Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 5 dalis,

Labukas visoms smile.gif
Noreciau ir as pasidalinti savo migrenine patirtim.. tfu tfu tfu, siuo metu sie priepoliai nebeuzeina, na tik siaip paprastai paskauda galva, kai pervargstu ar pan.
Man migrena buvo nuo kontraceptiniu tableciu.. kai meciau ta bruda, viskas susitvarke (tfu tfu tfu..) ax.gif aciu Dievui, kad tie siaubingi priepoliai baigesi... nes nepadedavo jokie vaistai, niekas.. keliom dienom iskrisdavau is gyvenimo... verysad.gif
Linkiu visoms, kad visuomet butumet sveikos ir netektu kesti tu nezmonisku skausmu 4u.gif
Atsakyti
aridax - ačiū už palaikymą 4u.gif
man šiandien galva super, lyg niekur nieko, bet miego noriu nerealiai 4u.gif jaučiu jau nusikaliau darbe, kitąą savaitę atvažiuoja tikrint mūsų soc. darbų tai įtampos bus jaučiu doh.gif
Gero savaitgalio!
Atsakyti
Sveikos,

uzklydau i skyreli, nes kazkada buvo aktualu. Pries keleta metu turejau ta "malonuma" - migrena, galvos skausmas man budavo kartu su pykinimu, tik tiek, kad ilgiau nei 2 dienas neuztrukdavo. Rankos ir kojos irgi saldavo. Tai kazkiek atleisdavo, jei siek tiek uzkasdavau kokio maisto - ir i lova, o tarp slaunu isidedavau silto vandens buteli...

Pradejom su vyru galvot apie vaikeli, o as ir mastau: Dieve Dieve, kaip as istversiu nestuma be vaistu? Tada as ir suradau savo stebuklingaji buda pasigydyti nuo migrenos - pradejau lankyti joga. thumbup.gif Per 4 menesius praejo, o galvos neskaudejo per visa nestuma apskritai nei karto. Dabar as lankau joga jau 5.5 metu, kartais galva paskausta (bet palyginti su tuo, kaip man budavo anksciau labai retai), o migrena negrizo. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tikiuos, ir negris. Pabandykite, juk jei nepades nuo migrenos, tai bent jau raumenis pratampysite, ismoksite tokiu pratimu, kad kiti su nuostaba ziures. biggrin.gif
Atsakyti
Laba
QUOTE(Kristinukas @ 2009 11 06, 21:28)
Tada as ir suradau savo stebuklingaji buda pasigydyti nuo migrenos - pradejau lankyti joga.  thumbup.gif  Per 4 menesius praejo, o galvos neskaudejo per visa nestuma apskritai nei karto. Dabar as lankau joga jau 5.5 metu, kartais galva paskausta (bet palyginti su tuo, kaip man budavo anksciau labai retai), o migrena negrizo.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Tikiuos, ir negris. Pabandykite, juk jei nepades nuo migrenos, tai bent jau raumenis pratampysite, ismoksite tokiu pratimu, kad kiti su nuostaba ziures.  biggrin.gif

Man gydytoja taip pat liepė sportuoti. Labiausiai rekomendavo jogą. Labai teisingas pasirinkimas, kadangi judėjimas yra nemedikamentinis migrenos gydymas 4u.gif
Atsakyti
g.gif kol lankiau kalanetiką ir man retesni skausmai būdavo... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2009 11 07, 16:11)
g.gif kol lankiau kalanetiką ir man retesni skausmai būdavo... blush2.gif

4u.gif Sveikutes! 4u.gif As nei jogos,nei kalanetikos nelankiau blush-anim-cl.gif,bet daugiau kaip metus ejau i sporto kluba,beveik kiekviena diena ax.gif Jauciausi daug geriau ir daug zvalesne cool.gif Dabar daznai lankyti sporto sales neturiu laiko unsure.gif Bet,kad sportas i SVEIKATA,tai tikrai teisybe smile.gif
Atsakyti
Nu ***.... doh.gif šiandi nei iš šio nei iš to kad pasiuto galva skaudėt mislyjau, kad skrandį WC paliksiu blink.gif nieks nebepadėjo, nulėkiau cypdama pas seselę darbi sakau arba durk arba pati, bet kaži ką daryk, kad neskaudėtų, po to valandikę nulūžau, pagerėjo...Dabar gyva ir medžioju maistą, kaip bus nežinau bet labai laiminga kramsnodama viską iš eilės (matyt tikrai skausmas per smegenėles trenkė lotuliukas.gif lotuliukas.gif )

Tikiuos man vienai, nėr reikalo visoms čia sirgt 4u.gif
Atsakyti
Ziurek Lute nebesikartok su tais skausmais 4u.gif o tai i bankrota sulysi viska be kramsnodama is eiles biggrin.gif 4u.gif
Bukit sveikos mergaites visos 4u.gif
Atsakyti
Laba, likimo draugės,

šiandien jau antra diena guliu namie, nes nesugėjau atsikelt į darbą nuo skausmo...Priepuoliai praktiškai kas savaitę užeina. Iki šiol gelbėdavausi Cinie, bet šįkart jis nepadėjo...

Beje, o žinote, jei Jums pripažinta migrena, tai vaistai nuo migrenos kompensuojami 50 proc?

Dar norėjau paklaust - ar nesiejate savo priepuolių su kažkokiu maistu? Aš žinau, kad negaliu riešutų, lydyto sūrio (bet tik kai jis būna keptas), burokų... Tik tiek iš savo stebėjimų išsaiškinau. Neturiu kantrybės sekti ir aiškintis, kas iššaukia tuos priepuolius (jei aišku tai nuo maisto).

Ar nesidarėte kas nors kraujo tyrimo, kuris parodo, kokio produkto netoleruojate - gal pabandžius jį išbraukt, suretėtų skausmai? Nežinau, kaip jis vadinasi...

Dar reklamą skaičiau, kad UAB"tomografija" daro kažkokias procedūras su kažkokiu aparatu, kuris gydo migreną. Bet bijau pagalvot apie kainas. Negirdėjote nieko?

Gražaus Jums savaitgalio be skausmo 4u.gif
Atsakyti
Labas, šiandien liuks kokia gyva, net draugę perkrausčiau į kitą butą thumbup.gif

smile.gif+2009 11 12, 19:42-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2009 11 12, 19:42)
Ziurek Lute nebesikartok su tais skausmais  4u.gif o tai i bankrota sulysi viska be kramsnodama is eiles biggrin.gif  4u.gif
Bukit sveikos mergaites visos 4u.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif masinis apsiėdimas baigėsi, šiandien nieko nebesinorėjo lotuliukas.gif

QUOTE(Upytė @ 2009 11 13, 10:26)
šiandien jau antra diena guliu namie, nes nesugėjau atsikelt į darbą nuo skausmo...Priepuoliai praktiškai kas savaitę užeina. Iki šiol gelbėdavausi Cinie, bet šįkart jis nepadėjo...
Beje, o žinote, jei Jums pripažinta migrena, tai vaistai nuo migrenos kompensuojami 50 proc?
Dar norėjau paklaust - ar nesiejate savo priepuolių su kažkokiu maistu? Aš žinau, kad negaliu riešutų, lydyto sūrio (bet tik kai jis būna keptas), burokų... Tik tiek iš savo stebėjimų išsaiškinau. Neturiu kantrybės sekti ir aiškintis, kas iššaukia tuos priepuolius (jei aišku tai nuo maisto).
Ar nesidarėte kas nors kraujo tyrimo, kuris parodo, kokio produkto netoleruojate - gal pabandžius jį išbraukt, suretėtų skausmai? Nežinau, kaip jis vadinasi...
Gražaus Jums savaitgalio be skausmo 4u.gif

O bent nedarbingumo pažymą davė?

Man kompensuoja, bet jei vaistų kaina 36Lt pardavimo, o perkant iš tiekėjų būna po 9Lt ir kai kompensuoja tik nuo tos sumos - 4,5Lt neapsimoka eit pas daktarą prašyt vaistų išrašyt, nes tik laiką sugaišti doh.gif o sumoki 31,5 lotuliukas.gif
Man yra maisto netoleravimas - dariaus tą kraujo tyrimą - alergiška viskam, bet ne kliniškai išreikšta t.y. tik beria, niežti ir lūpos pasipučia mirksiukas.gif

Gero savaitgalio visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2009 11 14, 00:17)
Labas, šiandien liuks kokia gyva, net draugę perkrausčiau į kitą butą  thumbup.gif
Ačiū už palaikymą  4u.gif masinis apsiėdimas baigėsi, šiandien nieko nebesinorėjo  lotuliukas.gif

thumbup.gif as visa savaitgali irgi kaip agurkiukas biggrin.gif jokio skausmelio thumbup.gif vakar drauge buvo i svecius atvaziavus,tai kokteiliavom abi su ja rolleyes.gif ir nieko........galvyte savoj vietoj biggrin.gif Gal dazniau reikia spaudima alkoholiu kelti ar kaip g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 11 15, 18:51-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2009 11 15, 18:51)
thumbup.gif as visa savaitgali irgi kaip agurkiukas biggrin.gif jokio skausmelio thumbup.gif vakar drauge buvo i svecius atvaziavus,tai kokteiliavom abi su ja rolleyes.gif ir nieko........galvyte savoj vietoj biggrin.gif Gal dazniau reikia spaudima alkoholiu kelti ar kaip g.gif  lotuliukas.gif

O pagaliau pas mus ateina štilis - gyvenimas ir jokio skausmo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti