QUOTE(Apache @ 2009 10 16, 15:39)

Nenormalu,manau kiekvienai mamai savas vaikas pats paciausias... Gal jai kokia pogimdymine depresija?
Nemanau, kad nenormalu. Juk tai nereiškia, kad vaikas dėl to mažiau mylimas

Kai kurie žmonės mato kitus (net savus ir labai mylimus) labai objektyviai, jeigu taip galima pasakyti, nes vis tik grožis, sakyčiau, iš esmės yra subjektyvus dalykas

Pvz., mano sūnus gražus, aišku, galima sakyti dėl to, kad savas ir labai mylimas

bet jis nuo kūdikystės (dabar paauglys, tad nebėra super gražuolis, nes bruožai formuojasi) nuolat traukia visų dėmesį, kviečiamas filmuotis ir pan., gal todėl, kad yra šviesiaplaukis, didelių tamsiai mėlynų akių, šypsena šelmiška su duobutėmis.
O pvz., mano mama visada sakydavo, kad jai, deja, jos vaikai (aš ir brolis) nėra gražiausi pasaulyje

Atsimenu, kartais pykteldavau dėl to, bet tėvai mus visada visuose dalykuose (ir išvaizdos prasme) vertindavo labai objektyviai - nebūdavo jokių nuolaidžiavimų, "balto melo" ir pan. Dabar suprantu, kad tėvai (ypač mama) į mus žiūrėjo gana kritiškai, bet užtat, kada pagirdavo, tai būdavo daug džiaugsmo, nes suprasdavom, kad tai yra tikrai pelnyti pagyrimai
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 10 27, 00:18)
o kodėl meilė ir grožis būtinai sutapatinami

Pvz. aš save myliu, bet sau toli gražu nesu graži - priėjus prie veidrodžio rasčiau ir ne vieną, ir ne du trūkumus. Bet aš sau patinku

. Mano vaikas man gražus, kitiems irgi. Tiesiog jam šiuo klausimu pasisekė. Ar aš jį mylėčiau mažiau, jei jis būtų nedailus

Nemanau... Gal dėl to, kad nemoku lyginti vaikų... Tarkim, einu viena ( o mano mazgius likęs su tėčiu ar seneliais ), pamatau kokį kleckiuką, tai pirmas mane apimantis jausmas - džiaugsmas ( mosiet palikau sentimentali pagimdžius ), o antra širdį apima begalinis ilgesys savajam
Vaikas mamai nebūtinai turi būti pats gražiausias, užtenka, kad jis yra jai mylimiausias. Bet, be abejo blogai, kai moteris kompleksuoja dėl savo vaiko išvaizdos. Man mamos meilė tokia besąlygiška, tokia "už nieką " atrodo. Ta prasme, nepaisant atlėpusių ausyčių, kreivų kojyčių, prastų pažymių ar pan. Gal tiesiog ta moteris pati turi kokių psich. problemų

, kompleksų ar šiaip...
Visiškai sutinku