Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(jediara @ 2010 04 29, 18:54)
Stenkis išlaikyti, nes tikrai labai graži  thumbup.gif

Stengiuos 4u.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif

reikia Jusu patarimo... ar dar imanoma isgelbet dracena? (nezinau, ar perlaiciau, ar susaldziau, bet atrodo ji labai nykiai ir toliau nyksta..)
(nesu didelis kambariniu geliu draugas, gavau dovanu ir vat kaip gavos sad.gif
pradejo vysti, nykti, glebti lapai, dabar tokie vos vos.. buvo atsirades net pelesis tarp lapu, dabar rodos nesimato. siaip lapu galiukai parudave, o tie nauji lapeliukai net nespeje isaugti jau sudziuve.. sad.gif
persodinau, stengiuos nebelaistyt.. bet net nezinau. kambary siaip labai dregna, galvoju gal laikinai isnest i patalpa kur ziauriai sausas oras?.. gal ten ji isdzius?

(dar itariu kad galejo pasalt.. nes ziema stovejo netoli lango kuris periodiskai buvo varstomas..)

apskritai, yra sansu kad atsigaus? ka galetumet dar patart?
Atsakyti
aš po persodinimo irgi nelaisčiau,tai man nukrito beveik 2/3 lapų doh.gif kol neapsikentus-kas bus tas-su trąšom supyliau 2 l vandens...ir ką jūs manot,viskas susigėrė.Dabar nelaistau,laukiu kas bus,bet lapai daugiau nekrenta rolleyes.gif
Atsakyti
šiaip jau dracenos nėra lepios, pas mane auga vakarianiam kambary, palaistau kai prisimenu ax.gif ant saulės nešti į balkoną, nu nžn, gali dar labiau tiesioginiai saulės spinduliai pakenkti unsure.gif va čia apie priežiūrą 4u.gif
Atsakyti
As tai jauciu,kad perlaisciau savo gelyte blush2.gif
Pradejo lapai labai kristi,istraukiau is zemes,o ten pora saknu minkstu jau,papuvusiu.Turejo 4 stiebelius,tai 2 teliko,nunyko tie verysad.gif Persodinau,db nelaistau,ziuresim kaip bus.Labai tikiuos kad atsigaus. 4u.gif
Atsakyti
siandien ant saviskes lapu pastebejau kazkokia lipnia mase.. g.gif
as kazkokdel jauciu kad manajai jau paskutinioji.. na dar zinoma palaikysiu.. bet jau nebesitikiu kad atsigaus
Atsakyti
O kokiomis trąšomis reikia tręšti dracenas? kažkada esu palaisčiusi ne tom trąšom, tai vos nemirė...
Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2010 05 07, 14:23)
O kokiomis trąšomis reikia tręšti dracenas? kažkada esu palaisčiusi ne tom trąšom, tai vos nemirė...

Aš tai tręšiu lapinėms gėlėms skirtomis. Kol kas iš dviejų nei viena nesiskundė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2010 05 07, 17:23)

Aš tręšiu , kurios lieka po orchidėjų laistymo blush2.gif
Atsakyti
Turiu draceną marginatą, stovi šalia lango, tai šviesos turėtų kaip ir pakakti, bet tokia jau vargšiška ji, nusmailėjusi į viršų, niekaip neatsigauna, bet po truputį auga. Galvoju, jei pasodinti vasarai į šiltnamį, gal sutvirtėtų g.gif kaip manote, ar galima pasodinti draceną į šiltnamį.
Atsakyti
Mano dracena niekaip neatsigauna,teliko vienas stiebelis,du jau nususe,o taip gaila juos nukirpti,Klausykit,o gal man reiktu puse stiebo nupjauti,gal ji pradetu naujus leisti?Nebezinau jau ka ir bedaryti,o gelytes taip gaila verysad.gif
Atsakyti
mg* Kaip tavo gelyte laikosi? 4u.gif
Gal isgyjo jau? rolleyes.gif
Atsakyti