Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

mano ir dar keliu mamyciu patirtis ikiso man i galva minti- koks velnias traukia uz liezuvio visus aplinkinius pirsti mamytems savo nuomone,patarimus,pastabas apie jos mazyli? stai mano per didele,kitos per maza,trecios dar kokia nors.
susilaukiu pastabu,kad vaikui duodu tik bulve ir misinuka,tipo,gi jam neskanu,tai per saltai,per siltai rengiu dry.gif
kazkaip aplinkiniai nesupranta,kad mes pacios geriau zinom,ko reikia musu vaikui,kaip jis prates ir pan. visi mano zinantys geriau,nes jie vyresni,turi daugiau vaiku,bla bla bla

mamytes,pasidalinkit savo mintimis apie tokius zmones,papasakokit,kokiu perliuku is auginimo ir prieziuros srities susilauket

ir jei kas izeis ar nuliudins,supykdys,su kitomis istvert bus lengviau thumbup.gif
Atsakyti
Stengiuosi nekreipti dėmesio. Nors labai knisa. Labiausiai tai anyta nervavo. Oi pašutus,oi tai negi tik savo pienu? oi tu dar maitini?

Bl... kaip nervuoja bash.gif O kai pasakiau,kad nebučiuotų į lūpas,kad herpesas gali persiduoti,tai taip dėbtelėjo lyg aš jos pikčiausias priešas būčiau.

O šiaip ,kadangi niekas man auginti nepadeda,tai niekas neturi net moralinės teisės man patarinėti. Tokia mano nuomonė. O į aplinkinius aš nekreipiu dėmesio,nors šiuo metu mane pykdo tai,kad visi šneka : koks gražus berniukas,o pas mane mergaitė blink.gif
Atsakyti
oiiii kokia tema!!!!! kaip tik neseniai buvau pagalvojus, kad pavargau nuo to. visi patarineja kas tik netingi...ir kaip kazkas sake - ypac anyta mad.gif
as savo maziu bandziau grudinti...vesus vanduo, plonesbi rubeliai, nardymai. Tai inai vis bandydavo ji aprengti, mane bare. aiskino kaip ji tureciau rengti. Dar ja siurpina, kad as leidziu vaikui ant zemes zaisti, vien peinu maitinau iki 5 men, neduodu lasiniu ciulpti, morku tarkuotu neduodu ir t.t. nors imk ir nusisauk. negana to inai dar isidrasino ir man aiskinti kaip as rengtis turiu blink.gif kad rengiuos (jos zodziais) "pigiai". Dabar net vyras su ja pykstas.
Atsakyti
O mane jau baigia damušti klausimas - kiek jai? - 10 mėnesių? Oi, kokia mažytė...
Na, mažytė ji tikrai pas mus, sveria tik 7,6 kg ir ūgis 70 cm, nes ir gimė labai mažutė, neišnešiota. Bet koks kieno reikalas mad.gif Visi tik ir jaučia pareigą pabrėžti tą mažumą. o jei dar turi savo vaiką panašaus amžiaus, tai būtinai palygins...Lyg tai, kad tas vaikas didesnis, būtų kažkoks pranašumas. dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 30 rugsėjo 2004 - 21:43
o...man labiausiai nervino tokios replikos kad tai kodel taip trumpai maitinai krutimi? o...ir dar gimdei su epiduriu--tai jau tipo iseina vos ne ragana o ne mama...nors niekam neidomu kad vaika svajojau maitinti iki metu, o epiduri pasidariau po 3 paru saremiu...
Atsakyti
nu maniski tai dazniausia uzjaucia , kad 'smulkutis, mazutis' blyn tai norisi kuo toliai begti nuo tokiu aiskintoju. o apskritai tai mane uzknisa tokie klausimai kaip: kiek jam laiko? kiek dantu? kaip valgo? kada pradejo vaiksciot? kiek kartu sika blyn doh.gif
Atsakyti
Mane irgi nervuoja mad.gif visokios bobulkos, kaimynkos. Tai kepuryte per plona, tai ne taip aprengta, tai visur veziojam ir t.t. Viena karta neiskanciau ir pasakiau, kad iki devyniu menesiu vaika isauginau ir nenumire, nesusalo, nebadavo ir auginant toliau man niekieno patarimu nereikia dry.gif .
O vis vis geriausia buvo, kai mano mama ir mociute kale man i galva, kad as neturiu pieno, kad reika damaitint. Vragam na zlo, jau 9,5 men., o as vis dar turie pieno laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (DiDiDu @ 2004 09 30, 17:32)
šiuo metu mane pykdo tai,kad visi šneka : koks gražus berniukas,o pas mane mergaitė blink.gif

Man irgi tas pats mad.gif
Atsakyti
Dažnai išgirstu, kad aprengiau per plonai, per storai, kokia maža, kokia didelė, daaar maitini ir pan. Bet manęs tai nė trupučio nenervina, man visai patinka dėmesio parodymas. Nebūtinai atsižvelgiu į tai ką pasakė, bet kartais ir paklausau. Patinka ir pašnekėt apie savo vaikelį, na ir kas kad neatskyrė - kas tai berniukas ar mergaitė. Juk aš galiu pasakyti. Aš ir pati paklausinėju mamų kaip jų vaikeliams sekasi. Tik kažkaip niekad nepagalvojau, kad mamos gali pykti, jei nepagalvojęs pasakai, koks tavo gražus storuliukas ar pan.
Kartą važiavau autobuse ir viena moteris man pasakė, kad galiu netyčia prispausti savo dukrytės rankutę, nieko nebūčiau prispaudus, bet jai padėkojau, nusišypsojau, tai ta motera visą kelią , kai koks žmogus eidavo pro šalį uždengdavo mus ranka, kad kas netyčia neprisiliestų. Man patinka , kad žmonės reaguoja į tokius mažus.
Atsakyti
Nematau jokios tragedijos kad aplinkiniai ka nors pasako ar pakomentuoja, kadangi auginu tik pirma vaika tai visas pastabas apsvarstau, o gal istikruju as per plonai aprengiau, o gal per siltai. zodziu patarimus priimu, nes dar pati mazai turiu patirties ir nesijauciu visazine. O vat kai auginsiu antra vaikiuka ir jau zinosiu kaip "teisingai" auginti, tikriausiai i pastabas reaguosiu taip: "ne jusu reikalas"
Atsakyti
QUOTE (klumpele @ 2004 10 01, 10:18)
Nematau jokios tragedijos kad aplinkiniai ka nors pasako ar pakomentuoja, kadangi auginu tik pirma vaika tai visas pastabas apsvarstau, o gal istikruju as per plonai aprengiau, o gal per siltai. zodziu patarimus priimu, nes dar pati mazai turiu patirties ir nesijauciu visazine. O vat kai auginsiu antra vaikiuka ir jau zinosiu kaip "teisingai" auginti, tikriausiai i pastabas reaguosiu taip: "ne jusu reikalas"

klumpele,apie patarimus su protu niekas nieko ir nesako.pirmus menesius ir as dr apgalvodavau,ka man sako,bet dabar jau AS geriausiai zinau,ko reikia MANO vaikui.zinau,kiek reikia rengt,kad butu silta,bet ne per karsta,ir pan.
o patirtis...jau augindama pirma vaika pamatai,kad pati viska zinai geriua uz mama,teta ar dar kokia kaimyne.tiesiog jauti.to tau ir linkiu-paciai pajaust,ko reikia tavo kudikeliui 2.gif
Papildyta @ [mergetime]1096631635[/mergetime]
o pasirodo,kad pataikiau su tema biggrin.gif
mano mazule irpainioja su berniuku.ir del ko?del to,kad ji su melynu kombinezonu!sakes...
sorry,pamirsau,kas raset apie piena,bet ir man buvo panasiai-dar ir dabar susitikus ka is vyresniu pazistamu,ypac buvusiu mokytoju,klausia manes zinoves balsu-"dar pati maitini?".kai pasakau,kad pati maitinau tik pirma menesi,tai tokia israiska,toks zvilgsnis i mane!kad paklaustu,kodel as tik tiek maitinau,kad isgirstu,kaip blogai jauciuos,kai neuzteko pienelio,kaip as norejau kuo ilgiau mazulei duot tai,ka gliu.bet ne-visi zino geriau,kad man maitint buvo nepatogu visom prasmem-tipo,man islekt kur nors ir pan.fuiii,kaip susinervinau berasydama mad.gif

tiesa,buciux,kas del repliku apie vaiko sudejima,tai tikrai nieko bloga,kai isgirsti,kox fainas rubuiliukas.bet kai pradeda sakyt,kad mano vaikas storas...nu zinot.noris ikist sketi i uzpakali ir isskleist gun_bandana.gif

nu va,ir issiliejau.ir geriau paliko.tikiuos,ne man vienai devil.gif
Atsakyti
o aš iš tų kurios patarinėja,ir ką jūs man? tongue.gif
ir nematau čia nieko blogo,žmogus pataria ne iš blogos valios
Atsakyti