Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (4)

QUOTE(Alan @ 2010 01 09, 11:55)
Pavargai, be abejo, pavargai. Tau pačiai jau reiktų pagert bent jau B grupės vitaminų. O gal ko ir stipresnio jau. Ir ar negali kas tavęs pakeist bent kelioms valandoms per dieną?.. Kad galėtum pasibūt pati su savim?.. Žinau tą būseną tavo dabartinę - prieš kelis metus pati tokia buvau. Tada brolis susizgribo ieškot slaugės, nes išsigando, regis, nejuokais. O jei tu atgultum, kas rūpintųsi ligone?..  g.gif Tikiuosi, taip nenutiks, bet jeigu?..

Kazko liet klb neisijungia unsure.gif. Siaip kai bunu darbe, ja priziuri moteriske. Pakeist nelabai yra kam, nes as vienintelis vaikas. O jei man su sveikata blogai, net neisivaizduoju kaip butu. Tikekimes to neprireiks. Vyras sako, kad as per daug sokineju-paskutiniu metu net arbatos nenoredavo pasidaryt. Va ir siryt viska padejau, sakau tepkis sumustinius pati.. Tai nelabai patiko, bet susitvarke. Ir siaip isverdi kose pusryciam, sako nori misraines, padarai kita ryta misraines, jau jinai kiausiniu nori. Ir taip pastoviai.Jau nekalbant apie tai, kad savaitgaliais darau dar vienus pusrycius seimynai, nes jie taip anksti nesikelia. Tas vampyrinis jos demesio reikalavimas mane baigia nuvaryt. Nu va, pasibedavojau.

Ot ir nesusitvarke-sako, jei nori, kad maziau valgyciau, gali taip visa laika daryti - pastetas per kietas doh.gif. Suranda milijona priezasciu, kad tik paciai nieko daryt nereiktu. Kosmaras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulux: 10 sausio 2010 - 07:41
QUOTE(rutulux @ 2010 01 10, 08:25)
Kazko liet klb neisijungia  unsure.gif. Siaip kai bunu darbe, ja priziuri moteriske. Pakeist nelabai  yra kam, nes as vienintelis vaikas. O jei man su sveikata blogai, net neisivaizduoju kaip butu. Tikekimes to neprireiks. Vyras sako, kad as per daug sokineju-paskutiniu metu net arbatos nenoredavo pasidaryt. Va ir siryt viska padejau, sakau tepkis sumustinius pati.. Tai nelabai patiko, bet susitvarke. Ir siaip isverdi kose pusryciam, sako nori misraines, padarai kita ryta misraines, jau jinai kiausiniu nori. Ir taip pastoviai.Jau nekalbant apie tai, kad savaitgaliais darau dar vienus pusrycius seimynai, nes jie taip anksti nesikelia. Tas vampyrinis jos demesio reikalavimas mane baigia nuvaryt. Nu va, pasibedavojau.

Ot ir nesusitvarke-sako, jei nori, kad maziau valgyciau, gali taip visa laika daryti - pastetas per kietas  doh.gif. Suranda milijona priezasciu, kad tik paciai nieko daryt nereiktu. Kosmaras.

Va cia tai jusu vyras teisus,zinokit kuo daugiau sokinesit,tuo labiau sokdins.Man is pradziu irgi tas pats budavo,kas 5 minutes saukdavo kad tai pagalve negerai padeta,tai anklode pataisyk,tai dar kas negerai budavo,o ir su maistu oi kaip vargdavau,niekas neitikdavo.Bet veliau,kai pagimdziau,atsirado vaikiukas,nebebuvo kada vien apie ja lakstyt,ir gal pamazu priprato ir suprato ,kad as turiu ir savo gyvenima.Aisku suprantu,kad sava zmogu noris kartais ir palepint,ir pasokinet apie ji,bet viskam yra ribos.o del apsitarnavimo,tai pamenu gydytoja mums yra grieztai pasakiusi,kad kol jau kanors gali pasidaryt pati tai tegul ir daro pati,jokiu budu nedarykit to uz ja.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2010 01 10, 07:25)
isverdi kose pusryciam, sako nori misraines, padarai kita ryta misraines, jau jinai kiausiniu nori.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(waja28 @ 2010 01 10, 10:03)
kuo daugiau sokinesit,tuo labiau sokdins.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Su visom praėjusiom šventėm .. ir su gilia atėjusia žiema 4u.gif
Na sugrįžau pasipasakoti apie seneliuką savo.. va vakar buvau nuvažiavusi aplankyti su tėveliais kartu. Tai situacija tokiai šiaip sau.. mažai valgo, o ir po didelių įkalbinėjimų, jog reikia pavalgyti. Manęs tai iš vis neprisiminė net. Sako,aš gal tave pirmą kart matau, gal neatvažiuodavai pas man.. širdelė tik suspurdėjo, jog manęs nė neprisimena.. na bet pavalgo pats, apsirengti kartais reikia padėti.. iš kambario į kambarį dar su ramentais, ar vežimeliu pasiramstydamas pereina.va prieš porą savaičių mama vežė tyrimams dėl globos, ar priežiūros(nzn, kaip ten tiksliai) . Pas psichologę buvo. Tai ten ir prišnekėjo, kad žmona kalėjime, kad mano mama (jo dukra) jam ne dukra, o šiaip kažkokia prižiūrinti moteris, vietoj gruodžio mėnesio pasakė, kad kovas... na ištiesų, tai visko jis prikalbėdavo, bet, kad mamos neatpažintų, ar apie senelę taip kalbėtų, tai nebuvo.. tai vakar penktadienį buvo komisija, tai seneliui suteikė visišką negalią. Tai va rezultatai nedžiuginantys, bet kaip ir atsakymas seniai aiškus buvo, o dabar tik va dar papildomai pinigėlių bus, vaistams ir visam kitam jo priežiūrai. Pakeitė jam ir vaistus kuriuos gerdavo nakčiai, berods buvo ketipinor, ar panašiai kažkaip. Dabar nakčiai geria po vieną Buronil 50mg. tablėtę, ryte yasnal. Gal kažkas yra išbandęs šitokį derinuką? žinau, jog vaistai visiems veikia skirtingai, bet vistiek įdomu, gal kažkokie šalutiniai poveikiai didesni buvo, ar kažkoks minimalus pagerėjimas?(na ir žinau, kad tai jau neįmanoma, bet vis tiek - tikėjimas išlieka) 4u.gif
Stiprybės visoms Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2010 01 10, 07:25)
Ir siaip isverdi kose pusryciam, sako nori misraines, padarai kita ryta misraines, jau jinai kiausiniu nori. Ir taip pastoviai.Jau nekalbant apie tai, kad savaitgaliais darau dar vienus pusrycius seimynai, nes jie taip anksti nesikelia. Tas vampyrinis jos demesio reikalavimas mane baigia nuvaryt.

Taip, tas laikas labai sunkus, kai dėmesio reikalavimai pernelyg dideli. verysad.gif Bet tai praeis ilgainiui. Mums tai praėjo, dabar valgo viską, ką paduodi. Ir net sutrinki, kai pasako ,,ačiū'' už du gurkšnius arbatos.
Nors valgyt ir aš darau kelias vakarienes ir pusryčius. Nes mama turi ,,savo meniu'', vaikas savo, mes irgi kiekvienas turime savo pomėgių. Tiesa, sekmadienio pietūs mums tinka visiems. Aišku, jie būna karališki. smile.gif
O tas amžinas nepasitenkinimas yra dėl grįžimo į ,,vaiko būseną'', kai reikalinga visuomet šalia ,,mama''. Kartais reikia ne valgyt kažką ypatingai paduot, o žvilgsnio sulaikyto, trumpo prisėdimo šalia, palaikymo už rankos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brokensmile @ 2010 01 10, 14:24)
Dabar nakčiai geria po vieną Buronil 50mg. tablėtę, ryte yasnal. Gal kažkas yra išbandęs šitokį derinuką? žinau, jog vaistai visiems veikia skirtingai, bet vistiek įdomu, gal kažkokie šalutiniai poveikiai didesni buvo, ar kažkoks minimalus pagerėjimas?(na ir žinau, kad tai jau neįmanoma, bet vis tiek - tikėjimas išlieka)  4u.gif 
Stiprybės visoms Jums  4u.gif

Šitokį derinuką labai ilgai - gal 5-6 metų - gėrė vienas pažįstamas ligonis. Ko gero, vaistai buvo paskirti labai laiku ir labai tiko, nes ligos eiga stebėtinai sulėtėjo. Mano tėčio atveju negelbėjo niekas - tikriausiai per vėlai pradėjom vartot.

Simense, smagu, kad užsukau. Jau pasigedau tavęs ax.gif

Dėl įnoringumo ligonių... Visi atvejai ypatingi. Mano ligonis jei ir aikštydavosi, tai tikrai ne iš piktos valios. Jei ko norėdavo ar nenorėdavo - anaiptol ne dėl to, kad priverstų mane smagiau šokinėt aplink. Aiškiai tą mačiau ir suvokiau. Ir jei prarasdavau kantrybę, kaltas buvo ne jis. Liga viską keitė, griovė ir ardė. Deja.
Ale žinau ir kitokių atvejų - piktybiškų, siekiant bet kokia kaina valdyti ir šokdinti prižiūrinčius giminaičius. Tada jau griežtumas būtinas. Na, mielosios, tikiu, jūs savo gyvenimuose atskirsit, kas yra kas. Iš širdies linkiu 4u.gif
Atsakyti
lavukas,ir as su savo bedom...daug kas sake,kai jau gauni galais negalais ta globa-nebeilgai jam jinai tenka reikalinga...greit iseina.na va,vargais nedalais davau ir as ta visiska negalia mociutei,bet pries pora dienu viskas taip pablogejo...iki wc-dar nueidavo vargais negalais,sienas ramstydama iki wc,bent,jau kol sliauzdavo-viska i pampersa padarydavo-nes slapimo nelaike,o vat didelio teikalo-tai visuomet i wc padarydavo..pries pora dienu,pastebejau,kad jau pusvalandi sedi,galvojau-uzmigo,pasibeldziau-sakau-kaip tau,o ji-negaliu atsikelti.tada as ja siaip ne taip davilkau iki lovos,visa suglebusi,koju nepavelka,ranku judesiai -irgi nekordinuoti,viosa issmozojusi s...,apirausiau,apvaliau lovoj,skundesi kad skauda...kazkur uzpakaly,ir vel pasiprase i wc.siaip ne taip,nuvilkau-o ji klausia-kas cia-sakau-wc,prasei gi-,o ta sako,o ko man cia reikejo... doh.gif ,tada atgal...vel ta pati istorijo-kojos beveik neina...tik paguldziau-ji vel-didelio nori...sakau,nebevilksiu-daryk i pampersa-ta nesupranta,kaip...nebevalgo,nebegeria,tik vaistus siaip taip sugirdziau.itariau,kad insultas.skambinu greitajai,liepe spausima pamatuot,spaudimas kaip ir pazemintas,galvos neskauda,tai pasake-is kur jus zinote,kad insultas?juk kiek jai metu-90,tai ko jus dar norite?tai senatve,demensija progresuoja,raumenu atrofija,juk ji gulinti pas jus...sanariu sustingimas,altshaimeris...niekuo mes nepadesim,ir i ligonine ne vesim.tarkites su terapeutu,nebent i slaugos ligonine tegu siuntima duoda,pastatys lasalines,jeigu nevalgo,ir negeria...
tai va,politika kokia,kad tik kuo greiciau ismirtu kuo daugiau pensininku-sodrai pensiju nereikes moketi.
suprask kaip nori-tegu mirsta...kaip ir laikas jau,juk ir taip-per ilgai gyvena.... doh.gif
Atsakyti
Jo,pas mus tai labai greit zmogu nuraso.Mano mamai tik 57,bet gydytojai jau irgi nurase,jau daug metu nebeskiria nei gydymo jokio,o apie lygonines tik pasvajot.Sako,o ka mes galim padet,liga gi nepagydoma.Taip pat tik i slaugos ligonine siulo guldyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waja28: 11 sausio 2010 - 10:06
QUOTE(besika @ 2010 01 11, 10:40)
davilkau iki lovos,visa suglebusi,koju nepavelka,ranku judesiai

Mums taip irgi nutiko, kai buvo likę šiek tiek daugiau nei pusmetis. Bet gydytojai sakė, kad dėl širdies kojas atėmė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2010 01 11, 22:21)
Mums taip irgi nutiko, kai buvo likę šiek tiek daugiau nei pusmetis. Bet gydytojai sakė, kad dėl širdies kojas atėmė  4u.gif

na,siek tiek paeina...jau.tik vietoj wc- radau ptsa virtuve paversta wc doh.gif ,namie manes tuo metu nebuvo...sumaise,tikriausiai...vakar vakare,radau wc,sedincia-bet atgal teko parvesti.pradeda po truputi sneketi i tema,bent jau kazka...valgyt-siaip ne taip per prievarta sukosau puse banano,ir pradejo prasyt atsigert.vadinasi,buvo kazkoks mikro insultas eilinis,arba pradzia insulto ... verysad.gif vaistus sugirdziau,daviau liuosuojanciu,sauskelnes keiciau gulinciai,buvo visa apsidirbusi,apiploviau,kiek imanoma,o skundziasi ,kad skauda iseinamaja(t.y.uzoakaly),matyt,viduriu uzkietejimas,bet,spaudimas-be vaistu- 130/85.
bet ryte pradejo skustis,galvos skausmu-tai iki tol niekada nesiskunde...del to ir itariu insulto pradzia...
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
Suradau jūsų temą ir norėčiau prisijungti... Juolab kad jūsų temos senbuvė Alan paskatino, su ja mes senokai pažįstamos...
Rūpinuosi 88 metų mama, ji 3 metai po insulto, pusmetis kaip labai sparčiai vystosi senatvine demencija. Gruodį tegavom priežiūrą, atsiet šaukštą nulaiko...
Ar priimtumėt į savo ratą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paix @ 2010 01 14, 22:08)
Sveikos, merginos  4u.gif
Suradau jūsų temą ir  norėčiau prisijungti... Juolab kad jūsų temos senbuvė Alan paskatino, su ja mes senokai pažįstamos...
Rūpinuosi 88 metų mama, ji 3 metai po insulto, pusmetis kaip labai sparčiai vystosi senatvine demencija. Gruodį tegavom priežiūrą, atsiet šaukštą nulaiko...
Ar priimtumėt į savo ratą?  blush2.gif

Būtinai junkis 4u.gif . Čia gauni ir suraminimą ir reikalingų patarimų ar net konsultacijų teisiniais klausimais, visos čia fantastiškos moteriškės, ant tokių laikosi pasaulis wub.gif .
Beje, mano tėvukui po insulto labai padėjo Pramistaras, jau beveik nesusikalbėdavom, negalėdavo pradėjęs baigt sakinio, o dabar visai pakenčiamai bendraujam, bent jau kasdieniniais klausimais (nu, kainuoja mėnesiui 90 Lt blush2.gif ).
Atsakyti