Taip daro tik kvailos bobulkos, noredamos paaukleti zyzianti, verkianti vaika, su kuriuo bobuciu (kvailu tetu ar dedziu) manymu tevai "nebesusitvarko", jiems reikia "pagalbos"... Ir tada praaasiiiiiideda: oi, koks tu negeras, negrazus, as tave paimsiu, nusinesiu, mama tave paliks ir t.t. ir pan... mad.gif
Atsakyti
Gaila, kad mamos ant akiu pomidorus turi ir nemato savo elgesio visuomeneje. Ne karta teko stebeti scena autobuse, parduotuveje ir kur tik nori, kaip mamos, teciai aukleja savo vaikus. KAzkas kraupaus. todel ir nesistebiu, kad turime toooki auksta kriminalini nusikaltimu laipsni, kadangi postsovietinese salyse zmones (jaunoji karta) ismokyta zinoti savo teises, bet nezino ir nenori zinoti savo pareigu, o savikritika - aplamai svetima saviugdos dalis ( a la as jau mama/tevas schmoll.gif ir tik mano vieno tiesa egzistuoja, o apie kulturinga nuomoniu pasikeitima - geraiu nei nepradeti...blink.gif
Ak, mamos, kai dazotes ar tepate vakarini krema ant veido pries veifdrodi, pazvelkite i savo grazias akeles giliau ir permeskite dienos ivykius, kam jus siap sau nusisypsojote, kam be jokios priezasties pasakete "LABAS!". tuo ir skiriames mes nuo laisvo pasaulio pilieciu, kadangi bijome buti graziais ne isvaizdA, bet ELGESIU.
Sekmes jums besiugdant visuomeneje!
Atsakyti
Off topic: Norge, matau narsai skyreli. Uzsuk i chata!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na tikrai savo vaikų negąsdinu "tetom ir dėdėm". Apskritai- negąsdinam jokiom nerealiom grėsmėm. Bliambački, gi geriau pagalvojus- negąsdinam apskritai, bo nesam priešai savo vaikams smile.gif.

O dėl tėvų pavyzdžių. Aišku, dainele, visi mes stengiamės būti gerais tėvais. Ir nepažįstamam žmogui niekad nei iš šio nei iš to nesakom nemalonių dalykų. Ir kai šalia nėra vaikų, dažnai nurijam nusokaudas. Bet būtent tais atvejais, kai situaciją stebi vaikai, kai jie veliami ir verčiami jaustis kaltais dėl kažkokių bobelkų nenusisekusios dienos, vyro ar darbo pasirinkimo, kai vaikai sutrinka dėl riksmų ar surauktos marmuzės, tada na negalima gi pratylėti. Vaikas turi žinoti, kad tėvai jį apgins, o ne spūdins šalin, saugodami kažikienotais jausmus.

Jei prie kasos sėdi pardavėja, kuri iš anksto nusiteikusi, kad visi vaikai vagia, daužo, laužo, visi jie isterikai, o tėvai jų auklėti nemoka, nes jos patarimų neklausė... Tai žinai, na nepulsiu jos ginti, jei kas jai į sėdimąją, tskant... smile.gif

Atsakyti
Uztat ir sakau, kad yra dvi medalio puses musu bendravime: klientai ( tevai, vaikai, bobutes, tetos ir t.t) ir yra paslaugu sferos darbuotojai, kurie visi esame musu visuomenes dalis ir labai gaila, bet tiesa, net ir siu pasisakymu matyti, kad mums visiems truksta kulturos bendraujant tiek gyvame tiek virtualiamne pasauly.
As nesakau, kad TIK tevai yra blogi: abiem pusem truksta elemntarios kulturos daznai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
As jau kazkaip pripratau prie VP Market tinklo pardaveju surugusiu feisu, nebepastebiu biggrin.gif Bet jei mano vaika pradetu auklet delto, kad saldaini paeme... blink.gif
Atsakyti
Vakar susidūriau su tokia situacija. Buvom eglutėj, koks pusšimtis vaikų šoka pagal muzikytę. Vaikai tokie nuo vos vaikščiojančio spirgo iki jau paaugliukų. Dideji susispietę prie scenos, užtat mažiesiems likusi laisva visa salė. Mažiai dūksta, tūpčioja , šoka linksmai nusiteikę. Ir staiga atsiranda viena+-4metų matrioška, kuri pradeda visus tuos pupsikus stumdyti. Nutaiso piktą miną, smogia vaikui į krūtinę taip, kad šis virstų aukštėlinikas. Nustumia kokį pyplį, šis išsitėškia (grindys keramikinės plytelės blink.gif ), atbėga mama ir susirenka savo verkiantį pyplį. Galų gale liko tik mano mergina ir viena dičkė, kokių 5 metų. Ta teroristė pirmiausia nuskynė dičkę- krito vaikas aukštelnikas ant plytelių ir kokią 15 min. raudojo apsikabinus mamai kelius. Aikštėj liko šokti tik mano mergina ir ta pikčiurna. Na maniškę nugriovė (o stumia tyčia ir tikrai stipriai), gal tris kartus, bet pas mane vaikas lopšelinis, įpratęs, tai tik dantis sukanda, nusipurto ir vėl atsistoja. Aš tuo tarpu dairiaus, kas galėtų būti šito padaro mamytė, kuriai reik subinėn įspirti. Fik tu čia atrinksi, kai tiek tėvų. Kai maniškė jau kaip reikiant plojosi aukštėlnika ant plytelių -nervai neišlaikė-šokau savo vaiko gelbėt. O anai merginai be jokių ceremonijų pareiškiau, kad reik lupt tokį blogą vaiką ir nununu parodžiau. Mažoji teroristė iškart lūpą patempė ir nulėkė baubdama pas mamą. Juk tiek nedaug tereikėjo, kad vaiką sudrausmint, o motka turbūt subinę tingėjo nuo suolo. Tikrai nemėgstu svetimų vaikų auklėti, bet kai kitų tėvų abėjingumas jau pavojingas mano vaiko sveikatai- nieko čia nebepadarysi. Nu užmuškit mane, bet niekaip aš tokios motkos nesuprantu. Sugadino šventę daugelliui mazgių, kurie gūzuoti likusia šventės dalį praraudojo mamoms ant kelių...
Atsakyti
As lekstes norejau isigyti Merkurijuj I aukste, ten vis uzeidavau, tokiu fainu daiktu yra, bet daugiau neisiu. Ir fainiausiai kai tam skyriuj be musu buvo dar du pirkejai, bet suauge.
Atsakyti
QUOTE(mingaude @ 2004 12 29, 19:46)
...staiga prisitato apsauginis, kad ji kviete ir kad reikia uz sudauzytus indus sumoketi. Mano akys dideles, o pardaveja ramiai pareiskia, kad dar nesudauzyta, bet taip vaikams elgiantis tai tuoj ivyks

As pirma karta girdziu, kad uz suduzusias prekes reikia moketi... O apie tai, kad tai tuoj ivyks , tai geriau nekomentuoti... mad.gif
Atsakyti
Dainele, dirbau aš Senukuose, per vasaros atostogas,patikėk žmonės ten eina į darbą kaip į pragarą. blink.gif O atlyginimai pusė velnio. Atidirbau ten mėnesį ir spjoviau į viską, nes taiskant, stogą pradėjo raut..
Atsakyti
as cia truputi i tema parasysiu tongue.gif
kartais tevai net nemato, ka ju vaikai daro , tai nieko blogo nematau, jei pasako kas nors is salies. aisku yra ivairiu situaciju...
vakar buvom kine - uz manes sedintis bamblys labai aktyviai sparde i mano kedes nugara. atsisukau, paprasiau, kad nespardytu.. po 1 min vel tas pats. mad.gif nu jau papykau - atsisukau, uzdejau vaikui ranka ant kojos (kad jis i mane demesi atkreiptu ) ir sakau - buk geras, daugiau nespardyk kedes, gerai?
o mamania i mane isverstom akim pasiziurejo blink.gif
bet padejo biggrin.gif likusi laika ramiai paziurejau kina...
kartais is tos meiles savo vaikams tevai nesugeba vaiko elementariai sudrausminti. jei esi savo namuose - tegul vaikas nors ir ant galvos lipa - niekam tai nekliuva... bet... jei viesoj vietoj, ar dar geriau sveciuose - vaikas turi zinoti kaip galima elgtis ir kaip nea...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo morgana: 30 gruodžio 2004 - 14:00
Prisiminiau ir as toki kurioza...

Kai mano mazajai buvo 3 savaites, atejo pas mus i svecius mano drauge su savo mama ir atsivede savo beveik pusantru metu berniuka. Tai aciu dievui, kad mano mama pas mane sveciavosi tada! As galvojau, kad tas vaikas viska isvartys ir sudauzys. Neisivaizduoju kas is mano namu butu like, jei ne mano mama. Ji paskui ta vaika lakste, bande ji uzimti, t.y. zaisti. o drauge su savo mama sedejo ir juokesi blink.gif . As savo mazaja laikydama ant ranku kelis kartus liepiau jai laikyt savo vaika, tai ji kelias sekundes ta vaika prie saves palaikydavo , o po to jis ir toliau galvom eina. Nubego i mano vyro darbo kambari, butu ten viska isvartes, sugadines, jei ne mano mama (vyro nebuvo namie). Kai jis paskui pasigriebe 2 zvakides, nuemes nuo ju zvakes ir mosikuodamas jomis sau po nosimi, vos neissibadydamas sau akiu su astriais strypais ant kuriu buvo uzdetos zvakes, tai tada as neiskenciau ir pasakiau, kad kita karta malonetu pas mane i svecius ateit be vaiko, nes as jokio noro neturiu jai isejus rankioti sukiu ir daiktu nuo zemes. Neisivaizduoju, kaip taip galima nesuprasti! Kai vaikas yra pas save namie, tai tegu jis daro ka nori, na bet kodel mano namai turi nuo jo kenteti.
Nieko nei as, nei mano mama tam vaikui nesakem (ne musu reikalas ji aukleti, mano pacios vaikas auga, prisiauklesiu dar iki valiai). Bet va tokiu motinu arba tevu elgesio tai as nesuprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 30 gruodžio 2004 - 17:27