Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (4)

QUOTE(Una Li @ 2010 01 14, 23:20)
Būtinai junkis 4u.gif . Čia gauni ir suraminimą ir reikalingų patarimų ar net konsultacijų teisiniais klausimais, visos čia fantastiškos moteriškės, ant tokių laikosi pasaulis wub.gif .
Beje, mano tėvukui po insulto labai padėjo Pramistaras, jau beveik nesusikalbėdavom, negalėdavo pradėjęs baigt sakinio, o dabar visai pakenčiamai bendraujam, bent jau kasdieniniais klausimais (nu, kainuoja mėnesiui 90 Lt blush2.gif ).

Ačiū 4u.gif Labai bijau savo aplinkiniams labai įkyrėti, dirbu jauname kolektyve, kuriems tokios bėdos kol kas sunkiai suvokiamos, todėl manau, kad galėsiu pasiguosti čia, kur der ir didesnių bėdų esama...
2,5 metų mama gėrė Pramistar, tačiau gydytoja sakė, kad nebėra prasmės. Sunkiai bepažįsta ir mane, vienintelę dukrą, nesigaudo aplinkoj... Geriam Plavix, Sermion, Tiapridal, Lorafen, Driptane. Tai kadangi tekompesuoja vaistus nervams, tai krūvą pinigėlių išleidžiam....
Atsakyti
QUOTE(Paix @ 2010 01 14, 22:36)
dirbu jauname kolektyve, kuriems tokios bėdos kol kas sunkiai suvokiamos

Man, kai parsivežiau tėvus, labai padėjo, kad darbe buvo kelios vyresnės moterys su slaugymo patirtim, tai jos mane ir paguosdavo, ir pabardavo, kai per daug įsivažiuodavau skųstis blush2.gif . O paskui atradau šitą kompaniją, tai buvo didelė pagalba, nes čia visos praktikės, ne teoriškai svarstančios kaip galėtų ar turėtų būti.
Ar tavo mama bent higieninius įgūdžius tebeturi, jei jau tavęs nebepažįsta?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 01 15, 00:27)
Man, kai parsivežiau tėvus, labai padėjo, kad darbe buvo kelios vyresnės moterys su slaugymo patirtim, tai jos mane ir paguosdavo, ir pabardavo, kai per daug įsivažiuodavau skųstis blush2.gif . O paskui atradau šitą kompaniją, tai buvo didelė pagalba, nes čia visos praktikės, ne teoriškai svarstančios kaip galėtų ar turėtų būti.
Ar tavo mama bent higieninius įgūdžius tebeturi, jei jau tavęs nebepažįsta?

Na tai va, Alan man visad pataria, paguodžia, o darbe vyriškas jaunas kolektyvas, nei jiems įdomu, nei turi būti įdomu. Todėl va pas jus čia ir susigundžiau užsukti.
Mano mama nėra, kad visai nepažintų. Būna dienų, kai atrodo visai gaudosi aplinkoje, tačiau dažniausiai vieną minutę viskas gerai, supranta viską, kitą minutę jau jinai nieko nepažįsta, nieko nežino. Tada klausia manęs kur dukra (aš dingusi), nepažįsta nei anūkės, nei žento, komiškiausia situacija aišku, kad po to šunį mūsų vardu šaukia ir prisimena... Higieninius įgudžius turi, tačiau nevisada irgi, paskutiniu metu ėmė vis dažniau prisidaryti. Nežino, kur tualetas dažniausiai, jai visą laiką atrodo kad ji pas mus pirmą kartą. Po nakties patalėlį tenka keisti kasdien... Tačiau didžiausia bėda, kad jinai dėl kraujotakos sutrikimo pradėjo kristi - atsistoja naktį iš lovos ir susvaigus galvai krenta, tik su dievo pagalba dar nebuvo labai rimtų traumų.. Todėl keliuosi naktį du sykius, kad nueit pažiūrėti ar ne ant grindų dar...
Atsakyti
UNA LI ,PROMISTAR -turit gauti nemokamai jei jums vaistai kompensuojami 100/?
Atsakyti
QUOTE(Paix @ 2010 01 15, 09:02)
Tačiau didžiausia bėda, kad jinai dėl kraujotakos sutrikimo pradėjo kristi - atsistoja naktį iš lovos ir susvaigus galvai krenta, tik su dievo pagalba dar nebuvo labai rimtų traumų.. Todėl keliuosi naktį du sykius, kad nueit pažiūrėti ar ne ant grindų dar...

Tokių dalykų nusaugot neįmanoma, tik ramiau, kad negulės ilgai, nesušals, tiek ir belieka Dievo pagalba pasikliaut. Kaip sekasi užmigt po atsikėlimo, nebūna, kad nebeužmiegi iki ryto, o tada jau ir į darbą laikas ax.gif ...
QUOTE(Kudle @ 2010 01 15, 11:38)
UNA LI  ,PROMISTAR -turit gauti nemokamai jei  jums vaistai kompensuojami 100/?

Buvo kompensuojamas tris mėnesius po insulto (išrašė maksimalią dozę, tai užteko 6 mėn.), dabar nebepriklauso. Kol jam kitų slaugos priemonių nereikia, tai vaistams užtenkam pinigėlių, su mama buvo blogiau - tvarsliavos, vaistai, nuolatiniai gydytojų vizitai doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Paix @ 2010 01 14, 23:08)
Sveikos, merginos  4u.gif
Suradau jūsų temą ir  norėčiau prisijungti... Juolab kad jūsų temos senbuvė Alan paskatino, su ja mes senokai pažįstamos...
Rūpinuosi 88 metų mama, ji 3 metai po insulto, pusmetis kaip labai sparčiai vystosi senatvine demencija. Gruodį tegavom priežiūrą, atsiet šaukštą nulaiko...
Ar priimtumėt į savo ratą?  blush2.gif

sveikute,prisijungusi 4u.gif
o tai gavai prieziura-tai cia kaip suprantuSP1-slauga,,ar SP2-tik 170lt dadeda?
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2010 01 15, 15:28)
sveikute,prisijungusi 4u.gif
o tai gavai prieziura-tai cia kaip suprantuSP1-slauga,,ar SP2-tik 170lt dadeda?

Labas 4u.gif
Nu ne, gavom SPP-2 (specialios priežiūros poreikį).... Parašė 180lt. Jiems matyt geriau matosi, kas mano mamai reikalinga... Nu šaukštą ji tikrai nulaiko, tačiau maistą supjaustau arba susmulkinu aš jai... Pati nei pasiima pavalgyt, aš ją aprengiu nurengiu, bet ji savarankiškai vaikšto....
Atsakyti
4u.gif prisijungusioms smile.gif

Pasitart noriu. Labai greit mamos gimtadienis - 85m. Ką dovanot? Buvau suplanavus kojų šildyklę - batą, bet pakalbėjus supratau, kad nereikia, nes kai šilta silpna širdžiai. Tai dabar nebesugalvoju ką unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Awita: 15 sausio 2010 - 15:11
ax.gif na,ka,o pas mane-toliau cirkai tesiasi...uzvakar,nuejau paimti vaiko is darzelio,tik su vienais raktais nuo duru,netoli gi.gryze-negalim duru atrakinti-spyna uzsikirti,tai prasiai kaimynu,ir tie-nieko padaryt nagalejo...vaikas jau panikuot,verkt pradejo...o as-nei tases,nei telefonu,nei pinigu-nei raktu nuo masinos-neturiu doh.gif tai isejau i lauka-pasigavau taksa is gatves-ir i kita miesto gala-pas MB i darba(jis dirba budinti darba),tas sumokejo taksistui virs 40lt,ir teko laukti,kol ateis pamaina ji pakeisti...namo gryzom apie10val vakaro,duris jis atrakino-liezuvelis kazkoks buvo uzsikirtes,ir ieje i kambary-sokas-guli mociute musu dvigulej lovoj,MBpuseje,o kvapelis doh.gif doh.gif doh.gif ant viso buto-pasirodo apsidirbusi visa ,kad ir su sauskelnem,visvien sugebejo issiterlioti...nieko nesuvokia,tai vos davilkom dviese iki kambario jos,aptvarkiau,apiploviau,buta vedinau doh.gif valanda-dar prirukiau atsakanciai,nes net nosi riete...
o sianden-dar geriau-atsikeliu sunu vesti i darzeli,ziuriu-kambarys jos praviras,lovoj jos nera,tolete irgi,pas sunu kambary-ner,sandeliuke,virtuvej ner-randu-vonioj-sedincia(ten buvo tazikas su mano megstiniu uzmerktu skalbti rankiniu budu,tai visas vanduo ispiltas,o su tuo megstiniu slapiausiu-ji bando uzsikloti.. doh.gif ,klausiu-KA CIA VEIKI?sako -nezinau,atsigulti noriu,kodel cia taip slapia,ir kieta,ir salta.... doh.gif ,ir vis gultis nori,okur gi ten atsigulsi.tai buvo proga nors nuprausti normaliai,ismaudziau,nors ir cypavo nepatenkinta,apgaubiau ranksluosciu,nes iskelt-man ja-be sansu-visa suglebus,koju nevaldo,nesistoja,judesiai,koordinacija-viskas sutrike...tai visa laime,kad po pusvalandzio gryzoMB is naktines pamainos,tai dviese-siaip ne taip iskelem,o kojos-visai neina...davilkom iki lovos,pamatavau spaudima,be vaistu 90/58 doh.gif
tai kas butu,jei tai nutiktu tada,kai MB butu ,jei tai ivyktu velai vakare,MB gryzta tik ryte,o man daugiau nera kas padeda...
bet kaip sugebejo ilipt i vonia-ji pas mus gan auksta,o jei butu griuvus ir galva prasiskelus?jau visai nebejuokinga...
ir tai viskas prasidejo pries keles savaites-toks zymus pablogejimas.nueiti-nueina,kad ir i wc,bet gali ir para prasedet-kol ja kas parves.niekaip nesuprantu,is kur atsiranda tas energijos antpludis-eiti...
va,baigiu rasyti,varau pas terapeuta,nes gerti jau pradejo,bet jau kelinta para visiskai nieko nevalgo...gal siuntima i ligonine,nes greitoji neima,kad nors lasalines pastatytu,ir prasysiu siuntima i slaugos namus,priklauso 4 men-metuose,bet manau,reikia jau dabar uzsiregistruoti,kad gauti vieta geguzes-birzelio-liepos-rugpjucio men,nes tuo metu ir isvaziuoti daug kur teks,ir atostogos,nepribusi gi pastoviai prie jos...kol bedarbe-tai gerai,bet jei susirasiu darba-nzn,kaip cia bus...
o darba tai reikia,va,kova baigs moketi darbo birza-kas toliau???
oi merginos,neisivaizduojat,kaip man sunku,stogas ciuozia juodai... verysad.gif o kaip gaila matyti,kai zmogus taip kankinasi...nenoreciau dagyventi iki tokio amziaus...
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2010 01 15, 15:13)
kaip gaila matyti,kai zmogus taip kankinasi...nenoreciau dagyventi iki tokio amziaus...

Košmarėlis unsure.gif Vargšyte, gerai, kad vyrą gerą turi wub.gif
O kiek jai metų? Man kažkodėl šviečiasi, kad ir aš tokia būsiu, gal pačiuožęs stogas jau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paix @ 2010 01 15, 15:32)
Labas  4u.gif
Nu ne, gavom SPP-2 (specialios priežiūros poreikį).... Parašė 180lt. Jiems matyt geriau matosi, kas mano mamai reikalinga... Nu šaukštą ji tikrai nulaiko, tačiau maistą supjaustau arba susmulkinu aš jai... Pati nei pasiima pavalgyt, aš ją aprengiu nurengiu, bet ji savarankiškai vaikšto....

jo...nors zingsni padaro-jau nepriklauso pilna negalia...o siais laikais-tai is vis viskas taip sugrieztinta,as per didziausius vargus gavau mociutei visiska negaliaSP1,NES,-,,JI JUK PAEINA",tai gerai ,psichologas padejo,po jos apsilankymo-ji pasake-jums slauga tikrai bus suteikta.tai va-gavau tik nuo lapkricio men-tiksliau paskyre,tuos 900lt,bet tik uz lapkriti gavau dar....
Papildyta:
QUOTE(Awita @ 2010 01 15, 16:18)
Košmarėlis  unsure.gif Vargšyte, gerai, kad vyrą gerą turi  wub.gif
O kiek jai metų? Man kažkodėl šviečiasi, kad ir aš tokia būsiu, gal pačiuožęs stogas jau  blush2.gif

89metai.
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2010 01 15, 15:18)
paskyre,tuos 900lt,bet tik uz lapkriti gavau dar....

O nežinot kiek dabar mokės, po sumažinimo? 800?
Papildyta:
QUOTE(besika @ 2010 01 15, 15:20)

Gražus amželis, nenuostabu, kad taip elgiasi verysad.gif
Atsakyti