Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

na bent jau nepablogejo. piktybiskai nelaistoma smile.gif matyt reikia laiko kad rezultatai pasimatytu smile.gif
o taviske? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mg*: 11 gegužės 2010 - 20:46
Kiek kartų į savaitę liejat dracenas?Aš kolkas lieju 1 kartą.Kai bus šilčiau po 2 katr į savaitę.Pasirodysim,tik nuotrauka prasta
Atsakyti
as liejau karta per sav ir jai pablogejo. dabar jau trecia savaite eina nelaistyta.. dar zeme dregna buvo. ziuresiu savaitgali - jei pasirodys kad sausa zeme - paliesiu..
Atsakyti
As saviske jau ismeciau verysad.gif
Kad ir nelaisciau padet jau negalejau,visviena ir likusios saknys supuvo g.gif Nupjoviau dar stiebeli,gal saknytes isleis,nors labai jau abejoju 4u.gif
Papildyta:
[quote=emma,2010 05 12, 12:49]
Kiek kartų į savaitę liejat dracenas?Aš kolkas lieju 1 kartą.Kai bus šilčiau po 2 katr į savaitę.Pasirodysim,tik nuotrauka prasta
Labai grazi jusu gelyte,tokia vesli atrodo,saugokit,neperliekit 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Priklauso nuo temperatūros - kas dvi savaitės, ar kiekvieną savaitę laistau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 14 gegužės 2010 - 20:32
Sveikutės, gal turėsit man dracenišką patarimą smile.gif
Jeigu nupjautas dracenos stiebas pradėjo leisti naują ūgliuką, bet po kažkiek laiko, dar neišsiskleidus nei vieniems lapeliams, nustojo augti - ar verta bandyti tą stiebą dar žemiau pjauti? jau kokį mėnesį stovi tas prasikalęs ūgliukas, bet nebeauga...

Šiaip istorija tokia, kad atsikrausčius į naują butą gavau dovanų didžiulę draceną, nemažiau kaip 10 metų amžiaus, trijų stiebų. Būtų labai graži, tik kad daug metų augo ofise, kur prižiūrėjo vyrai biggrin.gif tai visi stiebai labai labai nulinkę į vieną pusę buvo, nes jie jos nepasukinėdavo... paaiškino, kad "iš mano darbo vietos gražiai atrodė, o iš šono kažkaip niekad nežiūrėjau" smile.gif Tai aš nusprendžiau, kad vis dėlto reikia nupjauti tuos stiebus, kad išaugintų naujus ūgliukus. Du nupjoviau rudenį (po vieną), ir labai gražiai išaugo nauji stiebeliai, jau nemaži dabar. Tai net neabejojau, kad nupjovus pavasarį bus dar geriau. O pavasarį nupjautas ir neišauga sad.gif
Beje, iš rudenį nupjautų stiebų pasidaugina dar mažų dracenikių. Vieną padovanojau, dar trys ant palangės stovi, gražiai auga. O iš paskutiniojo stiebo taip pat pasimerkiau du "pagaliukus", bet vienas visiškai nieko nedaigina, kitas išaugino tik žalią ūgliuką, o šaknelių vis dar nesimato... pjoviau kažkur balandžio pradžioj.
Gal kas turit patirties pjaustant stiebus? smile.gif gal turit kokių idėjų, kas mano stiebui nepatiko?
Atsakyti
Aš siūlyčiau nepjaustyti, o kurioj nors vietoj ant stiebo padaryti įpjovą nedidelę ir pririšti maišelį su žemėm. Po truputį dėkinti žemę. Po laiko atsiranda šaknys ir tada jau galima nupjauti. O vien tik pjaustyme neturiu patirties. Ar lengvai įsišaknyja nupjautoji viršūnė? Ją kišat į žemę ar vandenyje palaikote?
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 06 15, 13:30)
Aš siūlyčiau nepjaustyti, o kurioj nors vietoj ant stiebo padaryti įpjovą nedidelę ir pririšti maišelį su žemėm. Po truputį dėkinti žemę. Po laiko atsiranda šaknys ir tada jau galima nupjauti. O vien tik pjaustyme neturiu patirties. Ar lengvai įsišaknyja nupjautoji viršūnė? Ją kišat į žemę ar vandenyje palaikote?

Na, ankstesnės tai labai lengvai įsišaknijo, pamerkdavau į vandenį ir po kokio mėnesio jau būdavo nemažos šaknys ir žalias ūgliukas kitam gale. Todėl ir nustebau, kad paskutinį kartą nepavyko... Gal reiks pabandyti jūsų patarimą su įpjova, taip nesugalvojau smile.gif
Atsakyti
sveikos atejau pas jus patarimo,,, va nelaimingas atsitikimas mano drecenutei buvo, ji dar nedidele, tai stovejo ant spinteles, ir dukra ja numete... tai nuluzo viena sakele prie pat lapu verysad.gif kaip manot ar ta sakele gali saknis isleist? unsure.gif
Atsakyti
Iš principo kaip ir gali. Va ką tik kalbėjom apie dracenų dauginimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 06 16, 15:33)
Iš principo kaip ir gali. Va ką tik kalbėjom apie dracenų dauginimą smile.gif

bet kaip supratau tai turi koto kaskiek but o ten ji visai maziuke ir prie pat lapu nuluzo sakau gal apatinius lapus nuskabyt truputi bet kad nera ka ten skabyti g.gif
Atsakyti
Taip, koto bent kažkiek turi būti, lapus galima apsakabyti, bet nematant kaip atrodo lūžusi dalis sunkoka patarti. Bet gali išleisti naujus ūglius ant likusios nulūžusios dalies.
Atsakyti