Sveikutės, gal turėsit man dracenišką patarimą
Jeigu nupjautas dracenos stiebas pradėjo leisti naują ūgliuką, bet po kažkiek laiko, dar neišsiskleidus nei vieniems lapeliams, nustojo augti - ar verta bandyti tą stiebą dar žemiau pjauti? jau kokį mėnesį stovi tas prasikalęs ūgliukas, bet nebeauga...
Šiaip istorija tokia, kad atsikrausčius į naują butą gavau dovanų didžiulę draceną, nemažiau kaip 10 metų amžiaus, trijų stiebų. Būtų labai graži, tik kad daug metų augo ofise, kur prižiūrėjo vyrai

tai visi stiebai labai labai nulinkę į vieną pusę buvo, nes jie jos nepasukinėdavo... paaiškino, kad "iš mano darbo vietos gražiai atrodė, o iš šono kažkaip niekad nežiūrėjau"

Tai aš nusprendžiau, kad vis dėlto reikia nupjauti tuos stiebus, kad išaugintų naujus ūgliukus. Du nupjoviau rudenį (po vieną), ir labai gražiai išaugo nauji stiebeliai, jau nemaži dabar. Tai net neabejojau, kad nupjovus pavasarį bus dar geriau. O pavasarį nupjautas ir neišauga
Beje, iš rudenį nupjautų stiebų pasidaugina dar mažų dracenikių. Vieną padovanojau, dar trys ant palangės stovi, gražiai auga. O iš paskutiniojo stiebo taip pat pasimerkiau du "pagaliukus", bet vienas visiškai nieko nedaigina, kitas išaugino tik žalią ūgliuką, o šaknelių vis dar nesimato... pjoviau kažkur balandžio pradžioj.
Gal kas turit patirties pjaustant stiebus?

gal turit kokių idėjų, kas mano stiebui nepatiko?