Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas)

aha tai tau paskyre gerti iskart po 100mg ...vadinas situacija nekokia jei taip reikia , stebek kaip jautiesi , turetum jau po poros savaiciu daug geriau pasijusti , ar su sirdim bedu neturi?;)laikykis , nesi viena , viskas bus OK smile.gif parasyk mums kaip jautiesi , ir pamatysi stebesi ir pajusi kad kasdien vis geriau jausiesi....esu tikra ... linkiu to tau smile.gif
Sveika Saule , kaip sekasi , kokie tyrimai spalio ? :4u:kaip kitos laikotes ar nepuola gripas ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 25 lapkričio 2009 - 17:42
QUOTE(lucero @ 2009 11 25, 16:20)
aha tai tau paskyre gerti iskart po 100mg ...vadinas situacija nekokia jei taip reikia , stebek kaip jautiesi , turetum jau po poros savaiciu daug geriau pasijusti , ar su sirdim bedu neturi?;)laikykis , nesi viena , viskas bus OK smile.gif parasyk mums kaip jautiesi , ir pamatysi stebesi ir pajusi kad kasdien vis geriau jausiesi....esu tikra ... linkiu to tau smile.gif
)

Labai dekui uz atsakymus 4u.gif Tikrai labai gerai,kai kazkas gali patarti is savo patirties,nes vakar kai suzinojau,o po to grizus prisikaiciau,tai ir asarojau unsure.gif Kol kas esu "zalia"sitame reikale....
Mane,tai siek tiek neramina ,tai,kad pas mus UK jie labai viska uztempia,ir reguoja i bet kokia liga Don`t worry.Man noretusi daugiau tyrimu,o dabar ,tik pagal bendra kraujo tyrimuka ,tai nustate.O kaip Jus suzinojote kad sergate sia liga?Ar reikia ka nors keisti sergant sia liga(pvz mityba)?Gal truputi ikyresiu,bet kol viskas "sviezia",tai klausimu begales,...
P.s su sirdir lyg ir nesiskundziau iki siol.Mane tai biski neramina tai kad reiks nuolat vaistus vartoti,o as visada bet kokius vaistus vartoti vengdavau,nebent,tai budavo butinumas,o dabar ,kaip supratau,kad is karto man paskyre stipresnius,tai idomu kaip veliau bus.Na matysim po 2-ju men po tyrimu kas keisis
Papildyta:
va dar radau savo senus kraujo tyrimus,kai LT bunant pirma karta pasidariau birzelio 10d.ir rado didziule mazakraujyste,tik iki siol nieks neistyre priezasties jos,tai gal cia jau nuo seniau buvo viskas susije.Gal kas nusimano ,tai gal pakomentuotu:

Papildyta:
QUOTE(vida/d @ 2009 07 21, 20:32)
Mano Tyrimo rezult.                                          Norma pagal loboratorija raudonai parasyta

WBC-4.85G/L                                                4.00-10.00
NEU-2.74  %N                                                 2.50-6.50
LYM-1.53  31.5%L                                     1.00-3.50     10.0-50.5%L
MONO-.495  9.47%M                                .200-1.00     0.00-12.0%M
EOS-.033      .688%E                                 .100-.500     0.00-7.00%E
BASO-0.89     1.83%B                                 0.00-.100    .00-1.10%B
RBC-3.76T/L                                                4.20-5.40
HGB-62.3 g/L                                              120-160
HCT-.265L/L                                                  .370-.500
MCV-70.6fL                                                  80.0-98.0
MCH-16.6pg                                                         27.0-31.0                                     
RDW-15.8%CV                                             11.5-14.0
PLT-326 g/l                                                  140-380
MPV-11.7 fl                                                   8.00-12.0
CRB-0.5mg/l
tromb-350g/l
leuk.5.54
Gelezis-25.5 umol/l   
                                  4.5-27.9

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 25 lapkričio 2009 - 18:44
Tu susirask tema Kraujo tyrimai ir ten idek situos tyrimus , ten yra tokia medike ji labai gerai pakomentuos tau 4u.gif
As kad sergu suzinojau is kraujo tyrimo vieno vienintelio , na dar yra butina skydliaukes echoskopija . ar tau padare skydliaukes echoskopija ? g.gif
p.s o kaip tau su svoriu?ar jis auga ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 25 lapkričio 2009 - 19:40
Sveikutes biggrin.gif

QUOTE(lucero @ 2009 11 23, 17:19)
Ne deja dar ne , dar palauksim truputį manau , nu nebent netyčiukas koks ateitų blush2.gif  biggrin.gif  lotuliukas.gif Tai lyg Popuri sakė kad gimdyt turėtų gruodžio 1 g.gif  blink.gif Dieve turbūt tai nuostabus jausmas , įsivaizduoju koks jaudulys!!!!!

blink.gif biggrin.gif wow blush2.gif niu, jausmas, tai nzn... Netikiu as lotuliukas.gif O ir atrodo, kad vyrukas mano niekur neskuba ax.gif Butinai parasysiu kai grysim su mazuoju wub.gif
QUOTE(Wonderful @ 2009 11 23, 17:36)
lucero,kaip tau gali streikuot atmintis, jei tu net datas atsimeni,kada kas gimdo ir  pas ka kokie tyrimu rezultatai lotuliukas.gif
saunuole,bet tavo atmintis-super gera biggrin.gif  taip,kad nesiskusk daugiau  tongue.gif

Niu bet tikrai, atmintis tai fenomenali thumbup.gif Mano gimines ir draugai neatsimena, vis perklausia - tai kada tau??? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 11 25, 18:39)
Tu susirask tema Kraujo tyrimai ir ten idek situos tyrimus , ten yra tokia medike ji labai gerai pakomentuos tau 4u.gif
As kad sergu suzinojau is kraujo tyrimo vieno vienintelio , na dar yra butina skydliaukes echoskopija . ar tau padare skydliaukes echoskopija ? g.gif
p.s o kaip tau su svoriu?ar jis auga ?

Va ta savo posta is tos temos ir atsinesiau i cia.Tada man pakomentavo,kad didele gelezies stoka,o kad kazkas daugiau negerai,tai nerase.Kol kas man nedare skydliaukes echoskopijos,gal veliau ir ,tai neaisku,juk cia Anglija cool.gif As per nestuma priaaugau +18kg ir visi sekmingai laikesi 3m.Po to as pradejau daugiau derint maista,apribojau ,kai kuriuos produktus ir buvau "numetus"10kg nuo 70kg iki 60kg.bet kai suzinojau apie ta didziule mazakraujyste vel labai atleidau"vadzias"ir priaaugau svorio 10kg(dabar~70kg).Bijau,kad pradejus harmonus vartot nepradetu vel toliau augti doh.gif
Paskaiciau pirmus puslapius ir kai kurios skundziasi "sokinejanciu"kraujo spaudimu.Pas mane kiek matave visada normalus buvo.Pagrindiniai negalavimai jau antri metai ranku,koju tirpimas,maudimas ,nuovargis,net uzlipt i antra auksta sunkoka,naktim prastai miegu,oda labai sausa,patine poakiai ,kazkoks "sustorejes "kaklas,peciai,atsirades sprndas doh.gif oi dar vardinciau,bet ...
Atsakyti
biggrin.gif Popuri musu visu sirdutes bus ta diena ypatinga su tavim...nuostabi diena , su sypsena jos reikia laukti ir nieko nebijoti wub.gif drinks_cheers.gif
Vida tikrai geriau nebevardinkim nes tu simptomu yra begale kadangi skydliauke veikia visa organizma doh.gif as jau metai geriu tiroksina ir tikrai ne as viena galiu patvirtint kad nestorejam mes nuo tiroksino 4u.gif o tau plaukai neslenka?gal dar nera tau taip blogai , nes kai visai buna blogai su hipo tai zmogui kokia buna depresija koks pulsas tiesiog lavonas doh.gif geriau gerti ta tiroksina visad negu jaustis gyvu numireliu doh.gif
4u.gif stiprybes visoms
Atsakyti
sveikos, gal kam teko susidurti su situacija, kai TSH normalus (2,7), FT3 - irgi (6,13), tačiau FT4 sumažėjęs gerokai (9, 03)?
Visai atsitiktinai pasidariau tyrimus ir išsigandau pamačius rezultatus, nes šiuo metu jau penktas mėnuo kaip laukiuosi, iki to laiko didesnių problemų su skydliauke neturėjau, t.y. visi hormonų tyrimai buvo normos ribose? Šeštadienį planuoju skubų vizitą pas gydytoją, bet man visada norisi pas juos eiti bent jau žinant ko tikėtis smile.gif
Atsakyti
Na va, persirgau tuo bjaurybe gripu, tai kazi suvalge jis mano skydliauke ar darbiski ne g.gif
Atsakyti
Geriau jau anksčiau sužinoti ir gerti hormonus, dar yra vilties kad bent jau dozę gal sumažins. Dar vistiek skydliaukė kad ir "apvalgyta" kažkokius savo hormonus pagamina. ax.gif
Tra kas kreipiasi per vėlai ir echoskopija parodo, kad skydliaukės kaip ir "nebėra"
Taigi esi pririštas prie sintetinių hormonų.
Užvakar buvau pas naują gydytoją taigi vėl atakuoju klausimais, ar yra vilčių kad gali "nuimti" tyroxiną, gal kas naujo išrasta hormonų padangėje ir t.t. Deja nieko naujo neišpešiau.
Atsakyti
Sveika Saron , o kiek tu geri tiroksino ? man tai sake gerti teks iki gyvenimo galo visad....ir matau kad doze tik didinama yra ...
Atsakyti
o as vakar paskaitinejau daugiau apie "Levoteroksina 100mcg" ir stai ka radau:"Esant hipotirozei, gydymo pradžioje suaugusiesiems skiriama ne daugiau kaip pusė L-Thyroxin Berlin-Chemie 100 mikrogramų tabletės per parą, dozė didinama kaip paskyrė gydytojas ne daugiau kaip pusė tabletės kas 2-4 savaites, kol pasiekiama 1-2 tablečių paros dozė.".Taigi,biski sunerimau,kad man jau nuo pat pirmos dienos liepe gerti po viena tablete is karto g.gif
Beja,o jums LT mokami vaistai?Nes man ,tai liepe kortele pasidaryti,tai bus nemokami ,nes dabar ~30lt mokejau uz pakuote 28 tabkazkaip man vakar ir siand."maudzia "sirdi ir pavirpa ,seniau labai retai kada taip budavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 26 lapkričio 2009 - 17:56
Sveika , kaip matau buna atveju kai gydo iskart 100mg , tai reti atvejai...dauguma gydo 25-50-75 taip kazkur kas tris men kas pusmeti didina kol daeina iki 100 ar daugiau , yra gerianciu ir 200mg...doh.gif
O sirdute virpa nuo tiroksino kogero , nes turi organizmas apsiprasti , man ir sokinejo , jau nuo 25 tai su 100 naturalu kad ji reaguoja....o jei dar pasinervini...dabar patarciau tau labiausiai vengti streso , mitybos nieko keist nereikia , bet va stresas tai yra musu jautriuju skydliaukiu priesas....mum LT vaistai mokami tai yra kompensuojami 80proc tai kainuoja 4lt...o kokia tavo firma tiroksino?vokieciu gamybos?g.gif
Atsakyti