Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

As patarimu visada isklausau, o kaip elgtis - sprendziu pati.
O kalbos apie mano dukryte mane nemaloniai nuteikia..... tiek teigiamos, tiek neigiamos.... todel kai kas nors klausia kaip auga mano vaikas, atsakau trumpai: gerai. Kai klausia, i ka panasi, atsakau: kol kas pati i save.

P.S. kiekvienas vaikas yra indivudualus... vienas gali buti mazas, nedaug sverti, ir buti sveikas, o kitas - rubuiliukas ir ligoniukas. Vienas motinos pienu maitintas is ligu isbristi negali, o kitas - ant misinuku uzaugintas sveikiausias vaikas. Del to manau, jog lyginti panasaus amziaus vaiku negalima... galima mamoms tik aki uzmesti, kad pasitikrinti, ar tikrai nenukrypstama nuo normos, bet jaudintis, kad vaikas neatitinka kazkieno standartu nereiketu. heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
mane tai baisiausiai sunervino mano mama, kai isgirdau telefonu kalbant: tas vaikas miegodamas krupcioja. bus koks nervinis jam... mad.gif mad.gif
kiek skaiciau, tai kudikiams taip buna.. bet tada sunervino.. sakau jei kas ne taip, tai man sakyk, o ne visiems aplinkui apie mano vaikeli kalbeti.... mad.gif
Atsakyti
Aišku, kad knisa, nu bent jau mane. .. Pvz. mano merginai metai 8 mėn. ir ji dar nešneka. Anyta kas antrą dieną klausia ar dar nešneka ir... blink.gif kad jai reik pakirpt liežuvuką- jos vienas vaikas nešnekėjo, kol liežuvuko nepakirpo. Aš mandagiai jau kokį 30 kartą paaiškinu, kad nėra ką pakirpt, o ji kitą dieną paskambinus vėl tą pačią giesmelę iš pradžių... Nu jei dar kart aiškins- STAUUUGSIU taip, kad atšoks noras išvis klausinėti....Tipo mokinkit jūs ją, mokinkit... Nu bet ne- mes vaiką spintoj uždarę laikom, kad tik šnekėt neišmoktų biggrin.gif
Atsakyti
Mane tai ypatingai veikia tie pamokymai patarimai.
Bet ne anyta, ne, o mano nuosavos asmeniškos babūnės mane ,,mokina" mad.gif mad.gif Tai tas tai tas negerai, to nepadariau, vaiko i lauką nevedam, vaikas tik su babom ,,pasaulį pamatė" , o su tėvais nieko mad.gif
Žodžiu aš nerealiai piktinuosi ir piktai reaguoju į tokias mokintojas, visada atkertu dėl ko tampu dar blogesnė.
Atsakyti
Iš pradžių į tokius super klausimus ir pamokymus atsakinėdavau ,aiškindavau.O dabar rimtu veidu šposinu:
-Ar ilgai dar žindysi?
-IKI mokyklos -sakau biggrin.gif
Atsakyti
Labiausiai buvo pikta,kai kiti nervuojasi ir man aiskina,kad gal vaikas serga,gal vezkit i ligonine,patikrink ausytes,gerklyte ir t.t mad.gif kai ji paprasciausiai verkdavo ,nes pilvuka pusdavo dry.gif ir pati zinojau,kad reikia islaukti si perioda ir viskas wink.gif wink.gif . Tai net karta neislaikius issiunciau pro duris ir pasakiau,kad cia mano vaikas ir as zinau kaip ji auginti
Atsakyti
o mane uzknisa kai man neprasius pasako: "Nu tikras tevas! I tave ne gramo nepanasi".
Atsakyti
QUOTE (gabi @ 2004 10 01, 17:45)
o mane uzknisa kai man neprasius pasako: "Nu tikras tevas! I tave ne gramo nepanasi".

O apie mano maziuka, tai net tevo nera akyse maciusios, ir visi kaip susitaria, grynas tevas.Is pradziu pykau, o dabar jau nebekreipiu i tai demesio.
Atsakyti
Kai dar tampiau mažylę nešynėj, tai nesyk gatvėj bobutės tarpusavy šnabždėjosi, kad "uždusins vaikelį", o viena veikėja priėjo ir pradėjo aiškinti, kaip nuo tos nešynės "vyyyyyrškinimas vaikeliūūūūi styyynga". Tai aš jai taip užsakiau, kad skersa burbėdama dingo iš akiračio laugh.gif laugh.gif laugh.gif

O dabar, kai mažė vežime visą laiką išsišiepusi stūgauja ir dar turi nerealią kepurę su dviem bumbulais, tai daugelis gatvėj šypsosi arba šnabžda "koks fainas vaikas" rolleyes.gif

Savo anytą ir mamą aš pati apšviečiu, kaip vaikus reik auginti ir jos manęs klauso clap.gif
Atsakyti
Taigi vakar aplanke mane mama ir kaip visada su pamokymais.Sikart jai pasirode, kad vaikui nedaug kosytes paruosiau. Tai primygtinai siule bent obuoli su bananu duot, jau taip isnervavo, kad nusileidau ir ji parenkinta valgydino anukeli, praejus pusvalandziui, maziukas viska isveme. O as tiek jai tiek anytai sakiau, kad jau alkano vaiko tai nelaikau. Tai dabar mama zadejo nebeduot savo patarimu, ziuresiu kiek "ilgai" tai truks
Atsakyti
QUOTE (Žilvinė @ 2004 10 01, 14:21)
mane tai baisiausiai sunervino mano mama, kai isgirdau telefonu kalbant: tas vaikas miegodamas krupcioja. bus koks nervinis jam... mad.gif mad.gif
kiek skaiciau, tai kudikiams taip buna.. bet tada sunervino.. sakau jei kas ne taip, tai man sakyk, o ne visiems aplinkui apie mano vaikeli kalbeti.... mad.gif

Jooo,mano anyta tą patį apie mano mažę pasakė. Tipo krūpčioja vaikas miegodamas,neramiai miega,vo ir atsikėlė per anksti. Nuuuu,sako, reikėtų pas neurologą dėl krūpčiojimų. Gal tu melisos arbatėlės pagerk(tipo per pieną ramins vaiką).
Na vos jos neužmušiau už jos žodžius. mad.gif Skau vyrui : tai ką mano vaikas psichinis? mad.gif
Šiaip po to daugiau nebepalikinėjau mažės anytai.
Atsakyti
Mane irgi nervuoja, ypač kai sulaukiu iš vyresnės kartos žmonių apie maitinimą vien tik mamos pienu: va matai ji pavalgius pyksta, matyt, neužtenka tavo pieno, arba jis nesotus, reiktų jau stipriau...
duok čiulptuką, mokyk, kad čiulptų, nes pradės pirščiukus čiulpti, va matai, kaip grūdžias į burnytę....
ir panašiai...

sukandus dantis patyliu ir stengiuosi nekreipti dėmesio, turiu nusipirkus knygą"pirmieji vaiko metai" ir pagal tą knygą vadovaujuosi..., nes jeigu klausysi kai kurių patarimų, tai gali tokių nesąmonių pridaryti.......
Atsakyti