Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Persodinau iskart as ja ir zinoma,kad paliejau,bet taip va sprendziu kur ja laikyt,kiek randu dracenos nemegsta tiesiogines saules sviesos
Atsakyti
QUOTE(*Jonė* @ 2010 07 25, 23:32)
Persodinau iskart as ja ir zinoma,kad paliejau,bet taip va sprendziu kur ja laikyt,kiek randu dracenos nemegsta tiesiogines saules sviesos

drinks_cheers.gif Mano puikiai auga ant šiaurinės palangės ax.gif
Atsakyti
man labai smalsu pasidare ar visas dracenas galima patrumpinti, ar jos visos sakojasi...
neseniai mano namuose apsigyveno stai tokia dracena mano ugio ax.gif
user posted image
tiksliai net nezinau kuri cia dracena ir ar ji auginama kaip eglute -viena ir su visais lapais iki apacios, ar galima ja formuoti ir dauginti virsune?
labai nenoreciau sugadinti tokio grozio g.gif
Atsakyti
Mergaites,atrodo atsigauna mano dracena,naujus lapelius leidzia grazius zalius. thumbup.gif Patiko ir maniskei siaurine namo puse. Seniau stovejo pietineje. Jau buvau beprarandanti viltis,kad ji atsigaus. doh.gif
Papildyta:

user posted image

[/quote]
Koks grozis. thumbup.gif As tai bijociau ja karpyt. Deja nieko nenutuokiu apie tai,patart negaliu. Gal labiau patyrusios forumietes ka patars. Faktas tik tas,kad jei ir toliau taip stiebsis,tai i lubas isirems. biggrin.gif
Atsakyti
Mielos geliu augintojos, man reikia jusu patarimo... Turiu grazia dracena, ji augo musu namuose jau apie 10 metu, bet tik dabar nusprende mano grazuole apsivaikuoti. Leidzia du uglius is zemes ir viena is koto virsuje ties visu geles vainiku. Nezinau, ka su tais ugliais daryti, kaip juos atskirti? merkti i vandeni, kol saknis isleis? g.gif o labiausia neramu del uglio, lendancio is koto virsuneje. Kaip juo atsikratyti ir naudingai panaudoti. Ar tas vaikis neprazudys mano grazuoles, nes gele ir taip sunkiai savo vainika beislaiko ir jei dar vaikis prades augti, tai bijau, kad dracenos kotas neislaikys svorio. doh.gif
Nelabai ismanau gelininkysteje blush2.gif , bet geles myliu wub.gif . Patarkit prasau kaip tuos uglius naudingai panaudoti, ka ir kaip daryti..

Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rututte @ 2010 08 20, 18:30)

Tie, kurie auga iš žemės, manau , kad tikrai nieko blogo Jūsų augaliukui nedaro - tik taps gražesnis mirksiukas.gif , o augantį viršūnėje bandykite atsargiai atskirti ir pasodinti į kitą vazonėlį - turėtų išleisti šaknis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 07, 10:43)
man labai smalsu pasidare ar visas dracenas galima patrumpinti, ar jos visos sakojasi...
neseniai mano namuose apsigyveno stai tokia dracena mano ugio ax.gif
user posted image
tiksliai net nezinau kuri cia dracena ir ar ji auginama kaip eglute -viena ir su visais lapais iki apacios, ar galima ja formuoti ir dauginti virsune?
labai nenoreciau sugadinti tokio grozio g.gif

gal kuri zinote ar bus galima veliau, kai lubas pasieks trumpinti sia dracena?
ar ji sakojasi?
negi tokios niekas neauginast....?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 21, 09:38)

Auginu, bet taip pat auga vienas stiebas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 08 21, 08:38)
gal kuri zinote ar bus galima veliau, kai lubas pasieks trumpinti sia dracena?
ar ji sakojasi?

olialiaaa bigsmile.gif ir pas mane tokia, tik ji dar mažutė, tai negi ir pas mane kažkada sieks lubas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2010 08 21, 12:30)
olialiaaa  bigsmile.gif ir pas mane tokia, tik ji dar mažutė, tai negi ir pas mane kažkada sieks lubas  blink.gif

Tik reikės dar "truputį" palaukti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kashtonele @ 2010 08 07, 11:00)

labai panasi mano dracena, tik kad apacioje lapu nera, o toks ilgas belapis kotas. virsuneje lapai geltonuoja kai kurie jau visai rudi. Ka patrtumet daryti? galvoju gal reiktu nupjauti, nes nelabai graziai atrodo, bet kurioje vietoje pjauti? ir nupjovus i vandeni deti ar i zemes sodinti?
Atsakyti

Sveiki, as istiesu susirupinusi del savo dracenos, pirkau ja vasaros pradzioje senuku prekybos centre, ji tikrai atrode sveika, neserganti. Bet po kiek laiko pastebejau ant jos lapu lyg ir kazkokia liga, tai lyg balti mazi pailgi prilipe dalykeliai, nuseti pagrinde ant koto, atrodo lyg jie nuo koto sklistu ant lapu, nes ju daugiausia lapo augimo pradzioje, pradzioje as vis valydavau gelytes lapus nuo tu parazitu, kad ir kas ten bebutu, bet ju tik daugeja, o dabar gelyte ir nezymiai pradejo vysti.. verysad.gif draugas sake kad kol buvau isvykusi mociute gele palaiste lietaus vandeniu, nezinau ar tai galejo pakenkti, ir niekur internete nerandu kaip padeti gelytei todel kreipiuosi i jus..

Atsakyti