Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

Neturiu ka bepridurti. Saunuole dainele clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE (dainele @ 2004 08 15, 23:10)
Gaila,kad cia kai kuriu mamu besidalinciu savo ismintimi apie vaiku "apsaugojima" nuo aplinkiniu auklejimo skamba markzizmo-leninizmo irankais- "kovok ir jega apgink!" Sia elgesio taktika Macchiavelli aprase savo pirmame veikale. Tiek Marxas sugebejo paskelbti savo veikalauose, o kadangi LEninas buvo tinginys, tai jis II. ir III bei IV. Macchiavellio veikalo daliu neperskaite. Taip ir visa musu visuomene tebeaukleja vieni kitus ir savo vaikus marxizmo-komunizmo dvasioje: grasinimais, gasdinimais ir puolamaja gynyba. Bet mamytes, nepamirskite, kad ir yra kitos Macchiavelli elgesio, veiksmu plano dalys, kaip auginti ir ugdyti vaikus nesirement vien fizine, verbaline gresme, kadangi homo sapiens sapiens visuomene auksciau stovi uz aniamalistiskaja. "Pilosopas" siulo savo veikaluose pasinaudoti savo proto sugebejimus, gudruma ir diplomatija, sprendziant net ir tokias kasdienes profaniskas situacijas kaip antoji " Kai praeiviai aukleja mano vaika".
Issakytos nuomones, atsakomasis izulumas ir gresme, parodo musu paciu primityvuji issiauklejima ir vidini silpnuma elgiantsi tokioje situacijoje, kai pasalinis pareiskia savo nuomone (nesvarbu kokia ji bebutu), o vyras pasiulo kaip atsaka trenkti "bobutei su venzliukais" atgal i snuki ar ja dar aprekia. Man tokia atsakomoji reakcija nei daugiau nei mazhiau primena Zemaites Vingiu Jono kultura....

Viskas teisinga ir gražiai skamba smile.gif Atrodo, kas čia sunkaus - ramiai, argumentuotai paaiškinai ir vaikis viską suprato. Deja, dažnai neįvyksta nieko panašaus. Dar gauni tokių žodžių laviną atgal blink.gif , kad prarandi amą. Ir ką tuomet? Apsisukus nueiti? Aš paprastai nešūkauju ant svetimų vaikų, bet ir neleidžiu man lipti ant sprando. Manau, jie iš mano veido supranta, kada reik dingti mad.gif Beje, aš čia turiu ne tik svetimus išdykėlius omenyje, bet ir savus - jie irgi mėgėjai nepatvirtinti teisingo vaikų auklėjimo teorijų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 08 15, 19:47)
Kliopa, sesiamecio taip lengvai nenukelsi g.gif ... Tokiam reikia kazka tokio, kad per jo savimeile kirstu... As tai savo vaikui gal pasakyciau garsiai, kad tas asilas girdetu, ka paniekinancio- tai leiskim berniukui pasisupti, mazas dar, matai, visai mazuliukas, jis tik su soske uzmiega, ant puoduko kakoja, va, su kokiu prisisiotu pampersu vaiksto, tokiems kuo daugiau ant supyniu reikia buti, bo nuimti nuo supyniu jie rekia rekia, normaliems vaikams ramybes per juos nera. mad.gif

O jei butu supesisi mano vaikui virs galvos, tai butu skrides is ten, kaip geras. Buciau as ji isauklejus nepedagogiskai, bet veiksmingai. mad.gif

Syki toks gal 4 m. vaikas atleke ir eme saudyti is zaislinio pistoleto. Ir svarbiausia- taikytis i mano mazaji. Man net siurpas per kuna perbego. Bet suemiau save i rankas ir pajuokianciu balsu pasakiau- fe, koks cia tavo pistoletas, cia barskutis leliukams gi, is taves gi visi bernai juokiasi, kai tu su situo barskalu i gatve iseini. Jis dar bande gintis, kad neblogas sautuvas, atseit. Aik aik, sakau, nejuokink.

Tai ir nuejo laugh.gif .

Vienžo : šaunuolė Norge clap.gif

Toks požiūris tikrai thumbup.gif
Na bet kokie niekšai vaikai būna. Atrodo 6 metų,bet huh.gif O kas bus užaugęs?
Atsakyti
Dainele, neklaidink skaitytoju g.gif
Macchiavelii filosofiniai veikalai nera skirti vaiku auklejimai, o pacio asmens saviauklai, monarchineje visuomeneje: a la "jei negali buti liutas, tapk lape" etc.
Macchiavelli savo veikale aptaria sitaucijas tinkamas kiekvienam visuomenes sluoksniui (nuo deux nation iki burgeou citoen sluoksnio elgesio). Marxas to veikalo nepaskelbe savo rastuose, nes jis skaite - tai per aristokratiski patarimai proletams.
To Blondi: Macchiavellio mintys nera paimtos is plikos teorijos, o gristos homo sapiens socialines ir etikos istorine patirtimi, pan, kaip knygos dabar rasoimos "Seiminineks vadovelis" ir t.t.
Kadangi LT visuomene zengia demokratijos keliu, cia labiau pasiulyciau pasiskaityti grafo Montesque filosofiniu pastebejimu, kaip deretu elgtis visuomeneje ar buitineje ( ne-/ konflik-tineje) situacijose, naudontis demokratiniu taktiktu wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Blondi @ 2004 08 15, 14:19)
Na bet kokie niekšai vaikai būna. Atrodo 6 metų,bet huh.gif O kas bus užaugęs?

O gal ir ne vaikai cia kalti... Gal saugusieji, kurie taip isauklejo? g.gif
Atsakyti
Kartais kažkokios nebejaunos tetulės bando prikišti, kad mažoji garsiai juokiasi. Tuomet aš kandžiu balsu joms atkertu: "dabar ne gedulas" arba sakau kad juoktis sveika. Jeigu jos nesupranta žmoniškai, tai aiškinu dukrai, kad tetos nesveikos doh.gif
Atsakyti
Idomu, kaip ash turejau reaguoti, kai keliais metais vyresni berniukai eme zharstyti zhvyra ant Vaivos galvos? Tiksliau - i veida...
Ka dariau? Gerai aprekiau. Rezultatas - zhiuri i mane meksikoniukas, ne bum bum anglishkai ir shypsosi. Ui kaip rankos niezhtejo... O ash gi truputi ispanu mokinausi - ish to pykchio neatsiminiau nei vieno 'demesio verto' posakio. Galiausiai susikaupiau ir rezhiau: kvailys! wink.gif

O ish juokingu atsiminimu... Ash nebuvau labai lengvas vaikas... wink.gif Jei einam ten, tai ash einu i prieshinga puse, jei darom taip, tai ash darau prieshingai. Nu zho, supratot. Zhodzhiu, pasakoja mama: veda mane ish darzhelio, o ash i prieshinga puse. Ir shiaip ir taip grazhiuoju bando ikalbet eit kartu - ne pro kur: apsisuku ir zhingsniuoju neatsigrezhdama. Na, ka, mama uzh artimiausio kampo pasislepia ir stebi. Paeinu, sako, atsigrezhiu - mamos ner. I dudas. Mama ishlenda, uzh rankos ir vedasi visa tokia asharojanchia. Pro shali eina bobules ir komentuoja: prisigimdo 16-metes, nezhino kaip su vaikais elgtis... Jei ka, mano mamai buvo 27 m. kai ash gimiau, o atrode ji tikrai kaip 16-mete wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 24 rugsėjo 2004 - 04:08
QUOTE (Iva @ 2004 04 14, 20:25)
ragnez tokioje situacijoje elgiuosi lygiai taip pat kaip ir tu - siulau eit savais keliais ir nesikist kur nepraso. Kazkodel daugelio bobuciu gyvenimo tikslas ( na panasu i tai) paauklet mus kaip mes turim auklet savus vaikus, o tai labai nervina

as gana piktai reguoju i visokiu senu skrabiu voputavimus. Praktiskai nesusiduriau su geranoriskom bobutem, kas tiem zmonem pasidare, neisivaizduoju...
Zodziu greit siulau minti savais keliais:)
Atsakyti
tai ir sakau, kad atostogas tu gali isnaudoti uz pastaruosius 12 men - t.y 28 kalendorines dienas. Niekas neleis tau pasiimti atostogu uz praejusius tris metus, t.y 3*28=84 dienu.
Uz nepanaudotas atostogas tik bus ismoketa kompensacija, bet tik iseinant is darbo.
Atsakyti
Aš svetimus vaikus auklėju tik labai retais atvejais, kai matau, kad gali pakenkti kitam vaikui, pvz. jį užgauti..Šiaip vaikams konfliktus leidžiu spręsti patiems, net jei mano vaikas į tai įtrauktas. Na, jeigu matyčiau, kad manoji pylė smėlio į akis kitam ir dėl to gavo atgal su kibiru ar kastuvėliu į galvą, tai tada jau kažką daryčiau smile.gif Kaip sakant - gesinčiau konfliktą, turbūt pasitraukimu atokiau..
Vyresnių vaikų neauklėju, o tiesiog kalbuosi..
Su tuo šešiamečiu ant supynės..Aš turbūt kaip kita mama, bandyčiau paprašyt taip nesielgt ir leist suptis mano dukrai, o jei neklausytų ir man labai reiktų supynių, bandyčiau irgi nukelt smile.gif

Mamos, kurios muša vaikus viešoje vietoje (ar namuose) man sukelia ganėtinai smarkų pasibjaurėjimą ir galiu sakyti - net panieką. Vienąkart tiesiog neišlaikiau ir pasakiau, kad jei tuojau pat nesiliaus, tai skambinu vaikų teisių apsaugos pareigūnui (na, turiu pažįstamą rolleyes.gif )...negalėjau tverti matydama, kaip motina vaiką, vos nepakliuvusį po automobilio ratais, kol ji kalbėjo su kaimyne, ruošiasi trenkti į namo sieną iš to įsiučio blink.gif Na, neklausė vaikas, bet kas per auklėjimas blink.gif blink.gif Tokiu atveju visada kiščiausi į svetimus reikalus...

o šiaip, kitais atvejais, niekuo nesistebiu ir tėvų nemoralizuoju. Jei kas labai nepatinka, tai gražiai galima ir pačiam vaikučiui pasakyti. Bet jau mano gyvenime tai tokių dalykų nebuvo..dar nesu auklėjusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (dainele @ 2004 08 15, 22:10)
Gaila,kad cia kai kuriu mamu besidalinciu savo ismintimi apie vaiku "apsaugojima" nuo aplinkiniu auklejimo skamba markzizmo-leninizmo irankais- "kovok ir jega apgink!" Sia elgesio taktika Macchiavelli aprase savo pirmame veikale. Tiek Marxas sugebejo paskelbti savo veikalauose, o kadangi LEninas buvo tinginys, tai jis II. ir III bei IV. Macchiavellio veikalo daliu neperskaite. Taip ir visa musu visuomene tebeaukleja vieni kitus ir savo vaikus marxizmo-komunizmo dvasioje: grasinimais, gasdinimais ir puolamaja gynyba. Bet mamytes, nepamirskite, kad ir yra kitos Macchiavelli elgesio, veiksmu plano dalys, kaip auginti ir ugdyti vaikus nesirement vien fizine, verbaline gresme, kadangi homo sapiens sapiens visuomene auksciau stovi uz aniamalistiskaja. "Pilosopas" siulo savo veikaluose pasinaudoti savo proto sugebejimus, gudruma ir diplomatija, sprendziant net ir tokias kasdienes profaniskas situacijas kaip antoji " Kai praeiviai aukleja mano vaika".
Issakytos nuomones, atsakomasis izulumas ir gresme, parodo musu paciu primityvuji issiauklejima ir vidini silpnuma elgiantsi tokioje situacijoje, kai pasalinis pareiskia savo nuomone (nesvarbu kokia ji bebutu), o vyras pasiulo kaip atsaka trenkti "bobutei su venzliukais" atgal i snuki ar ja dar aprekia. Man tokia atsakomoji reakcija nei daugiau nei mazhiau primena Zemaites Vingiu Jono kultura....

Dainele, ziauriai rimtas postas su garsiom pavardem. Idomu ar tas pats Leninas unsure.gif , Macchiavellis unsure.gif , ar Marxas unsure.gif labai jau daug auklejo (savo) vaikus g.gif , ar ismano jie apie motiniska instinkta? Ginti savo vaika nuo visko ir visu bet kokia kaina?
Idomu kaip jei butu pasielge aprasytose situacijose: kai vaika vos ne partrenkia su supynem, ar per galva trenkia raktais ar akmeniu blink.gif ... Jeigu patys tevai nesugeba vaikui isaiskint kaip dera ir kaip nedera elgtis tam tikrose situacijose.
Jeigu as savo vaikui pliauksteliu per uzpakali nes parbego toks ozys kad jau nieko nebegirdi vaikas, ir i jokias kalbas nesiduoda, o praeinanti moteryte pradeda aukleti mano vaika: "Ka tu cia vaikeli isgriuvai, kelkis, negulek ant zemes, nes atbegs baubas ir tave issines ir nematysi daugiau nei mamos nei tecio unsure.gif " (mano vaikas apie baubus ir visokius tokius dalykus girdejes nera, o kaip gali nuraminti vaika mintis kad jis daugiau nebematys savo tevu), o tuo paciu ta pati moteryte pradeda man aiskinti kad vaikus musti uzdrausta ir ji mane vos ne i teisma paduos uz smurta pries vaikus, atsiprasau bet man kyla noras pasiusti ja kuo toliau o dar plius prideti paskatinamaji ir teisinga kryptimi nukreipianti pendeli mad.gif , tai tai moterytei geriausiai kuo greiciau pasisalinti. ir nesvarbu man kokia teorija marxistine ar leninizmo ar dar kokio bieso as vadovaujuosi siusdama ta moteryte kur karaliai pesti vaiksto.
Taip pat ir su vaikais, jeigu kieme as matau vaika kuris isikibes i mano vaiko kepure (nelieciamybe) ir traukia ja i save kartu su vaiko plaukais, as pribegu ir sudrausminu ta vaika, atitraukiu ta ranka ir pasiulau sau uz plauku pasitampyt gal patiks. dry.gif
Atsakyti
QUOTE (Auges @ 2004 09 24, 11:26)
Jeigu as savo vaikui pliauksteliu per uzpakali nes parbego toks ozys kad jau nieko nebegirdi vaikas, ir i jokias kalbas nesiduoda,
o tuo paciu ta pati moteryte pradeda man aiskinti kad vaikus musti uzdrausta

O ką leistina??? blink.gif Vyras duos į sprandą, tai skųsitės, o čia tėvai duoda įkailį ir jiems šventa teisė duota? Jūs gi žmogų mušat, savo vaiką blink.gif blink.gif

Ir kaip, gydo ožius mušimas? wink.gif Toli gražu ne. Nes ugdoma baimė gauti per užpakalį, tai yra pats prasčiausias auklėjimo metodas. Siūlau pasiklausinėti vaikų psichologo skyrelyje, kokia fizinių bausmių vertė.
Atsakyti