Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių dogai II tema

QUOTE(Maja1205 @ 2009 11 03, 13:42)
Kaip smagiai jus cia bendraujat  4u.gif Seniai bebuvau apsilankius, linkejimai visiems pazistamiems ir naujiems dogiuku augintojams!! Avante sveikinu su laimejimais  thumbup.gif
Idedu ir savo bernioko nuotraukyte..

ačiū ačiū smile.gif O jūssenai matyti, kaip jums parodose besiseka?
Papildyta:
QUOTE(Kotryna 28 @ 2009 11 03, 16:47)
O as aptikau pas Dakota kazkokiu nedideliu lyg spuogeliu, kazkokie pakilimai po oda. Kazkaip neramu, gal reikia pas veta nuvesti?

Pažiūrėk ar per kelias dienas nepadidės ar dar kaip kitaip nepasikeis. O šiaip dėl šventos ramybės visada galima pasirodyt vetui.
Atsakyti
Aciu, Keit. 4u.gif
Jie jau gal visa savaite tokie patys ir nesikeicia, vis galvoju, kad palauksiu gal praeis, bet siandien dar viena radau ant kaklo blink.gif Du tokie kaip geras spuogas dydzio, bet odos spalvos, o kiti visai maziukai, tiesiog glostant jauciasi. Is pradziu galvojau, kad kate apdraske, bet vis nedingsta, tai sunerimau.
Atsakyti
QUOTE(Kotryna 28 @ 2009 11 03, 17:47)
Maja, koks didelis tavo dogas!!! Ir labai grazus  wub.gif

O as aptikau pas Dakota kazkokiu nedideliu lyg spuogeliu, kazkokie pakilimai po oda. Kazkaip neramu, gal reikia pas veta nuvesti?

Aciuks 4u.gif ax.gif Jis vidutinio dydzio ir vidutinio sudejimo, ne is milzinu, ties ketera 89 cm.. bet labai sunkus, stambiu kaulu.. Ten spuogeliai, ju daznai dogai turi snukio srity, ypac ant smakro, nieko cia baisaus, galima pasidaryt tepaliuka su eteriniais aliejais kurie padeda zaizdu, spuogeliu gyjima..
Papildyta:
QUOTE(Keit @ 2009 11 03, 19:02)
ačiū ačiū  smile.gif  O jūssenai matyti, kaip jums parodose besiseka?
Papildyta:
Pažiūrėk ar per kelias dienas nepadidės ar dar kaip kitaip nepasikeis. O šiaip dėl šventos ramybės  visada galima pasirodyt vetui.

Dar nedalyvavom italijoj, bet ruosemes labai, raumenukus auginam, kailiuka blizginam, kojytes vis tvarkemes, nes buvo ziauriai issisukusios, tai va kai busim kaip reikiant formoj ir pradesim parodu maratona, jau is esmes galetume eit, bet reik vel pradet pratint prie parodu, nedalyvaujant, prie surmulio...
Atsakyti
Maja 4u.gif , aciu, ramiau pasidare, nes as zalia tokia ir norisi zinoti kas, kaip, kodel.
Man vis nesitiki, kad is sitos musu mielos mergytes isaugs didele ir tvirta mergina tongue.gif Visi dogai atrodo tokie dideli, o man vis atrodo, kad mano neauga. Drauge pamate Dakota po savaites, tai sake, kad labai zenkliai paaugus.

Mano saunuole pradeda prasytis i lauka sysio thumbup.gif O jeigu parodau dezute su skanumynais, tai tiesiog skriste per duris islekia ir kokias dvi sekundes patupi zolej, tipo, sysiu darau, o po to suoliais saldainiuko kaulinti lotuliukas.gif . Gudra mergyte.
Atsakyti
QUOTE(Kotryna 28 @ 2009 11 03, 20:51)
Maja  4u.gif , aciu, ramiau pasidare, nes as zalia tokia ir norisi zinoti kas, kaip, kodel.
Man vis nesitiki, kad is sitos musu mielos mergytes isaugs didele ir tvirta mergina tongue.gif Visi dogai atrodo tokie dideli, o man vis atrodo, kad mano neauga. Drauge pamate Dakota po savaites, tai sake, kad labai zenkliai paaugus.

Mano saunuole pradeda prasytis i lauka sysio  thumbup.gif O jeigu parodau dezute su skanumynais, tai tiesiog skriste per duris islekia ir kokias dvi sekundes patupi zolej, tipo, sysiu darau, o po to suoliais saldainiuko kaulinti  lotuliukas.gif . Gudra mergyte.

Man irgi taip buvo labai laukaiu kada galu gale uzaugs ir nepastebejau kaip uzaugo, nors iki siol ilga laika nemate Zoriko draugai seiminiskiai aikscioja kad paaugo nors jau tuoj 2 metuku svesimpo poros menesiuku..siaip dabar labai formuojasi stambeja, krutine labai isdidejo, galva aukstai laiko, toks tikras patinas darosi, bet ir charakteris verzlus, valdingas, tik prie manes visas lepsiukas, ausis atgal meta gerinasi... jam labai patinka komplimentai, tai taip nosi uzriecia kad katu katu ahahaha tongue.gif
Smagu girdet kad gereja tvarka su reikaliuku darymais, as patijauciuos kaip vaika uzauginus, nakti keldavaus vest laukan, sunkiai islaiko reikaliukus dogai ypac kol mazi..mas mane kol mazas buvo ant palutes darydavo poto aisku jau po keliu menesiu sienas aptaskydavo nuo auksto kritimo ant palutes lotuliukas.gif
Atsakyti
Praitoje temoje kažkas rašė kad mišrūnams pasai neišduodami. O aš radau Lietuvos veterinarijos akademijos klinikos aprašyme kad išduodami.

Teikiamos paslaugos: 2. Ženklinami gyvūnai elektroninėmis ženklinimo priemonėmis, išduodami naminio gyvūnėlio pasai.
http://www.lva.lt/_turinys.php?id=290

Va bebe.gif visiems apgavikams ir apsimelavusiems biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2009 11 09, 12:45)
Praitoje temoje kažkas rašė kad mišrūnams pasai neišduodami. O aš radau Lietuvos veterinarijos akademijos klinikos aprašyme kad išduodami.

Teikiamos paslaugos: 2. Ženklinami gyvūnai elektroninėmis ženklinimo priemonėmis, išduodami naminio gyvūnėlio pasai.
http://www.lva.lt/_turinys.php?id=290

Va bebe.gif visiems apgavikams ir apsimelavusiems  biggrin.gif

Vis dar nesusigaudote.
Rašė, kad neišduodami kilmės dokumentai.
Naminio gyvūnėlio pasas - tai veterinarinis skiepų pažymėjimas, kuris neturi nieko bendro su kilmės dokumentais.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 11 09, 13:09)
Vis dar nesusigaudote.
Rašė, kad neišduodami kilmės dokumentai.
Naminio gyvūnėlio pasas - tai veterinarinis skiepų pažymėjimas, kuris neturi nieko bendro su kilmės dokumentais.

Aš ir nesakiau kad kilmės dokumentai, bet čia ir nerašo kad skiepų pasas. Čia juk naminio gyvunėlio dokumentas.

Bet kaip jūs taip ir užmatot visada kas ką parsašė visose šunų temose blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keit: 09 lapkričio 2009 - 13:39
QUOTE(Keit @ 2009 11 09, 13:38)
Bet kaip jūs taip ir užmatot visada kas ką parsašė visose šunų temose  blink.gif

Krištolinis rutulys parodo.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 11 09, 14:04)
Krištolinis rutulys parodo.

lotuliukas.gif
Atsakyti
Keit, noriu patarimo... Pradejau Dakota mokyti graziai stoveti (cia parodoms), bet nepasakyciau, kad gaunasi g.gif Ir dar parasyk, prasau placiau, kaip mokinai eiti salia, rateliu ir t.t. Man atrodo, kad as neteisingai kazka darau, baisu kad visai blogai ismokysiu. Tiesa, dar reikia pratinti, kad sukandima galetu teisejai paziureti, tai tuo paciu ir cia "pasufleruok" tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotryna 28 @ 2009 11 09, 17:44)
Keit, noriu patarimo... Pradejau Dakota mokyti graziai stoveti (cia parodoms), bet nepasakyciau, kad gaunasi  g.gif  Ir dar parasyk, prasau placiau, kaip mokinai eiti salia, rateliu ir t.t. Man atrodo, kad as neteisingai kazka darau, baisu kad visai blogai ismokysiu. Tiesa, dar reikia pratinti, kad sukandima galetu teisejai paziureti, tai tuo paciu ir cia "pasufleruok"  tongue.gif

Na tokius mažius išmokyti yra sunku, ir nors namie atrodo bent kiek pastovi, o parodoj žiūrėk ir padaro šposą, išsigąsta ko nors ar dar ką ir visai pradeda elgtis taip kaip nepriklauso tongue.gif .
O parodoje reikia bėgti ratuku taip, kad šuo bėgtų ristele, t.y. ne šoliuotų, o lengvai risnotų. Taip pat tieisia linija į priekį ir atgal. Jei pradeda "rautis" į priekį, sustok ir išnaujo gražiai pradėkite bėgti. Kai gerai bėga būtina girti, už gerą darbą duoti skanėstą. Kad gražiai iškėlus galvą bėgtų reikiama linkme galima paimti pagaliuką ir jai prieš nosį rodyti. Taip darė Maja1205. Tai apie tą pagaliuką gal ji plačiau pati parašys.
Sukandimą rodyt galima ir pasodinus, tiesiog praplėst jos lupytes ir parodyt priekinį sukandimą. Suaugusiai reikės ir šoninius dantis parodyti. Visada po to pagirti, nesvarbu ar gražiai rodė ar ne. Ir jei pradžioj nesiduos, tai dažnai pamokant vėliau be problemų viską parodys, nes nebebijos ir jai tai bus įprasta kaip kad paglostymas.

O kaip turi atrodyti stovėsena tai gali pasižiūrėt standarto aprašyme. Kad laikytų galvą reikiamoje pozoje aš laikydavau rankoje skanėstą jai prieš nosį. Kol šuniukas skanėstą laižo ir bando paimt teisėjas gali jį įvertinti. O pastovėjus skanėstas atiduodamas kaip premija už darbą.

user posted image

Čia fotkėj Avantė (3,5 mėn) stovi beveik gera parodine stovėsena. Matosi kaip laikau jai skanėstą, kaip atgal atstytos kojos, kad matytusi galinių kojų kelių kampai. Krūtinė išsišovusi į priekį. Priekinės letenos gražiai sustatytos šalia viena kitos. Ir laikau pavadį taip kad mažylė iškeltų galvą. Tiesa tik pavadėlis parodoj turėtų būti parodinis. Ir galva stačiau turėtų būti, ne taip į priekį nutiesta kaip šioje nuotraukoje.

Ir dar... tokiems mažiams vistik svarbiausia išmokyti ramiai pastovėt, tai būtent tai turėtumėt po truputi mokytis jei planuojat netrukus dalyvauti parodose. Ir čia parašiau kaip mokyti būtent mažiukus. Suaugusius mokyti lengviau nes geriau klauso, bet reikalavimai truputi didesni. Jei į parodas greit eiti nežadat tai ir kankintis neverta.
Atsakyti