QUOTE(Kashtonele @ 2010 07 06, 14:47)
Mano dracena zusta

Lapai visi pagelte,dar neissiskleidusiu virsuneles dziusta. Kas jai galetu buti? Patarkit jei kas buvot susidurusi su tokia problema ir ka darete.

Laistau saikingai ir siuo metu ji stovi tikrai netvankioje patalpoje verandoje bet bukle negereja.
Gal reiktu laistyti daugiau nei saikingai? juk tokie karsciai. As saviske laikau istiklintam balkone ir laistau kone kas trecia dienas (kai zeme pradziuna nuo virsaus apie 1.5 cm) ir dar kasdien taip gerai nupurskiu lapus. Tai bujoja grazu ziuret! ir jokiu pageltusiu ar dziustanciu lapeliu
O jau maniau, kad nelemta bus sitai gelei apsigyvent pas mane

. Pirkau ziema ir vos po pirmo palaistymo namie visa zeme pasidenge storu pelesiu sluoksniu, tai nugrudau i kampa ir koki menesi pamirsus buvau - perdziuvo visas vazonas, o vos vel pradejus laistyt kuo puikiausiai atsigavo (tik pries tai nukirpau nudziuvusius lapelius). Dziaugiaus dziaugiaus, kol karta griztu is darbo ir savo akim negaliu patiketi - visa dracena isdraskyta, nei lapelio nelike, o vaikas spindinciom akim rodo - "ziurek ziurek, kaip graziai gelyte apkirpau" (cia is serijos "vyrai vieni namie"

). Persodinau, priziurejau, susilus orams isnesiau i balkona ir vel kuo puikiausiai atsigavo. Tai tada viena nakti audra uzejo kazkokia, vejas isisuko i balkona ir isverte visa vazona, dracena su visom saknim iskrito. Ir nieko! Pasodinau is naujo ir auga kaip ant mieliu
Tai dabar stoju i dracenu gerbeju buri

manau, kad ir is baisiausios padeties dracenas galima isgelbeti